Spring naar bijdragen

Het lukt mij maar niet, binnen de perken houden is voor nu de enige optie.


Smaragd

Aanbevolen berichten

Smaragd, laat je niet op de kast jagen. Reacties als die van Harp kun je niet voorkomen door te schrijven "doe dit nooit", maar wel van je af laten glijden. Dat werkt waarschijnlijk beter.

Wat voor een ander misschien een waarheid is als een koe, hoeft niet per se te passen bij jouw karakter en de inrichting van jouw leven. Daar ga je altijd zelf nog over.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

17 uur geleden zei Harp:

 

 

Waarom wordt het bericht van Harp door velen als een aanval gezien? Ik zie er juist een enorme eye-opener voor Smaragd in.
Dat Smaragd getroost moet worden en een hart onder de riem kan gebruiken na zijn 'nipte ontsnapping' gisteren, snap ik wel. Maar
om nu te doen of dit totaal onverwacht en onlogisch kwam vind ik een beetje 'de kop in het zand steken'.
Aansporen om te stoppen met drinken kan toch niet als negatief gezien worden op dit forum?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zeker niet. Ben het grotendeels eens met  harps bericht. Het gaat erom hoe iemand er mee om gaat. Pak je de les of ga je in t verzet. En ik denk dat smaragd wel de les pakt gelukkig maar niet op de manier v harp.of mij. Ieders wijwe mag anders zijn.ook meer of minder risicovol.en waarschuwingen zijn goedbedoeld.heeft een ander misschien ook nog wat aan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei lady jane:


en dingen die je groter maakt hebben je iets belangrijks te vertellen (ooit)
 

Ja, dit vond ik een mooie, en voor mij in elk geval zeer waar  gebleken, zin van je...
Zelfs dingen die ik kleiner maakte, (in het licht van dit draadje: toch maar een beetje ('gecontroleerd') blijven drinken omdat
m'n alcoholprobleem te moeilijk was om er een definitief eind aan te maken door te stoppen met drinken), werden uiteindelijk
weer groter omdat ik de onderliggende boodschap: 'stop', niet wilde/durfde op te pikken.

Maar je hebt gelijk waar je zegt dat ieders weg anders is. Iedere persoonlijke ervaring is ook anders want persoonlijk. Juist door deze
persoonlijke ervaringen (en daaruit voortvloeiende persoonlijke meningen) delen we hier om een ander z'n persoonlijke weg
perspectief te geven. Zonder vergelijkingsmateriaal was ik hopeloos verdwaald, verward en vastgeroest geraakt in m'n eigen gelijk en lijden en
had ik mezelf nooit de wind in de zeilen kunnen/durven geven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

:wacko:
Alleen nog heppie-de-peppie reacties dus, begrijp ik.
Alleen als iemand lekker in z'n vel zit en overtuigd is van z'n goede aanpak mag er commentaar geleverd worden.
Ik zal de mens en de omgang daarmee nooit leren begrijpen.
Maar ik ga er ook geen studie meer van maken. Dat pik ik toch niet meer op.
Ik ga iets doen zónder mensen. Ik ga wel bouwpakketjes in elkaar zetten...

Gedag. :)

Nog wel even Smaragd succes wensen.

Smaragd, succes jongen.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben op zich niet vies van confronterend. Maar dan moet het ook echt nieuw confronterend zijn, en niet iets waarmee de ander al lang geconfronteerd is = al jarenlang weet. Want dan lijkt het meer op erin wrijven. 

Waarmee ik niet wil zeggen dat Harp's post niet goedbedoeld was maar het kan verkeerd overkomen om bovenstaande reden.

Als ik tegen mn vrouw begin met "Je gaat het niet leuk vinden wat ik zeg, maar..." dan hebben we al slaande ruzie voor mn zin af is :D 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 uur geleden zei Bor:

Waar gaat het nou nog om? Gaat het erom dar @Smaragd zich geholpen/ gesteund voelt of gaat het er nu om hoe iedereen zou moeten reageren?

Dat kan namelijk niet, iedereen is anders. Er bestaat geen vast programma voor; wel bestaat er tactiek, ervaring en inlevingsvermogen als deskundigen onderling. Daar gaat het om en vooral of de ontvanger er wat of verder mee kan of niet.

Timing is the key.

Ja maar is Smaragd gebaat bij zeggen wat hij wil horen of iets wat misschien gevoelig ligt maar hem wel kan helpen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 uur geleden zei bumperjim:

 

Als ik tegen mn vrouw begin met "Je gaat het niet leuk vinden wat ik zeg, maar..." dan hebben we al slaande ruzie voor mn zin af is :D 

Haha gaan we het nu over semantiek hebben Jim? Iedereen doet toch gewoon zijn best op dit forum om elkaar te helpen mag ik hopen. En niet iedereen is even goed met woorden

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik liet mij idd op de kast jagen en dat is niet slecht maar ik reageer wel heel sterk dan. Dat alles of niets hoort bij mij, al ben ik er wel wat milder in aan het worden. Na bv een paar dagen. Wat Jopie zegt, moet simpel/behapbaar zijn, dat hele extreme confrontreren kan ik op het moment niet aan. Bijt letterlijk, sla bijna van mij af dan. Ik kan ook denken, dat mag jij denken maar ik denk anders. Voelde zo opgelegd. Zo ver ben ik dus nog niet.

Heb Harp heel hoog zitten, hij komt ook van ver. 

Bedankt allen die reageerden, ja daar deed ik het niet om! Heb een week niet drinken besloten na dit. Heeft dus ook functie gehad. Drinkend was ik meer geraakt en dat was ellendiger geweest. En dan slaap ik ook bijna niet meer, ben niet toe aan hele confronterende berichten en die diepgang, want dan ga ik denken en juist gekke dingen doen en niet meer slapen ervan kunnen.Wij zijn nu vroeg opgestaan, weekend Drenthe, zin in. Bedankt.

Goed opgelost zo, leer er toch weer van en dat moet en mag. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 13-6-2019 om 06:29 zei Nosferatu:

Smaragd, je zegt gecontroleerd enkele glaasjes per week te drinken. Maar je ingekochte maandvoorraad was kennelijk zo groot dat je partner naar huis moest komen om hem af te voeren. Hoeveel had je in godsnaam in huis gehaald? Bij consumptie van enkele glaasjes per week, bestaat mijns inziens een maandvoorraad hoogstens uit 10 flesjes. Die had je toch zelf wel even door de gootsteen kunnen spoelen? Een vreemd verhaal is het.

Wie bent u als ik vragen mag? Kijk en dit bedoel ik. Hoe slap en zwakker kun je het gaan krijgen om je oren.............Niet bij mij doen. Zo die grens is iig duidelijk. Ga niet tegen een anoniem zonder zich te voorstellen iemand aan posten. Dat heb ik zeker geleerd :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 13-6-2019 om 12:33 zei bumperjim:

 

Als ik tegen mn vrouw begin met "Je gaat het niet leuk vinden wat ik zeg, maar..." dan hebben we al slaande ruzie voor mn zin af is :D 

En dat was het meteen!!! Toen dacht ik O NEE. De verkeerde ingang idd. En Harp, zoals ik hem ken is echt een lief leuk persoon maar viel zo compleet verkeerd bij. Als mijn partner dit zegt, werkelijk dan hoeft hij al niets meer te zeggen...............Hij weet dat nu gelukkig.

Ben een paar dagen weg en  partner zei al een paar dagen geen internet. Echt de bush/veluwe en andere leuke dingen in. Ga mij er proberen aan te houden. Hij ging het mij niet verplichten en toen dacht ik ah........heb er zin in. Zo werkt dat bij. Bedankt en ook Harp. Meen ik echt. Ben er nog lang niet dat is wel zeker :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 minuten geleden zei Nosferatu:

Smaragd, mag ik u eraan herinneren dat uw allereerste bijdrage ook nog anoniem was, en begon met de regel:

'Lieve Kabouter, ik ben een meelezer.'

Soms is er kennelijk even geen tijd om je netjes voor te stellen.

Maar ik ga er verder niet meer op in. Veel plezier in Drente!

Ik citeer het voor je het gaat verwijderen. Bij jouw soort moet dit helaas

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat heb jij veel mensen in de maling genomen en heel veel pijn gedaan. Schaam je dieper dan diep, wat moet jij hier nog??? Engste van het engste ben jij. Zelfs op meetings komen en doen alsof je terminaal ziek bent, al je kinderen overleden, je man. Schaamteloos was je en ja ik trapte er net in als de rest. Wat erg dat je op mij gaat reageren. Dacht je dat iedereen het vergeten was hier?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En ik ga nu loslaten of valt mij dit als enige op???? Dat kan ook nog eens. Niet drinkend en dan nog meer para worden haha. Dit is gewoon te erg, voor de mensen die langer hier komen. Een posting van mij in het draadje van Kabouter quoten. Zal wel weer aan mij liggen haha.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik partner van Smaragd die gelukkig alles met mij deelt en heel goed bezig is. Ik ontvoer hem even voor een aantal dagen en wij gaan plezier hebben en ben erg blij dat hij op dit forum deelt. Daardoor gaat hij nu ook zo goed en dat wil ik ook zo houden, want is ook heel leuk voor mij. Ja hij wilde dat ik dit las, we hebben geen geheimen meer voor elkaar. Ontzettend moedig van hem dat hij mij vertelde alles voor een maand gehaald te hebben. Dat besloot hij vanuit een nuchter goed gevoel en de intenties. Voorheen had hij dit nooit gezegd. Betekent dat hij investeert in zelf en dus ook ons, hij laat mij weer toe. Ben ik zo blij mee. Wij zijn een paar dagen weg, dus geen reactie = niet perse dan ook een terugval. Ga even genieten met mijn topper. Bedankt dat hij zich mag en kan uiten hier.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eindelijk wat uitgerust. Gaan we meer doen er even uit. Heeft mij goed gedaan!

En natuurlijk hield het mij wel bezig wat ik deelde en ook hoe ik er later er op reageerde. Nu kan ik meer met mildheid kijken ernaar en dat voelt beter.

Ik schoot echt in de verdediging want ik voelde mij aangevallen. En heel naïef ook ervan uitgaand dat iedereen wel snapt wat ik dan nodig heb. En dat kan natuurlijk niet. Het is ook een autoriteits dingetje bij mij. Etty omschreef het precies zoals ik het voelde.

Neemt niet weg dat ik wel mijn excuses wil aanbieden aan @Harp De posting kon ook vanuit bezorgdheid, gevoel van waarschuwen komen. En daar is idd niets mis mee. Sorry dat ik dat even niet kon zien op dat moment. Leerpunt voor mij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn bericht. Mooi man. Oei en enorme herkenning dat in de verdediging schieten. Zo leren we enorm veel van elkaar hier op een " veilige" manier. Das verrekte mooi. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hier gaat het goed. Hoe meer ritme en structuur(werkend en prive) ik heb. Hoe beter het gaat. Ik heb dat gewoon nodig.

Jammer voor het out of the blues iets doen, spontaan iets maar gaan bedenken(zo was ik ooit). Dat werkt niet voor mij. Dus ik blijf het zo doen zoals ik het nu doe. Allemaal lijstjes/agenda en blijven plannen.

Het is zoals het is en het werkt zolang je eraan blijft werken. En dat zal voor altijd voor mij gaan gelden. En dat geeft niet, is goed. Alles beter dan een terugval/crisis.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...