Spring naar bijdragen

Afbouwen benzo.. wie maakt hetzelfde mee ?


shakemarieke

Aanbevolen berichten

Hey Shakemarieke,

 

Blij dat jij een oplossing hebt gevonden, inderdaad zat jou huisarts ernaast met zijn Xanax. Gelukkig ben je er vanaf. Zou wel graag de naam willen weten van het produkt tegen angst. Ik kan je niks aanraden ivm de diazepam aangezien ik hier geen ervaring mee heb maar voel dat het goed zit. Heb ook het gevoel dat je nu meer zelfvertrouwen hebt. Je zal er wel geraken. Je kan nooit te veel voedingssupplementen innemen, indien onze voeding gezond zou zijn dan zouden we dit allemaal niet moeten bijnemen. De dag van vandaag zit er bijna niks van voedingsstoffen meer in onze voeding vele groenten en fruit worden in serres gekweekt zonder aarde en zon plus dan nog eens de pesticiden erbij dus krijgen we voeding zonder vitaminen en mineralen daarom worden vele mensen ziek. Laat je voeding jou medicijn zijn (Socrates). Onze hersenen bestaan voor een groot deel uit vet daarom moeten we veel vet eten (omega 3 en 6) veel vette zalm en advocado is heel goed voor ons herstel. 

Ziezo Shakemarieke wens je een fijne avond en veel sterkte.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gelukkig zitten er genoeg voedingsstoffen in ons voedsel, stel je voor...B. :)

magnesium tekorten komen wel vaak voor. ( ik krijg dan kramp in kuit en/of been)

magnesium schijnt oraal niet zo goed opgenomen te worden, je plast het zo weer uit.

er bestaan magnesiumhoudende crèmes,zalfjes, waaruit het goed door de huid wordt opgenomen.

eerder zaten bananen er vol mee, maar tegenwoordig niet meer, omdat de grond minder vruchtbaar is geworden.

als je geen vlees eet, is vitamine b een goede aanvulling, anders is het niet nodig, het kan zelfs schadelijk zijn.

selenium is ook goed, het komt weinig in onze voeding voor.

 

S. (ik heet ook marieke), ik vermoed, dat je nog steeds ontwenningsverschijnselen hebt van de rivotril.

daar ben je maar zo niet vanaf.

Ik had ook ernstige onthoudingsverschijnselen van een benzo, waarme ik gestopt was, terwijl ik daarna weer met een andere benzo ging afbouwen. In een keer stoppen is mij bijna noodlottig geworden.

Je kunt de xanax omzetten in diazepam, kijk eerst eens een poos hoe dit dan gaat, voordat je een volgende stap neemt.

Zet jezelf niet onder druk, bekijk het per dag.

We weten hier allemaal, hoe zwaar het is om er vanaf te komen.

Het is goed dat je kunt huilen, het kost tijd om weer een balans te vinden.

Het gaat je lukken, ook al ben je nog zo wanhopig.

Trek aan de bel, als het te erg wordt.

Pas goed op jouzelf, deze ellende is tijdelijk van aard,.

Nu een schrale troost misschien en misschien moeilijk te geloven...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ B heb nog even gemaild en het gaat over Deanxit. Ik hoop dat ik met deze keuze de juiste heb gemaakt. Hij zei dat het begin met de afbouw wel zou meevallen maar dat de laatste loodjes het zwaarste zouden zijn. Weet niet hoe dit voor jullie was en of het verschil tussen de 2 dosissen niet te groot te klein is... Het is wel weer een beetje afwachten want weet niet hoe mijn lichaam op de Diazepam zal reageren. Hoop dat ik er niet de ganse dag als een zombie moet bijlopen want wil echt graag nog iets kunnen doen al is het maar wandelen of iets van sport. Tot nu toe was het vandaag een goeie dag, goed geslapen, wel wat misselijkheid en minder eetlust maar voelde me vanavond weer nog even een keertje mezelf. Zullen maar genieten van het feit dat deze dag een goeie was voor het eerst na 3 met op en af wenen. Succes lieve schat en tot babbels !

 

@ Sneeuwhoen (Marieke), bedankt voor je bemoedigende woorden... bij mij is het elke dag wakker worden in de hoop dat dit alles een droom is en niet echt maar na 5 min besef je alweer dat het geen droom is maar harde realiteit. Ja er zijn al heel wat traantjes gevallen, van frustratie, van machteloosheid .. van aan iets vast te zitten waar je niet aan wil zijn... en voor zo'n controlefreakje als ik is dat een ramp ! Ik hoop dat ik vanaf nu kan zeggen dat elk benzotje per dag genomen er nu eentje minder wordt. Heb aan mijn mannetje vandaag ook gezegd dat als ik te lang loop te huilen zonder een redelijke dag ertussen dat hij actie mag ondernemen voor een antidepressiva maar zolang ik het zonder kan wil ik het zo proberen en wil ik met sporten mijn goed gevoel proberen terug te krijgen.

Zorg allemaal goed voor jullie zelfjes, dikke kus en we'll keep eachother updated !

Groetjes x 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hai Shakemarieke,

Hoewel iedereen verschillend reageert kan ik je vertellen dat het (voor mij) redelijk te doen is. Van de diazepam voel ik me minder 'gesedeerd' dan van de Xanax. Ook ik heb het relatief kort gebruikt, iets langer dan jij. Ik ben prima in staat om iedere dag een wandeling van een uur te maken, of een half uur te sporten op mijn Wii fit. De ontwenningsverschijnselen vallen voor mij redelijk te verdragen. Ik voel drie dagen na iedere dosisverlaging wat meer zenuwen door mijn lijf, word dan ook wat rustelozer. Het bewegen, buiten zijn en sporten zorgen dat die gevoelens weer wat afzakken. Mijn natuurlijke slaap is wel naar de maan, maar daar heb ik iets voor gekregen, dus ik slaap wel goed. Dit middel is niet verslavend, dat scheelt. Ik heb in het begin grote stappen gemaakt met de afbouw, maar ik kom dan ook van 25 mg. diazepam af. Vanaf 10 mg. heb ik iedere week 1 mg. geminderd. Nu zelfs iedere 6 dagen. Ook ik ben gewaarschuwd dat het aan het eind moeilijker zou zijn. Tot nog toe nog geen verschil gemerkt. We komen er wel meid, rustig aan...

Liefs,

Sandra

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sneeuwhoen,

Toevallig heeft voeding nu wel iets met mijn gedane studies te maken en ga ik niet zomaar iets opschrijven hé, als ik iets schrijf dan is dit wel om mensen proberen te helpen. (Verwijderd door moderator).

We zijn hier om mensen te helpen en niet om ze af te breken. Ieder zijn mening inderdaad maar er zijn nu éénmaal dingen die bewezen kunnen worden. (verwijderd door moderator) ik ben ook zo geweest en heb toen veel steun gehad aan Gaba en deze steun had ik ook graag willen geven aan Shakemarieke. (Verwijderd door moderator.)

 

Shakemarieke,

Ik hoop van harte dat jij er snel van af bent zodat jij en je familie terug gelukkig mogen worden. 

Ik zie dat er een nieuwe bij gekomen is,Sanneke jou wens ik ook een vlug herstel.

Jullie zullen er beiden wel komen.

Sterkte en vele knuffels

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hej iedereen,

 

Pfoe ben vandaag weer zo'n slappeling geweest... moest ineens nog bij de arts om een voorschrift voor kine, moest en met de fiets en alleen... dat vond ik niet zozeer een ramp maar ook nog verandering in de medicatie van Xanax naar Diazepam. En ik durfde vandaag de stap naar Diazepam niet zetten... ik wist niet hoe mijn lichaam zou reageren. Ik heb enkele maanden geleden een traumatische ervaring meegemaakt met een medicijn waar ik heel slecht op reageerde en hiermee dus een grote angst voor medicatie gekregen. Ik reageer heel gevoelig op medicijnen.  Ik wil graag de overstap maken om te kunnen verder afbouwen maar ben bang dat de Diazepam misschien te sterk zal zijn voor mij. Sanneke, voor jou lijkt het toch wel een goed effect te hebben. Da's voor mij mijn slechte gevoel nu : wil niet als een zombie gans de tijd in de zetel hangen maar ook buiten kunnen daar ik weet dat sporten voor mij mijn perfecte medicijn is omdat ik ervoor dit 10-12u per week deed maar die rotangst ook. Ik moet nu toch die stap kunnen zetten. Ik ben soms boos op mezelf omdat ik niet durf !

 

@ Benzoslachtoffer, laat je aub niet wegjagen... ik heb ook jouw steun nodig... Snoes en jij waren de eersten die 'r waren voor mij ! Mede door jullie houd ik het vol en kijk altijd heel erg uit naar jullie berichtjes.

Als je nog komt kijken, B, laat even weten hoe het met jou gaat ?

 

@ Snoes : hoe gaat het met jou ? 

 

Zijn er nog anderen die positieve reacties hebben op het gebruik van Diazepam 10 mg. Ik zou graag morgen de stap durven zetten, want vandaag hing er weer een gans paniekerig gedoe aanvast. 

Die dokter zei dat l-tryptofaan niet zo'n goed idee was en eigenlijk neem ik dit al anderhalve maand ondertussen, voelde me hier ook goed bij ... waarom ben ik zo twijfelachtig... ik was vroeger nooit zo en nu neem ik ieders woord in twijfel. 

 

Aan iedereen, nog een fijne dag, geniet vh zonnetje, dikke warme knuffel en tot gauw x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve S,

Ik ben er, maar ik op dit moment heel slecht tegen beeld, geluid en licht. Wordt er echt ziek van dus kan niet lezen op de computer en typen. Weer een nieuwe fase.

Probeer door te zetten en de de xanax om te zetten naar diazepam. Ben heel blij dat je nu een goed advies hebt gekregen. Ja je zal je even raar voelen, maar dit gaat weer over. Zorg dat als je het overzet je een dag thuis kan blijven.

Ik denk aan je, moet alleen ook even aan mezelf denken

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Shakemarieke,

Laat je niet pesten door de angst hoor! Neem s avonds voor je gaat slapen je diazepam in, dan ga je ook niet zo letten op hoe je lichaam reageert. Diazepam blijft lang in je bloed, zodat je het maar 1x per dag in hoeft te nemen. Zodra je s morgens wakker bent zal je merken dat het allemaal goed is gekomen. Ik laat me leiden door een oeroud hollands spreekwoord: De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest. Wees niet bang, want je hebt het al zwaar genoeg. En onthoud dat je relatief kort gebruikt, en dat alle 'horrorverhalen' die je her en der kan lezen verhalen zijn van mensen die het heel moeilijk hebben met afbouwen. Zij die weinig tot geen last ondervinden hebben ook niet de behoefte om hun verhaal op een site neer te zetten. Daarom is juist dit forum heel fijn. Hier lees ik verhalen van weldenkende mensen. Een tijd lang heb ik gelezen op benzobuddies, een amerikaanse site. Ik was helemaal in paniek over wat me te wachten stond. Mensen die vier of vijf jaar bezig zijn met afbouwen.

Wat voeding betreft kan ik je aanraden om veel peulvruchten te eten. Bonen bevorderen de neurotransmissie. Ook noten zijn goed voor je, met name amandelen. Natuurlijke tryptofaan vind je in bananen en melk. Ik eet iedere avond een geprakte banaan met honing, en een hand vol amandelen. Ook kamillethee mag niet ontbreken. Een natuurlijke rustgever.

Ik hoop dat ik je zo weer een steuntje in de rug heb gegeven.

Veel liefs,

Sandra

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hej,

 

Dank je Sanneke voor je antwoord !  Ja, ik dacht dat ik het moest nemen overdag omdat ik dat met de Xanax ook 's morgens begon... en dacht dat dit ook de bedoeling was omdat ik eigenlijk met mijn slaapmiddel gestopt ben en 'redelijk' goed slaap nu.  En idd niet iedereen heeft dezelfde last bij het ontwennen maar daar ik het de vorige keer al redelijk heftig had na het ontwennen van slaapmiddel (misschien te snel te grote dosis geminderd . was kortwerkend middel en bouwde op 7 d 1/4 af... de eerste week viel mee maar de tweede was rampzalig... vandaar de angst. 

Ik nam dus telkens medicijn s morgens dus is het moeilijk om nu te overbruggen naar avond want dan zit ik met 2 medicijnen op 1 dag.  Ik probeer niet bang te zijn maar soms kan ik het gewoon niet tegenhouden, weet dat ik niet hoef te piekeren maar van zodra ik morgen ga proberen om over te stappen weet ik zeker dat de paniek weer torenhoog slaat. Eens ik zal weten dat ik er geen te gedrogeerd effect van heb, zal ik denk ik rustiger zijn. Dat was met de Xanax ook zo eerst grote paniek, maar eens ik voelde dat het te doen was, kon ik het aan.

Bedankt voor al het advies...! Ik heb de tryptofaan gekregen omdat mijn slaapritme helemaal overhoop lag, doodmoe s morgens en s avonds klaarwakker.

Groetjes

x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Omdat valium zo lang in je lichaam blijft, kan je er ook voor kiezen om de dosis te verdelen. Bijvoorbeeld 's ochtends 5 mg. en 's avonds 5 mg. Of in een andere verdeling. Je zou dan, als je goed slaapt, de avonddosis als eerste kunnen afbouwen, en daarna de dagdosis. Dat is de prettige bijkomstigheid van valium; het verdwijnt heel geleidelijk uit je bloed, waardoor je geen enorme pieken hebt tijdens het ontwennen. Heb je de Ashton Manual al gelezen? Daarin staat veel waardevolle informatie. Ik heb het ook voor de angst gekregen, en mij is uitgelegd dat het niet veel uit maakt wanneer ik het inneem. Uiteindelijk heb ik de hele dosis naar de avond verplaatst, omdat ik net zoals jij ontzettend veel problemen met slapen kreeg. Neem anders gewoon in de ochtend eerst een pilletje om te zien wat het doet? Wat heb je voor een tabletten? Die van 2 mg.?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hej Sanneke,

 

Ik heb de tabletten van 10, 5 en 2 mg voorgeschreven gekregen + nog capsules van 1 mg. Bedoeling om te starten met 10 mg en dan na een week over te stappen op 7,50. Dan kan ik pilletjes doormidden breken. Met slapen heb ik tot hiertoe geen problemen meer.j,op soms 's een uitzondering na ben afgebouwd vd slaappilletjes, het is enkel nog de Xanax nu die ik moet vervangen. De Ashton Manuel heb ik al gezien maar daar gaat het vaak over heel hoge dosissen en ook verdeeld over 3 momenten op een dag. Ik had de xanax retard 0,5 en die wordt dan nu omgezet naar diazepam. Ik zou wel willen proberen 10 mg s morgens maar ja de schrik voor wat als .... houdt me steeds tegen... Ik wil me gewoon nog een beetje een mens voelen en geen zombie die rondstrompelt en niet deftig meer weet wat ze doet. De start van xanax retard heb ik geen probleem mee gehad maar dit verspreid de dosis ook geleidelijk gedurende de ganse dag. Dus weet niet goed wat doen. De arts had niet gesproken van dosissen te verdelen alleen dat het niet uitmaakte wanneer ik het nam. Voor de angst overdag zei hij, voor te slapen s nachts. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Shakemarieke,

 

Xanax is veel sterker, dan diazepam, hoor.

Zelf nam ik, toen ik op 10 mg zat, 's morgens 5 mg en voor het slapen gaan 5 mg. Sanneke stelt het al voor.

Als je toch 10 mg in 1 gift wil innemen, dan zou ik dat 's avonds doen. Dan val je tenminste wel in slaap.

Ik heb tijdens het afbouwen geprobeerd om een antidepressivum op te bouwen en dat was een ramp.

Dan weet je uiteindelijk ook niet meer, waar wat van komt.

Ik stopte toen maar weer met het antidepressivum.

Toen het afbouwen van de benzo mislukte en ik het voorlopig weer even slikte, heb ik tijdens een opname, een antidepressivum opgebouwd en ben ik pas daarna weer langzaam gaan afbouwen.(de diazepam)

Vanaf 10 mg diazepam/valium bouwde ik 1 mg per keer af en ik wachtte tot ik weer wat stabiel was, voordat ik een volgende stap zette.

Vanaf 5 mg steeds een halfje eraf. Over een halfje doe ik maanden.

Ik zit nog op 2 mg per dag.

Wel was ik jarenlang verslaafd, echt heel lang.

Zet hem op, het gaat goed komen, hoor, echt wel.

 

We moeten het weer doen met weinig zonlicht.

Vitamine D slikken doet een mens goed, vooral omdat de zon verstek laat gaan en minder kracht heeft als zij schijnt, dan in de zomer.

Binnen de psychiatrie wordt het inmiddels ook geadviseerd, een lage vitamine D score in ons bloed, kan depressiviteit uitlokken/veroorzaken en vermoeidheid en alsof dat nog niet genoeg is, ook nog broze botten.

Davitamon vitamine D is ok.

bewerkt door sneeuwhoen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel sneeuwhoen. Ik heb jouw verhaal al helemaal doorgelezen. En wat een verhaal! Ik ben blij dat we elkaar kunnen steunen, en ervaringen uit kunnen wisselen. Zonder jullie had ik nooit van de Ashton Manual gehoord, mijn afbouwplan van de KNMP site ging voor mij veel te snel en bij de stap van 15 naar 10 mg. dacht ik dat ik mijn gezonde verstand aan het verliezen was. Vrijwel iedere klacht die beschreven is deed zich bij mij voor. Ik kon zelfs geen simpele rekensom meer maken om uit te rekenen wat voor mij wel een goed schema was. Nu, stukken wijzer heb ik een goed ritme gevonden, en push ik mezelf een beetje om er zo snel mogelijk vanaf te komen. Ik wil mijn leven weer terug!!!! Ik mis mijn oude 'ik', mijn vrienden, mijn werk, en het rondrijden in mijn autootje. Ik ben bang dat het nog lang gaat duren om weer de oude te worden, maar heb stiekum wel het doel om 2016 benzovrij in te gaan. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Op dit moment op 3 mg. en ik plan over twee dagen terug te gaan naar 2.

Liefs,

Sandra

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hej Sanneke,

 

Ik heb vanmorgen dus de 5 mg genomen. Tot hiertoe gaat het goed ! Geen hoofdpijn of verdoofd gevoel !  Wel al gans de week s nachts zowat misselijk wakker worden. Dat lieve lijfje van mij vraagt om meer Xanax maar dat doe ik lekker niet NAH !!! 

Wat denken jullie ? Hij laat me 1 week op de 10 mg. En dan gaat hij telkens met  0,250 mg naar beneden dus 7,5 mg en dan een week 5 mg en dan 10 d op 2,5 mg en dan weer 10 d op 2 mg en dan 14d op 1 mg. Is het normaal dat de afbouw in het begin met grotere delen gaat dan op het einde ? Hij zei wel dat het laatste het moeilijkste was. Ik vind het precies allemaal zo snel gaan. Ik heb nu wel maar 7 m benzo's gebruik (6m slaappil kortwerkend en 1 maand Xanax retard 0,5) omdat het maar een korte periode is gaat het precies wat sneller... maar of dit ook goed is Ik las dat je met de 10 mg beter 2 weken daarop blijft zodat je lichaam eraan gewend is maar hij schrijft maar 1 week. Wat zijn jullie ervaringen ?

Hebben jullie dat soms ook dat jullie je zo rot voelen ? Down... ben nu net een toertje gaan wandelen buiten omdat het zo'n mooi weer is.. en dan kan ik terugkeren en heb ik echt zo'n depri gevoel terwijl ik zou moeten opgevrolijkt worden van zon en buitenlucht ?  Hebben jullie het gered zonder antidepressiva ?  Weet wel dat het door de benzo's kmt maar uiteindlelijk slik ik ze nu nog niet zo lang (7 maanden) en dit heeft al zo'n effect. Heeft sporten ondanks de medicijnen effect op je humeur ? Dat was het liefste wat ik deed voordien en wel 10-12u ... behalve wandelen, fietsen... zou dansen of fitnessen mijn mood een beetje kunnen opkrikken ? 

 

Sanneke, Benzoslachtoffer,, Snoes, Sneeuwhoen, Gabba, hoe gaat het met jullie vandaag ?

Ik ga denk ik vandaag de tryptofaan stoppen omdat ik toch weer met benzo's op de avond zit maar wel denk ik een portietje magnesium nemen.

Groetjes

Knuffel aan iedereen xxx

bewerkt door shakemarieke
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk Shakemarieke, dat je gewoon goed naar je eigen lichaam moet luisteren. Inderdaad gaat er in het begin het meeste af, dat heb ik zelf ook zo gedaan, en aan het einde worden de stappen kleiner. Toch is het voor ieder verschillend. Op een gegeven moment merkte ik dat de stappen die ik iedere week zette te groot werden. Dus heb ik de reductie zelf aangepast. Toch kan ik tot nog toe redelijk snel, iedere 6 dagen haal ik er 1 mg. vanaf, net zo lang tot ik weer ga voelen dat de stappen te groot worden. Je kan het best in samenspraak met je arts de stappen evalueren. Als het voor jou voelt dat het te snel gaat, moet je dat aan hem zeggen.

Met mij gaat het redelijk goed. Hoewel het afbouwen niet fijn is, is datgeen wat je er voor terug krijgt een cadeau. Bij iedere week voel ik me helderder en sterker worden, en daardoor kan ik ook de zenuwachtigheid die ik voel beter de baas. De winkels in gaan is nog steeds erg moeilijk voor me. De paniek ligt dan op de loer. Ik wordt draaierig, krijg hartkloppingen en het gevoel dat ik flauw ga vallen. Samen met mijn man, de lieverd, gaan we nu regelmatig de stad even in. Oefenen om er weer tegen te kunnen. Ik merk dat ik me de laatste weken te veel in huis heb opgesloten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sanneke, dank je wel voor het lezen van mijn verhaal ! Ja, heftig...

Jij zit nu nog op 3 mg, lees ik.

Dan ben jij een eind op weg, maar de stappen worden steeds groter, hè?

Ja, ik snap, wat jij beschrijft over het afbouwen.Doffe ellende.

Dus binnenkort weer 1 mg eraf....Dan staan we allebei op 2 mg.

Het gaat jou lukken ! Mij ook, al doe ik er nog zo lang over.

Ik ga pas in voorjaar 2016 beginnen met het afbouwen van die 2 mg.

Sterkte Sanneke!

 

Shakemarieke.

Ja hoor, het is goed om op het laatst met kleinere stapjers te minderen, omdat de stappen steeds groter worden.

Als je bijvoorbeeld 5 mg neemt en je doet er een halve mg, dus 0,5 mg af, dan is dit een tiende van 5 mg.

Bij 4 mg, krijg je dan een ander verhaal. 0.5 mg van 4 mg is geen tiende, maar meer. enzovoorts.

Als je dit te snel doet, dan kom je van een koude kermis (kerstmis :-) ) thuis.

Nee, ik red het niet zonder een antidepressivum, helaas..pindakaas...

JIj verandert straks van een shakemarieke weer in een dansmarieke !

 

Ik heb me suf gewandeld afgelopen zomer en gezwommen en was veel in de buitenlucht, ook al voelde ik mij vreselijk.

Men zegt, dat de ontwenning sneller gaat, als je veel blijft bewegen, maar het zal bij iedereen wel anders zijn.

Als je je voor het slikken goed voelde, dan komt dit gevoel terug.

Heb vertrouwen !

Ik ben het eens met Sanneke; luister naar jouw lichaam,naar wat jij aankan en niet naar het schema, naar de adviezen van de artsen.

Gaan zij naar jouw gevoel te snel, blijf dan gewoon een poosje op dezelfde dosis, maar neem nooit meer, als je geminderd hebt, wat dit werkt averechts. Sterkte !!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sanneke : Ja ma van 10 naar 7,5 lijkt wel ineens zo veel om op 7 dagen af te bouwen en 7,5 naar 5 moet ik ook op 7 d. Ik durf dat precies niet zo aan ... zou van 8 naar 6 en dan van 6 naar 5 ook niet kunnen ? Ik ben vorige keer met 1/'4 op een week gestopt met een kortwerkende benzo en dat was veel te snel.. tegen de 2de week flipte ik helemaal en plakte letterlijk tegen t plafond omdat ik met mezelf geen blijf meer wist. Hoe hebben jullie de beginnende afbouw ervaren ? Sanneke bij jou lijkt het heel vlotjes te gaan de afbouw... jij zat er ook maar kortere tijd aan vast hé... Maar ik heb 't gevoel dat mijn lichaam veel gevoeliger reageert op alles en durf niet meer zo snel te gaan. Mijn man heeft het soms moeilijk om het te snappen... hij zegt dan dat ik met mijn rationeel verstand moet denken en niet met mijn gevoel maar hij beseft niet dat die medicijnen met jou dingen doen waar je zelf niet kan aan doen. Ik heb gezegd dat hij dit weekend eens de ashton manuel moet lezen en hoop dat hij dan een beetje begrijpt wat zo'n dingen met je lichaam kunnen doen. Ik snap wel dat hij probeert mijn voetjes op de grond te houden en me actief te laten zijn maar sommige dagen lukt met dat gewoonweg niet.

 

@ Sneeuwhoen : ja ik vond van 5 naar 2,5 ook al zo'n grote stap. Ik dacht eerder te proberen eens aan de 5 van 5 naar 4 naar 3... en ook een beetje aan te voelen dan wanneer het de moment was om te veranderen naar een lagere dosis. Voelen jullie het volgens een bepaald stramien : bedoel dat je enkele dagen de effecten voelt en dat het dan een tijdje rustiger is dat je minder voelt, je minder last hebt en dat je dan overschakelt naar de volgende stap ?

Ik ben deze keer ook van plan van goed te luisteren naar mijn lichaam maar weet dat ik zowiezo elke keer weer de daver ga hebben eens ik moet minderen. Ik zet nu streepjes en probeer te denken ..; zo da's weer een dag minder dat ik aan die benzo's vastzit.

Hoe gaat het met jullie vandaag ?  Gabba, Benzoslachtoffer, Shoes hoe gaat het jullie ?

Dikke kus x

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Shakemarieke,

Ik denk dat je nog niet helemaal goed inziet hoe verschillend diazepam is ten opzichte van kortwerkende benzodiazepinen. Door de lange tijd dat diazepam in je lichaam blijft, zijn de eerste, grote stappen helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Heb jij Excel op je computer? Ik heb een mooi spreadsheet gedownload die je naar eigen gebruik kan invullen. Daar kan ik een link van neerzetten voor je. Dan kan je precies zien wat er gebeurt met het afbouwen. Ik ben met afbouwen nu op 3 mg., maar in mijn bloed is nog een hogere dosis aanwezig. Het verdwijnt maar heel geleidelijk. De eerste twee weken stapelt het zich alleen maar op. Het kan wel tot 200 uur duren tot de eerste dosis uit je lichaam verdwenen is, terwijl je iedere dag een nieuwe dosis toevoegt. In de eerste twee grote stappen kun je dus best vertrouwen hebben.

Maar één ding blijft bovenaan de lijst staan; doe het zoals het jou goed dunkt. Je bent de kapitein van je eigen schip. En als je langzamere stappen meer vertrouwt, moet je het op die manier proberen. Er is maar één ding heel belangrijk, en dat is wat Sneeuwhoen ook zegt: mocht een stap je te veel zijn, ga dan niet je dosis verhogen. Zit het uit totdat je je weer beter voelt, en je klaar voelt voor de volgende stap. Probeer r vooral niet te veel mee bezig te zijn. Ik had in het begin ook grote angst voor alles wat me te wachten stond. Uiteindelijk heb ik dat een beetje los kunnen laten, waardoor mijn focus niet zo zeer meer op mijn lichaam is. Vergis je niet hoor, mijn afbouw verloopt ook met horten en stoten. Ook ik zet streepjes voor iedere dag die voorbij is. Het gaat ons allemaal lukken, zeker nu we elkaar hebben gevonden en elkaar kunnen steunen.

Liefs, Sxxxxx

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hej Sanneke,

 

't Is nu eenmaal raar om over te schakelen op heel lang werkende benzo's. Ik had eerst een heel kortwerkende vandaar. Dus als ik nu die 7 d met 10 mg volbreng, kan ik nadien met een gerust hart overschakelen op 7,5 ?  Maar dan na een week weer overschakelen op 5 ? ? Ja ik volg ook jullie advies want jullie zitten ook alweer een eindje verder als ik .... Volgens het advies vd arts zou ik dus  donderdag op 7 d 10 mg zitten en dan kunnen minderen naar 7,5 maar denk dat ik ga wachten tot zaterdag of zondag, mijn kids zitten in de examens en dan eens er misschien wat uitwerkingen naar boven komen zijn zij klaar en hoeven ze zich naast hun school ook niet mee extra zorgen te maken over hun mama.  Hoe viel de eerste afbouwperiode voor je mee, bedoel de eerste mindering ?

 

Ik heb excel ja... en die spreadsheet zou fijn zijn om te volgen dus als je me die kan bezorgen zou dat super zijn.

 

Dikke kus ! xxx

Link naar opmerking
Deel via andere websites

https://www.dropbox.com/s/hb9yfqr3t0kh56c/tapering%20plan.xlsx?dl=0

Ik hoop dat de link werkt. Gewoon alles wat in geel aangegeven staat vervangen met jouw dosis. Helemaal bovenaan zie je dan hoe de diazepam zich opbouwt, en vervolgens weer afneemt naarmate je afbouwt. Omdat het spreadsheet eindeloos doorgaat, moet je aan het einde een maandje de dosis op '0' houden. Voor mij is dat heel verhelderend. En vergeet ook niet, dat als je een dosis vermindert, je dit pas na een aantal dagen kan gaan merken. (Als je het al merkt....) mocht je er hulp bij nodig hebben dan roep je maar! Als je het interessant vind, kan ik je mijn afbouw, die ik ook dagelijks bijhoud geven. Dan kan je zien welke stappen ik gemaakt heb. Omdat we allebei relatief kortdurend gebruiken zou het een beetje overeen kunnen komen. Ook ik ben zeer gevoelig voor medicatie.

Liefs!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...