Spring naar bijdragen

afzien


Kanarie

Aanbevolen berichten

Fijn Sneeuwhoen dat het je gelukt is! Zeker na drie mislukte pogingen! Wat heb jij karakter! Good job!!!

Het zal natuurlijk nog een heel poosje duren vooraleer alle verschijnselen verdwenen zijn, ook al ben je traag afgebouwd. Twijfel er niet aan dat dit nog restverschijnselen zijn van deze rotte medicatie!!! Ik wens je snel volledige genezing! Dat het zonnetje terug mag gaan schijnen in jou hartje!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik begrijp je helemaal Sneeuwhoen! Ik denk dat het heel normaal is om je soms ellendig te voelen na alles wat er is gebeurd. Ik heb ook in t ziekenhuis gelegen en voelde me radeloos en hopeloos.

Ik had t gevoel dat t aan mij lag en dat ik beter mijn best moest doen, maar achteraf bleek er heel wat mis te zijn in mn lichaam.

Die nare gevoelens wens ik niemand toe en die worden in mijn ogen na afbouw helaas ook veroorzaakt door de chemische onbalans in je brein. Uiteindelijk zijn we toch enorm afhankelijk qua welbevinden van onze chemie en de benzo's rommelen daarmee.

Ik zie t dan ook niet meer als ontwenning, maar herstel. Ik probeer te bedenken dat mijn lichaam de balans probeert te herstellen en er soms naast zit. Dus niet persoonlijk nemen, maar zien als iets fysieks.

Ik weet hoe ongelofelijk zwaar t kan zijn en iedereen die hier doorheen gaat en is gegaan is in mijn ogen enorm sterk. Ik noem het altijd 'de hogere wiskunde van t leven'

bewerkt door Sunngirl
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heeft er iemand eigenlijk nog iets gehoord van kanarie??? Ben echt benieuwd hoe het hem vergaat. Hoop dat hij volgehouden heeft en al beter is ondertussen!

Ellendig

Daar ben ik ook benieuwd naar. Hoop echt dat hij zich een stuk beter voelt. Hier nu de zesde maand in zonder de benzo's. Train volop, geniet van het leven en slaap beter als ooit tevoren (wordt echt uitgerust wakker). 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Sneeuwhoen, wat verschrikkelijk goed dat je zover gekomen bent! Ik weet hoe lang je aan het tobben bent geweest en ik hoop echt dat ook jij je heel binnenkort  beter gaat voelen na zo'n vreselijk lange martelende weg. Je beschrijft het goed van die deken, zo voelt het inderdaad. De post-ontwennings periode is zeker ook niet makkelijk maar je hebt nu het ergste achter de rug. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat de komende tijd. Ik kom hier niet zo heel veel meer maar zal regelmatig je berichten volgen. Nee, ik gebruik de antidpressiva helemaal niet meer. Ik heb een tijdje een hele lage dosis amitriptyline gebruikt. Dat haalde de ergste kantjes van de depressie af. Voor een depressie moet je eigenlijk minimaal 65mg gebruiken en ik gebruikte maar 20mg. Afbouwen en stoppen was geen enkel probleem en in de verste verte niet te vergelijken met de afbouw en stop van de Clonazepam. Ik was best een beetje angstig om te stoppen juist nu de winter en de donkere dagen gaande zijn, maar het valt echt ontzettend mee met terugval. 

 

@ ellendig, ook heel goed van jou dat je inmiddels 8 maanden benzovrij bent, Ik hoop dat jij tot degenen behoort die de omslag bij 9 maanden hebben. Ik vertelde je al eerder dat velen op benzobuddies.org bij 9 maanden een omslag ervaren en daarna heel hard vooruit gaan. Veel schrijven rond die tijd ook hun succesverhaal.

 

@ Sunngirl jij bent ook inmiddels 7 weken vrij. Hartstikke goed! En tja, die chemische onbalans in het brein. Ik ben daar al 2 jaar op aan het studeren. Veel draait om de GABA/ Glutamaat balans in je lijf en het brein. Pas de laatste 3 jaar worden er steeds meer nieuwe ontdekkingen gedaan in de wetenschap en wordt steeds duidelijker dat deze balans tussen de receptoren waarschijnlijk " the smoking gun" is in heel erg veel aandoeningen. Men is ook druk bezig om nieuwe medicijnen te ontwikkelen tegen depressies,  gebaseerd op de GABA/Glutamaat receptoren. Alzheimer, de ziekte ALS, Depressie. Schizofrenie, Fibromyalgie. ME/CVS en ga zo maar door hebben allemaal te maken met een imbalans tussen deze twee aminozuren.

Alleen in Nederland loopt men echt dramatisch achter. Bijna alles is engelstalig. Mocht het je interesse hebben dan kun je GABA Glutamate imbalance intikken bij Google. Dan kom je erg veel tegen. 

Google Nieuws laat je zien hoeveel belangstelling er is de laatste paar jaar voor deze 2 aminozuren.

 

@ Domtoren, fijn dat het bij jou ook zoveel beter gaat!

 

En natuurlijk zou ik ook graag weer eens wat horen van alle anderen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Gaba bedankt voor je uitgebreide reactie!

Ik ga me er zeker in verdiepen aangezien stemmingswisselingen n grote rol spelen bij mij sinds het stoppen met de Diazepam.

Ik ben helemaal thuis in de fibromyalgie CVS/ME hoek, dus ben erg benieuwd!!

Het wordt hoog tijd dat er andere middelen op de markt komen en dat er meer inzicht ontstaat in wat er werkelijk plaatsvindt in de hersenen bij mensen die dit soort klachten hebben. Het zou n hoop leed kunnen besparen!!

Ik wens medicatie opbouw, gebruik en afbouw niemand toe. In ieder geval niet zoals mijn lijf erop gereageerd heeft!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste allen,

Ik ben al sinds september benzo vrij. Met mij gaat het echt heel erg goed. Ik werk werk weer volledig, doe alles thuis. Ik heb gevoelens, ben blij, etc etc. Niet meer depressief, nog nooit geweest in mijn hele leven.( wel in de periode met benzo's, nog nooit zo depressief, angstig geweest)... Gewoon mezelf weer, de oude, de doorzetter, de genieter, de allesdoener...Nog wel pijn in mijn benen en spiertrekkingen. Maar ik mag niet klagen. Voor het slapen gebruik ik mirtazepine. Ik zit nu op 6 mg en bouw dit door middel van taperingsstrips af. Heel langzaam omdat mijn natuurlijke slaap nog lang niet is hersteld. Als ik dit niet zou gebruiken zou ik ongeveer 3 a 4 uur per nacht slapen. Nu 6 a 7 uur. Dat is ook wel het maximale. 

 

Ik wil anderen laten weten dat ik bezig ben met een boek te schrijven en ik zal een website gaan bouwen met nuttige informatie over benzo's. Deze troep moet echt verboden worden. Het is een grof schandaal hoe wij hebben moeten lijden, of sommigen van ons nog steeds lijden aan deze benzo's. Ik wist niet dat een hel op aarde bestond.. 

 

Nu denk ik er niet veel meer aan, maar ga wel door met mijn kruistocht. 

Mag ik jullie wijzen op de mogelijkheid van tapering. Eigenlijk zijn er maar drie regels om er van af te komen:

1) tijd

2) kortwerkende benzo's omzetten in langwerkende benzo (diazepam)

3) afbouwen via taperingsstrips te bestellen bij de regenboogapotheek. 

 

Omdat de periode van het wisselen van zorgverzekering er weer aankomt wil ik aangeven dat het goed is om hier op te letten. De meesten zorgverzekerinen vergoeden de strips helaas niet. Ze willen liever dat je lang aan de rotzooi blijft dan er gezond van af komen. Pennywise poundfoolish zeggen de Engelsen. 

Goed ik ben bij Ditzo verzekerd en zij vergoeden het wel. 

 

http://www.cinderella-tx.org/nl/tapering/

https://www.regenboogapotheek.nl/afbouwen-medicatie-tapering/

Ik kan niet vaak genoeg zeggen dat ik zo blij ben geweest dat ik deze site via Jim van Os heb gevonden. Hij is een held!

 

Het gaat jullie goed. Het komt goed. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi mensen, ik ben ook van de lorazepam af... nu 4 dagen dus ik kan er nog niet heel veel van zeggen. Ik slaap nog steeds met heel veel dromen soms ook nachtmerries. Met vlagen ben ik ook heel veel aan het huilen, maar ik ga er vanuit dat het vanaf nu een helend proces wordt en zolang ik slaap kan ik bepaalde verschijnselen wel handelen.

Wat ik met vlagen erg heb is de stomp in de maag en druk op de borst met wat steken...erg irritant maar ben gisteren ondanks dat toch in slaap gevallen dus ik heb me toch kunnen ontspannen.

Ik kan wel vragen herkennen jullie dit, maar dat zal uiteraard wel het geval zijn.

Al zal de psychiatrie daar anders over denken (lol).

Wat kan het brein van een mens binnen 2 maanden toch onwijs naar de knoppen geholpen worden.

Ik zal over een tijdje nog wat van me laten horen. En zal ook jullie berichten blijven lezen.

Ik vind jullie stuk voor stuk ontzettend sterke mensen.

Groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Dag Gaba en anderen, Ja, het mag een wonder heten; het gaat wat beter met mij. De ergste ontwenningsverschijnselen zijn nu wel voorbij. De klachten, die ik nog heb, horen denk ik, bij mijn problemen en bij de bijwerkingen van antidepressiva. Ik heb veel gehad aan dit forum. Ik wens iedereen, die nog middenin het proces van ontwennen zit veel sterkte. Het is een kwestie van volhouden en denken , dat er eens een dag komt, dat het beter gaat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Sneeuwhoen, wat ben ik vreselijk blij dit te horen! Je hebt het gedaan, je bent door het ergste heen! Je hebt er zo lang over gedaan en dit is je beloning na de strijd. Hele dikke knuffel voor jou. Je mag vreselijk trots zijn op jezelf. Het gaat bij mij ook nog steeds goed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@mama ik herken je klachten. Ik ben ruim 9 weken benzo vrij en heb ook veel gehuild en pijn op mn borst gehad. Ik heb inmiddels ook de 25 mg Seroquel afgebouwd die ik kreeg om te slapen.

Dat heeft bij mij wel weer wat symptomen getriggerd, maar ik slaap zeker 8 uur per nacht.

Ook op en af met nachtmerries, maar over t algemeen wordt t lichter.

Wat een strijd was dit, ik vind t schandalig dat deze middelen nog voorgeschreven worden en dat de meeste artsen ontkennen waar wij allemaal doorheen gaan en zijn gegaan.

@Jose Goed van je om er wat mee te doen! Als je ooit een ervaringsverhaal nodig hebt, hou ik me beschikbaar. Voor mij was dit de 2x aan de benzo's waarbij ik de vorige x geen idee had dat mn klachten v een veel te snelle benzo afbouw kwamen. De arts trok me na 6 weken hoge dosis in 1 x er vanaf en ik besef nu dat ik daarna ook veel last heb gehad. Stad en land afgeweest voor een verklaring en uiteindelijk ging t over.

Nu voor de 2e maal heb ik heel rustig afgebouwd en alsnog wel klachten, misschien ook omdat dit de 2e x is in 4 jaar. Het is enorme bende en ook al krijgt maar een heel klein percentage te maken met deze klachten, dan alsnog moet t vd markt gehaald worden.

Mijn advies zou zijn, neem NOOIT benzo's in tenzij je leven er vanaf hangt. Met alles wat er tegenwoordig mogelijk is, zou je toch denken dat hier ook n alternatief voor mogelijk is. Medicatie zonder al deze ellende.

Heel veel sterkte iedereen en met zn alleen komen we er wel!

Liefs Sunngirl

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Blij voor jou sneeuwhoen!

Met mij gaat het ook steeds beter. Voel me echt al weer een tijdje redelijk goed!

Kleine dingetjes zijn er nog wel, maar de ergste zijn weeral eventjes verdwenen. Begin stilletjes aan mezelf weer te worden!

Voelt zo goed!

Hoop dat de rest ook nog eens iets laat horen!

Veel liefs,

Ellendig ( zo voel ik me niet meer, hoor)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn sunngirl dat je zo goed slaapt. En ook fijn om te horen dat het met jullie goed gaat sneeuwhoen en ellendig.

Ik zit nu aan de 15 dagen benzovrij en het gaat nog steeds aardig met mij. Laatste 2 dagen is wat lastig geweest met slapen... ik lig uren wakker maar ik val uiteindelijk wel in slaap en slaap dan zon uur of 4/5, nou heb ik ook wel mijn menstruatie en misschien triggert dat. Ik blijf maar positief en hoop dat dit opklaart.

Het komt er eigenlijk op neer dat wanneer ik 6+ uren slaap, wat me dus ook wel eens lukt ik mezelf dan goed voel en bijna als vanouds ervaar...zit ik rond de 4 dan wordt het vervelender en huil ik veel. Gelukkig heb ik veel hulp met de zorg voor mijn kids.

Verder probeer ik er iedere dag echt uit te gaan en dat lukt mij aardig.

En wat sunngirl zegt neem nooit een benzo het maakt een volledig gezond brein kapot.

Wij zijn allemaal ziek gemaakt door een dokter.

Liefs en het beste voor iedereen hier.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hoi iedereen,

Gisteren 9 maanden benzo vrij! Iedere maand erbij voelt zo goed! Voel mij al redelijk normaal terug. Af en toe een klein terugvalletje, maar te verdragen.

Hoe gaat het met jullie?

Hopelijk zijn jullie ook al veel beter en kunnen jullie wat genieten van de feestdagen!

Veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Allemaal,

 

Hey Ellendig, goed om weer wat van je te horen en proficiat met je 9 maanden benzo vrij. Fijn dat je je weer zo goed voelt.

 

Ik ben nu 7 maanden van de diazepam af. Het gaat een stuk beter. Maar heb toch nog wel steeds terugkomende klachten, dus ben er nog niet.

 

Ik hoop ook dat het met iedereen beter gaat.

 

Bij deze wil ik: Ellendig, Shakemarieke, Sneeuwhoen, Gaba, Benzoslachtoffer, Kanarie, en alle anderen waarvan de namen me nu even niet te binnen schieten, bedanken die me het afgelopen jaar hier op het forum hebben gesteund en advies gegeven. Anders had ik het nooit gered.

 

Gezellige feestdagen!

 

Groetjes Moedig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Moedig en Ellendig. Goed dit te lezen! Het is zo jammer dat er weinig nieuwe mensen bij zijn gekomen maar ik hoop dat jullie ook nog eens zo af en toe terugkomen omdat wij als geen ander weten hoe belangrijk het is om de ervaringen van anderen te lezen en de beangstigende symptomen te herkennen.

 

Ik wens juist jullie hele fijne feestdagen en een fantastisch 2017!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Dag allemaal,

 

Mijn beste wensen aan allen. 

 

Ik ben vorige week aan mijn 23ste maand zonder benzo begonnen en nog steeds ben ik niet herstelt. Enkele maanden geleden dacht ik echt dat het bijna het einde was maar toen kreeg ik een terugval om u tegen te zeggen. Gedurende al die maanden heb ik nog nooit een venster gehad en dit maakt me bang. De symptomen komen en gaan maar gaan nooit helemaal weg. Heb momenteel veel last van brandende pijnen in de borst, keel en rechter been. Heb ook weken lang vreselijke keelpijn gehad. Ik wordt nu echt wel bang en denk dat hier nooit meer een einde aan gaat komen.Misschien heb ik een blijvend letsel opgelopen ? Ik weet het echt niet meer en heb het mentaal heel moeilijk met deze strijd. Het duurt enorm lang en dat allemaal door een lage dosis benzo gebruik gedurende 6 tal weken. Ik kan dit maar niet begrijpen. Ik hoop dat het met jullie allemaal toch beter mag gaan.

En Gabba ben jij nu helemaal terug de oude ?

En jij Sneeuwhoen hoe zit het met jou ?

Veel sterkte aan allen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook van mij de beste wensen voor iedereen! En vooral een betere gezondheid!

Met mij gaat het redelijk goed. Er zijn helaas nog enkele dingen die niet helemaal verdwenen zijn, maar over het algemeen , kan ik zeggen dat het goed gaat met mij. Ben de feestdagen goed doorgekomen, iets waarvan ik schrik had. Omdat deze dagen toch voor heel wat stress zorgen. En stress geeft weer meer verschijnselen.

Ik hoop dat jullie ook allemaal positief het jaar kunnen starten!

Veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Ellendig,

 

Blij te mogen lezen dat jij beter gaat. Ik denk dat de laatste loodjes het zwaarste wegen. En inderdaad stress verergert de symptomen, als ik te veel doe of te veel prikkels binnen krijg is het net of mijn zenuwstelsel slaat tilt. Zoals nu,  ben dan toch een uurtje de solden gaan doen en betaal nu de prijs. Maar ik vertik het, heb lang genoeg in mijn zetel moeten liggen tenslotte zijn dit allemaal verloren jaren. Dan durven ze nog zeggen dat een ontwenning maar enkele weken duurt. De dokters zouden eens een week moeten voelen wat wij allemaal hebben meegemaakt. Wat bij mij de scherpe kantjes wegneemt sinds enkele weken is medicinale cannabisolie. Je wordt er niet afhankelijk van en je slaapt er goed mee, een echte aanrader. 

Veel liefs.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voor iedereen natuurlijk de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

 

Hallo BS Fijn weer wat van je te horen maar minder fijn te horen dat je nog steeds aan het tobben bent. Ik had de afgelopen 2 weken ook weer een lelijke terugval. Maar na weer wat gepuzzel weet ik wel hoe het komt.

Ik kreeg zo ineens een enorme pijn onder m'n schouderblad en bovenarm. Dat werd na een paar dagen zo heftig dat ik van de pijn wakker werd. En daarna niet meer in slaap komen natuurlijk. Dat begon me na een paar dagen op te breken dus een afspraak gemaakt bij de fysiotherapeut. Die wist er eigenlijk geen raad mee maar voelde wel tenderpoints in de spieren. Dus met een soort acupunctuurachtige naalden zijn ze met 2 man aan het prikken geweest.  Het gaf nauwelijks verbetering , leek eerst wel te helpen maar na een paar uur was de pijn nog heftiger.

Toch maar besloten naar de huisarts te gaan. Spanning , stress en alles kwam weer voorbij natuurlijk als oorzaak. Hij stelde voor om een week een spierverslapper te gebruiken. Dat werd Baclofen.  Het zorgde dat ik wel een beetje ontspande maar al na 2 dagen werd ik er flink beroerd van. Dus maar weer Dr. Google gevraagd wat Baclofen is en natuurlijk valt dit in de groep geneesmiddelen waar benzodiazepines ook onder vallen. Het pakt op de Gaba receptor. Dus natuurlijk meteen die rommel weggegooid. Maar ik merkte al direct dat blijkbaar mijn systeem nog steeds niet 100% is. Echt een paar dagen heel erg beroerd en verward van geweest. Met de feestdagen vond ik het wel tijd om een stevige borrel te drinken en heb samen met een vriend een paar glazen whisky gedronken.  Ook dat viel helemaal niet goed. Klaarwakker midden in de nacht en paniekgevoelens de volgende dag.

 

Het gaat inmiddels al weer beter gelukkig. Toch schrik ik er wel van hoor. Zodra ik ook maar iets in mijn chemie verander, slaat het keihard terug.

Je schrijft over Cannabisolie en ik geloof zeker dat het een goede werking kan hebben.  Vlak na mijn definitieve stop met de benzo’s rookte ik in het weekend wel eens een jointje. Gewoon omdat het me een beetje ontspande en de ellende even deed vergeten. Ik heb daar nooit enig nadeel van ondervonden. En dan te bedenken dat ze dat drugs noemen en benzo’s veilige medicijnen…

 

Nou ja, we beginnen weer aan een nieuw jaar. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie avond Gaba,

 

Blij om je te mogen lezen. Toen ik vorig nieuwjaar (2016)  een half glas alcohol had gedronken voelde ik mij  de ochtend daarna doodsbang en verschrikkelijk depressief. Ik heb daar echt een trauma aan overgehouden en durf nu echt niks meer te drinken. Heb ergens gelezen dat onze hersens ongeveer 4 jaar nodig hebben om helemaal te herstellen. 

Ik ga jou een artikel doorgeven ivm Traumeel dit is een natuurlijke pijnstiller (pillen) maar kan ook via injectie. Een kennis van mij is hierover zeer positief. Ik zelf gebruik Traumeel  tegen hoofdpijn. Zelfs mijn dieren worden hiermee verzorgd. Voor hen ook geen chemische shit meer wat slecht is voor ons is ook slecht voor hen. Cannabisolie is ook een natuurlijke pijnstiller maar heeft nog andere voordelen voor onze gezondheid het is niet voor niks de grote vijand van bigpharma we weten nu wel beter hé.

 

background.jpg

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Biopunctuur

Wat is biopunctuur ?

Biopunctuur is een nieuwe geneeswijze die bestaat uit het toedienen van biologische producten  op specifieke plaatsen in het lichaam. Meestal worden de inspuitingen onderhuids, t.h.v. spieren, pezen en ligamenten gegeven of soms ook in de gewrichten.
Er wordt gebruik gemaakt van biologische ofwel  homeopatische producten.
Voorbeelden van deze producten zijn enkelvoudige stoffen glucose 20%, maar meestal wordt er gewerkt met  complexe samenstellingen van meerdere biologische producten, gemengd in één ampul, bv Traumeel (Heel) voor  ontstekingen.

Deze ampullen bevatten meestal geen hoge concentraties van de actieve stoffen: het zijn verdunde oplossingen, hierdoor zijn ernstige neveneffecten niet aanwezig. De veiligheid en kwaliteit  van deze ampullen zijn gewaarborgd door de Firma Heel (Duitsland) die voldoet aan de strengste Europese normen  qua productie van geneesmiddelen. Bovendien worden deze producten vaak getest in wetenschappelijke studies (dubbelblind, placebo gecontroleerd)

Bij biopunctuur wordt er steeds wegwerpmateriaal gebruikt, spuit en naald worden slechts éénmaal bij dezelfde patiënt en sessie gebruikt. Dus is het risico voor overdracht van besmettelijke ziekten via besmette  naalden (hepatitis en aids) uitgesloten.

Hoe worden de injecties meestal gegeven ?

De injecties gebeuren t.h.v. specifieke plaatsen op het lichaam. Omdat de therapie
effectief zou  zijn, moeten de producten via injecties op de juiste plaats ingespoten worden. De arts zoekt die plaatsen via nauwkeurig onderzoek van uw lichaam, wellicht zijn
deze plaatsen te vinden t.h.v. spierverhardingen, in spierloges, t.h.v. peesaanhechtingen, in de buurt van pijnlijke plaatsen, t.h.v. gewrichten.

Meestal zijn er meerdere  sessies nodig om het gewenste effect te verkrijgen.
Dit betekent  voor recente aandoeningen 3 tot 5 sessies, 1 tot 3 x per week.
Voor aandoeningen die reeds langer bestaan  3 tot 10 sessies, 1 x per week, en soms onderhoudsbehandelingen, 1 x per maand

Hoe werkt biopunctuur ?

In feite bezit het lichaam de kracht om zichzelf te genezen. We gaan immers de natuurlijkegenezingsmechanismen begeleiden en stimuleren om genezing te bekomen:

  1. betere doorbloeding
  2. verhoging van de weerstand (immunosysteem activeren)
  3. ontstekingsreactie opwekken om het genezingsproces op gang te brengen
  4. reguleren van het hormonaal systeem
  5. draineren van afvalstoffen
  6. reguleren van het zenuwstelsel

Dit laatste is zeer belangrijk omdat regulatie van het zenuwstelsel wordt bekomen via prikkeling van de zenuwbanen (neuro-regulatie) zoals bij acupunctuur. Net zoals bij het elektrisch netwerk moeten wij de kortsluitingen opheffen door op de  juiste “knoppen “ te drukken. Ook bij biopunctuur worden er via de naaldtechniek “kortsluitingen in het lichaam” gedeblokkeerd. Dit hoeft niet altijd op de pijnlijke plaats te gebeuren. Bv. bij  migraine ( hoofdpijn) door leverfunctiestoornissen zal de biopunctuur zich voornamelijk richten op leverregio en  t.h.v. huidzone overéénkomstig met de lever, zal er geïnjecteerd worden. Komt de hoofdpijn vanuit de nek, zullen de nekspieren geïnjecteerd worden. Dus iedere patiënt krijgt een individueel aangepaste strategie.


Wanneer kan biopunctuur nuttig zijn ?

Vooral functionele klachten reageren goed op biopunctuur.

  • Sportletsels ( spier- en peesaandoeningen)
  • Acute en chronische aandoeningen van de wervelzuil en gewrichten
  • Longziekten en  sinusitis, ook op basis van allergie.
  • Hoofdpijn, spastisch colon, klierkoorts, ontstekingen van de urinewegen.

Biopunctuur kan gebruikt worden voor vele ziekten zolang er nog geen onomkeerbare
schade is, of wanneer de klachten alleen door psychische factoren worden veroorzaakt.
Bij biopunctuur gaat de arts op zoek naar de oorzaak van de ziekte, hij probeert via
biologische geneesmiddelen, het onevenwicht in uw lichaam, welke oorzaak is van uw
klachten , te herstellen. Het is niet de bedoeling de klachten te onderdrukken, zoals bij
hoofdpijn een pijnstiller te nemen of  bij eczeem cortisonezalf om de huidverschijnselen te onderdrukken.

Houd er wel rekening mee, hoe langer uw klachten bestaan, hoe meer tijd het neemt om via biopunctuur het evenwicht en het natuurlijk genezingsproces te bevorderen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi iedereen,

Het gaat nog steeds goed met mij. Doet zo een deugd om dit al een hele tijd te kunnen zeggen. Heb geen waves meer gehad. Kleine dingetjes nog, maar niets om te veel aandacht aan te schenken.

Gaba, baclofen is idd een benzo! Spierverslappers zijn allemaal benzo's. Raar dat jij je laten misleiden hebt door jou arts! Jij hebt zoveel kennis over gaba receptoren opgedaan tijdens jou ontwenning. Veel heb ik geleerd uit jou berichten. Als ik een medicijn krijg, ga ik steeds direct controleren en kijken wat de bijwerkingen en risico's inhouden en vooral kijken of het geen benzo is of andere rommel dat met mijn hersens aan de haal gaat! Nooit laat ik mij nog ompraten of misleiden door artsen die denken dat deze rommel geen kwaad kan en dit maar voorschrijven alsof het snoepjes zijn. Ik hoop dat je ondertussen geen last meer hebt van de gevolgen van de baclofen. Kan me inbeelden dat je brein terug een hele shock gekregen heeft.

Alcohol kan ik wel al verdragen. Maar ik drink nooit veel en maar heel af en toe. Nu met de feestdagen iets meer, maar geen last van ondervonden.

Ik hoop dat iedereen het goed doet en het jaar beter begonnen is! En hoop van jullie allen nog eens iets te horen!

Veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ellendig, Gaba en Benzoslachtoffer,

 

Ellendig, fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat. En nu al een hele tijd. je zult er nu echt wel doorheen zijn. Gefeliciteerd !

 

Gaba, ik hoop dat het weer beter gaat met je schouder en dat je weer goed van die Baclofen af bent gekomen. En je je in het geheel weer beter voelt.

 

Benzoslachtoffer, wat rot om te lezen dat je weer zo'n terugval had. Jij bent ook al een tijd aan het tobben. Hopelijk dit nieuwe jaar een omslag, dat je er eens helemaal vanaf raakt van al je klachten.

 

Bij mij nog steeds in het geheel veel beter. Maar regelmatig toch wel weer klachten, vooral bij stresserende situaties.

Nu heb ik bijv. ineens weer last van allergische reacties (jeuk). Op of van wat weet ik niet.

 

Iedereen een goed, klachtenvrij, rustig en ontspannen nieuw jaar gewenst.

 

Moedig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie avond allemaal,

 

Blij om te mogen lezen dat alles goed gaat met jou Ellendig. Denk dat jou hel nu wel voorbij is. Dit geeft hoop aan mij en anderen.

Met mij gaat het niet zo goed, wel beter en toch weer niet. Mijn keelpijn is eindelijk over, maar ik krijg nu wel andere symptomen. Heb last van een raar hoofd bij het ontwaken en ook van branderig gevoel in borst en been. Misschien hoort dit bij de genezing ik weet het echt niet meer, dit kan nog eeuwig blijven voortgaan.

Gaba heb ik jou filmpje bekeken maar dit maakte me wel bang hoor, het kan echt heel lang duren. Ik vraag me steeds af hoe dit zal stoppen. Staat men op een ochtend op en alles is eigenlijk weg ? Elke avond hoop ik om s'anderendaags te mogen wakker worden en alles is weg. 

Moedig ik zie dat jij het ook nog steeds moeilijk hebt? Welke symptomen heb jij momenteel ? ik hoop echt dat het niet meer lang zal duren voor jou.

Sneeuwhoen ik hoop dat het mij jou nu alles goed gaat.

En jij Kanari hoe zit het met jou ?

 

Veel liefs.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...