Spring naar bijdragen

Afbouwen benzo.. wie maakt hetzelfde mee ?


shakemarieke

Aanbevolen berichten

Hej Sneeuwhoen,

 

Fijn je weer te horen, ik ben gisteravond ook overgeschakeld. Durfde geen 2  mg omdat ik al zo heftig reageerde dus ben overgeschakeld van 10 mg naar 9 mg en eerst even kijken hoe dit loopt en of ik volgende keer 2 mg aandurf. Nu is het s morgens 5 mg en s avonds 4mg (2 x 2) Vannacht al verschrikkelijk veel wakker geweest, altijd maar dromen, en diep willen ademen. Dit kan nog geen ontwennen zijn, meeste doen er 3d over om het eerste te voelen en toch niet met zo' n lage dosis.  Gisteren al kerstshopjes gaan doen omdat ik dacht nu kan en durf ik het nog... dus hier moeten we gaan van profiteren.

 

Sneeuwhoen, jij wacht op het eerste zonnetje om de laatste 2 mg af te bouwen. Je zal zien met het voorjaarszonnetje vliegen die laatste er zo snel af dat je het zelf niet kan geloven.

 

Sanneke hoe gaat het met jou ?

 

Veel succes, sterkte iedereen en houd moed !

Dikke kus !

S x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nu er weer een mg. vanaf is, komt er een oud probleem om de hoek kijken; moeite met in slaap komen. Ik ging om 01.00 vannacht naar bed, en lag om 04.30 nog naar het plafond te staren. Ik was al naar beneden gegaan om de andere mg. er ook weer bij te pakken. Ik kan zo slecht tegen niet slapen. In het verleden heb ik daar al problemen mee gehad, nachtenlang geen oog dicht doen. De angst dat me dat weer gaat overkomen is ontzettend groot. Gelukkig heb ik mezelf tegen kunnen houden. Uiteindelijk ben ik toch in slaap gevallen, heb een paar uurtjes kunnen maken. Nu zit ik een beetje te zuizebollen op de bank van de moeheid. Het optimisme van de laatste paar weken is totaal weg. Ik ben nu al bang voor de komende nacht.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sanneke, ik ken dat probleem van maar wakker liggen en niet in slaap komen. Tijdens de afbouw en lang daarna heb ik veel melatonine gebruikt. Ik kocht geel/witte potjes  Sleepzzz bij AH van 500 tabletjes en nam er wel een stuk of 10. Die liet ik eerst smelten in m'n mond en dan een tijdje met m'n tong door de wangzak halen. Ik pakte dan nog een boek en bijna altijd viel ik na een minuut of 10 in slaap. Inmiddels gebruik ik ze al maanden niet meer maar het hielp me goed die periode door.

De meningen over Melatonine zijn verdeeld, maar mij hielp het prima.  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

 

Ik heet Mieltje en ben -met behulp van de huisarts- op drie weken tijd gedetoxed na tien jaar gebruik. Het is alsof ik opnieuw geboren ben.

Misschien helpt het jullie, maar ik zie -ondanks de nog bestaande angstjes- helderder, ruik ook scherper en tref de troep aan die ik zelf maakte.

Beef nog wel veel, en reageer vreemd, maar hoop op beterschap. Had niet gedacht dat dit me ooit zou lukken.

 

Liefs,

bewerkt door Mieltje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hai Mieltje, wat fijn om een succesverhaal te lezen. Ik ben er ook bijna maar de laatste loodjes wegen wel zwaar. Hoewel ik het ook fijn vind om steeds helderder te worden, doet mijn lichaam nog niet helemaal mee. Slapen gaat moeilijker, en boodschappen doen kan ik niet alleen. Als ik alleen ga krijg ik last van paniekaanvallen. Ik moet alles weer overnieuw leren. Ik heb als doel gewteld dat ik 2016 zonder pillen in mijn lijf in zal gaan, en ik hoop dat dat gaat lukken. Ik ben verbaasd om te lezen dat jij zo snel van de pillen af bent gekomen. In het begin had ik ook een snel afbouwschema, maar dat kon ik al gauw niet meer volgen. Te veel ontwenningsverschijnselen. Ik ben blij dat je je hier aangemeld hebt. Het mag best wel iets drukker worden op het forum zodat we ons aan elkaar op kunnen trekken.

Liefs,

Sandra

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeiemorgen iedereen,

 

Het is hier idd heel erg stilletjes. Hoe gaat het verder met iedereen ?

Ik slaap al 2d heel onrustig.. wordt regelmatig wakker en heb van die rare dromen. 's Morgens ben ik bijna niet uit mijn bed te krijgen. Moest ik kunnen ik bleef de hele voormiddag liggen maar ik sleur mezelf eruit. Na een uurtje of 2 komt er wat meer leven in en dan ga 'k stretchen/ wandelen of fietsen, namiddag een dansje of 3/4 en dan s avonds ng wat yoga of stretch. Zolang het me lukt wil ik actief blijven.. ik hoor van velen zolang je sportief blijft dat de ontwenningsversch redelijk te handelen zijn. Hoop zo dat het waar is want mijn angst van de vorige keer is nog niet helemaal bezonken.

Dikke kus x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hai Shakemarieke,

Het gaat wel wat moeizamer dan het begin van het afbouwen hoor. Maar dat had ik ook wel verwacht. Toch zijn er heldere momenten waar ik me aan vast houd. Wat er mij nu vooral plaagt is een mistig hoofd, hoofdpijn, trekkende spieren, een nerveus gevoel en moeite met in slaap komen. Toch ga ik de volgende stap gewoon nemen. Over twee dagen ga ik naar de halve militram. Het einde van het pillen slikken is in zicht. Daarna zal het nog een ruime maand duren voordat alle benzo uit mijn bloed is.

Hoe vergaat het jou met het afbouwen? Kan je nog steeds je activiteiten blijven doen? Gewoon er mee doorgaan hoor. Als je flink in beweging blijft helpt dat goed tegen eventuele ontwenningsverschijnselen. Ik moet zeggen dat ik aan het begin van het proces erg bang was voor wat me allemaal te wachten stond. Ik ben erg gevoelig voor medicatie. Ik heb 1x hel meegemaakt toen ik zonder afbouw stopte met de Xanax, maar na de overstap op diazepam is het me best mee gevallen. Geen pretje, maar zeker goed te verdragen. Ik hoop dat het voor jou ook zo gaat lopen.

Liefs,

Sandra

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hej Sanneke,

 

Komaan hé meid nog even doorbijten ! Je bent er bijna !  IK ben trots op je dat het je zo vlotjes lijkt te lukken en dat het einde stilaan nabij is ! Ik start zaterdag aan mijn volg mg eraf dus aan 8, durf niet meer.... ik ben constant moe, vannacht bijna niet geslapen, nachtmerries, niet meer uit mijn bed geraken. Vandaag was de eerste dag dat ik gewoon niet gaan sporten ben... Ik kon gewoon niet meer en dat van maar 1 mg. Kun je voorstellen moest ik de dr z'n advies hebben gevolgd en direct van 10 naar 7,5 zijn gegaan. Ik doe mijn best en probeer mezelf te motiveren maar vandaag heb ik echt een depri-dagje. Het gaat me gewoon niet... beetje huilerig.. heeft missch ook met het weer wat te maken. De maagpijn van bij het gebruiken vd slaappilletjes begint stilaan weer op te spelen maar dat gevoel dat kennen we en weten we ook vanwaar het komt. Ik was echt supergelukkig, ik ben anderhalve week echt vrij goed geweest vrolijk kon weer lachen... en soms kan 1 dag het boeltje gewoon helemaal verknoeien. 

Ik probeer te sporten waar het me lukt maar vandaag zal 't een moeilijkerdje worden. Misschien straks mijn danskindjes 's opzoeken want ik mis ze enorm en dan maar hopen dat er geen emotionele huilbui bijkomt.

Ik wens je echt alle geluk Sanneke ! Het gaat je lukken echt waar !! Ik hoop dat de dag bij mij komt waarbij ik deze rottijd kan vergeten en zo gaan genieten van alles wat me gelukkig maakt !

Dikke kus

x Sh x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Komaaan Sanneke ! Je kan het !  Je bent er bijna !! Nog een weekje doorbijten en dn je zo goed als benzovrij en kan je gewoon lekker gaan genieten van een fris en licht hoofd en de wereld weer met een nieuw lichaam tegemoet.

 

Ik zit nu op 9 mg maar ben zo ah twijfelen of ik naar 7 zal gaan of toch maar naar 8. De verandering van 10 naar 9 heb ik niet zozeer gevoeld.. wel weer rustelozer slapen, veel wakker, veel nachtmerries en maagpijn en doodmoe maar da's voornamelijk het effect van die diazepam veronderstel ik. Ik hoop weer helderder te worden en energieker als ik minder neem. Een kant van me zegt neem voorlopig nu nog maar 8 want moet deze week nog bij een vriendin om kersavond te vieren en liefst met weinig neveneffecten, aan de andere kant denk ik dan als ik 7 neem dan ben ik weer wat helderder maar ik weet natuurlijk niet welke effecten hierbij gaan horen.

In het begin is het toch echt wel een moeilijke keuze en moeilijk aanvoelen wat het beste voor je is

 

En al mijn andere dinnetjes ? Hoe stellen jullie het ?

Tot gauw !

Groetjes

x Sh

Link naar opmerking
Deel via andere websites

He Sh,

Ik ben er nog hoor, maar moet even alle zeilen bijzetten in de laatste fase. Ik ondervind vrij veel hinder van het sfbouwen op dit moment. Ik voel me alsof er een enorme griep onder de leden is, en ik heb al dagen last van hoofdpijn en voel me alsof ik geen vaste grond onder de voeten heb. Een soort van half dronken, met een fikse kater tegelijk. Ik hoop maar dat dit snel over gaat. Het is wel fijn om iedere avond nog maar een kwart van een 2 mg. Tablet in te nemen, en te weten dat het einde in zicht is. Alleen jammer dat ik mijn lijf als een zak met botten achter me aan lijk te zeulen. :-(

Liefs,

Sandra

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hej Sanneke,

 

Even samengevat een GR(iep)(k)ATER dus .... niet leuk ! Maar het is het laatste hé en met oudjaar merkt dat niemand als je een beetje wiegelwaggel de baan oploopt want zo zullen er velen zijn ;) Ik had het in begin ook dat leuk gevoel van geen slaappil meer te moeten nemen want dat was zo raar... ben nu stilaan mijn lijfje aan het voorbereiden dat het zou kn voorvallen dt ik minder ga slapen als de avonddosis wegvalt... sporten zoveel het nog kan, nog weggaan als het me lukt, en warme melk met honing, yoga enz..... ik heb het elke morgen ook heel moeilijk om op te staan maar moet wel want ik word misselijk wakker en als ik niet opsta wordt het erger.  Dan even wat ontbijten, wat stretchen en dan gaat het stilaan beter... maar het gevoel dat er al enkele mg af zijn voel ik wel, nog niet overdreven, maar de spierpijn, maagpijn en hoofdpijn laten het wel voelen. Hoop dat je je snel beter voelt ! Dikke kus !

Sh x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

 

Dat gevoel, alsof je een zware griep hebt, ken ik ook goed, wat ellendig voelt dat pfft.

Alsof je de hele dag door stroop wankelt en inderdaad je kunt dan bijna niks en depressief op de koop toe.

En dan maar niet aan een antidepressivum beginnen tijdens ontwennen, want dan heb je ellende dubbelop.

Ondanks dat ik nu nog op 2mg zit heb ik ook wel ontwenningsverschijnselen. ( zweetaanvallen, opvliegers, 's morgens hartkloppingen van heb ik jou daar en inderdaad snel uit bed dan maar, anders wordt het erger, problemen met evenwicht en steeds het gevoel hebben, dat de wereld met mij mee beweegt, als ik wandel) Ik weet wel zeker, dat ik een post ontwenningssyndroom heb, door 2 keer te snel en 1 keer in één keer met een benzodiapine te zijn gestopt. Ik vind dat nog steeds hartstikke stom van de hulpverlening en neem het ze kwalijk ook, nog steeds.

Maar de ergste verschijnselen worden nog onderdrukt door het slikken van die 2mg. Maar mijn lijf wil meer, maar krijgt niet meer.

Op het laatst durf je het er met mensen niet meer over te hebben, want het duurt erg lang.

En mensen kijken je meewarig aan, omdat ze het niet meer geloven, dus hou ik mijn mond maar.

Gelukkig zijn jullie er nog, mensen die begrijpen hoe het is, omdat jullie hetzelfde meemaken.

En veel van jullie zijn ook met een kluitje in het riet gestuurd en jullie zijn ontkend in jullie lijden.

Want het is werkelijk een crime.

bewerkt door sneeuwhoen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hej Sneeuwhoen,

 

Fijn je weer te horen... ja waarschijnlijk heb je die gevoelens door een paar keer een verkeerde afbouw. Ik weet nog totaal niet hoe het zal lopen, bouw mg per mg af... maar voel steeds de derde dag wel dat het iets moeilijker is maar we blijven voorlopig doorzetten. Blijven wandelen, sporten, fietsen, stretchen zolang het nog kan. Ik herken je gevoel. Ik word s morgens dikwijls keimisselijk wakker en dan is het gewoon het best om zo snel mogelijk op te staan en dan gaat het beter. Na het ontbijt, stretchen, en een fikse wandeling gaat het meestal beter. Het enige wat ik deze week begin te merken is dat mijn eetlust begint te minderen... 'k was nu net zo blij dat ik eindelijk een 8-tal kg's was bijgekomen. Hopelijk is het van voorbijgaande aard.

Dr's weten er idd geen !!!!!!!!!!!!!!!!!!! van. Voorschrijven is geen probleem maar je ervan helpen da's andere kaas. Ik luister nu ook gewoon naar mijn lichaam en niet naar het afbouwschema vd arts. Ik voel zelf wel wanneer het de moment is.

Veel sterkte, hou er de moed in ! Nog even en je bent ervan af ! Dikke kus x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo lieve allemaal,

Hoe gaat het met ieder van jullie? Ik hoop dat iedereen op zijn of haar eigen manier nog een beetje heeft kunnen genieten.

Sanneke hoe is het met jou? Red je het een beetje? Las dat je het zwaar hebt.

Ik ben nog steeds niet heel erg actief met internet, beeld ect. Ik kan kleine stukjes typen en dan houd het op, mijn hersenen schieten dan terug in hun oude patroon en ik wordt vreselijk beroerd. Voor mij is het nu 5 maanden gelden dat ik gestopt ben en ondervind elke dag nog hinder, maar de klachten worden minder heftig en alles zwakt wat af en er beginnen nu heel langzaam wat klachten te verdwijnen. Ik hoop voor ons allemaal een stuk beter 2016!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 5 weeks later...

Hej iedereen die nog komt lezen,

 

Ondertussen kennen jullie mijn verhaal wel al. Anders maar even lezen op de eerste pagina. Ondertussen heb ik afgebouwd van 10 mg diazepam naar 4 mg.  Ik heb eigenlijk tot 7 mg 7 d gedaan en dan de 6 en 5 een 10-tal dagen ... vanaf nu ga ik met halfjes dus 10d 4,5 .. dan 10 d 4 en zo dacht ik blijven verder te doen met halfjes tot 2,5. (eigenlijk tot het einde maar vanaf 2,5 tot het einde per halfje 14 d). Is dit nog te snel ? Ik heb 6 m benzo's gebruikt om te slapen en zou dan 6 m nodig hebben om alles afgebouwd te hebben. Maar nu begin ik weer bang  te worden dat het te snel wordt. Hoop dat er nog iemand een reactie kan geven. Groetjes x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Shakemarieke,

 

Jij bent al een fantastisch eind op weg, petje af !

Het gaat lukken.

 

Toevallig dat je nu met jouw vraag komt.

Ik stelde dezelfde vraag gisteren aan mijn psych.

Hoe kan ik het beste de laatste milligrammen afbouwen?

Jij zit nog op 4 mg, lees ik.

Halfjes eraf tot je op 2 mg zit. Ik zit al een half jaar op 2 mg.

Die psych vertelde, dat het laatste stukje voor veel mensen een struikelblok is.(volgens mij het zoveelste, maar ja..)

En stelde voor om deze in 28 dagen af te bouwen..

Dit gaat als volgt: er is nog 1 apotheek in Nederland (jij woont in België?)

, die capsules maakt met hoeveelheden diazepam , waarmee je je spiegel heel geleidelijk kunt verlagen.

het gaat dan om honderdsten milligrammen enz.

28 capsules en dan ben je klaar.

ik geef je het telefoonnummer van de apotheek, waar ze jou meer informatie kunnen verstrekken.

Je moet het zelf betalen, die 28 stuks diazepam, maar de meeste apotheken vergoeden het wel.

Ik betaal er 80 euro voor, maar ik krijg het terug van mijn ziektekostenverzekering.

Zo ga ik het doen.

Misschien maken ze in België, deze pillen in lage dosering nog in jouw eigen apotheek? Dit zou helemaal mooi zijn....

Ik geef jou het telefoonnummer e-mailadres ,zie maar even of het  iets voor jou is.

Voor meer informatie kun je bellen: 06-25072020 of mailen: pharder@regenboogapotheek.nl

 

succes en een hartelijke groet van Sneeuwhoen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hej Sneeuwhoen,

 

Fijn van jou een antwoordje te horen ! Jij zit op 2 mg ? Hoe vergaat het jou ondertussen ?

Ik zit nu op dag 3 van 4 mg en begin stilaan weer wat meer onzeker te worden... al een nachtje wel nachtje niet slapen... maar ben nu 3 dagjes begonnen met melatonine en dit helpt wel gecombineerd met magnesium. Ik heb voorschriften om telkens met halfjes eraf te gaan dus ook voor 1,5 en 0,5 de rest kan ik met mijn andere dosissen samenstellen.  Ik woon idd in België.

Er zijn er velen die werken met vloeibare dosissen maar dat zie ik nu niet zitten daar ik alle voorschriften nu heb... dacht ev ook 3.75 moet ook nog samen te stellen zijn ... gewoon 2 van 2 en van die tweede 1/4 hoekje af... Raar hé dat ik nu ineens die sprong naar 3.5 niet durf maken. Je hoort van alle kanten dat die sprong veel te groot is ... terwijl sommigen dat we doen... Ik hoopte 6 maanden benzo (normaal zeggen ze 3 m) maar dacht neem max en gebruik 6 m om af te bouwen. Ik denk wel moest ik het aan mijn apotheker vragen en ik geef hem de doosjes dat hij ze wel voor mij zou doseren maar dan moet je de precieze dosis weten, hoeveel ongeveer en wanneer je wil switchen... Het zou fijn zijn om toch een geruster gevoel te hebben. Ik hoor graag ieders mening ! Tof dat er ng iemand komt lezen ! Dikke kus x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...