Spring naar bijdragen

Veiligheid forum/internet


moderator

Aanbevolen berichten

Beste forumleden,

 

Naar aanleiding van onrust die af en toe op het forum terugkeert over eventuele dubbele accounts, willen we hier een bericht over plaatsen op het forum. Het heeft al een tijdje onze aandacht. Onderstaande hebben we al weleens naar forumleden gestuurd, maar wellicht dat het prettig is dat jullie op de hoogte zijn wat wel en niet mogelijk is met betrekking tot het checken van accounts.

 

Regelmatig komen er berichten binnen van forumleden die vermoeden dat er een dubbel account is aangemaakt. Zonder 'harde bewijzen' is het lastig om direct in te grijpen. Het is bijzonder lastig om dit gedrag op een openbaar forum helemaal uit te bannen.

 

Ook wanneer het heel aannemelijk is om te stellen dat twee forumdeelnemers één en dezelfde persoon zijn, is er altijd nog een kans dat dit niet zo is. Zelfs als wij het vermoeden hebben dat een persoon met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een eerder gebande deelnemer is, kunnen we zonder echt bewijs niet ingrijpen. Op een digitaal en openbaar forum is dat bewijs vrijwel niet te verkrijgen, tenzij de persoon in kwestie zelf zou schrijven hoe de vork in de steel zit.

Het nakijken van IP-adressen is mogelijk, echter dit is geen sluitend bewijs. IP-adressen rouleren, afhankelijk van de provider. Het kan zijn dat iemand een ander IP-adres heeft na een periode en soms wisselen deze vrij snel. Daarbij is het vrij eenvoudig dit te omzeilen en onder een ander IP-adres in te loggen.

 

Wij volgen dagelijks de voortgang op het forum en zullen uiteraard wel ingrijpen wanneer de forumregels overtreden worden in de berichten die gepost worden.

 

Op het internet, en ook op het forum, is het altijd goed te bedenken wat je wel en niet deelt op een forum. Door juist aandacht te geven aan het wantrouwen, wordt dit groter.

We denken dan ook dat het verstandig is om je te richten op datgeen wat je wel helpt en je bewust te blijven van de openbaarheid van het internet.

 

Vriendelijke groeten,

de moderatoren

Link naar opmerking
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...