Spring naar bijdragen

Hier ben ik dan; Maartje.


maartje

Aanbevolen berichten

  • 1 month later...

En zo zijn we alweer 6 weken verder. Hallo lieve mensen! Ik ben er nog. Inmiddels weer fit en fruitig,want Allemachtig wat een gedoe zeg. 

Ik heb mezelf totaal ongeschikt verklaard voor dit hele corona-gebeuren en probeer er net als iedereen maar 't beste van te maken. Mijn heil in drank heb ik niet gezocht. Wel in de koelkast. En das behoorlijk klote, want de ene verslaving met een andere verwisselen is ook niet echt handig. Ik ben koningin taartenbakken geworden. VETTE taarten, maar ook pizza's, chips en ander bagger. 

Ik was een soort murw geslagen. Apathisch niks doen op de bank, zorgen dat het hoognodige gedaan werd, zoals de jongens aangekleed beneden aan hun werk krijgen. Aan mijn eigen werk kon ik niet eens denken. Werd er MEGA ongelukkig van, dat apatische niks doen van mezelf dus: het roer is weer om. Nu alweer 2 weken. 

Ik weiger als een tonnetje met een rode drankkop deze crisis uit te komen. Nou laat ik de drank zoiezo al staan. En nu dus ook weer de vette ellende. Heb het lopen weer opgepakt en trek als extraatje ook een voor een mijn puberjongens van de bank voor een dikke wandeling. Wat een luie ellendelingen. Hebben ze van hun moeder vrees ik. 

Dus. Het roer is weer om en ik kan weer een beetje ademhalen. Kan weer werken, nog niet op 't oude niveau, heb 't snel gehad, maar 't komt. 

De drank. Bijna 11 maanden nu. Beste kadootje (naast stoppen met roken) effer aan mezelf. Als ik een jaar ben gestopt maak ik de balans op. Een ding staat vast: terug naar waar ik vandaan kwam wil ik NOOIT meer. Trekmomenten zijn er nog maar zelden, duren maar kort en zijn voor mij geen issue meer. Mijn enige ding is nog: hoe verder na dit jaar. 

Eigenlijk weet ik 't antwoord wel! 

Fijne dag allemaal. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha, ik hobbel vrolijk achter je aan. Bijna 9 maanden zonder alcohol nu. En ik had bij het lezen van je verhaal even de rare gedachte dat ik blij was dat ik voorlopig nog geen 12 maanden gestopt ben, want dan moet ik een lastige beslissing nemen. Weer gaan drinken, nooit meer drinken of dat besluit nog maar een jaar uitstellen. Verder ben ik heel blij dat ik deze rare tijd zonder alcohol beleef. Anders was het een eindeloos wollig aan elkaar gedraaide tijd geweest met veel te veel drank.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

@Cleo66, 22 maanden al. Wat fijn. Ik herken veel in je beschrijving waarom je niet meer wil drinken. Ik denk dat ik ook iemand ben die, als ik er voor kies om weer te gaan drinken, dan altijd bezig zal zijn met onderhandelen met mezelf: wanneer wel/niet, hoeveel, en dan schuift bij mij hoogstwaarschijnlijk de grens steeds een stukje verder op. Been there, done that.

@Pats, goed bezig. Ik ben zover gekomen met vallen en opstaan. Toen ik begon met schrijven hier op 't forum 4 jaar geleden was mijn plan 3 maanden te stoppen. Daarna dacht ik 't wel weer met mate te kunnen. In de 4 jaar dat ik hier Niet heb geschreven ben ik wel 100x gestopt en weer begonnen. Ik moest eerlijk zijn tegen mezelf dat dat dus gewoon niet werkte voor mij. 1 jaar. Dat was 't plan. En dan wel verder zien. 

Dat ik nu bijna een jaar gestopt ben, wil voor mij niet zeggen dat ik nu met mate weer kan gaan drinken. 

Ja @knakker, ik vrees dat ik verslavingsgevoelig ben. Maar, omdat ik niet meer drink kan ik veel beter mijn grenzen bewaken. In alle opzichten. Dat werkt ook door in het vreten bijvoorbeeld: als het de spuigaten weer aan 't uitlopen is, pak ik de draad weer op. Mijn gedachte zijn nooit meer: laat maar zitten, tis nou toch al te laat.

@Pelle2, fijn van je te horen. Herkenbaar! Een paar maanden terug dacht ik ook steeds: wat als ik dit jaar vol heb? Wat dan? Nu ik steeds dichterbij begin te komen, ontstaat er bij mij een soort berusting. Want:

Stel. Ik ga weer drinken. Wat zijn dat dan voor momenten? Zomaar? Gewoon omdat ik er NU trek in heb? Met 'n afspraak: woensdag ga ik uit eten, dan mag ik drinken. Ga ik dan 1 keer in de week drinken? Eens per maand?

En dan? Wat is het doel? Waarom? Ontspannen kan ik blijkbaar uitermate goed zonder drank. ALLES kan ik eigenlijk veel beter zonder drank. Het enige wat het mij op zal leveren als ik weer ga beginnen is de roes, en het groepsgevoel misschien als ik dat met m'n drinkematen zou doen(of het roesje als ik minder zou drinken) en de kater. Vind ik het dat waard? 

Mijn antwoord is nee. Ik mis m'n katers NUL. M'n gaten, m'n buien, m'n bekstank, m'n drankbuik, m'n vlekkenhuid. Ik kan ze missen als kiespijn. 

Ik zeg't maar zo: streng zijn voor mezelf is in dit geval lief zijn voor mezelf. 

En, niet geheel onbelangrijk: ik vind mezelf een leuker mens zonder drank. Dus dat. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

En dan is het dus gewoon vandaag. Een heel vol jaar alcoholvrij. 

Een jaar dat binnen een poep en een scheet voorbij is gevlogen, en een jaar waarin ik mezelf opnieuw heb leren kennen. En ik zeg jullie: ik ben eigenlijk best leuk! Gewoon helemaal van mezelf ben ik best leuk. 

Ik kan mezelf gewoon weer recht in de spiegel aankijken. Elke dag opnieuw. Als ik mezelf dan zie, zie ik een sterk persoon. Ja, met onzekerheden die er altijd zullen blijven. Maar weet je? Dat mag gewoon. En ik mag gewoon ook verdrietig zijn. En boos. En heel blij. En heel erg trots. Ik hoef mij nooit maar dan ook NOOIT meer:

*Te schamen, omdat ik niet meer weet wat ik de vorige dag heb gezegd. 

* te kijken naar lodderige ogen in een rood pafferig gezicht omdat ik een kater heb

*mijn belofte te verbreken om vanmiddag nou 's 'n keertje NIET te drinken omdat ik me misselijk voel van de dag ervoor. 

*mijn afspraken te vergeten. Je weet. 

*afstand te bewaren omdat ze 't misschien ruiken

*flessen te verstoppen voor mijn man, stiekem extra wijn kopen, snel tussendoor naar de glasbak

*ongelukkig te zijn met mijn lijf. 

*de hele dag bezig te zijn met drank. 

*mijn leven in te richten rond de drank (vrienden uitzoeken die ook drinken, altijd opzoek naar situaties waar het mogelijk is te drinken) 

Nou ja... Ik kan zo nog wel even doorgaan. 

Ja. Er zijn ook dingen die ik mis van het niet drinken. Zoals heerlijk onbezonnen, kansloos feesten en lol hebben met vrienden (waarvan de meeste wel maat kunnen houden, bv de dag erna) en weet je? Ook dat missen mag ik. Maar er is geen HAAR op mijn hoofd die terug wil naar die tijd. 

Een poos terug schreef ik nog: wat te doen na dit jaar? Weer drinken met mate? Wat voor momenten zijn dat dan? Hoe vaak? Alleen al om DAARAAN te denken weet ik dat ik het niet moet doen. Wel drinken zal voor mij altijd iets zijn waarvoor ik dan afspraken met mezelf moet maken. Man, daar heb ik helemaal geen zin in. Beetje lopen te onderhandelen met mezelf. 

Dus: ik plak er gewoon nog een jaar aan vast. En daarna? Dan zie ik wel weer! 

Heel veel liefs, maartje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank lieve mensen en meelezers, 

Dit forum was (en is) de beste stap geweest om te erkennen dat ik een probleem heb met alcohol. Dat toegeven was voor mij stap een. Ik heb hier op dit forum zo ontzettend veel geleerd. Er zitten een partijtje zeer wijze pareltjes van inzichten tussen van hele fijne warme mensen achter hun alcohol probleem en toetsenbord. Dat ik niet vaak meeschrijf (bv op de dagdraad) wil niet zeggen dat ik niet betrokken ben.

Ik hoop dat met het delen van mijn strubbelingen ik ook andere mensen heb kunnen inspireren. In 1e instantie schrijf ik hier natuurlijk gewoon voor mezelf, maar als ik dat echt alleen voor mezelf had gedaan, had ik wel 'n dagboek met 'n slot genomen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Maartje,

Ik heb met veel genoegen en soms met spanning meegelezen met jouw ontwikkelingen en
keuzes. Ik vind het geweldig wat jij met jezelf bereikt hebt, op welk vlak dan ook.
bij "ons" (AA) had jij nu een grote bos bloemen en je 1e jaarpenning gekregen. Je verjaardag
was met applaus en gebak gevierd. Enorm gefeliciteerd en houd 'm vast.
Groet, Jos.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Jos, dat vind ik echt Heel Heel Heel erg lief! 

Ik hou 'm vast hoor. 

Nog elke dag ben ik blij dat ik wakker word zonder kater en zonder gaten. 

Ik bedacht me het volgende: waarom lukt het me dit keer wel, en de 10000 keren hiervoor niet? 

Toen ik hier 5 jaar geleden voor het eerst begon te schrijven, en eerlijk was over mijn alcohol gebruik, was ik denk ik Toch niet helemaal eerlijk. Ja, ik was eerlijk over de hoeveelheid, mijn blunders, uitschieters, maar ik schreef er ook iedere keer bij: ik wil niet helemaal stoppen, ik wil minderen. 

Ik had de volgende overtuiging: als ik drie maanden kan stoppen, dan heb ik dus geen probleem, want ik kan drie maanden stoppen. 

Ik was heel vaak  bozig als ik reacties kreeg hier van: eerst maar 's een jaar stoppen, of op z'n minst een half jaar. Dat maakte ik zelf wel uit! Ik was helemaal niet van plan om alcohol op te geven. Ik wilde het uit mijn systeen, zodat ik daarna met mate weer verder kon. 

Daar sprak dus de echte verslaving. 

Nou, minderen, dat kon niet volgens de meesten hier. Dat kan pas minstens na een jaar stoppen, en dan nog lukt het de meesten van ons niet.

Na 3 maanden stoppen ben ik toen maar 4 jaar weer af en aan verder gaan drinken. Eerst met mate, daarna weer vol erin. Precies zoals de meesten van jullie voorspelden: met mate drinken, dat is niet weggelegd voor de meesten van ons. 

Dat besef, dat heeft bij mij 4 jaar extra veel drinken geduurd. Tot het punt, dat ik echt niet meer kon en dacht: minderen (hahaha) heb ik nu 4 jaar gedaan. Nu is het klaar. 

En nu heb genoeg gehad. Ik hoef niet meer, ik Wil het niet meer. Ik weet dat ik helemaal niet kan minderen, en ik wil 't niet eens. Wat heb ik nou aan twee glazen? Geen bal aan. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...