Spring naar bijdragen

Geen weg meer terug naar 10 jaar ellende van gokken


Timberland

Aanbevolen berichten

Goed van je dat nu al 10 dagen gokvrij bent ,ik ben het nu bijna een week 

mijn record staat op 33 dagen dacht ik , ik heb zelf geen ontwenningsverschijnselen , vooral wat ik ipv gokken moet doen en geen stress meer ,telkens op telefoon kijken van de scores etc 

Ik hoop dat je nog wel even gokvrij blijft 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heyy Allen,

ik ben momenteel 25 dagen gokvrij ben ook momenteel geldloos omdat ik al mijn leefgeld had vergokt dit was de grens over daardoor dat ik nu echt wil kappen met gokken de moeilijke dagen moeten nog komen omdat ik terrug geld binnenkrijg maar ik weet dat ik sterk genoeg ben om al de benodige stappen te zetten en alles wat te maken heeft met gokken achterlaten. Ik zal zeker de komende dagen op dit forum mijn verhaal willen kwijtraken hoe de moeilijke dagen voor mij voorbij is gegaan omdat de WIL voor gokken sterker word als je geld hebt.

hoop dat iedereen op dit forum gokvrij blijft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Momenteel heb ik een schuld van ongeveer 4k. Normaal gezien was dit betaald maar jullie kunnen het al raden wat ik met de geld heb gedaan in plaats van mijn schulden te betalen, heb spijt dat dit niet betaald is maar dit betekent niet dat dit grote fout mij geen les heeft geleerd. Telkens ben ik online aan het gokken met de gedachten dat ik veel geld ga winnen daar geloof ik in maar telkens na de wil en de gedachten dat ik ga winnen ben ik zwaar aan het verliezen het geeft mij alleen stress en moeilijke dagen om te leven ik heb zoveel keer moeten liegen als ik er nu aan denk voel ik me slecht dat ik had gelogen door het gokken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo! Een hoop recente activiteit weer op dit forum, met veel nieuwe namen ook!

Zelf sinds 3 januari (1e bericht gepost op 31 december 2018) tot aan nu toe gok-vrij, dus bijna 4 maanden succesvol. In mijn hoofd echt het idee dat de knop nu om is, maar hoe lang blijft dat goed gaan is zoals altijd weer de vraag! Tot nu toe gaat het erg gemakkelijk en denk ik er echt totaal niet aan om te willen gokken. Het financieel verlies moet je echt achterwegen laten.... dat geld is weg en komt niet meer terug... ook al win je 1000 uiteindelijk ga je er toch weer de fout mee in... dat is iets dat bij ons echt moet doordringen!

Wat voor mij erg zwaar weegt zijn mijn persoonlijke banden met naasten die weer een stuk beter zijn waardoor ik weer plezier uit het leven haal! Af en toe geld uitgeven aan leuke dingen en verder zuinig zijn om schulden te gaan aflossen. Hopelijk ook binnen 2 maanden afgestudeerd, dan kan ik echt lekker gaan verdienen! Dat gaat dan wel gelijk een nieuwe challenge worden want als er meer binnenkomt, dan wordt de verleiding natuurlijk ook weer groter.

Je moet echt jezelf in de spiegel aankijken en de focus om werk school of sport leggen, althans, dat helpt bij mij. Je wordt trots op andere dingen die goed gaan en het dient als afleiding voor het willen gokken.

Ook bijzonder om die nieuwe verschillende verhalen van iedereen te zien. En goed dat jullie nu ook enkele weken of maanden op weg zijn! Hou dit vol en laten we waar mogelijk elkaar helpen om van deze verslaving af te komen!

ThePretender :ph34r:

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

The Pretender

leuk van je om je gokvrije dagen te delen ik  voel me goed als ik hoor van andere  gebruikers dat ze hun gokverslaving goed kunnen beheersen 4 maanden is zeker genoeg om je verder te kunnen motiveren het blijkt dat je de moeilijkste dagen achter de rug hebt nu moet je gewoon je zelf kunnen beheersen als je in toestand komt met gokken denk aan de tijden die heel moeilijk waren voor je, de dagen dat je zelfvertrouwen onder de voeten lagen, dat je altijd aan je fouten moest denken het leven is veel beter zonder gokken. 

Spijtig genoeg vergeten we snel de moeilijke dagen die we hadden met gokken dat is de reden dat we snel hervallen dit is de reden waarom ik actief ben op dit forum ik geloof dat dit forum mij zal helpen en de andere (ex)-gokkers we moeten elkaar steunen dit zal ons allemaal zeker helpen. Wij zijn allemaal mensen fouten maken is vrij normaal het belangrijkste is dat we een les leren van de fouten die we hebben gedaan.Wij hebben de kans gekregen om hier allemaal ons verhalen te kunnen kwijtraken Dit is een grote kans die we niet moeten weg gooien elkaar steunen is een grote stap nu gewoon de motivatie niet kwijtraken.

met hoop dat iedereen op dit forum gokvrij blijft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heyy,

ik ben al bijna 1 maand gokvrij voel me goed zonder gokken. Ik wilde eventjes mijn gevoelens delen na dat ik mijn loon heb ontvangen, als eerste heb ik de schulden betaald waar ik nog weinig tijd had want jullie weten het al dat ze altijd brieven doorsturen en waarschuwingen dat het bedrag zo snel mogelijk betaald moet worden ik heb nog wat geld staan in mijn rekening hiermee wil ik beginnen sparen en wat er telkens op mijn rekening komt wil ik rustigaan opbouwen ik heb nog wat schulden over die zou ik ook binnen 1 maand of 2 terrug betalen ongeveer 2.5k schulden over. Het gevoel om te gokken is er niet omdat ik weet dat als ik speel alles verloren gaat dat heb ik veel keer meegemaakt dus heb ik een lesje geleerd ga me ook vandaag of morgen uitschrijven van de KSC hiermee gaat het nog gemakkelijker worden omdat ik en aantal verhalen heb gelezen dat (ex)-gokkers 100+ dagen gestopt te zijn met gokken ze terrug hervallen waarschijnlijk omdat we na een tijdje de moeilijke en stressvolle dagen vergeten daardoor wil ik me verzekeren met de KSC. De verhalen op dit forum is ook en motivatie voor elke gokker ik zelf was na ongeveer 1 jaar niet gokken terrug hervallen dit door een mail te onvangen van napoleongames met de freemoney had ik 1600 euro ongeveer gewonnen maar na ongeveer 1 maandje had ik alles + mijn spaargeld vergokt dus winnen is mischien mogelijk maar de winst + je loon wordt 100% verloren dit kan 1 dag,1week,1maand duren maar het geld wordt verloren daardoor wil ik niet meer gokken het maakt ons gewoon kapot al die stressvolle dagen en geldloze dagen het hoeft niet de keuze is aan ons.

met hoop dat iedereen die dit forum bezoekt stopt met gokken 

29->30 day is loading...

 

1st month successfully gambling free.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Momenteel ook 18 dagen gokvrij. Heb af en toe nog wel wilde gedachte, maar ik hou me zelf aardig onder controle.

Probeer zoveel mogelijk afleiding te zoeken met series, voetbal en met vrienden leuke dingen te ondernemen. In de tussentijd heb ik weer wat geld kunnen sparen en aflossen.

Heb nog een doorlopend krediet van 5000 EUR schuld, maar dit gaat de goede kant op! Komende week wordt een spannende week. Dan krijg ik iets meer dan 2K op mijn rekening gestort.

Wat doen jullie op het moment dat jullie de drang en/of gedachte voelen om te gokken?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik had vorige week en afgelopen weekend weer een terugval ,helaas 20 euro opgemaakt aan voetbal wedstrijden , zwaar klote ook al is het maar 20 euro 

Had tegen mensen van begeleiding afgesproken als ik een maand niet zou gokken dat we dan op haar kosten gingen eten

Heb ik mezelf teleurgesteld en hun ook 

Nu maar weer opnieuw beginnen 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi All,

Ook ik heb een gokverslaving en ben ik dat pas sinds kort echt onder ogen gaan zien (na vele jaren in meer en mindere mate). Na meerdere malen geld lenen bij mijn ouders met smoesjes en aangeven dat het nu toch echt de laatste keer is, heb ik bij 1 van de laatste keren ook beloofd aan vrouw en ouders om met een psycholoog te gaan praten. Hierbij was 1 van de eerste opdrachten om open kaart te spelen (aangezien ik het tijdens de gesprekken met de psycholoog gewoon door bleef doen). ondanks dat dit een zwaar moment was (schaamte), heeft mij dit zoveel gebracht. door het te benoemen, zie ik ook de ernst in en wil ik ook vechten tegen de verslaving. Waarbij ik eerst het niet direct als vijand zag omdat ik er altijd omheen draaide. Ook door er voor uit te komen, is er meer begrip en is er een gesprek over. Hoef ik het niet meer alleen te verwerken. 

Bijkomend is dus dat ik veel minder het gevoel heb om te gokken. Mijn gokken bestond voornamelijk uit voetbalwedstrijden en "beleggen" waarbij het vooral om zeer kortlopende opties ging (alles of niets). Ik kijk af en toe nog wel naar de koersen of wat een quote is, maar voel niet de drang om te beleggen.

Wat ook erg heeft geholpen is dit forum, om te zien dat je niet alleen bent. Daarom deel ik dit ook, om hier onderdeel van te zijn en in de toekomst te kunnen posten om andere mensen te kunnen helpen. Het heeft mij ook doen beseffen, dat het niet uitmaakte of ik zou winnen. De winst zou ik sowieso weer gaan verspelen, er is geen bedrag waarbij ik zou stoppen. Kortom de keuze is nu gewoon stoppen! Ik blijf nog met de psycholoog in gesprek, waar de achterliggende drang vandaan kwam, al is dat soms lastig omdat ikzelf het gevoel uitschakelde zodra ik bezig was en ik het nu dus niet meer doe en kan herbeleven.

Iedereen wees sterk! inmiddels 33 dagen gokvrij, and counting :-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heyy,

momenteel ben ik 37 dagen gokvrij dit voelt goed man. Ik ben blij dat ik dit beslissing heb genomen nu dat ik ook geld heb in mijn rekening heb ik meer zelfvertrouwen gekregen omdat ik zonder zorgen dingens kan kopen. Af en toe denk ik aan de dagen wanneer ik gokte met hoop dat ik geld zou winnen en plannen maakte met het geld dat ik zou winnen maar dat het geld bijna nooit gewonnen was heel veel stress en depressie en een schuldgevoel omdat ik slecht bezig was, mijn zelfvertouwen waren onder men voeten en omdat ik bijna nooit geld had heb ik veel respect verloren en een laag beeld ik kon het niemand vertellen omdat ik weet dat dit fout is maar uiteindelijk heb ik een positief beslissing genomen. Soms komt de wil heel hard aan maar dan lees ik forums en zie ik dat de wil zeker negatief zal slaan de dagen dat ik geldloos was en veel schulden had komen in mijn gedachten nog steeds heb ik schulden dankzij gokken maar het is vermindert, als ik eraan denk wordt de wil vermindert en uiteindelijk wordt het verdwenen. Telkens als ik iets nieuws wilde kopen of een openstaande schuld had dacht ik als eerst aan gokken daarmee zou ik geld winnen en kon ik alles betalen wat nodig is dit gedachte maakte mij van binnen kapot omdat ik telkens door dit gedachte verloor zoals de laatse keer dat ik gokte met mijn laaste geld 200€ Ik storte de geld op napoleon games en alles werd verloren enkel stress/depressie waren aanwezig in mijn gedachten, waarom zou ik nog willen gokken als ik weet dat al mijn geld wordt verloren. Stoppen met gokken is de weg om te winnen. Ik hoop dat we elkaar kunnen steunen met de gokdrang.  

bewerkt door ALEXAY
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 10-5-2019 om 18:50 zei ALEXAY:

Heyy,

momenteel ben ik 37 dagen gokvrij dit voelt goed man. Ik ben blij dat ik dit beslissing heb genomen nu dat ik ook geld heb in mijn rekening heb ik meer zelfvertrouwen gekregen omdat ik zonder zorgen dingens kan kopen. Af en toe denk ik aan de dagen wanneer ik gokte met hoop dat ik geld zou winnen en plannen maakte met het geld dat ik zou winnen maar dat het geld bijna nooit gewonnen was heel veel stress en depressie en een schuldgevoel omdat ik slecht bezig was, mijn zelfvertouwen waren onder men voeten en omdat ik bijna nooit geld had heb ik veel respect verloren en een laag beeld ik kon het niemand vertellen omdat ik weet dat dit fout is maar uiteindelijk heb ik een positief beslissing genomen. Soms komt de wil heel hard aan maar dan lees ik forums en zie ik dat de wil zeker negatief zal slaan de dagen dat ik geldloos was en veel schulden had komen in mijn gedachten nog steeds heb ik schulden dankzij gokken maar het is vermindert, als ik eraan denk wordt de wil vermindert en uiteindelijk wordt het verdwenen. Telkens als ik iets nieuws wilde kopen of een openstaande schuld had dacht ik als eerst aan gokken daarmee zou ik geld winnen en kon ik alles betalen wat nodig is dit gedachte maakte mij van binnen kapot omdat ik telkens door dit gedachte verloor zoals de laatse keer dat ik gokte met mijn laaste geld 200€ Ik storte de geld op napoleon games en alles werd verloren enkel stress/depressie waren aanwezig in mijn gedachten, waarom zou ik nog willen gokken als ik weet dat al mijn geld wordt verloren. Stoppen met gokken is de weg om te winnen. Ik hoop dat we elkaar kunnen steunen met de gokdrang.  

Heel goed bezig kerel! Ik zit nu op 27 dagen. Ik herken jouw gedachtes zeker. Elke maand als je salaris word gestort denk je dat je met gokken je schulden kunt afbetalen, maar ipv aflossen wordt de schuld elke maand alleen maar groter. Dit verpest je eigenwaarde en vernietigd je zelfvertrouwen volledig. Je blijft constant met het verlies in je hoofd bezig en hoe je zo snel mogelijk van je schulden af komt. Gokken is voor een verslaafde de enigste oplossing, terwijl dit juist alles erger maakt. Ik heb er veel stress en paniekaanvallen aan over gehouden. Ik ben nog in de 20 en heb nu nog de kans om wat van mijn leven te maken.

De oplossing en waarheid is niet romantisch. Het is keihard werken voor je geld, je geleden verliezen accepteren en onthouden dat het huis altijd zal blijven winnen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

Ik wil ook deelnemen aan dit forum, goed voor mezelf denk ik omdat ik ook echt moet stoppen met gokken en misschien dat anderen ook iets hebben aan mijn verhaal.

Ik ben nu bijna 40 jaar, gok al 18 jaar. In die tijd ben ik heel veel geld kwijtgeraakt. Gisteren nog een enorm bedrag verloren online en nu wordt het toch echt tijd om nooit meer te gokken, anders gaat alles kapot. Gokken is een vieze ziekte, anders kan ik het niet noemen en een sluipmoordenaar. Ik herken me sterk in verhalen die hierboven verteld worden. Gok je bv. 5 maanden niet of zo denk je van ja kan wel een keertje, nu ga ik winnen, nu wordt het anders, maar nee hoor elke keer al je centen er door heen jagen. De gokwereld is erg veranderd wel de laatste 10 jaar. In een gokhal kon je vroeger met 200 gulden heel de avond spelen. Tegenwoordig is 200 euro als je niet uitkijkt in een half uur tot een uur weg. Online is het helemaal verschrikkelijk. Ik heb ook het idee, dat de spellen niet kloppen. Je kan het bijna op een gegeven moment zeggen, dat het naar de 0 gaat en dan sta je nog op duizenden euro's aan saldo bv. Zo gerigged als de pest is het, met netent als absolute koploper. Lieve mensen, speel nooit deze spellen, ultiem schandalig uitbetalingspercentage, niet op te winnen en trust me I tried!

Anyway, ik hoop dat ik nu gokvrij blijf en anderen hier op het forum ook, veel sterkte en succes gewenst! We kunnen het, een leven zonder verslaving is zoveel mooier. Geld is een smerig ding, proberen niet teveel mee bezig te zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Momenteel 1 maand gokvrij. Af en toe heb ik mindere momenten twijfel ik om naar het casino te gaan. Gelukkig wint het verstand het deze keer.

Meestal heb ik deze gedachtes tijdens het weekend en/of als ik mij verveel.  Ik los dit op door te gaan sporten of wat met vrienden af te spreken, zodat ik niet meer in de verleiding kan komen. Welke acties ondernemen jullie tijdens deze momenten?

 

@Timberland Hoe gaat het met jou nog? Jij hebt me veel geïnspireerd door het delen van jouw verhaal en ervaringen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste allemaal, 

Nadat ik al jullie berichten heb gelezen, ben ik 'blij' dat ik niet alleen sta in deze strijd. Echter, heb ik het geluk dat ik nog nooit heb gegokt met geld dat ik niet kan veroorloven om te verliezen. 

Net als velen is het eerste waar ik aan denk bij de salarisstorting dat ellendige gokken. Ik speel enkel op voetbalwedstrijden, live betten wel te verstaan.

Ik ben een man van 26 en ik gok nu al zo een tien jaar. Nadat ik als student een redelijk maandinkomen had (ik werkte circa 25 uur per week + een hbo opleiding erbij) heb ik een gokverlies van circa 10K opgebouwd. Dit is nooit geleend geld geweest, maar mijn zuur verdiende centen. 

Na een flinke verliesavond had ik op mijn 20e voorgenomen om nooit meer te gokken. Dit ging drie jaar goed. Op mijn 23e stapelden de tegenslagen zich op, waarna ik weer rust zocht door te gokken. Eenmaal klaar met mijn hbo opleiding begon ik met werken en steeg het inkomen. Het gokgedrag werd hierdoor negatief beinvloed. Vanaf mijn 23e tot en met heden eigenlijk gok ik maandelijks zo een 400 euro weg. Ik heb het nooit exact nagerekend, maar mijn totale verlies is vandaag de dag zo een 25 duizend euro. 

Mijn tactiek om verliezen te voorkomen is door 50% van mijn salaris op een spaarrekening te zetten waar ik geen toegang tot heb. Dat ik niet kan stoppen met gokken accepteer ik, daarom stel ik een budget in wat ik maandelijks kan gebruiken. Tijden van winst ken ik al jaren niet, omdat die winst zo weer weg is. 

De angst die ik heb is dat ik ga gokken met geld die ik me niet kan veroorloven om te verliezen. Een maand terug is dit voor het eerst geweest. Geld om vaste lasten mee te betalen heb ik verloren nadat ik mijn budget ook binnen een dag had verbrast. De angst schoot erin en die avond walgde ik zo van mezelf dat ik de hele nacht niet heb kunnen slapen. Dit is een wake up call geweest die ik zeker nodig had. Maar goed, de teller staat op 15 dagen gokvrij, maar dit is omdat ik nu niks heb ik mee te spelen. Budget verhogen of iets dergelijks heb ik geen behoefte aan. Op dat gebied kan ik mezelf redelijk onder controle houden. 

Als ik iets heb geleerd in deze tien jaar van vele dieptepunten en een enkel licht hoogtepuntje, is dat gokken je eigenwaarde helemaal kapot maakt. Het is een ziekte die alle geluk in het leven verwoest. Je zelfvertrouwen gaat eraan kapot en de waarde van geld zie je niet meer in. Waar mijn vroegere vrienden tijdens het stappen met volle zaken zaten, had ik mijn geld al verbrast, waardoor ik thuis bleef ipv op andermans zakken te teren. 

Na jullie verhalen te hebben gelezen, helpt het me zeker om het besef te blijven houden dat ik niet de enige ben met dit probleem. Alhoewel ik eigenlijk zonder veel stress wel een paar weken gokvrij kan blijven. Ik heb vooral gemerkt dat wanneer ik in een dip zit, gokken voor mij als bron van rust en ontspanning werkt. Ik sport al jaren niet en ik voel me eerlijk gezegd als iemand van ver in de 30. Dit terwijl ik nog maar 26 ben. Ik heb het dan nog niet eens over de slapeloosheid waar ik al jaren mee kamp. Ik heb het geluk dat het op school mij altijd makkelijk af ging. Op het werk gaat het ook goed zonder verregaande inspanningen. 

Het ergste punt heb ik enkele maanden terug gehad waarbij ik met een weddenschap ruim 20K won - het wingedeelte duurde welgeteld 2 minuten. Door een beslissing van de VAR is het grotendeels goedmaken van mijn verlies in een klap verdwenen. Ik was hier zo ziek van dat ik toen een maand mezelf heb gedwongen op een houtje te bijten. Ik ben benieuwd naar jullie reacties en tips. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heyy welkom freakshow op het forum,

het is goed dat je annoniem je verhaal deelt met andere (ex)-verslaafden het zal goed voelen om je verhaal kwijt te raken. Goed dat je de stap hebt genomen om te stoppen, omdat wij nooit genoeg krijgen van het winnen verliezen we al onze geld het kan weken duren maar het geld wordt verloren. Ik ben momenteel 46 dagen gokvrij en geloof me dit voelt veel beter dan winnen met gokken omdat ik momenteel zorgloos met vrienden kan uitgaan en alles kan kopen wat ik wil geeft dit mij zelfvertrouwen en krijg ik terrug respect van vrienden waarvan mijn respect onder de voeten lagen. Ik ben 25 jaar wordt ook binnen enkele weken 26 en had geen spaargeld enkel en schuld van 4000€ tot vandaag heb ik momenteel genoeg geld in mijn bank staan en een schuld over van 2500€ dit zal binnen de 2 maanden betaald worden. Als ik verder ging gokken ging ik mijn schulden niet betalen en had ik een grotere schuld, het geeft alleen maar stress en depressie elke maand wachten tot je geld wordt gestord en hopen dat je veel geld kan winnen met gokken dan de meeste deel van je loon vergokken tot je weer blut wordt dit heb ik maanden meegemaakt kon niets doen in het leven geen waarde een veel stress Maar nu denk ik enkel negatief over het gokken en wil ik het leven met gokken niet meer omdat het ons leven alleen maar kapot maakt.

Ik hoop dat dit forum je zal helpen mij helpt het omdat ik telkens herinner dat ik niet alleen ben dit geeft me steun en kracht om niet te hervallen. 

Met hoop dat we elkaar kunnen steunen met de gokdrang,

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi allen,

Ik heb alle historie doorgenomen en ben erg geintrigeerd en ook geschrokken van alle verhalen, vooral de rode draad van @Timberland. Ik ben erg benieuwd hoe het inmiddels met je gaat?...

Eng veel herken ik helaas in veel verhalen...ik ben een vrouw van 34 jaar en sinds begin 2018 is mijn relatie met mijn vriend na 6 jaar uitgegaan. Voordat ik hem leerde kennen kan ik op 1 hand tellen hoevaak ik in een casino kwam, erna gingen wij regelmatig - gewoon puur even voor een spelletje, drankje en kletsen, gezellig! Op een avond in zomer 2017 hadden we geen zin meer om deur uit te gaan maar wilden wel spelletje doen, zo kwamen we op online gokken. Ook dat beperkten we tot in elkaars gezelschap, alhoewel ik het ook wel iets vaker alleen deed maar nog niet veel aan de hand was. Totdat we uit elkaar gingen. Toen was het mijn toevlucht, tijdverdrijf, afleiding om verdriet niet te voelen. Heb in 1,5 jaar tijd 17k verloren....Alleen aan slots. Heb in de tussentijd wel psychische hulp gezocht (vooral somberheid benoemd die er ook echt was, rust niet kunnen vinden, niet het gokken omdat ik dat in eerste instantie zelf wil oplossen) omdat ik na de relatiebreuk wel besef dat ik echt mezelf niet meer kon vinden en misschien in combinatie met leeftijdsfase. Therapie sinds begin dit jaar, voel me stukken beter, maar het gokken is merk ik een gewoonte gebleven. Meer dan een gewoonte: eraan blijven denken, wanneer kan ik weer, zal ik dan afspraak met vriendin smiddags doen want dan kan savonds weer gokken, na m'n werk gokken etc, pfff bijna dagelijks weer achter de laptop, slecht slapen, gaat gedachten echt beheersen. Gelukkig beinvloed het mijn baan niet, maar ik wil het ook niet zover laten komen.

Ik heb nooit serieus willen stoppen omdat ik altijd dacht "wat boeit het" "ik kan het financieel lijden", maar ik merk dat ik mezelf in andere dingen steeds meer beperk. Steeds meer bij boodschappen op de prijs letten, mezelf minder gunnen omdat ik dan meer geld heb om te gokken,, zelfs bij de kleinste uitgaven sta ik stil terwijl dat feitelijk niet nodig is (gelukkig!), maar brein is echt anders gaan werken in de tussentijd... Te gek voor woorden eigenlijk, maar ik hoef jullie niet te vertellen hoe het gokkersbrein werkt... Daarnaast heb ik vooral steeds meer schuldgevoel, alsof ik iets heel slechts he gedaan, de dag erna. En paar keer wel voorgenomen nu is het klaar, maar toch weer gaan omdat ik gewoon niet zag waarom ik zou willen stoppen: dit was toch mijn vorm van entertainment, genoeg mensen die kinderen hebben geven geld aan hen uit en ik hier aan, mag ik toch zelf weten... Inmiddels had ik wel bij wat sites mezelf self-excluded, maar schreef ik me toch weer in bij andere.

En ik ben echt dankbaar dat ik nog genoeg spaarcentjes heb, maar het gevoel van terug moeten winnen, dat is de grootste boosdoener. En nu wil ik wel serieus stoppen, omdat ik het echt zo zonde vindt om die Maltezen van hun jaarsalaris te voorzien. Dat moment is nu gekomen en had me voorgenomen wanneer dat moment kwam ik ook op forum wilden aansluiten. Ik weet dat het me gaat lukken, waarom?  Naast het gokken, en bij gokken hoort bij mij een drankje en sigaretje, maar zonder drankje rook ik ook niet, ben ik ook een fanatieke sporter. Ik hardloop gemiddeld 30 km per week en doe 3x aan krachttraining en ben heel bewust met voeding bezig, paar dagen in de week let ik op, paar dagen minder maar ben me altijd bewust wat ik eet. Afgelopen jaar m'n 2e marathon ook gelopen. Dus ik weet dat ik erg gedisciplineerd ben ALS IK MAAR WIL. En dat leek er het afgelopen jaar niet op als het gaat om gokken. Het boeide me gewoon niet meer allemaal. Het was echt niet dat ik me zielig voelde, het boeide me gewoon niet meer, alhoewel het me wel boeide dat ik me heel somber voelde want dat wilde ik helemaal niet en daar heb ik wat aan gedaan. Ondanks therapie, inspirerende boeken luisteren/lezen, en inspirerende films zette ik de schakel  qua gokken niet om, ik denk echt omdat IK HET NIET WILDE. Nu WIL IK WEL en daarom gaat het me lukken. Door mijn passie voor hardlopen luister ik nu naar het boek Eat & Run van Scott Jurek (Amerikaanse ultrarunner). In eenieder van ons zal een levensmotto aanwezig zijn, bij mij is dat 'wij zijn niet afhankelijk van anderen!' (vandaar dat ik financieel enorm onafhankelijk wil zijn en ook nog ben), maar in zijn geval was dat van zijn vader uit "sometimes you just DO things". En dat is wat ik wil geloven, er is geen hoe, je moet het gewoon doen (of juist laten dus). Hoewel er genoeg hulpmiddelen zijn om te stoppen met gokken (therapie, budgetbeheer, etc.) zal dat soms werken, soms niet omdat de verslaving hardnekkiger is. Maar ik wil niet geloven dat er iemand is die er niet bovenop kan komen, zelfs niet na JAAAAAAREN. Ik heb vaak genoeg in mijn leven in een slachtofferrol gezeten, eventjes, en soms mag dat ook eventjes, maar het heeft geen zin om naar de wereld te wijzen maar ook niet naar jezelf. Ik leg de lat erg hoog voor mezelf en mijn therapie is daarom ook gericht op zelfcompassie, maar dat geeft nog steeds geen antwoord op de vraag HOE? En daarom geloof ik er echt in dat je andere dingen eerst moet DOEN om je brein weer iets anders aan te leren. Desalniettemin zal er helaas terugval op de loer liggen omdat je er op de een of andere manier toch gevoeliger voor bent dus daar wil ik hartstikke alert op blijven...

Ik vind het overigens echt zo knap hoe @Timberland keer op keer de energie vond om weer vol goede moed uit een diep dal te kruipen. Mijn dal is zeker niet zo ver, maar betekent niet dat ik niet weet hoe het is om telkens wel de energie te vinden om te zeggen tegen jezelf dat het nu klaar is na weer een avond gokken. Voor mij geldt dan dat ik dat gewoonweg intrinsiek niet voelde om mee te willen stoppen, en als ik @Timberland's verhaal lees zeg je ook dat je op gegeven moment de waarde van het geld niet meer voelde. Dat vind ik heel herkenbaar juist. Maar ik geloof echt dat als je echt wil alles kan, soms is er geen HOE, maar gewoon DOEN....

Ik wens iedereen enorm veel kracht toe tijdens de strijd om de gokverslaving te boven te komen en hoop oprecht dat eenieder van jullie hier positieve voortgang in ondervindt! Hoop dat onze verhalen aan elkaar elkaar ook kracht bijzetten hierin!

Groetjes

Kayleigh

bewerkt door Kayleigh1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Kayleigh,

Welkom! Goed verhaal en goed dat je het deelt op het forum, ondanks de situatie! Het is helaas allemaal erg herkenbaar. Zoals de waarde voor geld verliezen, maar ook het jezelf steeds minder permitteren om maar je gokken te kunnen financieren.

Mijzelf heeft het erg geholpen om het uit te spreken dat ik een gokprobleem had. Zoals je zegt, daarvoor had ik vaak. Ik mag toch zelf wel bepalen waar ik mn geld aan uitgeef. Hierdoor wordt het zo'n gewoonte dat je het niet eens als een verslaving gaat zien en dat je het toch wel onder controle hebt.

Mij hebben de verhalen op het forum ook erg geholpen en doet het nog steeds. Geeft mij kracht om gokvrij te blijven (nu 46 dagen). Ik ben wel vaker dat geweest, maar het voelt voor mij nu echt als. Nu is het klaar en de knop is om. Waarbij ik in het verleden het wel zei, maar toch de ruimte open liet om het nog te kunnen doen!

Ik blijf er wel aan denken, zoals dat ik voetbal uitslagen bekijk, of kijk wat de beurs doet, maar het geeft mij vooralsnog niet direct de drang om ook wat te gaan doen. Zoals je zegt die gewoonte moet uit je systeem.

Succes en je kunt het! :-)

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dankjewel Jannie!

Ik heb het inmiddels ook aan m'n ouders en goede vriend verteld, dat helpt inderdaad al. Erkennen dat het een probleem is, is altijd de eerste en misschien wel belangrijkste stap. Heb vooralsnog weinig behoefte om 'ff spelletje te spelen', ik zou het wel willen voor het vermaak, maar ik vergeet nu de negativiteit die het meebrengt even niet en dus is het wel goed zo. Tot 7 jaar geleden kwam ik nooit in een casino, dus hoeft het nu ook niet mijn vorm van vermaak bij verveling te zijn.

Wat je ook zegt je denkt dat je het onder controle hebt. Ik hield alles zelfs tot op de cent bij, daarmee dacht ik het gecontroleerd te doen. Maar nu ik terugkijk met het besef schrik er toch van, sommige maanden waren echt bizar...Zo zonde, maar ja, het enige wat je denk ik kunt doen om te accepteren is het zien als leergeld en het besef dat je het echt nooit meer zal terugwinnen en wat je wint je toch weer inzet...en dan de schaamte en eigenwaarde die het aantast...

Afgelopen jaar voornamelijk online gegokt, maar ervoor ook in het casino toen het nog meer als 'gezellig avondje uit' was. Toen zag ik al mensen die zelfs als het enorm druk was in hun eentje op 3 kasten tegelijk speelden of mensen die een kast reserveerden om proberen hun verlies van vorige dag er op terug te verdienen... Dat vond ik best shocking en nu begrijp ik ze helaas maar al te goed.

Voetbaluitslagen en beleggen lijkt me ook enorm lastig zeg omdat dat onderwerpen zijn die altijd actueel zijn en waar je altijd mee geconfronteerd wordt, zeker voetbaluitslagen. Dus vind het extra knap dat je het kunt laten, maar denk dat het echt te maken heeft met de knop omzetten en besef van de negativiteit. Jij goed bezig in ieder geval en hoop dat iedereen de gokdrang (uiteindelijk) kan weerstaan!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik had al eerder hier op het forum geplaatst omdat het de dag was dat ik mezelf had voorgenomen om te stoppen met gokken. Maar helaas kon ik het niet laten. Het is wat dat betreft echt een ziekte. Het gaat met mijn verstand aan de haal. Je ziet jezelf eerst winnen maar vervolgens verliezen omdat je denkt dat je meer kan winnen. Maar het is niet zo. Dat is bijna nooit gebleken. Ik vind het zo lastig te accepteren dat ik veel meer geld kon hebben, maar het is nog niet te laat. Ik wil nu echt stoppen. Anders is het te laat voor mezelf. Het maakt me kapot, het maakt mijn leven kapot. Nu kan ik nog stoppen.

Vooral als ik geld heb zoals de afgelopen week toen ik mijn vakantiegeld kreeg, ging ik gokken. Dan is de verleiding het grootste. Maar het is toch niet zo dat ik daardoor eigenlijk nooit fatsoenlijk wat geld kan hebben. Verdomme toch.. 

Ik ben overigens al ongeveer 6 jaar aan het gokken. Het zit in de familie dus ik ben erfelijk belast. Gelukkig geen schulden, enkel bij mijn ouders die er sinadskort ook van op de hoogte zijn. 

Ik zou graag van jullie willen weten wat jullie zoal doen om gokvrij te blijven. Mijn grootste probleem is op dit moment dat ik teveel met mijn geld bezig ben. Ik ben bezig met hoeveel ik heb, waar ik geld kan winnen, en of ik nog iets kan lenen ergens, hoeveel geld ik had kunnen hebben, etc. Ik heb mij pinpas in ieder geval niet meer in bezit, maar mijn hoofd blijft vol. Ik wil het heel graag leger maken en vooral niet meer met geld bezig te zijn. Het geld komt wel weer en is er gelukkig nog een beetje. En aan mijn ouders betaal ik binnen 10 maanden de 2k af.

Ik ben blij dat er meer mensen zijn op het forum die hetzelfde probleem ervaren. Hopelijk kunnen we elkaar hierin steunen. Voor mij begint vandaag weer dag 1 van het helen van mezelf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi allemaal, 

K wil ook melden dat k een gokprobleem heb. En niet zo'n kleintje ook. Heb n uur geleden €2000 vergokt online. Dat was m'n gespaarde vak. geld.. Ben nu 38jr en gok al sinds m'n 24e. Denk dat k rond d 3ton heb vergokt in totaal. Werk in d zorg en heb n vriend die chefkok is. Daar komt 't geld vandaan. Hij weet v m'n gokken, maar niet dat 't zo erg is. We verdienen samen wel 5k per mnd n k gok alles weg. Hij houdt zoveel v me dat ie mij 't geld toevertrouwt. K walg gewoon van mezelf dat k dit doe. Na 't verliezen v 2k net kwam k via Google op dit forum. K denk dat 't dit alles elke x ga lezen als k d drang heb. 

MN vriend zal me niet zo snel verlaten door dit probleem. Geld komt en gaat, heeft hij n x gezegd. Maar k wil wel v dit probleem af. 

K herken mezelf in jullie allemaal. Een voor een heeft n ervaring die k al heb meegemaakt. Lang twijfelen om n goedkoop shirt kopen n binnen n uur 2k vergokken. Goedkoopste tickets voor vakantie zoeken n 3k op n ander site vergooien. Elke x zeggen dat 't maar bij die mini €100 blijft en opeens de bankrekening op 0 staat. Boos en verdrietig zijn tegelijk, maar niet weten waarom k blijf gokken. DAT WOORD ZOU VERBODEN MOETEN WORDEN! 

Hopelijk helpt 't om m'n verhaal te delen met jullie. Als laatste wil k nog zeggen dat j altijd positief moet blijven. 

SAMEN NAAR EEN LEVEN ZONDER GOKKEN!! GR. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Inmiddels als 47 dagen gokvrij. Dit voelt zo veel beter hé.. Geen geldzorgen en elke maand je geld aan leuke dingen kunnen uitgeven waar je ook echt van kan genieten. Uiteraard spaar ik nu weer en is mijn geld niet al na 1 week op..

Het is ook zo'n geruststellende gedachte dat, al zou ik weer erge lust krijgen, ik op alle goksites een verbod voor onbepaalde tijd heb staan. Het zou me dan heel veel tijd en moeite kosten om  andere aanbieders te vinden, aan te melden etc... Alleen de gedachte voorkomt het dat ik deze stap dan zou zetten. Ik raad ook iedereen dit aan, zodat een terugval veel kleiner wordt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben benieuwd hoe het met jullie gaat!

Sinds mijn schrijven van een paar weken geleden heb ik 2x een terugval gehad. Dit had ik eigenlijk niet verwacht, omdat ik dacht als ik er 100% achtersta dan stop ik wel. Helaas is de gewoonte en de verandering van je brein hardnekkiger dan ik dacht en hoewel ik teleurgesteld ben in mezelf besef ik juist dat het echt een ziekte is helaas.

Ik heb gehoord dat het je lichaam en geest minimaal 21 dagen duurt om een andere gewoonte te hebben aangeleerd, een genuanceerd artikel hierover bijgevoegd, want natuurlijk zal niet magisch na 21 dagen alles anders zijn en kan een terugval altijd komen, maar denk dat de essentie wel begint in het jezelf aanleren van nieuwe gewoontes/hobbies en dat je de kracht van je brein en zelfhelend vermogen van je lichaam niet moet onderschatten, per slot van saldo is dat ook helaas door het gokken veranderd dus kan het ook weer positief veranderd worden. Maar als je daar niet mee begint zal het nooit veranderen denk ik zelf.

https://timemanagement.nl/nieuwe-gewoonte-aanleren/

Ik heb mezelf nu echt overal uitgeschreven en dat helpt, erover praten met mijn omgeving ook. Ook een lijstje gemaakt van gedachtes die opkomen bij de zucht naar gokken, daar de negatieve gevolgen van benoemen en de voordelen van het stoppen met gokken. Dat lezen zodra ik zucht heb helpt ook en dan wat anders gaan doen, want het begint bij DOEN. Je brein volgt vanzelf daar ben ik van overtuigd maar heeft tijd nodig. Ik ben er zelf ook nog niet, maar houd me hier wel aan vast.

Iedereen die tips wil delen, we kunnen van elkaar leren!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal, fijn om te lezen dat er meer mensen zijn zoals ik. Na mijn blunder van deze nacht is het ook voor mij tijd om mijn verslaving toe te geven. Ik ben 25 jaar en gok al jaren zowel online als in casino s, nu heb ik nooit gokschulden gehad maar wel regelmatig me loon binnen uren verloren. 

Nu heb ik een afspraak staan om mijn ogen te laten laseren 25 juni, ik had hier netjes 2500 euro voor gespaard, maar je raad het al, verloren met gokken. Het monstertje in me hoofd praat het goed door te zeggen je kan het toch betalen met je creditcard, ja dat moest nu wel. Toch nog 50 euro gestort op n gokwebsite om verlies terug te winnen en ja hoor na uren spelen stond ik op 7300 euro!! Al me problemen opgelost. Blij me moeder en vrienden opgebeld om te vertelle  dat ik 7000 euro had uitbetaald. Een dag gaat voorbij en ik log na me werk snel in om te kijken of het geld al is overgeboekt, maar nee nog niet en de drang om te spelen begint. Na 3x 1000 euro te hebben geannuleerd ging het van kwaat tot erger en binnen 2 uur was 7000 euro weg. Ik heb me nog nooit zo achterlijk gevoeld al helemaal omdat ik het iedereen had verteld wat een schande. Wel direct me naasten op de hoogte gebracht die er ook geen goed woord voor over hadden.

Ik schrijf dit bericht om 8u In de ochtend lig er al de hele nacht wakker van. Zoals de andere ook zeggen het maakt niet uit hoeveel je wint, je gaat toch door tot het op is, tijd om te stoppen met deze nare verslaving.

 

Groetjes

B

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 11-6-2019 om 07:46 zei GeenGrenzen:

Hallo allemaal, fijn om te lezen dat er meer mensen zijn zoals ik. Na mijn blunder van deze nacht is het ook voor mij tijd om mijn verslaving toe te geven. Ik ben 25 jaar en gok al jaren zowel online als in casino s, nu heb ik nooit gokschulden gehad maar wel regelmatig me loon binnen uren verloren. 

Nu heb ik een afspraak staan om mijn ogen te laten laseren 25 juni, ik had hier netjes 2500 euro voor gespaard, maar je raad het al, verloren met gokken. Het monstertje in me hoofd praat het goed door te zeggen je kan het toch betalen met je creditcard, ja dat moest nu wel. Toch nog 50 euro gestort op n gokwebsite om verlies terug te winnen en ja hoor na uren spelen stond ik op 7300 euro!! Al me problemen opgelost. Blij me moeder en vrienden opgebeld om te vertelle  dat ik 7000 euro had uitbetaald. Een dag gaat voorbij en ik log na me werk snel in om te kijken of het geld al is overgeboekt, maar nee nog niet en de drang om te spelen begint. Na 3x 1000 euro te hebben geannuleerd ging het van kwaat tot erger en binnen 2 uur was 7000 euro weg. Ik heb me nog nooit zo achterlijk gevoeld al helemaal omdat ik het iedereen had verteld wat een schande. Wel direct me naasten op de hoogte gebracht die er ook geen goed woord voor over hadden.

Ik schrijf dit bericht om 8u In de ochtend lig er al de hele nacht wakker van. Zoals de andere ook zeggen het maakt niet uit hoeveel je wint, je gaat toch door tot het op is, tijd om te stoppen met deze nare verslaving.

 

Groetjes

B

Hi B, 

Ik kijk naar een aantal dagen terug.. ik lag het precies zo bij als jou.. ik sliep om 11 uur s'morgens, ik moest om 15:00 werken.. om 13:00 uur stapte ik doodmoe mijn bed uit en heb vrij weinig uitgevoerd op mijn werk.. nu enkele dagen later voel ik me beter.. en gok vrij! 

En betreft het cancellen van de withdraw we kunnen elkaar de hand schudden.. je komt in een roes en je kan niet meer helder denken en/of stoppen. Je blijft gokken tot alles op is.. 

hoe voel jij je nu? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Melis1122:

Hi B, 

Ik kijk naar een aantal dagen terug.. ik lag het precies zo bij als jou.. ik sliep om 11 uur s'morgens, ik moest om 15:00 werken.. om 13:00 uur stapte ik doodmoe mijn bed uit en heb vrij weinig uitgevoerd op mijn werk.. nu enkele dagen later voel ik me beter.. en gok vrij! 

En betreft het cancellen van de withdraw we kunnen elkaar de hand schudden.. je komt in een roes en je kan niet meer helder denken en/of stoppen. Je blijft gokken tot alles op is.. 

hoe voel jij je nu? 

 

Hey Melis,

Ik voel me nog steeds zo dom als een paar dagen terug maar ik probeer het positieve er van in te zien. Dit was de harde klap die ik nodig had om met gokke te stoppen. Heb nog wel een paar keer gedacht om even snel te gokken met de hoop dat ik weer zo veel win maar ik bedenk me dan snel en weet dondersgoed dat dat nooit gaat gebeuren. Tot nu toe niet meer gegokt probeer veel andere afleiding te zoeken. Voel me nog niet super maar het gaat ze gangetje.

 

Groetjes 

B

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...