Spring naar bijdragen

Het lukt mij maar niet, binnen de perken houden is voor nu de enige optie.


Smaragd

Aanbevolen berichten

Ben veels te gevoelig en dat in combinatie met het perfectionisme in mij.........Is vragen om je ergens in te verstoppen denk ik

Dit en de in ons aanwezige overtuiging dat we ergens niet goed zijn, het niet zelf kunnen. Herkenning bij mij. Een andere vorm, manier. Dank dat je er precies goed bent.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wil het gewoon voor mezelf delen, want ik heb hele enge gedachtes/mindfuck.

Ik kom uit de nachtdienst, ik ben een gecontroleerd drinker. Als ik uit de nachten kom dan is mijn balans verstoord, logisch en dan moet ik snel weer in een normaal ritme komen.

Nu had ik vanochtend een geweldig idee. Ik was zo energiek en na mijn dienst meteen alle boodschappen gedaan voor de hele week. Inclusief mijn bier. Hetgeen ik voor 1 week mag drinken. Maar dacht slim te zijn. Ik haal meteen de voorraad voor een maand. Ja klinkt leuk en logisch. Maar nu staat alles in de koelkast en berging. En ineens zo een zucht. Dan voel ik de binge al aankomen. 

Alles staat op scherp. Als ik er nu een paar drink, kan ik zo even nog slapen. Maar dat gaat het niet bij 2 glazen blijven, gaat dan alles worden, ken mezelf hierin te goed. Ben bang dat ik dan alles wat ik mag voor de hele maand in een paar uur opdrink. Ga nog nadenken wat ik nu moet doen. Heb een terugval plan, dat ik nu moet gaan inlezen weer. Ik moet dit wel delen, dat staat ook in het plan. Ben zo moe en wil slapen/rust.Maar niet door te gaan drinken. Rationeel weet ik het maar gevoelsmatig krijg ik nu het whatever gevoel en die is heel gevaarlijk voor mij. als ik eenmaal begin kan ik niet meer stoppen. En ben morgen vrij dat is dan al bijna een vrijbrief dat het wel kan.

Ga het nu nog niet doen want als ik het ga doen, gaat het crisis worden, er staat te veel. Normaal haal ik alles per dag. Baal zo van mezelf. Want als ik dit verkloot, kan gecontroleerd drinken ook nooit meer en stopt die hulp daarbij ook. Dus ik weet heus wel dat ik het niet moet doen. Maar maar maar whaaaaaaaaaaa gek van mezelf kan ik soms worden. In een werkend patroon en drukte kan ik het maar als ik vrij ben, kan wel janken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi @Smaragd. Lees net je bericht. Hoewel eij een andere weg bewandelen wil ik toch graag reageren. Ik probeer het. Zomaar wat gedachten van mij.

Ik kon zelf nooit meer kopen dan ik van mijzelf mocht drinken op 1 dagen dat was al veel te veel. . Anders ging ook gewoonweg ALLES op. Dus zoiets herken ik. Net als die paniek. Maar jij bent, als ik het goed, gewend wel voor een hele week in huis te hebben. Dat lukt wel begrijp ik. Werkt de grotere hoeveelheid bier in huis nu angstaanjagend? Is je partner thuis dat je dit kunt delen. Of kun je meer dan de weekvoorraad in bewaring geven aan iemand?.

Die gevaarlijk T ( tired) van HALT herken ik ook. Soms helpt wat eten ook goed. Misschien dat toch doen voor je naar bed gaat? 

Of kun je eerst iemand bellen?.

Heel veel sterkte en supergoed dat je het hier deelt. Wellicht komen er helpende suggesties voor jou.

Ik denk aan jou

bewerkt door Gast
Zooi typfoutjes
Link naar opmerking
Deel via andere websites

lieve Smaragd, wat goed dat je vantevoren deelt en niet achteraf, of helemaal niet.
Je bent een gecontroleerd drinker zeg je; dat houdt in dat je controle hebt.
En dat zou ook moeten betekenen controle over de inkoop. Niet dus, impulsief gehandeld, met
heel misschien ook een onbewuste behoefte aan een binge/controle laten gaan?
Neem het heft weer gauw in handen, want hier kan alleen narigheid van komen zoals je uit ervaringen al weet helaas.
Misschien kan je partner de voorraad beheren en jou tegen jezelf beschermen? Die heeft er ook belang bij dat het
zo goed gaat als de laatste tijd. En jijzelf natuurlijk ook. veel wijsheid en liefde gewenst, voor de korte en de lange termijn♥

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Of weggaan? Weg uit huis? Naar een vriend(in), familie, de bioscoop (kun je ook lekker dutten...). Maar in ieder weg van huis. Weg van de mogelijkheid om toch toe te geven. Weg totdat je je sterk genoeg voelt om de voorraad ver weg op te bergen.... Hou vol, laat het drankmonster niet winnen! Succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Scheiden inderdaad. Alles van volgende week en later apart per week in een vuilniszak of een doos of zo, en dichtmaken en zo ver mogelijk van je weg dat spul. Opzouten. Liefst achter slot of bij iemand anders.

Balen hoe je jezelf soms te slim af kan zijn. Teken van intelligentie moet je maar denken :P 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Och, Smaraggie.. ook van mij een duit.. gecontroleerd drinken lijkt mooier dan het is nu je je in deze situatie bevind. Ik hoop van harte dat je één of 

meerdere van bovenstaande adviezen ten uitvoer kunt brengen. En dan misschien tóch nog eens overwegen om helemaal te stoppen met dat bocht?

Dan heb je niks meer te berekenen, niks geen voorraden meer aan te leggen in welke grootte dan ook, 'alleen' maar nee te zeggen als de behoefte

zich aandient.. Sterkte ermee voor nu.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Harp, ik waardeer je posting en mening maar geeft wel aan dat ik niet hier hoor, al helpt het mij wel.

Door het aan te geven helpt het mij. En ja sorry ik word hierin bijgestaan door hulpverleners. De weg die jij doet, werkt niet voor mij, dan zuip ik mij letterlijk van de wereld af. En dat weet die hulpverlening(10 opnames). Vandaar.

Bor omschreef het laatst heel goed, ik doe wat ik doe/drink, mijn omgeving heeft er zo min mogelijk last van en laat mij. Zo doe ik dat ook. En mijn partner is blij dat ik hem gebeld heb, vond hij sterk. Doe ook veel voor hem en nu hij weer wat voor mij. Wij zijn niet voor niks 30 jaar bij elkaar. 

Sorry mijn reactie klinkt heel heftig en is ook zo bedoeld. Maar door mij te uiten, heb ik het wel voor nu gered en daar gaat dit forum ook om. Moet waardevol zijn voor alle mensen die op hun eigen manier alcohol de baas willen zijn.

bewerkt door Smaragd
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

En ik ben een hele goede scherpe verpleegkundige die zijn werk goed doet op deze manier. Heel hard voor gewerkt! Sorry het raakt mij toch deze opmerking van Harp. En ben er blij mee. Maar ik doe het op MIJN manier met de hulp van. Dat recht heb ik.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Harp ja de trek blijft. 

Maar dat wil niet zeggen dat de trek weg is als je niks meer drinkt. Voor sommigen misschien wel. Voor Smaragd niet. 

Er is geen makkelijke weg. Smaragd's weg is niet makkelijk, die van mij ook niet, niemand's weg is makkelijk als je verslaafd bent geraakt. 

Helemaal droog is ook niet makkelijk. Verdient misschien de voorkeur in veel gevallen maar t ene is niet goed en t andere is niet fout. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind het knap dat je de verleiding hebt weerstaan en ook hoe je partner hiermee omgaat. En het is niet goed of fout, het gecontroleerde drinken, als het voor jou werkt dan is dat het allerbelangrijkste. Het zou mooi zijn als het niet nodig was, maar het is zoals het is en niemand heeft er last van. Dus blijf vooral hier je verhaal delen want daar kun je anderen ook mee helpen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 uur geleden zei Harp:

Smaragd,

Ik ga dingen schrijven die je niet leuk vindt. Maar ik schrijf ze toch. Want ze zijn belangrijk.

Ik vraag me werkelijk af wat “gecontroleerd” betekent als jouw partner van zijn werk moet komen om je van de drank af te houden.

Je bent verslaafd. Je kunt dus niet “gecontroleerd drinken”. Dat is precies wat alcoholverslaving inhoudt, dat dat niet kan.

De niet-verslaafde drinkt gecontroleerd. Hij kan een beperkte hoeveelheid drinken, zonder te hoeven tellen, zonder steeds te bedenken hoeveel hij nog “mag”, zonder steeds de zucht naar meer te hebben.

De verslaafde kan dit gecontroleerde drinken misschien een tijd volhouden. Jij houdt het nu al een hele tijd vol. Dat is voor nu heel mooi, maar zolang je blijft drinken – ook al is het matig – blijft de zucht, de trek. Die blijft altijd, zolang je niet volledig stopt.

Deze keer ben je door het oog van de naald gekropen. Een volgende keer zal dat niet zo zijn. Jouw idee dat “gecontroleerd drinken” voor jou werkt, is gewoon een alcoholistensmoes om te blijven drinken. Dat er hulpverleners zijn die jou hierin steunen vind ik verbijsterend. Zij helpen jou van de regen in de drup.

Je begint al met ik ga dingen schrijven die je niet leuk vindt. Dan weet je al dat je iemand gaat  raken, heb ik niet nodig!!!!!

Werkelijk, het zijn mijn niet drinken dagen en heb tnx god niets gedronken dankzij dit forum en ja dankzij mijn partner. Mag het? Daar is het forum toch voor? Mij uiten als ik voel dat het fout kan gaan.

Heb vanwege deze opmerking niet kunnen slapen tot nu. Denk zelf heel veel aan suïcide. En dan ben ik/voel ik mij zwak en schakel hulp in en dan krijg ik zo een betoog. Zit ik echt niet op te wachten, doe dat maar bij anderen!

Natuurlijk schaam ik mij en wilde dat het anders was. Maar is niet anders zoals het is. Fijn dat het je zo gemakkelijk afgaat. Doe dit NOOIT meer bij mij. Jij bent zelf terug gevallen en kwam dat pas maanden later melden, stoer en een held hoor. Ben echt kwaad om jouw betoog sorry.

bewerkt door Smaragd
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Smaragd ... En nou niet focussen op wat je NIET helpt (daar ben je goed in, gevoelig voor), maar focussen op wat jou (JOU dus!) wel helpt.

Dat kan jij best. En dat is de truc. Leren en weten wat jou helpt en daar dan ook, ongeacht de weerstand, ook al wijkt het af, bij blijven. 

Ik kan het niet inschatten, maar 't lijkt mij dat zin "dip", zoon van x ontmoeten, je dat realiseren, weer willen drinken, net ontsnappen...behoorlijke impact heeft, echt wel een goed aantal dagen doorwerkt voordat je weer stevig staat, je zelf vertrouwt. Bij mij werkt dat in ieder geval wel zo: ik ben zo een hele hele dikke week verder voordat ik er weer een beetje ben. 

Geef jezelf die tijd ook, jongen. Rustig aan. Werk, rust, leuke lieve dingen...... niet te veel nieuws, niet te veel geks. Nu even. 

:heart:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik begrijp je smaragd. Maar harp kan zijn mening ook geven. Dit forum is niet bedoeld lijkt mij om elkaar naar de mond te praten. Eerlijk zijn naar elkaar moet kunnen, op een nette manier.

Het is goedbedoeld zijn reactie. En ik begrijp hem ook wel.

Wat voor jou werkt weet alleen jij. Haal gewoon uit elke reactie wat voor jou werkt. Dat het allemaal moeilijk is weet ik als geen ander.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...