Spring naar bijdragen

Stoppen


Gast Lars

Aanbevolen berichten

Lieve Lars,

Je bent veel te goed in het drinken, dus daar hoe je niet meer op te oefenen. We kennen elkaar nu al zo lang, je weet zelf perfect wanneer de dreiging eraan komt.

Het is weer veel geweest (proficiat trouwens met de nieuwe spruit).. verhuis, nieuwe omgeving, nieuwe mensen, alles organiseren.. dan nog eens opa weer. Ik ken het (hoewel het bij mij natuurlijk andere dingen zijn) en voel dan ook heel goed, dit is zich aan het opstapelen, ik kan hier wel door hoor, maar voel het risico toenemen. Oppassen, wapenen, aan andere dingen denken. Oh Lars wat is het gemakkelijk om dan dat glas (ahum.. weet dat het niet bij één glas blijft) te pakken en je aan de gedachte vast te houden.. zo mijn hoofd is nu weer wat leger. Je weet wat ik meestal zeg kop op.. zet je haar weer in de krullers (hihi) lak je nagels knalrood en ga er weer voor. Maar nu ga ik dat niet zeggen. Je weet beter, en je weet dat je zonder kunt, er zijn zoveel dingen waar jij goed in bent. Man wees nu toch eindelijk ook eens lief voor jezelf en niet alleen voor je omgeving. Wees trots op jezelf, maar kruip niet in die rol van waarom ik..

dikke knuffel... (hé en kop op wel hé)

 

Lieve

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

He Lars, al veel wijze en ondersteunende woorden hier. Iets misschien heel anders, maar kun je niet wat meer uit je hoofd? Ik bedoel vaker fysiek bezig zijn bijvoorbeeld met sporten en/of handwerk. Met je handen in de aarde, timmeren etc. Dat soort dingen. Dat helpt misschien om af en toe uit te waaien, te relativeren en 'gewoon' te zijn. 

Liefs Sita

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag ga ik voor de eerste keer op mijn kleindochter passen een paar uurtjes. Bijna 2 jaar geleden kreeg ik te horen dat als jij niet stopt met zuipen wil ik niet dat jullie (was nog met mijn ex) op gaan passen. Zij was 1 van de redenen dat ik hulp gezocht heb. Soms heb ik nog een terugval en drink ik een dag. Maar er is blijkbaar vertrouwen genoeg dat ik mag oppassen. Ik voel het als een beloning het was geen makkelijke tijd maar dit is het zeker waard. Ben ook wel een beetje zenuwachtig. Sta er gelukkig niet helemaal alleen voor. Mijn dochter heeft voor ze mij vroeg om op te passen hier heen gebeld. Of dit mogelijk is en als het nodig is ze mij kunnen ondersteunen. Kleindochter mag gewoon mee naar de huiskamer. Als ik hulp nodig ben dan is die er. Ze zal maar net een poep broek krijgen :lol: Ik ga proberen er van te genieten. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

He Lars....wat goed dat je dat in ieder geval ff opschrijft op je draadje.

Makkelijk praten...accepteren. En ergens weet je het vast, maar dat echt doen en voelen is nie niks.

 

Wijsheid, kalmte moedige man. Niet bij de pakken neer gaan zitten...wel tijd nemen. Rustig an.

 

*woord aangepast door moderator

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...