Spring naar bijdragen

Ververder


Ververder

Aanbevolen berichten

Prachtig, van harte en wat bemoedigend. En hoe mooi omschreef je dat je een dief van je toekomst bent als je opgeeft. Die kwam uh... Binnen... 

bewerkt door Herstel
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 months later...
Citaat
Citaat

Dag allemaal. Bijna het jaareinde. Altijd weer even terugkijken. Nu 2.5 jaar zonder* alcohol. Je mist niks, en jij krijgt er veel voor terug...Kerstdiner blijft een dingentje. Zal altijd zo blijven. Ik denk nog vaak aan die heerlijke Wiskeys. Laphroaig bijvoorbeeld. Lekker rokerig...hmmm...niet te versmaden. That is the price. Accepteer dat er altijd een mannetje in mijn achterhoofd zal blijven knagen. Stoppen houdt nooit op. Maar, ik deel mijn volwassen leven in in twee fasen: Voordat ik stopte, en daarna. Gelukkig in die volgorde. En 6200 Euro bespaard. Fijne dagen allemaal.

*behalve die ene keer op een terras dat ik dacht een alcoholvrij biertje te hebben besteld. Halverwege bleek toch dat er gewoon alcohol inzat. Vond het ook zo lekker ;)

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 7 months later...

Zo. Ik kom even langs vliegen omdat ik vandaag 3 jaar geleden gestopt ben. Tata...Complimentjes ophalen ;), en anderen een hart onder de riem steken. Het kan dus wel! Mijn beste besluit ever (naast trouwen met mijn vrouw). Bijvoorbeeld: omdat ik nooit meer ziek ben. Dat was vroeger echt wel anders. Stoppen heeft ook een soort proces in werking gezet om beter op mijzelf te letten. Ik eet geen vlees meer, douche elke dag koud, ben veel gaan bewegen oa op sportschool. Dus zelfs een man van 50-plus kan nog aan zichzelf werken. Het is nog steeds best moeilijk en ik denk er elke dag aan (ik was een echte whiskey liefhebber - jeetje wat kan dat lekker zijn), maar daar heb ik mij wel bij neergelegd. Het zal altijd wel een beetje moeilijk blijven, en dat accepteer ik. Dat compenseer ik met dat ik er nog steeds best trots op ben. Naar mezelf toe én naar anderen. Ik zal het niet nalaten om tijdens de lunch op mijn werk even te benoemen. En thuis heb ik het er natuurlijk al een week over. Wie weet levert het mij een cadeautje op :P Ik merk ook dat ik onderhuids wel wat anti-alcohol strategieën heb ontwikkeld. Bijv. Als ik in buitenland ben voor mijn werk (risicomomentje), ga ik 's avonds steevast naar theater. Bijkomend voordeel: ben gestopt in de pubertijd van mijn kids. Ze zijn nu 20 en 17 en ze drinken nooit. Dat hoort ook wel bij de nieuwe generatie, maar toch.

Lekker logisch verhaal zo. Maakt niet uit. Tot volgend jaar en succes allemaal! Onthou jezelf niet je beste besluit!  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi verhaal Ververder. En een opsteker! Één van de redenen van mijn niet drinken, is ook inderdaad het goede voorbeeld willen geven voor mijn dochter. Ik zou voor haar willen dat 'niet drinken' de norm is. En dat bereik je niet door dagelijkse glaasjes alcohol. Goed gedaan!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Ververder drie jaar, van harte gefeliciteerd! Wat fijn dat je dit vertelt hier, het is voor mij echt zo fijn om te lezen dat het kan. Dat er successen zijn, mensen die het - ook al is het niet makkelijk - gelukt is. Ik hoop van harte dat ik over drie jaar minus zes weken net zo’n mooi verhaal hier op kan schrijven!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 11 months later...

Zo. We zijn 4 jaar verder. Precies vandaag. Op mijn 'verjaardag' moet ik altijd even hier terugkomen. Hoewel, hoewel. Ik ben geen geheelonthouder meer ;). Twee glazen wijn met het kerstdiner en een pint op vakantie in Engeland dit jaar. Test geslaagd, Ik vind er niks meer aan, dus ik vier lekker mijn feestje. Dat vinden jullie vast goed. Nog steeds wel trots op mezelf. Ik merk dat veel mensen stiekum (of niet stiekum) een beetje jaloers zijn dat je niks nodigt hebt. Qua 'voorbeeld geven aan de kinderen' - nu 21 en 18 - op het juiste moment gestopt. Zij drinken hooguit 1 keer per maand. Mooi meegenomen dus. Het belangrijkste effect is natuurlijk mijn goede gezondheid. Alles draait om weerstand. Als ik nog gedronken had, had ik er heel anders voorgestaan. En om motivatie om te blijven bewegen. Ik doe elke dag 10.000 stappen en mijn stappenteller is streng.  Hoe zeg ik dat. Als je drinkt, is de motivatie om aan jezelf te werken laag. Als je niet drinkt weet je dat het zin heeft. Zoden aan de dijk zet. Het gaat om de spiraal naar beneden of naar boven. Zekers te weten. Nu kijk ik met vertrouwen naar de toekomst. Succes allemaal. Tot volgend jaar. Mijn eerste lustrum!  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Ververder:

Als je drinkt, is de motivatie om aan jezelf te werken laag. Als je niet drinkt weet je dat het zin heeft. Zoden aan de dijk zet. Het gaat om de spiraal naar beneden of naar boven.

Die neem  ik mee. Dank!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kijk, dit geeft de burger moed!! Een mooi verhaal @Ververder

En vooral deze blijft bij mij resoneren: ''als je drinkt, is de motivatie om aan jezelf te werken laag. Als je niet drinkt weet je dat het zin heeft. Zoden aan de dijk zet. Het gaat om de spiraal naar beneden of naar boven. Zekers te weten.'' 

Edit: haha @Lika was me voor :)

:rose:

bewerkt door Morgon
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 16-8-2018 om 09:28 zei Ververder:

[...] vandaag 3 jaar geleden gestopt ben. Tata... [...] Het kan dus wel! Mijn beste besluit ever (naast trouwen met mijn vrouw).[...]en succes allemaal! Onthou jezelf niet je beste besluit!  

Dank voor je opbeurende en motiverende bericht, @Ververder. Gefeliciteerd met (die eerste) drie jaar alcoholvrij.
Ik ben ruim tien jaar geleden gestopt en ervaar ook veel voordelen daarvan.
Je laat me echter twijfelen of het mijn beste besluit was. Om dat te kunnen beoordelen zal ik dan ook eerst nog met je vrouw moeten trouwen.
Mag dat, kan dat, zonder mijn eigen vrouw tekort te doen? :)

*Toevoeging: gefeliciteerd met (die eerste) vier jaar alcoholvrij inmiddels... :blush: Ik zit een beetje berichten door elkaar te halen...

bewerkt door Kohtje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 11 months later...

VIJF JAAR! Morgen althans. Ik meld het maar even bijtijds, dan hebben jullie alle tijd om mijn te feliciteren ;). Eerlijk gezegd heb ik dit jaar 2 x een borrel gedronken - na de door van mijn vader en na zijn begrafenis - maar dat telt niet mee. Toch? Beste besluit ooit. Nooit makkelijk geweest - dat zal het ook altijd blijven, weet ik zeker - maar elke keer weet ik waarom ik het doe. Ben nog steeds trots op mezelf. Ook mooi meegenomen: ik krijg elk jaar een kadootje van mijn lieve vrouw. Met 5 jaar neem ik een een extra kadootje! Mannen blijven kindjes - zelfs als ze niet meer drinken :).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...