Spring naar bijdragen

Hier ben ik dan; Maartje.


maartje

Aanbevolen berichten

  • 3 weeks later...

Dag Maartje,
Mijn eerste dag hier, wat een* dag. 4e dag zonder alcohol en net als jou schaam ik me. Echter niemand weet hoe het echt met me gaat, zelfs mijn man ziet t niet. Weet dat ik dagelijks drink,maar zie niet hoeveel.

Vandaag zocht ik naar steun, vandaar dit forum. .. En jeetje in plaats van zin in drank heb ik buikpijn van het lachen. Zo herkenbaar en wat schrijf je heerlijk eerlijk!

Is allemaal niet om te lachen natuurlijk hoor, maar je maakt t wel minder zwaar.

Groetjes joosje

bewerkt door moderator
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Dag lieve mensen. Ik ben al lang niet geweest. Ik wilde even laten weten dat het nog steeds goed gaat met mij. Al twee maanden en twee dagen droog.  Ik moet eerlijk toegeven dat het me steeds makkelijker afgaat. Op vrijdag (zoals vandaag) heb ik het wel even zwaar. Dan baal ik dat ik niet even een wijntje kan pakken om het weekend te vieren. Maar die momenten duren nog maar kort, en ik weet dat dat gevoel weer overgaat. 

 

Er komen fijne dingen op mijn pad, en ik denk dat ik dat echt te danken heb aan het laten staan van de wijn. En door jullie. Ook al kom ik nog maar weinig, jullie hebben me wel door de moeilijkste dagen gesleept door jullie verhalen en jullie eerlijkheid. Ik merk dat ik voor mezelf het forum niet meer zo hard nodig heb als in het begin.

Wat me heel goed doet is te lezen van jou, Joosje, dat je wat aan mijn verhaal hebt. Ik hoop ook dat dat voor anderen zo kan zijn.

 

Gerrit, vandaag maakte ik Thais: Pad Thai en een mango/avocado salade. Koken is een van mijn hobbys. Toen ik net stopte met drank vroeg ik me af of ik ooit weer de keuken in kon om mijn kookkunsten uit te voeren. Omdat bij het koken wijn hoorde, en dan natuurlijk meteen maar een fles. Nu kook ik met evenveel liefde, zo niet nog meer, en smaakt mijn eten nog veel lekkerder (vind ik dan he, mijn jongetjes zitten regelmatig met een lang gezicht)

 

Ik ga nog even wat rondneuzen hier en kom natuurlijk weer s terug. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi bericht Maartje. Dank voor de update.

Geweldig dat het goed gaat met je!

Een van mijn valkuilen is volgens mij het vanzelfsprekend gaan vinden dat ik niet meer drink. Vandaar dat ik er iedere dag aandacht aan besteed. Let jij op dat je niet in die kuil dondert? Bij twijfel kom je maar hier.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed om te horen Maartje. Ik was zelf ook bezorgd of koken nog wel leuk zou zijn, heb een weekje niet gekookt. Maar het blijkt inderdaad net zo leuk zonder drank en het eten zelf is fijner want niet aangeschoten of erger.

Heb net een goede scharrelkip in water, veeel zout en suiker gezet voor morgen. Gaat in de oven met verse dragon.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Maartje,

 

Goed van je dat je het al zo lang droog houdt!

En fijn dat het je zo goed bevalt.

Hou jezelf scherp door af en toe wat van je te laten horen of

iemand te volgen. Bij mij werkt dat en ik heb dat ook nodig.

Die aap op je schouder gaat nooit weg.

Ik wens je heel veel sucses toe in een verder alcohol-vrij leven.

 

Dwarf.

 

PS: lijkt mij niet te vr.... , Kip met suiker!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 years later...

Terug van even heel lang weggeweest. En heel veel ervaring, wijn en kilo's  verder. Allereerst mijn nederige excuses: niet fair van mij om zonder iets te zeggen (bijna 4 jaar geleden) te verdwijnen. 

Waarom terug. Dat kunnen jullie best raden denk ik zo: ik had even een terugvalletje. Van bijna 3, 5jaar... 

3,5 heel mooie jaren, dat wel: verhuist, goed lopend eigen bedrijf opgericht, nog steeds lieve man, 3 geweldige jongens, leuke vrienden.

En de keerzijde. Want daar komt natuurlijk mijn (inmiddels weer ex) Alco om de hoek kijken. Ik vond dat 't wel weer kon: alleen 1 lekker wijntje op een heel bijzondere gelegenheid. Laat 't nou net zo zijn dat ik Heel Veel gelegenheden bijzonder vind. Terrasje, etentje, bij de lunch, bij het koken, na het koken, voor 't slapen. Kortom: het sloop er weer in. In no time zat ik weer aan 1 liter per dag, want op 1 been kan ik natuurlijk niet lopen. 

Inmiddels weer 12 weken zonder. Lees mijn 1e berichtje van 4 jaar terug: Om diezelfde redenen dus weer. 

3 maanden terug keek ik voor 't eerst sinds tijden mezelf weer eens recht in de ogen. Letterlijk. In een spiegel dus. Tijdens een lang weekend vol drank met vriendinnen (waarvan, toegegeven, ik de ergste). Het was zo' n vreselijke kater ochtend. Wat ik zag baarde mij Enorme zorgen. Ik kon mezelf gewoon niet recht in ogen kijken! Ik zag een dikke drankkop, lodderige ogen, schaamte en verdriet. Dat was de ommekeer: op deze manier gaat het niet verder. Tijd dat deze dikke papzak weer van zichzelf leert houden. 

Dus. Dat. 

3 maanden en 7 kilo lichter verder... Alleen: de euforie is weg. Ik heb 't zwaar. Ik voel me alleen in mijn proces. 

Dus ik dacht: ik hoop dat er hier nog wat oren zijn die mijn kronkels begrijpen. Ik heb zo veel (ook al was 't maar 3 maanden) aan veel van jullie gehad. Lieve, wijze, eerlijke woorden. Ik heb ze weer nodig....

Liefs, maartje. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom terug Maartje, goed dat je er weer bent. Je hebt alweer een mooie start gemaakt leest ik en dat de eerste euforie er nu wel weer een beetje vanaf is dat is heel herkenbaar. Het golft nu eenmaal in gevoel van bevrijding en gevoel van gemis. Het gaat om de acceptatie dat het niet, misschien wel nooit voor ons is weggelegd matig te zijn met alcohol, dit bewijzen we keer op keer aan ons zelf. Het is lastiger vaarwel te zeggen dan tot ziens.

Succes met je zoektocht naar de oase van de droogte, er lopen hier veel mensen met je mee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Maartje,

En welkom hier weer! Ook van mijn kant veel herkenning. Goed leven in principe, man, kinderen (ook 3 jongens/pubers), werk, vrienden.... en drank meestal. Stoppogingen, minderen, meerderen, schaamte...enz. enz.

Ook ik ben nu 3 maanden alcoholvrij. Een record voor mij. 

Enkele dagen geleden zei iemand hier tegen mij om vanaf nu dan wat meer bezig te gaan met het wel-leven in plaats van met het niet-drinken. Dat vond ik wel een goeie. 

Het voelt soms alsof wij niet-drinkenden er alleen voor staan en een vreemde eend in de bijt zijn, maar alleen al op dit forum blijkt dat dat dus niet zo is. En irl als je goed om je heen kijkt, blijkt dat eigenlijk ook wel mee te vallen vind ik.

Kortom, we gaan ervoor, gaan nog lekker even door zo met het NIET-drinken. Net zo lang tot het WEL echt leuk wordt! ;)

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn om weer hier te zijn. 12 weken gestopt. Das voor mij een record. In de 4 jaar dat ik weg ben geweest ben ik natuurlijk ook wel eens gestopt, maar die stoppogingingen duurde gemiddeld een dag, of max 3. 

En nu zit ik dus hier. Beneden, en heb er al een wandelingetje met de hond opzitten. Sinds 8 maanden hebben we een hond. Ik heb eigenlijk een dikke spuughekel aan honden. Wees niet bang: inmiddels HAD ik een spuughekel aan honden. Ik heb me laten indoctrineren door m'n jongens. En 8 maanden terug zijn we gaan kijken bij het allerliefste puppy nestje effer en ik was op slag verliefd. Ik he, geloof mij: mensen die mij kennen stonden met hun oren te klapperen. En nu ben ik SMOOR. zo zie je maar, hoe een mens kan veranderen. 

Dat kan dus ook met drank. Dit ezelsbruggetje slaat natuurlijk nergens op, maar goed. Om een voorbeeld te geven. Het verschil met de vorige keer stoppen is: dit keer wist ik een beetje hoe ellendig de eerste week is, hoe de euforie voelt en hoe ik dus daarna Hop in die valkuil donderde. Vorige keer stoppen had ik geen Heel zware uitdagingen. Dit keer al vele: muziekfestivals van een aantal dagen (ja, in een tentje met 50.000 anderen) Zonder drank. 3 weken vakantie in Italië. Waar je voor 8 euro jezelf klem kunt drinken aan verrukkelijke wijnen bij dat goddelijke eten. Niks nada. Of ik 't moeilijk had? Verassend genoeg viel het me mee. Ik heb zowaar een heerlijke vakantie gehad met m'n mannen. Als 'n God in Italië, zonder drank. 

Wat dat betreft zit 't stoppen wel goed. Maaaaaar... Daar hoor je 'm al: Nooit is ff een stapje te groot. Dat past gewoon niet in m'n hoofd. Ik weet 't, ik moet 't Nooit meer doen, maar het woord nooit jaagt mij angst aan. Laat ik 's beginnen met een jaar. Een jaar stoppen Moet mij gewoon gaan lukken. Als ik zelfs festivals en een vakantie Italië zonder kan, dan kan ik de rest ook wel. Het voordeel is ook: ik Wil graag volhouden. Hoe eenzaam ik me soms ook voel in mijn stopproces, hoe veel meer voordelen er tegenover staan. Die voorbeelden wegen echt o komma o op tegen het drinken. 

Fijn om jullie te lezen, dat ga ik nu ook weer even doen. 

Liefs, Maartje 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2-9-2019

Goede morgen Maartje,

Wat goed van je dat je terug bent van weggeweest!
Twaalf weken al; goede start.

"Nooit meer" is, herkenbaar, een niet te overzien grote stap,
"Vandaag drink ik niet" is haalbaar, en je dat dagelijks voornemen.
Elke dag is er weer één op weg.

Neemt niet weg dat ik je (jullie) veel succes wens met het jaarpact.

Groet, Dwarf
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag PRECIES 12 weken. Das een hele prestatie voor mij. Ik heb me ingeschreven bij het jaarpact, en dat wil ik zeker halen. Verder dan dat kan ik niet kijken. Ik ben vastberaden om Alles dit jaar alcoholvrij te beleven.

Deze 12 weken hebben mij al veel opgeleverd. Hoe eenzaam ik me met vlagen ook soms voel in mijn proces: geen alcohol is het meer dan waard:

*hoe moe ik soms ook ben: ik voel me 100x beter dan een kater.

*ik pak weer dingen aan. 

*als ik m'n boodschappenbriefje weer 's vergeten ben, weet ik gewoon nog wat ik had opgeschreven (ok, ik mis maar 1 of 2 dingen bij thuiskomst) 

*complimenten komen binnen. Op m'n dranke' maatjes' na dan, die vinden me maar een spelbreker. Jullie kennen 't wel. 

*zelfs van een meerdaags muziek festival, uit eten, vakantie, feestje kan ik genieten zonder drank. 

*mijn weegschaal is nu mijn beste vriend: Ruim 7 (Zeven!!!!!) kilo in 12 weken. Joepie! 

Ik ben me ervan bewust dat ik weer even in een dal kan vallen (door whateffer: woorden, gebeurtenissen, tijd van de maand) maar NU ben ik gewoon even heel blij en heb ik zin om me zo te blijven voelen. 

Dank @Dwarf, voor je berichtje. Vandaag drink ik niet. En morgen trouwens ook niet :)

Liefs, maartje

 

 

bewerkt door maartje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, herkenbaar Maartje. Fijn allemaal, hè! Maar het is (voor mij) de kunst om dit vast te blijven houden en door te willen blijven zetten, ook na een paar maanden. Op een gegeven moment wennen de voordelen, worden ze gewoon, en lijk ik de ellende van het drinken te vergeten.

Maar: je klinkt vastberaden, ik doe graag vastberaden met je mee. Ik wil ook iig dat jaar vol maken dit keer. En dan zien we wel weer verder.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Reusachtig, @maartje, 12 weken en een vast voornemen om er een heel jaar van te maken. Ik ben er langzamerhand achter dat er niet één methode is die voor iedereen het beste werkt. Voor sommigen werkt het beter om het van dag tot dag te doen, voor anderen is iets zoals jij nu doet effectiever. Ik heb het ook zo gedaan want ik wilde helemaal niet elke dag weer twijfelen en opnieuw beslissen. Dat heeft goed gewerkt bij mij. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...