Spring naar bijdragen

afzien


Kanarie

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen,

Hoe gaat het met jullie?

Iemand nog iets gehoord van kanarie, snoes of sneeuwhoen?

Spijtig dat er de laatste weken zo weinig geschreven word!

Sunngirl, je bent er bijna, goed van je!

Ik voel me echt al heel wat beter, herken mezelf al terug op vele momenten! Heb nog wel wat last van pijnlijke, gespannen spieren, moeilijk met stress kunnen omgaan en vermoeidheid. Ook heb ik het laatste half jaar al drie keer een verkoudheid gehad. Het immuunsysteem is nog niet ok. Maar voel me niet meer depressief, ben niet meer elke dag angstig, en kan al heel wat dingen terug.

Veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed om te horen Ellendig!

Ja het is rustig, kijk zelf ook minder, gaat goed, alleen nog wat rommelig slapen in mijn 3e week zonder lorazepam. Wel 2 weken (ook) last van verkoudheid die moeilijk weg gaat. En enkele dagen last van buikpijn en opgezwollen buik gehad. Vrijwel geen last van angst, alleen als niet snel inslapen dan moeilijk moment. Herken mijzelf terug en weer langzaam werk aan oppakken. Stress steeds beter mee omgaan maar is nog dun.

Hoop dat iedereen de opgaande lijn heeft!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

Deze morgend mri laten maken van nek. Heb de foto's al meegekregen, maar weet de uitslag pas morgenavond. Foto's doorgestuurd naar mijn kine. Resultaat hernia met druk op ruggenmerg. Vandaar de tintelingen in vingers. Had gehoopt dat dit nog een ontwenningsverschijnsel was van de benzo. Omdat het begon een paar dagen na stoppen met de benzo. Pfff, afwachten wat dokter gaat zeggen nu. Ben niet zo voor een operatie, dus hopelijk moet dit niet.

Was zo blij al wat beter te zijn, maar krijg nu weer extra stress door dit resultaat. Hou jullie op de hoogte.

Hopelijk stellen jullie het allemaal wel!

Veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hai Ellendig,

Wat vervelend!! Maar wel fijn dat je weet waar je klachten vandaan komen.

Ik ga vandaag naar de 0,5 mg, ik doe 10 dagen over 1 mg Diazepam. Ik merk t wel, maar ik merk iedere verlaging.

Ik wil nu doorzetten en volgende week stoppen. Ik ben nu ruim 3 maanden, het gebruik van ong 2 maanden aan t afbouwen.

Vandaag wel wat hartkloppingen en onrust, maar daar moet ik gewoon doorheen. T einde is nu eindelijk in zicht en dan hoef ik eindelijk niet meer af te bouwen. Daar leef ik al heel lang naar toe, hoe moeilijk t soms ook is.

Succes iedereen!!

Liefs Sunngirl

bewerkt door Sunngirl
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat is het hier stil! Hoop dat dit een goed teken is!!!

Met mij gaat het terug iets minder goed. Heb veel stress gehad ivm de uitslag van de hernia. Operatie of niet, infiltratie of niet, ...

Je hoort verschillende verhalen. Mensen zeggen, laat je niet opereren want het komt terug op een wervel erboven of eronder, je wordt er slechter van, ... Infiltraties helpen sommigen, anderen zijn hier niet over te spreken. Ik weet dus nog steeds niet wat ik zal doen. Iemand ervaring met nekhernia?

Ook zit ik weer in mijn maandelijkse vrouwenperiode, merk dat ik dan echt terug slechter ben. Ben zo gespannen vanbinnen, kan niets hebben, ween om niets, helemaal opgejut.

Snak naar rust, vanbinnen!!!

Hoop dat jullie allemaal ok zijn!

Veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Ellendig,

 

Ja het is de laatste tijd erg stil hier. Ik heb gisteren op de draad Zoek een stopmaatje geschreven.

 

Jij zit met een moeilijke beslissing. Ik begrijp dat je dan veel stress krijgt en het wat slechter gaat en ook nog de hormonen erbij.

 

Ik heb ooit een lichte nekhernia gehad. Nu nog altijd een duim die slaapt/tintelt. Maar operatie was niet nodig.

 

Laat het allemaal even bezinken, je komt wel tot een goede keuze.

 

Ik wens je veel sterkte hierbij.

 

Liefs Moedig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag echt terug kunnen genieten van muziek! Was heel lang geleden! Ergerde mij sinds benzo stop heel erg aan geluid, ook muziek.

Kon het echt niet verdragen.

Het was thuis een beetje stressen en ben met de auto gaan rijden. Het heeft me deugd gedaan. Alle emoties los, zowel tranen, als vreugde! Blij dat dit weer een beetje normaal aanvoelt!

Beetje bij beetje komt alles terug op zijn plaatsje, met af en toe een kleine terugval. Vooral rond de menstruatie.

Blij dat ik toch al zo ver ben! En vooral dat ik die rommel niet meer slik!!!

Hopelijk gaat het met jullie ook de juiste richting uit!

Veel liefs,

Minder Ellendig, steeds beter.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo minder Ellendig! Ik ben heel erg blij voor jou dat het inmiddels beter gaat!  Ik herken dat helemaal van die muziek, ik kon het ook niet verdragen maar inmiddels geniet ik er al weer van. Goed dat je emoties ook terugkomen, geef ze alle ruimte want ze zijn lang onderdrukt geweest. Geweldig dat je oo iedere keer over je proces schrijft hier op he forum!

Ik merkte dat ik van de week de herfst die eraan gaat komen weer kon ruiken en voelen en dat was een mooi moment!

 

Veel liefs

Gaba

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

goed te horen dat sommige weer hun gevoelens terug krijgen. Ik loop er nu ook een beetje tegenaan.

Vorige week maandag was mijn laatste dosis Valium (0,5 mg) en heb last gehad van een echt griep gevoel en hartkloppingen. Wat ik ook merk is dat ik me vlak voel.

Gelukkig geen zware diepe gevoelens, maar ook niet blij... Hoort dit erbij?

Ik heb ook flink last van mn onderrug en onderbuik, maar heb op internet wel teruggevonden dat veel vrouwen daar last van hebben met afbouwen / stoppen.

Fijn dat hier weer een beetje activiteit is! Heb geprobeerd lid te worden van BenzoBuddies, maar ik krijg de bevestigingsmail nooit. Heel apart...

Heel veeel succes iedereen!

Liefs Sunngirl

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sunngirl,

Ik heb hetzelfde probleem, geraak ook niet op benzobuddies. Ben er een keer eens opgeraakt en daarna kreeg ik altijd error.

Fijn dat je ondertussen gestopt bent. De klachten kunnen helaas nog wel een tijd aanhouden, maar weet dat dit van ontwenning is!

Hoop dat je snel helemaal beter wordt!

Zelf wat ziek momenteel, nog steeds verkoudheid en mega hoofdpijnen, ook buik lijkt niet in orde. Maar het zit onder de mensen, dus denk dat het niet van ontwenning is deze keer. Alleen de verkoudheid die heel lang blijft duren en die ik al drie keer gehad heb op een half jaar tijd, vind ik raar. Mss toch ergens een restverschijnsel, door benzo? Iemand nog ervaring mee?

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ellendig,

 

Ik snap het ook niet, heb het meerdere malen geprobeerd, maar heb geen email ontvangen.

 

Ik ben tijdens het stoppen flink getroffen door de griep, dus ik denk dat benzo's daar zeker wat mee te maken hebben.

 

Mijn weerstand is voor mijn gevoel een stuk lager, ik ben ook de enige in mijn omgeving die ziek is geworden.

 

Ik ga een nieuw onderwerp openen mbt afgebouwd zijn, hoop dat er wat reacties komen!

 

Liefs Sunngirl

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sungirl en Ellendig. Het kostte mij ook veel moeite om aan te melden bij benzobuddies.org.

Met mijn hotmail lukte het niet. Maar toen ik het met het gmailadres probeerde lukte het wel. Later ontdekte ik dat de bevestigingsmail in het vak ongewenste berichten zat.

Sungirl wat goed dat je nu gestopt bent. Dat is echt een enorme overwinning en een mijlpaal.

Pijn in de onderrug heb ik ook vreselijk gehad. Dat is pas sinds een paar weken over. Ik ben daarvoor onder behandeling geweest bij een rugkliniek en nu gaat het veel beter. Volgens hun was mijn hele ruggengraat krom door een ongeluk van jaren geleden. Echter de pijn kwam pas na het stoppen met de benzo en zelfs lang daarna. Ikzelf heb het idee dat ik maandenlang met verkrampte spieren heb rondgelopen en dat daardoor klachten ontstonden aan het skelet. Zelfs m'n ribbenkast was scheef waardoor ik moeilijk diep kon ademhalen. Het is heerlijk om weer diep te kunnen ademhalen.

Maagpijn heb ik ook een tijd gehad maar ook die is verdwenen. Zelfs een onderzoek gehad of er een maagzweer zat. Het is best raar bedenk ik me nu dat ik zoveel klachten heb gehad die allemaal verdwenen zijn.

Verkoudheden en de ergste griep ooit heb ik ook gehad tijdens en na de afbouw.

Het viel mij telkens op dat als ik weer eens een onverklaarbare klacht had en ik dit intikte bij benzobuddies.org, altijd bleek dat meerdere mensen daar ook last van hadden. Van afbrokkelende en gele teennagels tot pijnlijke knieën.

Sungirl, als je een onderwerp aanmaakt over afgebouwd zijn, zal ik daar zeker een steentje aan bijdragen. Bij benzobuddies.org heet het Postwithdrawal. Misschien moeten we ook nog een onderwerp aanmaken met succesverhalen.

Liefs Gaba

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hoi iedereen,

Hoe gaat het met jullie ondertussen?

Met mij gaat het steeds beter. Er zijn natuurlijk nog wel kleine dingetjes, maar geniet steeds meer terug van het leven.

Ik ga weer bijna in mijn maandelijkse vrouwenperiode komen en dat merk ik weer wel. Maar uit ervaring weet ik dat het erna terug beter wordt. Ben zo gelukkig dat de ergste dingen over zijn! Ben nu een dikke 7 maanden benzo vrij. De laatste maand sterke verbetering!

Het is een donkere, zwarte, ellendige, de meest afschuwelijke tijd geweest! Ik wil dit NOOIT meer meemaken! Weet niet hoe ik dit volgehouden heb. Er zijn momenten geweest dat ik niet meer wilde leven, dat de vieste gedachten in mijn hoofd rond spookte, dat ik dacht dat dit nooit zou ophouden, ....

Eigenlijk niet uit te leggen, hoe slecht je jezelf kan voelen, hoe je jezelf echt niet meer bent, ... jullie zullen dit wel herkennen.

Maar voor degene die er nog middenin zitten, het is het waard om vol te houden, alles komt terug goed!!! Je gaat terug kunnen genieten, je gaat jezelf terug vinden.

En ... ik heb hier ook wel wat uit geleerd. Ik ga sneller op mijn rem staan, ik ga geen dingen meer doen om anderen te plezieren, waar ik zelf niet achter sta, ik ga zomaar niet meer slikken (letterlijk en figuurlijk) wat men mij zegt of geeft. Ik geniet meer van de kleinere dingen, ...

Veel liefs,

Minder Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ellendig en alle anderen,

 

Dat is een positief bericht van jou. Fijn dat het zo goed gaat en dat je weer kunt genieten.

Het is voor jou ook een hele strijd geweest.

 

Ik ben intussen 5 maanden benzo vrij.

In het geheel gaat het wel beter.

Maar allemaal heel voorzichtig en rustig aan. Want veel drukte kan ik nog steeds niet aan mijn hoofd hebben.

En ook mijn maag/darmen spelen nog steeds op. En misselijk zijn en duizelig.

En als ik even tv kijk of muziek luister beginnen mijn oren weer heel erg te suizen.

Ik ga op een rustig moment de winkel in voor boodschappen.

Maar ik ga er van uit dat het toch langzaam aan nog gaat verbeteren.

 

Groeten aan iedereen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

 

goede berichten zo te lezen!

 

Ik ben bijna 4 weken benzo vrij en ik heb een duidelijke verbetering gevoeld! De fysieke klachten zijn sterk afgenomen en mijn stemming wisselt niet meer zo erg. Ik begin me steeds 'normaler' te voelen. Er is dus hoop! Ik heb vaak gedacht dat het nooit meer over zou gaan, maar godzijdank herstelt mijn lichaam toch! Mijn darmen spelen nog wel een beetje op, maar dat lijkt me logisch na het gebruik van zo'n spierontspanner.

 

Hormonale schommelingen triggeren bij mij ook klachten, maar ik hoop dat dat steeds minder wordt. Tot nu toe gaat alles beter, dus ik verwacht dat dat ook op zal knappen.

 

Ik ben voorbereid op een eventuele 'wave' maar op dit moment heb ik daar gelukkig geen last van. Mijn hoofd en geest voelen ook weer helder, dat is heel fijn. 

 

Ik heb Diazepam niet zo heel lang gebruikt (2 maanden en daarna afbouw) misschien dat dat in mijn geval ook heeft meegeholpen.

 

Ik wens iedereen heel veel sterkte en voor de mensen die af gaan bouwen, doe het rustig aan! Ik heb ook getapered en daardoor was het enigszins houdbaar en geef je je lichaam de kans beetje bij beetje te herstellen.

 

Liefs Sunngirl

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Moedig en Sunngirl,

Leuk dat het bij jullie ook de goede kant lijkt op te gaan!

Ik hoop dat dit bij de anderen ook zo is!

Het blijft hier stilletjes, vind dit echt jammer!

Er zijn mensen die er nog midden in zitten of mensen die op zoek zijn naar vergelijkbare verhalen, en dan was voor mij dit forum een echte hulp! Ik heb mij echt kunnen recht houden door verhalen en steun van anderen op dit forum! Bij dokters en psychiaters vond ik deze steun niet! Integendeel, ze zeggen dat dit allemaal niet kan en dat je beter terug je pilletje zou nemen. Het is schrijnend dat dit nog niet meer aandacht gekregen heeft! Hoeveel mensen in de psychiatrie terecht komen juist door deze medicijnen, hoeveel moorden en zelfmoorden er gepleegd worden door deze medicijnen, mensen die niet weten wat er met hen aan de hand is door deze medicijnen, hoe mensen de verkeerde raad krijgen in deze situatie, ...

Deze medicijnen zijn erger dan heroïne, cocaïne, ...en ze worden voorgeschreven als snoepjes! En hulp is ver te vinden!

Ik kan mij hier echt zo kwaad om maken!!!

Ik hoop dat dit forum terug wat levendiger wordt! Zodat anderen toch ergens wat steun kunnen vinden!!!

En hoop dat iedereen hier af en toe nog iets laat weten, ook al gaat het terug goed! Het kan een verschil maken voor degene die deze hulp nodig hebben!

Heel veel liefs,

Minder Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Dat kan absoluut. Zeker als je langdurig een benzodiazepine hebt gebruikt, kunnen ook na rustig afbouwen "klachten" nog heel lang duren. Evenals een verhoogde gevoeligheid voor klachten/fysieke/psychische stress.

 

Laten we maar niet beginnen aan een discussie over hoe lang het wel niet kan duren ...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb het relatief kort gebruikt en ben nu 7 weken Valium vrij, maar heb ook zeker nog klachten.

Sommige dagen valt t mee en sommige dagen voel ik me erg naar. Vooral fysieke pijn en hopeloosheids gevoelens. Dat kan dan ook zo weer omslaan en dan voel ik me weer ok.

Heel raar en heel erg vervelend, ik vraag me soms ook af of t allemaal van benzo gebruik kan komen. Maar als ik me er dan weer even in verdiep, kom ik toch tot de conclusie dat dit t hoofdzakelijk moet zijn.

Ik word ook behandeld voor n immuunstoornis en daarna heb ik altijd meer klachten. Tijdens gebruik v Diazepam had ik hier geen last van, duidelijk n overprikkeld zenuwstelsel.

Dan weet ik niet wat ik met mezelf aan moet en ben ik blij als de dag voorbij is.

Heel naar allemaal, deze middelen moeten in mijn ogen heel beperkt tot niet uitgeschreven worden.

Het is onvoorstelbaar wat er met je lijf gebeurt en hoeveel tijd er soms nodig is om te herstellen.

Succes allemaal!!

bewerkt door Sunngirl
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag 8 maanden benzo vrij!

Hoe gaat het?

Op en af! Heb een hele periode redelijk goed geweest. Met daarna weer een erge terugval. Momenteel redelijk ok.

Twijfels heb ik ook gehad enkele dagen geleden, maar die zijn weer verdwenen.

Wat een ellende kunnen deze medicijnen veroorzaken! Zal heel blij zijn dat ik dit stuk van mijn leven helemaal achter me kan laten!

Helemaal mss niet, want ik wil dit niet zomaar laten passeren en anderen behoeden voor deze rotzooi!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...