Spring naar bijdragen

Het lukt mij maar niet, binnen de perken houden is voor nu de enige optie.


Smaragd

Aanbevolen berichten

  • 2 months later...

Helaas moet ik iets bekennen.

Begon onschuldig met 3 biertjes na de crematie uitvaart. Toen een dag niks. Dacht het mag even. Een goede vriendin en vriend zeiden nu mag en kan het wel, je bent een paar maanden droog en de antabuse is uitgewerkt. Durfde eerst niet eens, toch gedaan, wat was het lekker, zelfs 3.

Corona stress uitslag, was heel dubieus, voelde mij ziek en mis mijn ex/C heb hem dood gevonden, stond zelfs in de krant. Hele mooie foto van hem toen hij nog goed was en een gedicht van hem, hield zoveel van hem. Daarom moesten wij ook uit elkaar. Na 30 jaar maakten wij elkaar stuk, we kenden elkaar te goed, teveel  zwakheden kenden wij van elkaar, elkaar onderuit halen en oppeppen, werkt niet, heb hem losgelaten. Hij trok het niet en heeft zichzelf dood gemaakt. Voel mij schuldig hierom. Waardig heb ik zijn uitvaart laten verlopen. Met zijn rot familie die 13 jaar niet naar hem hebben omgekeken,. zelfs zij mochten komen. Leek stoer maar ik brak, zij azen naar zijn nalatenschap, over mijn lijk!

Veel familie(mijn familie!) en vrienden hebben geholpen om zijn verblijf te ontruimen, al zijn spullen kwamen hier een paar dagen geleden, toen ben ik verder gaan drinken. Brijder afgezegd, heb gelogen, zei neem heus wel zelf die antabuse in, heb tijd en ruimte nodig, gun het mij. die beste behandelaar weet ws wel beter. De hoeveelheden vallen nog wel mee. 8 halve liters bier nu, heb er nog 2 en een fles prosecco gekregen als steun, ja hoe dubbel. Gisteren 10 halve liters, voelde mij zo brak vandaag. toen dacht nou 2 nemen en dan voel ik mij beter. Klopte ook maar kan niet stoppen. Ben bang want ik weet dat het niet goed is. Morgen moet ik echt stoppen. Want ik ben een week nog vrij, moet zoveel doen. Al zijn spulletjes opruimen, wegdoen, opruimen. Ruikt ook naar de dood zijn kleding. Hij lag een paar dagen dood daar. Wat een hel dit. Moet ook niet in zijn spullen kijken en zoeken nu.

Lieve gedichtenbundel gevonden van hem opgedragen aan mij. Misschien wil ik wel naar hem toe en is het beter en toch wil ik leven, onverenigbaar. 

HELP!

Haal het wel weg als het te persoonlijk is en dat is het. Hoe zet ik mezelf zo voor gek. Mis hem zo. Klootzak is het maar mis hem nu nog meer. Hij was ook veels te vrolijk laatste weken. Stomme manie van hem. Ik heb jaren geprobeerd hem te helpen maar ik heb dus gefaald. Vergeef ik mijzelf niet, hij was zo trots op mij. Nu niet meer natuurlijk.

Rot drank.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Smaragd '  snap echt  goed  dat je bent gaan drinken ' jammer dat je daar eigenlijk  zo in ondersteund  bent  met de woorden nu mag het  wel  '  je bent  paar maanden droog de antabuse  is uitgewerkt  onbewust  ook de vrijbrief  voor  je wankele  verslaving  .

Het  is ook niet  niks wat er nu allemaal door je heen gaat  ' je schuld  gevoel  het alles  .

Enigste  wat ik verder  kan zeggen   zie het als een uitglijder   en niet als een terug  val   ' herpak je zelf en bedenk  je hoe trots  toch c op je zal zijn geweest  dat  had hij  uitgesproken  vertelde je . 

Neem de  antabuse  bij een eerstvolgende  afspraak  die je al hebt  staan of moet je hem maken ?

Bedankt  voor je eerlijkheid  ' ik geef je een virtuele  huggg...  xxx

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Djw @Lieke7777

Ga het ook zo zien en ernaar handelen dat dit een uitglijder is. Dat is het ook, Geen vrijbrief voor een terugval. Zo vaak gehad en wil ik niet meer, kan ook niet. Voelde mij zo goed zonder drank. Daardoor kon ik C ook deels loslaten en dan flikt hij mij dit.

Zal hem wat laten zien. Heb een plan vanaf morgen. Morgen uitkateren en zaterdag de antabuse in de avond innemen. Heb mijn behandelaar dit stuk ook in de app gestuurd. Dan maandag weer onder toezicht innemen. Ga de draad weer oppakken. Heeft geen zin om hier weken in te blijven hangen. Wat lost het op, hij komt niet terug levend en ik maak het mezelf  nog moeilijker.

Dan maar voelen en janken, is niet anders. Geen drankjank, schiet echt niet op. Voor nu is het verdovend  maar morgen is het 10 keer erger en dan nog met een schuldgevoel. Nee ben wat meer waard. djw want jij begrijpt wat pijn en rot voelen zijn is. Dank! :lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel @Sjir en ook welkom hier op het forum!

Dank je wel @Pinkman  geen alcohol meer gedronken. Maar morgen tel ik het pas als dag 1 omdat ik afgelopen nacht nog heb gedronken.

Zaterdag weer de antabuse dan zit ik voor mijn gevoel helemaal veilig. Als het helpt dan helpt het en dat wil ik ook. Met drank op ga ik melancholisch worden en depri vooral de dag nadien, zonder drank is dat veel minder. Heel simpel eigenlijk wat ik dus moet doen en ook wil doen. Dank voor jouw reactie.

bewerkt door Smaragd
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sterke man ben je  om   weer op de 0 te  gaan  en de antabuse  te nemen ..        je  bent gaan drinken  maar je hebt ook geleerd  de stop knop weer te vinden  daar zit nu toch  je kracht  .. 

En inderdaad  ik begrijp  wat pijn en rot  voelen is op een andere  manier maar  ben er ook dwars  door heen gegaan  .  Good luck .:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Yvonne, weet het. Is ook heel gevaarlijk. Spelen met vuur.

Morgen de antabuse weer. Na mijn dagdienst. Vandaag nog 4 bier tot 18 uur. Dat is nu het plan. Ben bij mijn jongste broertje en zijn kinderen. Lukte thuis even niet alleen. Met dit plan wel. Voel me ook even veilig en gedragen. Werken zal mij ook weer goed doen. Mocht nog een week vrij hebben maar is funest voor mij.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heel herkenbaar dit verhaal voor mij. Al (meer dan) 10 jaar doe/ deed ik aan dat ‘gecontroleerde drinken’ met vele vele uitschieters, wel nooit opgenomen. Ik ben er klaar mee, ben dat beu, alsof ik mezelf iets wijsmaak... nu 17 dagen droog en wauw het is moeilijk, zelfs zonder heftige gebeurtenissen. Ben bang voor als zo’n gebeurtenis zich voordoet maar daarvoor probeer ik nu te ‘trainen’ door goed te zorgen voor mezelf. In eerste plaats goed (gezond)eten en drinken en emoties toelaten (dus hele dagen huilen haha). Voor de rest niet te veel, geen zorgen bijnemen, inademen (positieve gevoelens/ gedachten)en uitademen (negatieve gevoelens/ gedachten) meer hoeft dat momenteel niet te zijn...

we can do this!!..

sterkte!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

Dank jullie wel allemaal!!!

Ik ben weer uit de (korte) binge. 

Dankzij mijn familie, vooral ook door mijn neefje/nichtje. Kinderen zijn zo onbevangen, onbeschreven, kort en duidelijk. Ome S......je moet het gewoon niet meer doen, fristi en chocolademelk is veel lekkerder en gezonder. Ik kon ze geen ongelijk geven. Ik vertel ze natuurlijk niet alles maar ze krijgen veel meer mee dan ik ooit had gedacht. 

De hulp van mijn broertjes. Niet dwingend maar wel wat sturend en motiverend. Daar heb ik ook veel aan. Tevens jullie hier op het forum. Ook niet keihard veroordelend, dat werkt bij mij niet altijd. Hoe harder men mij zegt dat het slecht en niet goed is, hoe schuldiger ik mij ga voelen(bevestiging van wat voor een slecht mens ik wel niet ben)Hoe meer ik mij wil verzuipen in de drank. Niet voelen of nep goed voelen. En dat terwijl ik een extreem gevoelsmens ben. Is een combinatie die niet met elkaar samen gaat.

Daarnaast mijn werk, dat is ook een redding. Mijn zingeving, lust en leven. Drinkend kan ik dat minder goed uitvoeren al dacht ik altijd dat het met mate wel kon. Het kan wel maar ik maak het mij dan extreem moeilijk. 

Ik ben weer uit de binge en ik ga er weer voor!! Moet en mag nog iets van mijn leven maken. Niet te groots en meeslepend, gewoon normaal, klein en beetje bij beetje. Met drank kun je niet rouwen, verwerken, groeien etc. Weet het allemaal wel, nu nog blijven doen en daar hoort zeker geen drank bij. Makkelijk gezegd maar is wel zo.

@Musashiwelkom en dank je wel voor jouw reactie!! Herken natuurlijk veel en je bent goed bezig. Vandaag jouw 18e droge dag, blijf je volgen, heb daar veel aan.

Nu snel douchen en naar mijn werk.

Bedankt dat jullie bestaan en delen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie morgen! Dank voor je lieve woorden, was als ‘nieuweling’ een beetje bang om mezelf te ‘tonen’, te ‘overdrijven’ of te ‘bemoeien’...hoewel ik het dus vooral voor mezelf wel doe (lekker egoïstisch ;-), ben ik oprecht blij dat je er toch iets aan hebt!

 Om onze dag goed te beginnen, citaat uit een boek waar ik momenteel echt heel veel aan heb: “Quit like a woman, the radical choice to not drink in a culture obsessed with alcohol” by Holly Whitaker. Ik weet het, je lijkt me een man te zijn maar nonetheless, denk ik dat het wel van toepassing is voor jou ook, over je gevoel om ‘minder te zijn’, het niet waard te zijn...

 here we Go””Let’s get clear on this: it is not a privilege to ‘be able to’ ingest a substance that’s sabotaging your health and spirit and life in a hundred different ways. Being able to tolerate a poison and all its nasty effects is not something to envy. No one ‘Gets’ to drink; they’re duped into it.

Having issues managing alcohol or not being able to tolerate it or suffering severe consequences from ingesting it - these are invitations to show up for your life. They are the opposite of deprivation: they are opportunity presenting itself.

This does not mean you’re going to be walking around Just thrilled and delighted that alcohol isn’t a part of your future. There is a real grieving period involved for Some of us, and that grief is real. But hanging out on Deprivation Island is a Total motherfiucker, and after a while it will work against you, reinforcing the idea that life isn’t fair, and that drinking is Some sort of prize.

You get to decide whether you’ll invest in the deprivation story - how much you Tell Yourself that no longer drinking is the worst thing, and how much suffering you endure from living that story in your head, how much you make it true - or invest in the bigger stort: that it might Just be the best thing that ever happened to you.

What you’re doing here is not a diet, and it’s not an extreme ascetic practice, any more than quitting cigarettes is either of those things. This is an invitation to stop doing something that Billions of people have been Conned into thinking they’re supposed to do.

This is an invitation to a better everything.”

‘Je minder voelen?’ Het is dus maar hoe je ernaar kijkt maar laat je eigen gedachten veranderen nou net het moeilijkste zijn wat er is...;-)

Hoop dat je hier, net zoals ik, iets aan hebt, vandaag en altijd.

Veel sterkte vandaag, Yes we can!!!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

In dit verband nog trouwens vond ik die presentatie van dr Els A.Noorlander die @lady jane    hier volgens mij ergens deelde, ook een totale eye opener: het ligt niet aan ons he, ‘ de alcoholisten’, het is gewoon hoe de hersenen werken, van IEDEREEN!!!

maar niet iedereen beseft het nl...spijtig voor hen eigenlijk haha ;-)

Take care!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank @Musashiheb veel aan die citaten, kan er zeker wat mee!

@Lieke7777 nee ben uit de binge dus wilde na mijn werk ook gewoon weer naar huis.

Ben graag op mezelf en voel mij nu veilig dat ik het kan thuis. Die paar dagen waren heel erg nodig om eruit te geraken voor mij. Wel de antabuse weer ook dat is nodig. Wel onder begeleiding het innemen, is gebleken dat ik het niet zelf kan. Dan maar onder begeleiding. Ik ga er weer voor, de dagen tellen die droog zijn vind ik fijn.

En zo rijg ik weer een mooi geheel aan elkaar hoop ik. Beter voor mijn stabiliteit, emoties en het reguleren daarvan. Met drank op, jank ik niet echt, zonder drank is het echter, wel rauwer/scherper/intenser en dat maakt mij soms heel bang. Maar misschien is dat ook wel goed.

bewerkt door Smaragd
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Hoi Smaragd, ik hoop dat het je goed gaat, dat je de drank kan laten staan, dat je geniet van de sneeuwklokjes en van de wind door je pasgeknipte haar (de kappers zijn toch weer open in NL???). Dat je lekker je eigen gang gaat en dat je vrolijk zwaait tegen de spiegel.

Zo stom dat je niks terug kan zeggen, al is het ook wel lekker rustig zo op het forum :P

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...