Spring naar bijdragen

Afbouwen benzo.. wie maakt hetzelfde mee ?


shakemarieke

Aanbevolen berichten

Dank je Ellendig ! Ja bezig blijven is een goeie oplossing ook al kom je dan weer tot de teleurstelling s morgens of s avonds dat die pilletjes er nog steeds liggen.

Hoe gaat het met jou ? Red je het een beetje met de neveneffecten ? Heb je nog van veel last ?

Sorry als ik niet altijd meevolg, maar ik probeer zoveel mogelijk mijn dagen te vullen en niet te veel angstverhalen te lezen.

Volhouden allemaal ! Samen lukt het ons wel !

Groetjes

Sh x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat snap ik maar al te goed. Je dagen doorkomen is het belangrijkste! Het gaat op en af met mij. Maar kan wel zeggen dat ik al paar goede dagen gehad heb, nu weer iets minder. Maar niet zo erg als ervoor. Vandaag wel een paar uur een serieuze wave gehad. Maar ik denk dat ik mag zeggen dat ik al gebeterd ben tov enkele weken geleden. Morgen 4 maanden benzo vrij.

Geniet van de momenten die je hebt en voor je het weet ben je er ook vanaf. Beter langer en leefbaar dan snel en nog meer afzien.

Wens je veel mooie momenten, je bent goed bezig hoor!

Veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gefeliciteerd met je 4 maanden vrij ! Nu kan het alleen maar gaan beteren.

Gisteren een afspraak gehad met de huisarts, die vond dt ik beter wat sneller kon gaan. Had ik voor een maand al 's gedaan op 2w .06 mg afgebouwd en deed niks anders meer als wenen ! Geen goed idee dus ! Er werd mij aangeraden om op een tijdje op dezelfde dosis te blijven staan en het ging indd beter ! Na onze vakantie heb ik er .01 afgehaald. Vandaag dag 5 en ik voel me redelijk goed buiten de vertrouwde druk op de borst, soms misselijkheid ... maar dit was er al sinds het begin. Ik durf niet zomaar .05 zoals hij zei 'r af halen omdat ik vrees dat ik het dan weer erger maak.  Misschien .02 wel .. blijf deze week nog even op dezelfde dosis en dan zak ik weer met hoeveel weet ik nog niet maar in elk geval met niet zoveel als hij zei. Dokters weten gewoon niet hoe het voelt en ik wil me wel enigzins goed blijven voelen. Ik voel zelf als ik te lang op dezelfde dosis blijft vaak na 2 weken dat de symptomen weer beginnen op te steken na een tijd ve goeie periode dus geloof dt mijn lichaam dan zegt dat ik weer een beetje mag zakken en dat probeer ik nu vol te houden. Wie weet hoelang duurt het nog maar als ik er afstap wil ik eraf stappen zonder problemen.

Het is in elk geval wel een goeie levensles geweest ; wat ik niet had : geduld en luisteren naar mijn lichaam .. dit alles word ik nu verplicht van te doen !

Heel veel succes allemaal x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Hallo shakemarieke,

Het is loodzwaar en je voelt je heel eenzaam in dit proces, omdat het gewoon niet te beschrijven is wat het met je doet. Wat me opvalt is dat je door je arts niet bent overgezet op diazepam. Diazepam is degene met de langste halfwaardetijd. Hierdoor gaat het stofje veel langzamer uit je lichaam en zijn de ontwenningsverschijnselen beter te handelen. In de Ashton Manuel (deze staat op het internet) staan de verhoudingen, zal dit ook voor je nakijken. Je arts had in mijn ogen nooit xanax mogen geven. Dit is kwaad met kwaad bestrijden. Veel mensen willen te snel afbouwen en hier gaat het mis. Neem de tijd en houd je eigen tempo aan. Wat er nu eigenlijk gebeurd is dat heel je zenuwstelsel ontregeld is en deze moet weer herstellen. Artsen onderkennen of hebben er echt geen verstand van wat dit met je doet. Je bent niet gek, dit is wat het met je kan doen! Ik herken heel veel in je verhaal. Ik durfde niet meer alleen thuis te zijn, durfde geen boodschappen meer te doen. Kortom ik herkende mezelf totaal niet meer. Ik vond het heel raar dat ik me op een gegeven moment alleen maar slechter en angstiger begon te voelen. Ik heb 2 jaar lang lorazepam geslikt. 3 MG per dag. Dit is overbezet naar diazepam. Alleen de stap was veel te groot. 3 MG lorazepam staat gelijk aan 30mg diazepam en ik ben op een dosis gezet van 7,5 gr diazepam. Dit was nadat ik in het ziekenhuis was beland want mijn arts liet mij in 4 dagen afbouwen. Vervolgens heb ik 7,5 MG diazepam afgebouwd in 8 maanden en nu sinds 4 maanden vrij, maar ben nog elke dag ziek. Kortom mensen zouden dit niet mogen meemaken en helaas kan je meer van dit soort verhalen lezen op het forum. Ben heel blij dat je de weg naar het forum hebt gevonden. Vraag alles wat je wil , want kennis geeft macht. Ik ben van mening dat wij elkaar hier beter kunnen helpen dan de artsen. Wat ik je als tip kan geven is echinaforce vitaal te gaan slikken. Dit is volledig plantaardig, dit zorgt ervoor dat je iets meer energie krijgt. Werkt bij mij goed. Drink zo min mogelijk koffie en alcohol werkt allemaal op je zenuwstelsel en zorg voordat je gaat slapen je niet teveel prikkels krijgt. Drink genoeg water voor je afvalstoffen. Het gaat echt over, maar dit proces gaat heel langzaam. Hou je taai!

hoi snoes ben blij met deze side vond hem via google dacht dat ik de enigste was maar na 5 jaar dacht ik te stoppen met benzo traxenen dus niet was helemaal op  nu nog steeds ben opgenomen lumc maar ook niet geholpen slik nu 4weken niks meer maar ben van 112 kilo naar 96 gegaan spieren zijn er niet mee mijn hele leven storten in wou dood meer niet ik ben en was echt helemaal op nu heb ik gevraagd  net of ik die benzo s weer mag opstarten in lage dosering die mail heb ik net verstuurt maar goed dat ik nu weet dat er mensen zijn die dit ook hebben kan ik er over praten de heren dokters weten niet wat ze voorschrijven  durf niet meer winkel in krijg dan paniek aanvallen echt moet me dwingen om weg te gaan trainde veel maar nu kan ik me niet meer zetten hier toe,, en gewicht verlies wie herken zich hier ook in hoop dat ik meer hoor van mensen die wel succes vol zijn gestopt  groetjes leendert

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hoi, ik wil me even voorstellen. Ik ben een jonge vrouw van 30 jaar. Na de geboorte van mijn zoontje werd ik wat gespannen en kreeg alprazolam voorgrschreven.... ik heb dit ongeveer 2 en een halve maand gebruikt en te snrl afgebouwd en ben hierdoor bij de crisisdienst beland met zwaar depressieve gevoelens en suicide gedachtes... ik sliep ook niet meer, er werd overigens met geen woord gerept over de alprazolamontwenning.
Heb daar lorazepam voorgeschreven gekregen en werd gelijk met allerlij stoornissen die ik zou hebben geconfronteerd. Ik gebruik nu 1 mg lorazepam maar voel me nog steeds depri. Maar ik wil zo graag van de medicatie af, want ik ben dit helemaal niet.heeft iemand tips. Ik durf idd ook de deur niet meer uit pfff. Mijn hele gezin lijdt eronder en er is uitetaard niemand die het echt begrijpt, wat niet heel gek is uiteraard.
Wat ik vootal heel erg vind is dat mijn hele natuurlijke slaap naar de* is.
Geef mij aub hoop.
Gtoetjes

bewerkt door moderator
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Benzo's kunnen heel wat aanrichten! Mijn verhaal vind je teug bij afzien gestart door kanarie. Ben zelf 6 maanden benzo vrij en ondervind nog steeds wat last. Het gaat wel al beter als de eerste maanden, maar ben nog niet terug zoals ervoor. Die depressieve gevoelens en enge gedachten waren bij mij ook idd het ergste! Deze zijn beter, maar komen soms terug opzetten. De dokters weten niet half wat ze aanrichten door deze medicijnen voor te schrijven!

Hoop dat je snel betert en mag genieten van je kindje!

Liefs,

Ellendig

Ps, het is heel zwaar, maar het betert en uiteindelijk word je weer helemaal jezelf! Dus blijf moed houden, ook al lijkt het soms onmogelijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey allemaal,

 

Hoe gaat het met iedereen ? Hier nog steeds zo'n beetje opjes en afjes but what's new ?  ;)  Ik wou even een kleine positieve noot achterlaten hier en zeggen dat ik vorige week voor het eerst in anderhalf jaar weer ben gaan zumba'n.. alleen de rustige liedjes, geen powerbommetjes... maar was wel al trots dat ik er 7 van de 15 heb gedaan, wel met veel tussenpauzes. Dankzij hele lieve vriendinnen heb ik de stap kunnen maken. Helemaal alleen vertrekken lukt nog niet maar ze zijn zo lief om met me mee te komen omdat ze me weer gelukkig willen zien en dat lukt door te dansen. En nee ik heb nog niet volledig afgebouwd, zit nog maar op 2.86 mg maar er zijn wel al heel wat dagen dat ik me anders voel, anders dan vroeger maar in de positieve zin. En ik ben zeker nog altijd niet neveneffectenvrij... maar had geen spierpijn na 2d dansen, terwijl ik dit soms wel had als ik niet had gedanst. 

Bezig blijven da's wat ik zoveel mogelijk probeer te doen en dat heeft tot nu toe geholpen ! Gisteren nog een totaal energieloze dag gehad en buiten enkele boodschappen en 2 wandelingetjes niets gedaan maar vandaag gaat al heel wat beter ! De ene dag is de andere niet. Na slechte dagen komen betere dus hou vol, ga buiten, drink veel water en verzet je gedachten. Succes allemaal ! We komen 'r allemaal wel, is het niet via de hoofdweg dan nemen we een zijroute maar we komen aan de top ! 

Groetjes x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Super, shakemarieke! Leuk dat je weer zumba kunnen doen hebt. Elke overwinning is een stap dichter bij het einde!

Zelf veel last van spieren, alles zit zo vast. En hartoverslagen, wat beangstigend is. Ook weeral een verkoudheid. Voel me redelijk zwakjes. Maar psychisch iets beter momenteel.

Lesje geduld is nog niet klaar precies

Veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Hallo mensen,

 

Hoe gaat het met iedereen?

 

Ellendig, is de scan meegevallen en toch misschien nog ontwenningsverschijnselen?

 

Shakemarieke, hoe gaat het met jou?

 

En Neels001 en Mama?

 

Ben nu ruim vier maanden gestopt met Diazepam. Even geleden dacht ik het gaat nu een heeeeeel klein beetje beter met me.

Dat was te optimistisch. Kreeg er meteen een wave overheen. Duizelig, misselijk, erge maagpijn, onrust/spanning, last van mijn

spieren, angstgevoelens, enz. Dus de symptomen gaan bij mij steeds nog door.

Lijkt wel op langdurige (protracted) ontwenningsverschijnselen.

Nogmaals deze vraag: heeft van jullie ooit iemand goede hulp gevonden bij de ontwenningsverschijnselen?

Iemand die de klachten begrijpt en daarbij kan ondersteunen?

Want het lijkt echt niet te bestaan. Bij weer nieuwe hulpverlener is het toch een burnout/stress waar ik last van heb. Omdat ontwenningsverschijnselen na vier maanden niet meer kunnen.

Dat is al de zoveelste die er maar weer een etiketje op plakt.

Het enige begrip lijkt hier op het forum te bestaan!

 

Groetjes Moedig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hej,

 

Je moet jezelf toch wel een 3 tot 6 tal maanden geven hoor om jezelf weer stilaan beter te voelen. Elke dag wordt er weer eentje waarop je verder geneest en de vensters van goeie dagen worden groter tov de slechte. Lees maar even op benzobuddies.org ! Wat je meemaakt en voelt is geheel normaal !  

Hou vol ! Je bent heel goed op weg !

Groetjes

x Sh x 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Shakemarieke,

 

Dank voor je reactie. Fijn dat je aangeeft dat het wel zo lang kan duren.

 

Af en toe ben ik er zo moe van, dat het zo lang duurt. Afgelopen week erg ziek/beroerd van de klachten.

Het leek wel alsof ik terug bij af was.

En ik wil natuurlijk graag weer eens normaal kunnen functioneren.

 

Nou ja, ik geef de moed niet op.

En heel fijn dat ik hier goede reacties krijg, dat steunt me enorm.

 

Groetjes  Moedig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal, gewoon even een berichtje om te laten weten dat ik jullie berichten nog steeds lees. Ik kan niet zoveel toevoegen behalve dat de meesten van jullie goed bezig zijn in deze strijd. Neem gewoon de tijd want het duurt nu eenmaal vreselijk lang om weer te genezen. Maar uiteindelijk genezen jullie allemaal en vergeet je deze gitzwarte periode uit jullie levens weer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Gaba, fijn nog eens iets te horen van je!

Zelf was ik de goede kant aan het opgaan. Maar de laatste dagen lijk ik ineens een terugslag te hebben. Vooral erg onrustig vanbinnen, opgejaagd. Had jij dat ook, gevoel van beter te zijn en dan weer ineens terug slechter zijn?

Het is niet zo vreselijk erg als ervoor. Maar toch erg genoeg nog. Pfff, dit na 6 maanden benzo vrij te zijn. Hoop dat het terug snel opklaart. Mss zijn het wel waves, die minder intens zijn, maar toch nog toeslaan.

Vele groetjes,

ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ellendig Wat verschrikkelijk goed dat je inmiddels 6 maanden benzovrij bent!  Ja dat is heel herkenbaar wat je schrijft. Ups en downs. Waves en soms windows. Het lijkt een eindeloze strijd. Bij sommigen is het snel klaar en bij sommigen duurt het nog maanden en soms wel een jaar na het stoppen. Die waves -de terugval dus- zullen steeds minder voorkomen, let maar op! Bij mij komen ze ook nog steeds wel eens terug maar dan met tussenpozen van 2 maanden of langer. Ik had er eergisteren weer even flink last van. Lang niet zo intens als in het begin en in de verste verte niet te vergelijken maar ik herken ze wel. Ik heb ooit hier op het forum wel eens geschreven dat ik voor mezelf een uitleg had bedacht, namelijk dat in een wave mijn brein en organen nog steeds de restjes aan het opruimen zijn. Dan kom ik beter omgaan met de verschijnselen. Achteraf denk ik dat het ook waar is en dumpt het lichaam af en toe nog restanten. Zo'n wave duurt nu nog een dag en na een nacht goed slapen is het weer verdwenen. Het omslagpunt kreeg ik pas na 10 maanden na de stop. Ik hoop zo vreselijk voor jou dat je dit omslagpunt ook heel snel krijgt. Maar wees gerust want zoals ik al zo vaak geschreven heb ben ik op benzobuddies nog nooit mensen tegengekomen waar een blijvende schade was ontstaan. Sommigen waren 2 jaar na de stop nog aan het revalideren. Bij jou gaat dat ook echt gebeuren!

 

@moedig Het gaat redelijk goed met me. Het benzo tijdperk laat ik steeds verder achter me. Ik kan me nog regelmatig verbazen over hoe ik was in die tijd. Ik kom nog regelmatig bijvoorbeeld emails tegen van 3 jaar geleden en kan me dan echt niet voorstellen dat ik die geschreven heb. Er zitten dan geen fouten in of zo maar mijn hele schrijfstijl was anders. Mijn geheugen gaat steeds beter worden want daar had ik echt veel last van. Niet dat ik cruciale zaken vergat of wat dan ook maar het was allemaal vaag, zeg maar. Moeilijk te beschrijven maar jullie weten inmiddels ook wel dat het hele proces met geen pen te beschrijven is.

Waar ik nog wel een beetje last van heb is dat ik niet meer zo stressbestendig ben als voorheen. En ik voel me nog regelmatig best verdrietig omdat er heel veel tijd verloren is gegaan. Ook verdrietig omdat er veel sociale contacten verloren zijn gegaan en het lastig is om deze weer op te bouwen. Ik werk zelfstandig vanuit huis dus ben veel alleen. Mijn vrouw was gelukkig de hele tijd van de afbouw en de stop bij me maar zij heeft inmiddels een nieuwe baan gevonden en is veel weg. Dat voelt redelijk eenzaam af en toe. En op de een of andere manier ben ik verleerd hoe ik dat sociale stuk weer moet oppakken.

Ik betrap me er regelmatig op dat ik bijvoorbeeld zomaar een hele dag geen mensen spreek. Als ik dat met vroeger vergelijk is er dus wel degelijk nog iets aan de hand. Wellicht nog de restanten van de depressie. 

Maar ik heb toch wel de hoop dat dit ook gaat veranderen en dat het een fase in mijn leven is. Ik denk wel dat dit nog de gevolgen zijn van het benzogebruik. 

Verder ben ik nog een beetje initiatiefloos en inspiratieloos maar dat wordt wel langzaam aan beter. Het lijkt een beetje op de symptomen van een posttraumatische stress-stoornis en dat is natuurlijk niet zo heel gek als je maandenlang in de benzohel hebt gezeten. 

 

Maar al met al heb ik niet echt te klagen want er zijn periodes geweest dat ik dacht dat het nooit meer goed zou komen. De gitzwarte gedachten blijven over het algemeen wel weg. Misschien moet ik nog wel eens een boek schrijven met de titel "Verloren tijd". 

Maar ik ben bang dat niemand het zal kopen want zo onderhand zijn de mensen op dit forum op een hand te tellen, helaas.

Best vreemd overigens als ik zie hoeveel bezoekers er zijn! Vele duizenden keren worden de artikelen bezocht.

 

Voor jullie allemaal nog heel veel sterkte gewenst voor de komende tijd! 

 

Liefs Gaba

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Merci Gaba om weer te antwoorden!

Vind het ook erg spijtig dat dit forum terug minder actief is!

Vraag me af hoe het met velen gaat ondertussen, kanarie, sneeuwhoen, benzoslachtoffer, snoes, Bert, ...???

Voor mij was en is dit forum mijn enige echte hoop en steun geweest! Waarschijnlijk hebben vele anderen hier ook nood aan! Daarom vind ik het zo spijtig dat er zo weinig actie is hier de laatste tijd.

In ieder geval wens ik iedereen een snel herstel toe! En hoop ik, dat als mensen dit lezen ze toch hun verhaal willen schrijven! Het kan een hele steun zijn!

Veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gaba, gelukkig dat het na zo'n lange tijd toch heel veel beter met je gaat. Maar het houdt wel allemaal lang aan die klachten, zoals je geheugen,

niet meer zo stress bestendig, resten depressie. Gelukkig blijven de gitzwarte gedachten weg.

Ik hoop dat het allemaal nog verder herstelt Gaba.

 

En het blijft erg rustig op het forum.

 

Bij mij gaat het op en neer. Ik ben nooit zonder klachten. Alleen zijn ze af en toe veel erger.

Alles probeer ik rustig te doen. Drukke winkel lukt nog niet. t.v. is ook te druk.

Dus hoofdzakelijk wandelen. En het zal ook de combinatie met de burnout zijn, dat het zo veel is en zo lang duurt.

 

Wat je zegt Gaba, de dagen gaan langzaam voorbij, het voelt soms als verloren tijd.

 

Ellendig, hoe gaat het met je?

 

En Shakemarieke?

 

Groetjes aan iedereen,  Moedig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi moedig,

Beter dan een paar maanden geleden, maar ben er nog niet. In de week echt paar dagen gehad dat het echt terug erger werd. Nu terug weer beter. Zullen toch nog waves zijn denk ik. Maar ze duren echt minder lang en wat minder erg, als ik vergelijk met toen. Het voelt echt wel nog heel erg zo een wave, maar in vergelijking moet ik zeggen dat het minder erg is. Op zo een moment lijkt het van niet. Omdat ik me al een tijdje beter voel en als je dan een wave krijgt, lijkt het of het allemaal opnieuw begint. Maar zo is,het niet hoor.

Het ergste is voorbij hoop ik, maar het zal idd nog heel lang duren voor echt alles ok is.

Mag niet klagen, ga al terug werken, al is het maar een dag in de week, ga naar de winkel, kom buiten, ... Dingen die ik een paar weken geleden niet kon, of waar ik echt bang van had en angstaanvallen van kreeg.

Dus het gaat in stijgende lijn! Buiten de stomme hernia!

200 dagen benzo vrij! Hou het nog,steeds bij. Al is het maar een getalletje, het is weeral dichter bij volledige genezing.

Hoop dat jij ook snel beter mag worden!

Veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 months later...

Hej allemaal,

 

Lange tijd sinds ik hier weer was. Vandaar even een updateje... hier gaat het nog steeds even z'n slakkengangetje traag... de ene dag al beter als de andere maar we geven niet op, ondertussen ja .. nog maar op 2.66.. verschrikkelijk traag maar liever een leefbare afbouw dan afschuwelijke verschrikking. Ik heb de afschuw gevoeld en weet wat kiezen. Ondertussen ga ik nog steeds 2X wandelen met mijn hond, dans ik al 2x per week een uur zumba en ja ik doe de les uit ondanks hoe ik me voel want ik voel me mentaal veel sterker nadien. Geen spierpijnen, wel vaak totaal energieloos, futloos en met hoofdpijn vertrekken maar eens ik bij mijn vriendinnen ben gaat het zoveel beter. Ik kamp nog steeds met nekpijn schouderbladen en die maken me soms s nachts wakker, af en toe opkomende misselijkheid maar ik kan 'r doorheen eten, en blokopdeborst gevoel voornamelijk tijdens het sporten maar ik bijt erdoorheen. De laatste 2 weken had ik weer wat meer energie. Ondertussen heb ik al 1x een uurtje dansles gegeven ad kids, ben ik al 'ns naar een fuif geweest met vriendinnen, binnenkort weer 2 lesjes geven en ga proberen in de zomervakantie weer een danskamp te geven. Mijn danscollega is zo lief als ik het nodig heb me een dagje vrij te geven om even op adem te komen mocht dat nodig zijn.

Ik ben er nog lang niet en heb nog dingen die me moeilijk vallen.. ik kan niet alleen naar de winkel, ik durf niet alleen rijden als ik verder moet rijden dan een kwartiertje of vreemde plaatsen. Gelukkig heb ik lieve vrienden die me begrijpen en me komen oppikken om mee te gaan als dit op dat moment mijn blokkadepunt is. Ik kan nog heel moeilijk om met stress maar heb leren accepteren dat dit van voorbijgaande aard is en dat je alles wat in de hersenen speelt een draai kan geven naar het positieve als het de negatieve kant dreigt uit te gaan.

Wat ik wil zeggen voor diegene die in deze situatie zitten.. vindt het juiste tempo voor jouw lichaam om af te bouwen en blijf op je dosis staan als het te lastig wordt tot haast alle symptomen zo goed als verdwenen zijn, dan pas kan je verder. Beter een leefbaar leven binnen je gezin dan een situatie without any control ! En vooral zorg goed voor jezelf en heb geduld... iedereen wil 'r graag vanaf, heb ik ook lang gehad maar uiteindelijk wint de slak de race en niet de tijger ! Ik voel me in elk geval al veel gelukkiger en veel beter in mijn vel als vorig jaar !

Liefs x Shake x

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 year later...
Op 11/13/2015 om 13:23 zei shakemarieke:

hallo iedereen,

 

Ik ben na jarenlang slaapstoornis begonnen met slaappilletje omdat ik dacht dat ik hier snel zou door zijn na mijn burnout.  Ik kreeg Lendormin, wist echt ook niet dat ik dit niet te lang mocht nemen en heb het dus 5 maanden genomen Maar mijn lichaam raakte eraan gewend en sliep uiteindelijk maar 3u meer. Nu ben ik aan het afbouwen en zit momenteel van 1 's avonds maar op 1/4 meer met alle gevolgen vandien schele koppijn, hyperventilatie, lichaam voelt alsof er een trein is over gereden, weer slecht slapen. Nochtans bouw ik maar af per 10 d en telkens met een 4de. Daar de angstaanvallen echter te heftig werden kreeg ik Xanax 0,5 retard. Dit neem ik nu wel nog maar gedurende 10d. Huisarts raadde aan eerst slaappilletjes af te ronden en dan de Xanax. Soms verlies ik echter wel de moed. Ik ben namelijk hoogsensitief en ervaar alles in de volle lading. Vandaar dat ik toch wel graag iemand zou hebben die ongeveer hetzelfde meemaakt en/of er af is geraakt en we mekaar hierin een steuntje in de rug kunnen zijn. Ik wil gewoon graag mijn actieve zelfje zijn en weer dingen kunnen doen (danste en gaf dansles 10u per week + halftijds kleuterturnen) en nu zit er buiten een wandelingetje niet veel meer in. Ik wil weer actief zijn maar die neveneffecten maken het me soms echt gewoon onmogelijk. Succes aan iedereen die hier door moet ! Iemand die dit niet meemaakt snapt totaal niet hoe hard het lichamelijk en emotioneel wel niet is.

Groetjes 

Shakemarieke x

Hi Shakemarieke,

Zit je nog ook op deze forum?

Gek je ook hier te ontmoeten.

Ben zo blij dat het nu zo veel beter gaat met je!!

Veel goeds,

Cona

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 10 months later...
Op ‎11‎-‎9‎-‎2016 om 15:04 zei Neels001:

Elders op dit forum heb ik ook t een en ander geschreven. Ik zie de aantallen benzo's, die lijken in vergelijking met mij nog laag. Ik heb 35 jaar Lorazepam gebruikt en slikte op het laatst bijna 20mg per dag. Ik ben naar een verslavingskliniek gegaan en heb in 3 maanden afgebouwd. Het was een hel met al die angst, paniek en spanning. En ook met alle pijn over heel mijn lichaam. En dan ook niet kunnen slapen, langdurig diarree en nog veel meer. De pijn is anderhalf jaar nadat ik helemaal gestopt ben nog steeds niet over. Iki durfde en kon ook niet normaal meer functioneren bij al die angst. Ik durfde bijvoorbeeld ook niet meer naar een winkel toe. Maar... ik heb het wel gered. Ik ben uiteindelijk toch heel blij dat ik het gedaan heb. Ik leef veel bewuster en alles is veel levendiger. Het is het waard om te doen. En... als ik het gered heb na zulke hoeveelheden Lorazepam dan moet het bij jullie ook lukken.

Beste Neels001, waar heb je afgebouwd? Ik wil dar ook heen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 8 months later...
Op 13-11-2015 om 13:23 zei shakemarieke:

hallo iedereen,

 

Ik ben na jarenlang slaapstoornis begonnen met slaappilletje omdat ik dacht dat ik hier snel zou door zijn na mijn burnout.  Ik kreeg Lendormin, wist echt ook niet dat ik dit niet te lang mocht nemen en heb het dus 5 maanden genomen Maar mijn lichaam raakte eraan gewend en sliep uiteindelijk maar 3u meer. Nu ben ik aan het afbouwen en zit momenteel van 1 's avonds maar op 1/4 meer met alle gevolgen vandien schele koppijn, hyperventilatie, lichaam voelt alsof er een trein is over gereden, weer slecht slapen. Nochtans bouw ik maar af per 10 d en telkens met een 4de. Daar de angstaanvallen echter te heftig werden kreeg ik Xanax 0,5 retard. Dit neem ik nu wel nog maar gedurende 10d. Huisarts raadde aan eerst slaappilletjes af te ronden en dan de Xanax. Soms verlies ik echter wel de moed. Ik ben namelijk hoogsensitief en ervaar alles in de volle lading. Vandaar dat ik toch wel graag iemand zou hebben die ongeveer hetzelfde meemaakt en/of er af is geraakt en we mekaar hierin een steuntje in de rug kunnen zijn. Ik wil gewoon graag mijn actieve zelfje zijn en weer dingen kunnen doen (danste en gaf dansles 10u per week + halftijds kleuterturnen) en nu zit er buiten een wandelingetje niet veel meer in. Ik wil weer actief zijn maar die neveneffecten maken het me soms echt gewoon onmogelijk. Succes aan iedereen die hier door moet ! Iemand die dit niet meemaakt snapt totaal niet hoe hard het lichamelijk en emotioneel wel niet is.

Groetjes 

Shakemarieke x

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...