Spring naar bijdragen

Afbouwen benzo.. wie maakt hetzelfde mee ?


shakemarieke

Aanbevolen berichten

Ellendig en Moedig,

 

@Ellendig

Het heeft toch een ganse dag geduurd en daarna werd het rotte gevoel steeds minder en minder de dagen erna. Maar ik heb er wel een trauma aan over gehouden. Blijkbaar moet men toch nog een paar maanden wachten na de ontwenning om terug te mogen drinken.

Blij de je je geruster mag voelen dit is ook de bedoeling.

@Moedig

Ja de symptomen zijn soms of dikwijls onmenselijk maar zoals ik je al zei ze gaan wel uitsterven.

 

Vooral de onzekerheid is onverdraagzaam. Ook het gevoel van ik blijf hierin hangen en ga nooit niet meer genezen, heb ik ook tientallen keren staan roepen. Ik geloofde de mensen niet die me vertelden dat ik ooit zou genezen. En nu mag ik de mensen vertellen dat ze gaan genezen en dat deze hel ooit stopt.

Dus mensen blijf geloven.
Slaapwel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ellendig, hopelijk is de alcohol wat uit je lijf en voel je je wat beter.

 

Weet iemand of voedingssupplementen of kruiden/homeopathische middelen kunnen helpen bij de ontwenningsverschijnselen?

 

Ik kom middelen tegen als: Gaba, Rhodiola, 5-htp, tryptofaan, bijv. en nog veel meer. Ik weet ook niet of natuurartsen of homeopaten hier verstand van hebben of

kunnen helpen?

Ook kom ik detox kuren tegen bij de natuurproducten. Dat is dan voor lever en nieren.

 

Ik wil natuurlijk van alles proberen om het zo draaglijk mogelijk te maken. Verder doe ik alles door dag heen om te ontspannen. Soms hebben ademhalingsoefeningen bij mij het tegenovergestelde effect en word ik er alleen maar benauwder door als ik er even mee bezig ben.

En ik hou regelmaat aan met eten en slapen. Probeer goed te eten. Dus daar kan het niet aan liggen.

 

Ik hou me vast aan jullie begrip en steunende woorden.

 

Liefs,   Moedig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is iets beter, maar heb vooral momenteel een zwaar duf hoofd. Het lijkt soms dat je jezelf niet bent.

Ik heb in ontwenning geen ervaring met homeopathie. Ik ben wel vitaminen aan het nemen. Revitalose, de kuur van 14 is vandaag om. Heb vorige week betere dagen gehad, weet niet of het door de vitaminen is.

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik gebruik magnesium s avonds voor ik ga slapen en drink lavendelthee wat heel rustgevend werkt !

Gemberthee en papayatabletten bij misselijkheid. Voor de rest gezond eten en heel veel water drinken. Ik drink citroenwater voor de vitamine C en cocoswater omdat dit ook heel veel vitamines bevat. En probiotica één flesje in de morgen : yakult heet dat bij ons.

Hou er de moed in allemaal ! De ene dag is de andere echt niet. En vooral blijven buiten komen en wandelen.. gezonde vit d ook al is het even in de tuin of een klein stukje in de straat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Shakemarieke,

Maak jij je thee zelf met verse lavendel? Voel jij je al beter? Ik weet dat jij nog in afbouw zit, maar we hadden zowat dezelfde tijd een benzo genomen. Ben op dit forum terecht gekomen door jou verhaal. En ben dit wat blijven volgen.

Moedig, ik zou het zeker proberen met natuurlijke middelen, ga ook de lavendel thee proberen.

Benzoslachtoffer, ook jij bedankt voor de reacties.

En alle anderen ook!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Herbella nachtrust thee (kan ook overdag)

Vitamine D, dagelijks, niet alleen goed voor de botten, maar ook voor humeur.(depressies) En die krijg je vaak tijdens ontwennen.

Goede visolie capsules.

Magnesium van de apotheek.

Het beste is om geen koffie en thee te drinken, i.v.m. cafeïne, dus dan ok geen chocolade.(erg, hè?)

Gemberthee heb ik ook.

Meestal neem ik een stukje verse gember. ( tegen migraine) misselijkheid.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Shakemarieke,

Maak jij je thee zelf met verse lavendel? Voel jij je al beter? Ik weet dat jij nog in afbouw zit, maar we hadden zowat dezelfde tijd een benzo genomen. Ben op dit forum terecht gekomen door jou verhaal. En ben dit wat blijven volgen.

Moedig, ik zou het zeker proberen met natuurlijke middelen, ga ook de lavendel thee proberen.

Benzoslachtoffer, ook jij bedankt voor de reacties.

En alle anderen ook!

Liefs,

Ellendig

Hey,

 

Ja ik maak mijn thee met verse lavendelkruiden die ik haal in de gezondheidswinkel. Even in de theehoudertje in warm water, scheutje honing bij en dan opdrinken. Ik slaap voor het ogenblik het eerste stuk vd nacht goed maar het tweede word ik regelmatig wakker en raak niet meer in slaap. Ik heb al doorheen mijn ganse taper last v hoofdpijn en af en aan misselijkheid maar ik eet 'r gewoon doorheen. Het is geen gewone misselijkheid zoals een gewone mens ze kent, vind ik. Ik had vroeger nooit last v beiden en nu heb ik ze allebei dus veronderstel dat ze op mijn baseline zitten. Ik zit voor het ogenblik op 3 mg Diaz. Heb er bijna 2 maanden over gedaan om van 3.25 naar 3 te geraken. Ik kon een stukje afbouwen maar kreeg weer raar gevoel in mijn hoofd en dan bleef ik even staan voor enkele dagen en deed ik weer verder. Nu zit ik al 8 d op 3 mg. Ben al sinds 4 mg op een dagelijkse deels pil/deels vloeibare afbouw bezig. Dat gaat echt met ministapjes. Als ik me weer beter voel start ik weer .. Probeersel cut/hold/cut/hold/cut/ hold/hold telkens met 0.01 mg per keer. En natuurlijk stoppen als het niet meer gaat. Het is belangrijk te kn blijven functioneren : autorijden, boodschappen, uit met de hond wandelen, mijn 2 kinderen die overal naartoe moeten. En het is echt niet altijd even gemakkelijk. Voor het ogenblik slaap ik slecht, heel veel last van diep ademen waardoor mijn ribben heel veel pijn doen en mijn schouderbladen maar 't hoort erbij dus we moeten erdoor. Ik heb morgen een afspraak bij de osteopate en die helpt me altijd heel goed om mijn gespannenheid in mijn lichaamsdelen er weer even uit te halen.

Ik ben dus verplicht om heel traag te gaan dr ik hoogsensitief ben en dus heel snel reageer. Zolang ik kan blijven wandelen, af en toe ns dansen, s buiten met vrienden, zorgen voor mijn kids en mijn hond, wat huishouden doen ben ik blij ! Maar een namiddagdutje hoort er sommige dagen bij hoor.

Dat is dikwijls maar een halfuurtje maar voel me nadien wel heel wat beter. Ik heb nog een lange weg te gaan maar als ik deze kan doen al functionerend ben ik al heel blij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor jullie adviezen voor de natuurlijke middelen. Heb intussen al wat in huis. Ben blij al helpt het maar een beetje, alles is meegenomen.

Vandaag weer een dag dat alle klachten tegelijk komen. Zelfs het wandelen is dan veel. Toch wel even gedaan.

 

Ik lees dat jij Shakemarieke met de langzame afbouw toch nog van alles kunt doen, ook al voel je niet goed.

Dat vind ik erg knap van je.

Ik voel me zo beroerd steeds, dat ik niet meer kan dan een of twee wandelingetjes op een dag. En regelmatig op de bank om te rusten.

 

Ik zou niet weten wat ik moest doen als er ook nog kinderen waren.

 

Heb ook zo'n spijt dat ik heb geluisterd en vertrouwd op al die hulpverleners, die niets afweten van benzodiazepines en me helemaal verkeerd hebben

"geholpen". Van de regen in de drup. En ik zit er mee. Al een half jaar intussen uit de roulatie.

 

Ik hoop Ellendig dat het bij jou weer omslaat naar de goede dagen !

 

Iedereen sterkte gewenst, morgen weer een nieuwe dag...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Moedig, Gaba, Rhodiola, 5-htp, tryptofaan., Magnesium etc. Ik heb ze allemaal geprobeerd. Het enige wat kort werkte was Gaba. Het werkte bij mij een week of 2 en toen leek het niets meer te doen. (lijkt wel een benzo)  En dan niet besteld via een bodybuildforum o.i.d. . In Nederland mag Gaba niet verkocht worden. Je komt het wel eens tegen bij duistere websites.  Ik bestelde Gaba van Solgar want dat is een betrouwbaar merk. Ik kon het via een Spaanse online apotheek bestellen. Kwam gewoon netjes met de post binnen.

Het was wel erg duur. Officieel is het verhaal dat pure Gaba niet door de bloedhersenbarrière kan komen. Toch heb ik een week of twee prima geslapen op de Gaba capsules. Rhodiola,5-htp, tryptofaan maakte dat ik me nog veel slechter voelde. Magnesium leek ook niets te doen. Melatonine gebruikte ik om in te slapen. Gewoon de pilletjes van Albert Heijn. En dan iets meer dan wat op het flesje stond en onder de tong laten smelten. Het werkte niet altijd en soms gebruikte ik het een paar dagen weer niet en dan weer wel.

 

Ik heb de afgelopen anderhalf jaar duizenden pagina's zitten lezen , met name op benzobuddies, maar  niet echt tegengekomen dat iemand het ideale supplement had gevonden.

 

Naast de Gaba heb ik wel lang Vitamine B12, Ester- C en D in  fors hoge dosering geslikt.

Voor de Vitamine B12 kun je het beste de zuigtabletten van Bloem hebben. (Recovery)

 

Heel raar , maar thee werkte bij mij ook niet. Een sterke kop espresso daarentegen overdag ging prima. Vreemd maar zo was het wel. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gaba bedankt voor je reactie. Jammer dat er eigenlijk niet veel helpt van extra supplementen of vitaminen. Dan ga ik daar verder niet meer mee aan de slag. Over Gaba(het supplement) lees je op internet ook wat negatieve berichten, dus dat durf ik niet goed te nemen.

Ik heb nu al wat in huis  en ga dat wel proberen. Kwaad zal het niet kunnen en je weet maar nooit.

Vorig jaar heb ik Melatonine 2 mg van de huisarts gehad en als ik die nam was ik de volgende ochtend duizelig en had hoofdpijn. Dus die neem ik ook liever niet meer.

Fijn dat je nog een kop espresso kon drinken. Ik heb de koffie nu maar even afgeschaft en drink kruidenthee. Al een tijdje kamille en venkel, niet dat dat helpt, maar van koffie werd ik heel trillerig en onrustig.

Ik hoopte vandaag op een nieuwe dag, nieuwe kansen. Helaas. Het hele arsenaal aan klachten komt weer voorbij.

Het regent nu hard, maar na de bui weer even naar buiten. Frisse lucht en beweging.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja ook al voelen we ons een dag of 2 of langer wat minder ... we moeten er gewoon uit hé.. Ik heb 2 kinderen en huisdieren die mijn zorg nodig hebben.  Zij gaan voor mij nog altijd voor... vandaar dt ik supertraag ga. Ik ben eens te snel gegaan en mijn hele lichaam en geest went nuts !!!! Dat niet meer. ik stop liever enkele dagen met afbouwen dan dat ik het erger maak. 't Zou fijn zijn mocht ik er volgend jaar deze tijd helemaal vanaf zijn en nadien stilaan mijn dansactiviteiten weer wat kunnen opnemen.  Ik kijk hier zo erg naar uit ! Ik heb gelukkig 3 hele goeie vriendinnen die me heel goed steunen en op het engelse forum hebben we ook een hele goeie groep die mekaar positief motiveert ! Erg bijna meer als anderhalf jaar erover doen om van iets af te geraken wat ik maar 5 maanden heb gebruikt maar there's no way back now ! We zijn nu zover we moeten nu door.. ik blijf nooit of te nimmer aan deze rommel. Dan slaap ik liever 's een paar nachtjes niet zonder medicijnen ! Veel succes iedereen ! x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Shakemarieke, goed dat je het op deze manier toch redt met het langzame afbouwen. Je hebt je dansactiviteiten om naar uit te kijken.

En ook fijn dat je vriendinnen je zo goed steunen.

Ja ik vind het ook erg om zo lang te moeten doen over afbouw en ontwennen, terwijl ik ook niet lang Diazepam heb gebruikt.

Maar beter langzaam afbouwen en er van afkomen, dan snel en dat het dan te zwaar wordt en niet lukt.

 

Ik hoop op wat lucht en licht in deze situatie. Ik geloof dat dat een "venster" wordt genoemd?

 

In ieder geval ervaar ik veel steun bij jullie.

 

Sterkte iedereen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op het moment weer een moeilijke fase.

Ik slaap bijna niet. Alle klachten blijven nog even heftig aanwezig. Voel me nu erg benauwd, ademhaling gaat moeilijk en ik ben ook duizelig. In mijn hele lijf een brandende pijn en steken. En dan weer hele koude voeten en enkels, die toch branden en zweten. Een heel raar gevoel. Koude rillingen terwijl het 24 graden is. En soms beangstigd me dat, al die rare dingen. Ik ga er dus maar vanuit dat het toch ook de ontwenningsverschijnselen zijn. Probeer me er maar rustig onder te houden.

Ben nu zo'n 30 dagen gestopt.

En ervaar steeds weer het onbegrip van mensen.

Gelukkig zijn jullie er.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Moedig,

 

Het zijn van die zware dagen waarheen men door moet gaan. Uit eigen ervaring weet ik dat dit allemaal ontwenningsverschijnselen zijn. Toch allemaal raar hoe ons lichaam reageert en inderdaad alles is zeer beangstigend. Vorig jaar rond deze tijd (zomer) lag ik op de bank met een warme kruik had toen veel last van zeer koude rillingen heel raar. Zoals je zegt probeer je rustig te houden, deze symptomen zullen verdwijnen en vervangen worden door anderen maar tenslotte verdwijnt alles hoor. Van onbegrip van anderen hebben we allemaal last zoals ik al eerder zei dit proces is ook een goeie levensles. Hierbij leert men hoe mensen met elkaar omgaan. Ik heb er in ieder geval veel van geleerd en begrepen dat ik misschien ook te kort ben geschoten bij sommige mensen.

Hoop dat je hier veel steun mag krijgen.

Ik wens je heel veel sterkte toe.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Benzoslachtoffer, bedankt voor je helpende woorden. Het is af en toe zo lastig het allemaal in je eentje te moeten doormaken. Mijn huisarts vindt dat ik naar de GGZ moet, naar een psycholoog of psychiater. Ze denkt dat ik een psychisch probleem heb. Maar dat is niet zo, het zijn ontwenningsverschijnselen. Die soms wel eens angstgevoelens kunnen geven. Maar het lukt niet om een hulpverlener te vinden die hier verstand van heeft. En wat steun hierbij, buiten dit forum, zou ook nog wel fijn zijn. Maar zoals jullie ook al aangeven, is dat erg moeilijk is. Het is toch te gek dat er zo weinig over bekend is. Het blijft mij verbazen.

Het is al zo'n nare situatie en dan nog allemaal mensen die me niet geloven.

Maar laat ik de energie maar voor mezelf gebruiken nu, om wat rust te vinden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moedig,

Kop op! Het is heel frustrerend dat mensen je niet geloven, ken dat gevoel! Maar we weten beter! Steek idd je energie niet meer in deze mensen, het haalt niet uit! Probeer eerst zelf beter te worden. Ik probeer dat nu ook, maar als ik hier klaar mee ben, ga ik me wel inzetten om hier meer mee te doen! Ik wil niet dat anderen hetzelfde moeten meemaken als wij!

En trek je op aan verhalen van anderen. Kanarie heeft een goede dag, ik heb ook al een venster gehad, deze gaan voor jou ook komen!!!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb vandaag ook een hele goeie dag ! Bijna geen problemen te merken tot hiertoe ! Ik doe het ook volledig zonder hulp, geloven doen ze je toch niet, dus help ik mezelf en hou ik me bij vrienden die hetzelfde meemaken en enkele uit mijn buurt die het een beetje begrijpen of toch hun best doen om het te begrijpen. Eens je begrijpt wat er kan gebeuren blijf je er rustiger onder dan iets wat je zomaar overkomt en je totaal niet weet wat er gebeurt. Dan denk je gewoon dat je knettergek ah worden bent. Kennis geeft macht ! Geniet vd goeie dagen ! x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ellendig, Benzoslachtoffer en Shakemarieke, bedankt voor jullie steun. Zo voel ik me niet zo alleen staan.

 

Had gisteren een hele slechte dag, vandaag niet veel beter. Het scheelt dat ik nu beter begin te begrijpen wat die ontwenningsverschijnselen inhouden.

Dan kan ik er (niet altijd) wat rustiger mee omgaan, in plaats van er zo van te schrikken en ongerust te worden.

 

Shakemarieke, fijn dat jij gisteren een goede dag had. Ik hoop dat dit lang aanhoudt.

 

Iedereen sterkte en goede dagen gewenst !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Helaas heb ik nog geen venster of goed uur gehad, na een maand gestopt te zijn.

Maar gelukkig hoor ik het wel af en toe van jullie.

Vandaag erg moe, benauwd, branderige pijn in mijn hele lijf, erge maagpijn, suizende oren, last van geluid en drukte.

En al deze klachten en nog veel meer, heb ik nu al wel 9 maanden aan een stuk door, dag en nacht.

Het beste kan ik dan maar rustig aan doen, me proberen niet druk te maken. Alle inspanning of stress maakt de ontwenningsverschijnselen erger.

Gelukkig zijn er twee mensen in mijn omgeving die mij HOREN en proberen te begrijpen wat de ontwenningsverschijnselen inhouden.

Omdat de klachten vaak beangstigend zijn en niemand er verstand van heeft, worden er vaak verkeerde diagnoses gesteld zoals paniekstoornis, enz. of mensen krijgen er allerlei andere medicijnen bij om de ontwenningsverschijnselen te "verdoezelen", waardoor het eigenlijk van kwaad tot erger wordt. Of je komt daardoor in de psychiatrie terecht of bij GGZ-onwetenden.

Voor de dappere mensen die toch willen stoppen met benzodiazepines is het een extra moeilijke strijd. Die je nog moet voeren naast alle klachten die je al hebt.

Je moet hier echt heel sterk voor zijn en stevig in je schoenen staan.

Eigenlijk zou je moeten afbouwen in een hele rustige periode in je leven. Met goede zorg en begrip om je heen. Artsen, hulpverleners, dokters die je geruststellen en begeleiden. Maar dat is op dit moment een mooie droom, geen werkelijkheid.

 

Iedereen mooie, rustige dromen toegewenst vannacht !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moedig, je bent al een maand benzovrij, goed van je! Ik vind het jammer voor je, dat je nog geen beter momentje gehad hebt, maar hou vol, het komt wel! Fijn dat je een paar mensen hebt die je proberen te begrijpen! Dat kan deugd doen!

Het is een vreselijke strijd en de verschijnselen zijn enorm. Maar we moeten hier door om beter te worden! Ik heb al een venster gehad en hoop dat er snel weer een komt! Ook voor jou hoop ik dat je snel eens mag genieten van een goei moment!

We blijven vechten om dit monster klein te krijgen! We moeten alleen geduld hebben, maar dat is soms moeilijk!

Blijf moed houden, je komt er wel!!!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Ellendig,

 

Dank voor je steun.

 

Ik hoop dat het jou ook allemaal een beetje lukt en dat je goede momenten ervaart of weer gaat ervaren.

 

Ja, geduld hebben is niet mijn sterkste kant.

 

Ik ben op internet wel aan het zoeken naar info en soms lees je inderdaad wel over ontwenning van 6 maanden, i.p.v. wat ik hoorde van huisarts en andere onwetenden dat het na twee weken over is. Maar veel is op engelse sites. Die zijn daar toch wat verder in lijkt het, qua kennis en onderzoek.

 

Verder struggle ik de dag maar door. En lees regelmatig de positieve en steunende berichten hier op het forum.

 

Liefs,  Moedig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Hej,

 

Hoe gaat het met iedereen ? Is eventjes geleden... 

Hier gaat het in slakkengang vooruit !  Ondertussen op 2.93 mg Diaz. Een tijdje wat sneller willen gaan en deed niets anders meer als wenen. De raad gekregen om eventjes op mijn dosis te blijven staan en ik kon de vooruitgang voelen. Dus nu ga ik met .01 naar beneden en houd een dag of 5 aan en als dit ok gaat ga 'k verder.  Zijn net een weekje weg geweest en moet zeggen ; ik was er wat argwanend tegenover maar het is goed meegevallen. Bezig blijven is dus echt de boodschap en als 't niet gaat gewoon aan toegeven. Buiten een ochtend- en nachtelijke misselijkheidsaanval heb ik het wel gered ! Lang leve de gemberthee !  Nu ik zo traag ga heb ik echt het gevoel dat mijn lichaam meer tot rust komt en dat de neveneffecten vrij beperkt blijven. Het duurt me vast een eeuwigheid eer ik hiermee klaar ben maar als ik nog dingen kan doen ben ik blij zonder teveel last. Ik weet dat de meeste hiermee al klaar zijn .. maar ik zit nog eventjes in de benzotrein !

Veel succes iedereen en hoop dat iedereen zich snel weer beter mag voelen !

Niks is erger dan je gevangen te voelen in je eigen lichaam !

 

“The meaning of life is to find your gift. The purpose of life is to give it away.”

 

Vond ik mooi om mee te eindigen ! x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...