Spring naar bijdragen

Stoppen


Gast Lars

Aanbevolen berichten

Zo logisch @Lars. Dat begrijp ik. 

Zelfs ik af en toe, voel me eenzaam. Terwijl ik begrijp dat ik totaal niet in jouw situatie zit.

Eenzaamheid is lastig. Doet soms pijn.

Door hier te delen kun je je wellicht weer een beetje verbonden weten/voelen en misschien een stukje minder eenzaam.

bewerkt door Lika
Link naar opmerking
Deel via andere websites

In het weekend krijgen we of ze of wie wil een borrel of een biertje nooit meer dan 2. Vraag me zo af of ik dat ook weer zou kunnen want ben best wel eens jaloers. Zou het kunnen na een lange tijd droog staan ik kan zelf toch niet meer halen dus zal het dan ook bij 2 kunnen houden. Of zou mijn lichaam gek worden en vragen om meer wat denken jullie 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja. Ik weet het niet Lars. Ik denk in mijn geval, dat ik meer zou willen en dat zou trachten te verkrijgen. En dan ongelukkig worden. Boos op mezelf, teleurgesteld want ik krijg niet wat ik wil en hongerig naar meer. Dat is mijn angst.

bewerkt door Lika
Grammatica
Link naar opmerking
Deel via andere websites

met een 0 % doe je mee en proef je de smaak Lars
merk je dat je dan toch iets mist of erge trek krijgt
dan zou ik ook daar meteen mee stoppen.
ik drink er nog ongeveer 6 per jaar

ooit ben ik er mee afgekickt en dronk ik er wel 4 per dag
dat werd steeds minder tot ik het helemaal vergat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sja....ik zou het niet doen.  Want ik kan het niet. Ben namelijk alcoholverslaafd en na de eerste slok wil ik alleen maar 'meer'. Dat weet ik. En naar de ellende die dat oplevert wil ik niet terug. Kan me wel voorstellen dat omdat het elke week zo terugkomt, je je af gaat vragen, waarom ik niet? Omdat het niet kan. Simpel. Hou het simpel. Eenmaal verslaafd kun je nooit meer terug naar 'sociaal drinken'. Denk niet dat je gek zult worden, maar wel weer vervalt in het gedrag wat erbij hoort, op alle mogelijke manieren aan drank komen. En daar word je niet blij van :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb je dit al eerder geprobeerd en hoe ging het toen? Wat je zegt: je kunt er niet meer halen. Maar ja, ik denk dan zelf: wat heb je aan 2, dan begint het pas lekker te worden. Het zou jammer zijn als het weer in je systeem komt en je er in je hoofd steeds mee bezig bent. Maar ik snap je heel goed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 28-3-2019 om 19:19 zei Lars:

 Vraag me zo af of ik dat ook weer zou kunnen want ben best wel eens jaloers. Zou het kunnen na een lange tijd droog staan ik kan zelf toch niet meer halen dus zal het dan ook bij 2 kunnen houden. Of zou mijn lichaam gek worden en vragen om meer wat denken jullie 

Ik kan alleen voor mijzelf spreken:  Na 5 jaar dacht ik dat ik het misschien wel kon, en op zich kon ik het ook. Ik dronk een paar, nooit teveel, maar na een paar maanden ging het toch weer mijn gedachten beheersen, de hele dag. Toen ben ik voor de tweede keer gestopt.

En dat gevoel van eenzaamheid vind ik heel herkenbaar en ook heel akelig. Ik bent er, de ander is er en toch kan ik dan de verbinding niet voelen. Dan ben ik eenzaam, maar niet alleen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook ik dacht na 4 jaar wel weer is een onschuldige radler te kunnen nemen. Dat kon ook...een paar weken. Toen kwam de wijn, daarna ook sterkere drank. Nog steeds gedoseerd. Ik noteerde het in mijn agenda in een geheimschrift (afkortingen) en dronk niet elke dag en niet teveel. Maar onvermijdelijk volgde de opbouw: steeds meer en vaker. Oke, na een paar weken of maanden stopte ik weer een aantal maanden, daarna voor een paar weken en tenslotte dagen. En het vreselijke tellen in mijn hoofd, de onrust, mijn vriend die soms meende alcohol te ruiken wat ik ontkende, het daarmee bezig zijn terwijl je al zoveel te doen hebt, etc., etc. : wat veel negatieve energie.

Voor mij is de conclusie: ik ben een alcoholist en zal nooit 'normaal' kunnen drinken. Ik heb een goed leven en dat wil ik niet laten verpesten door die stomme alcoholist in mij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...