Spring naar bijdragen

Hier ben ik dan; Maartje.


maartje

Aanbevolen berichten

Hoi @Tine. Ik ben er nog. Vandaag 107 dagen gestopt. 15 weken en 2 dagen, ook wel: 3 maanden en 2 dagen. Het slaat natuurlijk nergens op dat ik dit uitreken, ik kan niet eens goed rekenen, maar @Lonsterbedacht een goeie: dat kan Google home voor mij doen. Ik heb 't uiteindelijk met m'n telefoon uitgerekend, dat ging toch wat sneller.

Hoe het gaat.

Nou, ik vind 't zo nu en dan een verdomd eenzaam proces, dat gestop met drinken. Daarnaast verveel ik me ook af en toe kapot. Wil ik uit, wil ik weer die roes waar ik me heerlijk in kon verliezen. Maar zodra ik dat voel, rakel ik onmiddellijk alle nare gevolgen daarvan op, en weet ik dat ik niet meer hoef. 

En als ik mijn kinderen moet geloven doe ik al maf genoeg zonder drank...En bedankt:blush: maar zonder drank hoef ik me niet te schamen om dingen die ik evt gezegd zou hebben, heb ik geen zwarte gaten, nooit een kater, ben ik helder, ben ik er 100 (ok eerlijk 95%)voor mijn jongens, ga ik netjes naar 10 minuten gesprekken, voel ik me helder, ben ik mooier. Ik vind mezelf over het algemeen er wel op vooruitgegaan. Neemt niet weg dat ik me dus zo nu en dan verdomd eenzaam voel. En me kapot verveel. Ook mijn werk vind ik bij vlagen lastiger om uit te voeren. Dan ga ik Mijn Hok in (zo noem ik mijn atelier) en dan komt er een hele tijd gewoon NIKS. Nou, dat suks hoor. Of het wil gewoon niet lukken, vind ik de juiste kleuren niet, lijkt het portret op totaal iemand anders dan degene die de opdracht gegeven heeft. Ergens bekruipt mij het gevoel dat schilderen met drank me soms beter afging. Niet met Heeeeel veel drank, dan zag ik de dag erna het resultaat en schrok ik me kapot, maar gewoon. Met een beetje. Een fles ofzo. 

Nou ja. Genoeg geklaagd. Ik ga zoals iedere ochtend 8 km Heeeeel snel lopen met 't liefste hondje ter wereld, en daarna weer m'n Hok in. 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat is lastig, dat je werk moeilijk op gang komt. Het doet me denken aan een vriend die muzikant is. Hij is er van overtuigd dat er niets goeds uit zijn handen komt zonder alcohol en wat drugs om door te kunnen gaan. Op een gegeven moment word je er ook gewoon te oud voor denk ik. Niks rock en roll aan een vader die de hele dag moet slapen en weer dat beloofde uitje uit moet stellen.   

Wat gaf de drank je, wat je nu mist? Is er ook een andere manier te bedenken waardoor je in de juiste gesteldheid komt? Misschien is een bepaald ritueel, of een meditatie vooraf? Die 8 km met de hond is natuurlijk al een uitstekende start van de dag. Een focus oefening? Wierook branden? Iets dat je vroeger deed, voordat je begon met drinken? Bepaalde muziek?

bewerkt door Lonster
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Maartje, 

Herkenbaar, zoals veel wat ik hier lees.

Ook ik ben na het stoppen mijn oude vertrouwde weg een hele tijd kwijt geweest.
Dingen die ik met drank op kon lukte niet meer, lege dagen en vertwijfeling.
Totdat mijn vriendin zei dat ik opener was geworden, totdat ik merkte dat ik mijn
hobby's weer opnam en totdat ik steeds betere contacten kreeg met een deels
nieuwe groep mensen. Toen realiseerde ik mij dat ik een oud leven opgaf ten
gunste van een nieuw en dat dat niet in een poep en een scheet gebeurd is.
Maar wel dat alles langzaam maar zeker weer op z'n pootjes terecht komt.
Nu, na bijna 6 jr, kan ik zeggen dat de kwaliteiten die ik vroeger had niet verdwenen
zijn maar beter zijn geworden; er zit meer diepgang in en alles is beter hanteerbaar.

Ook jouw creativiteit, inspiratie en kundigheid zullen weer terugkeren. Nuchter nu, dus
dichter bij de realiteit. Hoe "echt" zijn dingen die je met een slok op doet?

Maar goed, gefeliciteerd met je 3 mnd + 2 dgn, geweldig!

Groet, Jos.
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Dwarfwat een ontzettend fijn en positief bericht heb je me geschreven. Dat doet me echt heel veel. Dank daarvoor!

@Lonster inspiratie haalde ik natuurlijk wel degelijk uit de fles, het is immers al jaren mijn werk (wat goed verkocht, ondanks of dankzij? De drank) , en ik zat al die jaren aan de wijn. Nu moet Ik het werk gaan doen. Ik kijk ineens anders naar mijn werk, positief En negatief. Ik zie nieuwe dingen en Wil nieuwe dingen. Daar ga ik mee aan de slag.

Mediteren yoga enz is niet echt iets voor mij. Ik heb een keer yoga gedaan en elke keer dat ze iets zei als: ontspan in 't hier en nu, denk niet aan zo je bent nu hier' (ofzo, ze zal 't ongetwijfeld mooier hebben gezegd) dacht ik: ja da_ag! Je moet opschieten want ik moet over 10 minuten op 't schoolplein staan!`

Een psycholoog heb ik ooit ook eens geprobeerd. Ik heb mezelf na 3 keer samenkomen middels een mail genezen verklaard. Ik lulde de arme man ("en mezelf) drie keer om de tafel. Ik had er niks aan, behalve dan dat ik mijn levensverhaal eens uitgebreid op papier had gezet.

Maargoed. Dat is een beetje mijn defensieve houding. Misschien dat ik daar ooit ook nog wel eens vanaf kom! :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei maartje:

Maargoed. Dat is een beetje mijn defensieve houding. Misschien dat ik daar ooit ook nog wel eens vanaf kom! :D

O, o...wat herkenbaar....de psycholoog onder tafel lullen...en nog eens niet bewust. Maar dat deed ik ook. Pas toen ik me 'kon overgeven aan hulp' ging het werken. Zelfs cognitieve gedragstherapie waar ik een gruwelijke weerstand op had. Waarom? Angst.....enne...ik weet het zelf toch immers allemaal wel?:blush:

Ik heb inmiddels die houding wat kunnen laten varen en dat heeft me veel gebracht en nog steeds, zonder dat ik alles klakkeloos aan hoef te nemen van een ander. Integendeel. Wordt wat genuanceerder:D

 

Inspiratie uit de fles...ja...ook dat herken ik...als ik nu sommige werken terug zie..of schrijfsels...pffff...nee, doe toch maar zonder...

Maarre...goed bezig! 3 maanden is hartstikke mooi. Keep up the good work...take you time.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is ook niet zo dat ik inspiratieloos ben. Het is wel zo dat alles wat ik opgebouwd heb, onder invloed van drank was. Ik was heus niet altijd dronken, wel vaak aangeschoten en soms ook nuchter. Nu dus altijd nuchter. Das anders merk ik. Nu dus al ruim drie maanden. Waarbinnen ik al meerdere opdrachten heb afgerond. Ik ben ook zenuwachtiger dan toen ik nog dronk: vinden ze 't wel mooi? Opdrachten vind ik bij voorbaat al lastig. Als mensen gewoon mijn eigen werk kopen, heb ik daar natuurlijk geen last van. Dat vind je mooi of niet mooi, klaar. Een opdracht is anders. Hoewel ik weet dat men kiest voor mijn stijl, zitten er toch meerdere eisen aan. Maargoed. Deze 3 maanden hebben gelukkig ook mooi werk geleverd. Vandaag weer een werk afronden. Super spannend hoe het ontvangen gaat worden! 

Nu warm douchen want ik vries kapot na m'n 8 km heel hard geloop. 

bewerkt door maartje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen! 

Wilde even wat delen. Gister (zoals iedere vrijdag) met de familie gegeten. Daar vloeide tot ongeveer 3 maanden geleden de drank rijkelijk. Super gezellig, of verhitte discussies. Er gebeurt van alles aan tafel. Mijn zusje drinkt al langer met mate (alleen in het weekend, of met zelfgemaakte afspraken, voor haar werkt dit goed) mijn moeder probeert het ook, en zegt 't ook, maar die geloof ik niet zo;)

Maargoed. Vrijdag: hmmmm, lekker een wijntje ik heb 't verdient! Aldus mijn familie. Lekker aan de Duvel, de wijn, heerlijk eten. En ik? Ik had geen Enkele moeite dit niet te doen, en geen enkele moeite dat zij dat wel doen. Ik voelde me krachtig en helder, en vond het heeeel gezellig! 

Dat vond ik heel fijn om te merken! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Maartje,

Hartstikke goed van je! 
Ik kan me voorstellen dat je enorm trots op jezelf bent. Koester dat.
En houd er rekening mee dat het niet betekend dat de strijd gestreden is.
Als je die aap op je schouder ooit de kans geeft, zal hij in je oor toeteren dat
ééntje wel mag; je bent toch sterk genoeg? Of zoiets. Wapen je tegen dat beest.
Maar voor nu: Gefeliciteerd! 

Groet, Jos.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag 16 weken en 1 dag alcohol vrij. En wat vind ik het fijn! 

Ik heb mij, toen ik me na 4 jaar hier weer aanmeldde, ingeschreven bij het jaarpact. Zoals het nu gaat, ben ik ervan overtuigd dat ik dat ga halen. Anders gezegd: ik Wil dit hele jaar Alles alcoholvrij beleven. Omdat mijn hele leven verweven was met alcohol, is dat echt volledig nieuw voor me. Ik heb er al een alcoholvrije vakantie Italië opzitten. 

Daarvan kan ik niet anders zeggen dan dat ik Genoten heb. Natuurlijk had ik daar heus wel eens de gedachte: nu een wijntje, aperol, biertje, wat zou dat heerlijk zijn. Maar ik Wilde niet. Ik drink er niet eentje! Ik drink tot ik een gat heb, of in ieder geval een kater de ochtend erna. Zooooooo zonde! Ik genoot. Van mijn jongens, de natuur, de mensen, het eten. Dat wil ik Nooit vergeten, mocht ik ooit weer de weg kwijt zijn. 

Ook heb ik meerdere meerdaagse muziekfestivals achter de rug. Alcoholvrij. Het was: fijn! Ik heb genoten van de muziek, mijn vrienden, de mensen. Ik had: geen kater, geen gaten, en ik genoot meer dan ooit van mijn man. Mijn man drinkt zelden tot nooit. Die kan niet tegen drank. Gaat ie kotsen. Ik dronk altijd voor 2. Voor 10 eigenlijk wel. Hij moet wel heeeel veel van mij houden dat ie altijd bij mij is gebleven. Of misschien was ik ergens toch ook wel leuk met drank... In ieder geval: ik heb deze festivals vooral met Hem doorgebracht. Mijn man is gezellig, een topper, een held! Gewoon van zichzelf. Die heeft geen drank nodig. 

Nu nog alle feestdagen. Daar zie ik niet tegenop. Waar ik wel tegenop zie is een weekend weg met de kroeg tijgers in november... Das een weekendje zuipen in een huisje met wat stelletjes waarvan ik niet eens iedereen heel goed ken. Ik graag me echt af: zal ik wel gaan? Wat is voor mij de toegevoegde waarde? Heb ik er wel zin in? 

Nou ja, heb nog tot november om erover te na te denken. 

Voor nu: geen enkel positief effect van alcohol weegt op tegen het positieve effect van stoppen. Blij! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Maartje,

't Gaat goed met je, he?!

Vraag voor de gein eens aan je man of je leuk was met drank, als je het antwoord nog niet weet tenminste.
Als ik aan jouw schrijfsels denk krijg ik de indruk dat jij ook niet echt tegen drank kan, en heb je het niet nodig ook. Wie wel?

Mijn advies betreffende je weekend met die Kroegtijgers: Ga niet.
Een goede kans dat jij niet in hun sfeer past, of andersom, en dat je daar wat eenzaam van wordt. Linke soep.
Ik zou me niet vrijwillig op het spek laten binden; een weekend is best lang en je hoeft niets te bewijzen. Jouw leven.
Ga bijvoorbeeld de week erna een bak koffie met ze drinken en de foto's bekijken. Wie weet hoe leerzaam dat is.

Maar goed, fijn dat je zoveel positiefs tegenkomt, zowel bij jezelf als in je omgeving. En "thuis", met man en kinderen.

Houd het vast, groet,

Jos.



 

51 minuten geleden zei maartje:

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Haha, nou Dwarf. Natuurlijk heb ik mijn man daar wel eens over bevraagd. Hij vond me heeeeeeel vaak niet leuk met drank. Maar wel leuk genoeg om er niet vandoor te gaan. Maaaar ik weet ook, dat als ik op de oude weg was doorgegaan, hij me uiteindelijk verlaten zou hebben. Zeker op het eind, mijn gebruik ging van al kwaad, naar Nog erger. Ik stop omdat ik dat zelf ook wel inzag, maar Ook omdat ik zag wat ik mijn man een verdriet aandeed. Hij heeft zich dikke zorgen gemaakt. Al veel eerder dan ik zelf. Maar echt stoppen kan pas als het kwartje bij jezelf valt. Ik heb 't gevoel dat ie bij mij aan het vallen is, dat kwartje. 

Over dat weekendje prakkeseer ik nog ff verder. Er gaan ook wat mensen en stelletjes mee (waaronder mijn man, en m'n zusje) die weinig drinken. Het is niet alleen maar kommer en kwel, vandaar mijn twijfel. De mannenweekenden: das wel voorbij. Zonder twijfel. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Maartje, lekker positief bericht. Wat ga je goed! Een tijdje geleden schreef je dat het stoppen met alcohol, ook een eenzaam proces kon zijn. Ervaar je dat nu nog zo, of zie en voel je nu vooral de voordelen van het alcoholvrij leven? 

bewerkt door Roosje01
Spelfout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb zelf ook een vriendengroep waar erg veel wordt gedronken. Toch zijn er ook die blijkbaar minder drinken (nooit zo bij stil gestaan). Ik vind het wel een belevenis om het mee te maken, voel me een held en een bikkel en superstoer door nuchter te zijn, door het niet te hoeven en niet nodig te hebben. En ik ga naar huis of naar bed als ik er klaar mee ben. Vroeger leek dit drinken hemels tot het moment dat het licht uit ging, vervolgens de kater en de vage en eventueel schaamtevolle hele en halve herinneringen. Nu ga ik er voor om alles nuchter mee te maken. Misschien is het maar een beetje leuk (neem voor de zekerheid een leuk boek mee, of twee), maar: het hoeft ook niet altijd leuk te zijn. En ervan drinken ga je toch niet, zo te lezen!
 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Roosje01, ik ervaar dat zo nu en dan. Vooral als er iets tegenzit. Ik moet wel zeggen dat ik het de laatste tijd niet meer zo heb. Ik zit in een positieve flow, en ervaar ook dingen die minder lopen niet zo zwartgallig. Ik zit echt goed in m'n vel, inmiddels 10 kilo lichter, en ben gewoon heeeeeeel lief voor mezelf. Juist door niet te drinken, geniet ik veel meer van dingen. En nee, niet van alles. Ik vind ook dingen gewoon minder leuk nu, zoals doorzakken in de kroeg. Om 21.00 zeg ik Ajus, heb ik 't net ff gezellig gehad, en dan lekker nog ff naar huis.

@Pelle2ik herken dat: dat er vrienden zijn die "ineens" minder blijken te drinken (deden ze altijd al, maar daar lette ik niet op, ik ging voor nOg meer drank) daarvan zullen er ook wat meegaan in november. Er zijn er ook bij die mij echt oprecht een spelbreker vi den.

En daar hoop ik me wel tegen te kunnen wapenen. Ik voel me vaak heel kwetsbaar, omdat ik eerlijk ben waarom ik niet meer drink. Dan vind ik het soms heel lastig, pijnlijk ook, dat er op een afkeurende manier op gereageerd wordt. Ik snap ze ook wel, ik vind 't alleen niet leuk. Gelukkig zijn er ook zat die dat niet doen hoor! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen! Vandaag op de dag af 4 maanden alcoholvrij. 

Behalve die kop vol snot voel ik mij: heerlijk! Verkoudheidjes verdoven was wel fijn moet ik eerlijk toegeven. Fijner dan gewoon keihard van jezelf verkouden zijn. Maar daar bleef 't natuurlijk niet bij. 

Ik kon namelijk alles wel verdoven:P en nu dus niet meer. Ik ben er echt zo verschrikkelijk blij mee. Het voelt als een bevrijding: ik HOEF niet meer te drinken. 4 maanden terug dronk ik ook om het drinken. Het Moest bijna, als ik bv de dag ervoor wat minder (een fles, hoe bedoel je minder:() had gedronken, Moest ik dat de dag erna natuurlijk wel inhalen! Nou ja, rare kronkels in die kop van mij. 

Alle voordelen van het drinken wegen op geen enkele manier op tegen de voordelen van het niet drinken: ik voel me energieker, mooier, helderder, echter, rustiger, trotser, ik slaap als 'n roos echt heeeeeeerlijk, en ik voel me minder onzeker. 

De 1e drie maanden had ik veel last van hoofdpijn, was ik vaak erg moe, voelde ik me regelmatig eenzaam in mijn stopproces. Ik heb nog steeds soms van die fratsen zoals me eenzaam voelen (omdat het ook afscheid nemen is van heel veel leuke dingen) maar dan ga ik meteen verder denken: hoe leuk was het dan echt? Ja, de eerste paar glazen: Hemels, maar daar bleef 't niet bij. Die fles moest leeg, en daarna was het nog meer remmen los. Daarna de kater, de gaten, de schaamte. Nee dank je. NIET TOF! 

Met het stoppen met drinken heb ik meteen maar heel mijn levensstijl aangepast: meer structuur (niet meer 's nachts m'n hok in, of 't moet niet anders kunnen) op tijd slapen (kan niet eens anders: om half 11 lig ik te pitten) optijd op, hup: 8 km heel hard lopen (behalve als 't keihard regent, ben niet helemaal gek) en ik eet goddelijk. Gezond at ik altijd wel, maar daarnaast at ik ook nog Veeeeel meer, want van drank krijg je trek: lekkere kaasjes, vetjes. Hup, meteen op die dijen. 

Dit hou ik wel een jaar vol hoor! Daarna zie ik wel weer verder. Er blijft ergens een deel van mij zeggen: na dat jaar kun je wel weer maar dan normaal. Het grootste deel van mij zegt echter steeds vaker: niks daarvan, dat lukt me niet. Been there, done that!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een heerlijk positief verhaal! Dankjewel. Gefeliciteerd met vier maanden alcoholvrij! Heel erg goed, en fijn om te lezen dat t zo goed gaat. Ik ben vandaag twee maanden alcoholvrij en ik hoop dat ik me ook beter en energieker ga voelen want dat kan ik nog niet echt zeggen..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat fijn om te lezen. 4 maanden! Top. Heel erg herkenbaar wat je schrijft. Tijd geleden ook 3 maanden niet gedronken. Had verwacht me fantastisch te voelen, maar niets was minder waar. Erg moe. Wil ook weer helemaal stoppen en het vertrouwen hebben dat je uiteindelijk veel beter gaat voelen. Je bericht doet mij goed! Doorgaan zo Maartje!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...