Spring naar bijdragen

Een steuntje in de rug


Snoes

Aanbevolen berichten

Dag Sneeuwhoen,

 

Heb al gemerkt dat je een harde bent anders zou je dit niet volhouden hé. 

Medelijden heb ik niet wel veel medeleven voor jou en ook voor de anderen daarom dient deze form ook.

Prettig om te lezen dat jij hulp krijgt. Kan mij niet voorstellen dat iemand dit alleen moet verwerken.

Nog een fijne dag vandaag.

 

Dag Gaba,

 

Hoop dat alles goed gaat met jou en dat het depressief gevoel verzwakt. Ik daar en tegen voel mij nog steeds zo ziek s'morgens (wel al minder).

Was jij ook ziek s'morgens hoe ware jou ochtenden ?

Ik wacht nog vol ongeduld op de andere antwoorden.

Liefs en fijne dag nog.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Sneeuwhoen,

 

Bedankt meisje dat je er bent voor mij :)

Het zijn vlijmscherpe pijnen ik denk een soort van zenuwpijnen, gekwelde zenuwpijnen. Het zijn in ieder geval geen spierpijnen meer dat heb ik ook maanden gehad.

De pijnen zitten in de slokdarm, maag, en bovenbuik. Net of ze nijpen heel hard in de maag. Ik voel ook een soort van geklop in die streek. De pijn blijft nooit op dezelfde plaats het verplaatst zich steeds.

Sneeuwhoen neem jij iets in als je pijn hebt zoals met de migraine. Heb ik ook een paar weken last van gehad is ook super vervelend. Wat doe jij om je gedachten te verzetten.

Ben daar net met de hond naar buiten geweest hier is het prachtig de zon schijnt volop. 

Hoop je vandaag nog te mogen lezen jij ook veel sterkte.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weer een super rotte nacht door geklop in de borststreek, kan dit niet meer aan. Zie het einde niet van deze hel. Heb nu al een tijdje een zware druk in de buik. Zou graag willen slapen, heb maar 4 uurtjes geslapen. Het lichaam draait toch overuren tijdens een ontwenning. Wat snak ik naar een pil om rust te geven aan mijn lichaam maar dit ga ik niet doen natuurlijk.

Gaba gaat hier echt een einde aan komen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi BS,

 

JIj hebt al vroeg een berichtje geplaatst...

Van niet slapen word je nog beroerder, hè?

Dan kun je al snel in een vicieuze circel belanden.

Een halfje mirtazapine dagelijks helpt mij wel om te slapen, de kiloootjes extra neem ik voor lief.

Als het dan nog niet lukt een halfje of een kwart paracetamol erbij. Ben met dat laatste voorzichtig, want is ook verslavend.

Dat kloppen hoort erbij, hoor, kan lang duren.

Ik denk dat jouw klachten mogelijk verband houden met een overactief zenuwstelsel.

Slokdarm, ja, dat heb ik ook gehad en dat is inmiddels wel over, ook rgelmatig een soort van kramp in de slokdarm.

Ik neem niets in tegen migraine, maar kijk uit met snoepen van chocolade en het eten van citrusvruchten.

Ik heb geen hond en laat dadelijk mijzelf uit.

De zon schijnt dus aan de wandel.

Boodschappen al in huis.

Sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Sneeuwhoen,

 

Jij hebt helemaal gelijk ik heb last van een overactief zenuwstelsel, komt dit dan door de ontwenning ?  En gaat dit dan weg met de tijd ?

Moest lachen toen je zei heb geen hond maar laat mezelf wel buiten, groot gelijk en inderdaad de zon is daar.

Sneeuwhoen heb jij soms momenten dat jij je goed mag voelen of heb jij contant één of andere symptoom. 

Dat het in orde is gekomen met je slokdarm stelt mij wel gerust ik dank je hiervoor. 

En met de tip van chocolade ga ik ook rekening houden.

 

Goeie wandeling en geniet van de zon.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie morgen,

 

Redelijk goed geslapen nu wakker sinds 5 uur en terug tergende pijnen in het lichaam. Gabba had gelijk de pijnen verdwijnen en al tergend hopelijk niet te lang meer. Hoe zit het met jou Gabba ik mis je hier ? Ik hoop dat alles goed met jou haat.
Sneeuwhoen het wordt hier alsmaar stiller hé. Weet niet zo goed wat te zeggen en wacht maar af. Wacht tot de pijnen verdwijnen. Maar vermits het patroon zich de laatste dagen is verandert weet ik nu niet meer wat ik mag verwachten.

Ben terug zo moe, verschrikkelijk moe. Ik denk dat mijn lichaam na de ontwenning zeer veel zal gaan slapen. Hoop dat jij een goeie dag krijgt in ieder geval sterkte. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bij verder nadenken over het forum heb ik besloten het hierbij te laten.
Bij deze zou ik wel graag iedereen willen bedanken voor al hun verhalen en steun.

 

@ Sneeuwhoen

Bedankt lieve meid voor jou steun ook al waren we niet altijd akkoord toch was je voor mij een grote bron van informatie en steun. Het gaat je goed meid, hoop dat jij vlug mag genezen.

Liefs.

 

@ Snoesje

Bedankt voor al jou troostende woorden en het delen van jou ervaringen. Wees sterk en wordt vlug beter. 

Dikke knuffels

 

@ Gabba

Jij hebt mij zonder dit te beseffen meerdere malen getroost met die mooie woorden van jou. Ik weet zelfs niet hoe ik jou kan bedanken. Bedankt voor alle steun, tips en andere.....

zowel hier als op de andere site.

Jij hebt jou weg al afgelegd en begrijp jou stilte heel goed. Hopelijk komt jou geheugen zo vlug mogelijk in orde en vindt jij rust tijdens de trip naar Compostela.

Veel liefs

 

Onze rendez-vous in de toekomst zie ik wel nog altijd zitten en hoop van elkaar in levende lijve te mogen ontmoeten. Ik verheug er mij op.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo lieve allemaal,

Ik ben terug van vakantie. Het was niet altijd even makkelijk, maar heb er toch ook van kunnen genieten.

Ik zie dat het op het moment rustig is. Hoop dat het met jullie allemaal een beetje gaat?

Helaas zit er bij mij nog geen verbetering in. Het is zoals het is.

Lieve groetjes voor jullie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 8 months later...
  • 1 year later...

Beste mensen ik zit met een probleem, 

Ik gebruik nu zo'n 2 a 3 weken diazepam

En mijn huidige dosering is 5x 10mg per dag.

Ik heb nog maar zo'n 40x 10mg over.

Ik ben bang voor afwenningsverschijnselen en begin 28 augustus met mijn nieuwe opleiding.

Kan iemand mij een soort van goed afbouwschema geven/aanraden ik kan dat zelf niet ik ben heel verslavingsgevoelig dus niet in staat om een goed schema te maken wat ik al gedaan heb maar niet werkte.

Alvast many thanks!

 

Met vriendelijke groet, Deentje

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 months later...

Ik ben nieuw hier maar begrijp ik goed dat dit een soort spui topic is?

Gisteren is bij mij het kwartje gevallen dat ik voor de 2e keer verslaafd ben een benzo's. Voornamelijk oxazepam. Ik hoop dat de dosis snel omgezet kan worden naar een afbouwschema met diazepam. Ik neem nu om de 24 uur een nog net werkzame dosis oxazepam maar de laatste uren voor het innemen word mijn hoofd zo wazig. Alsof er allemaal watten in zitten. Ik voel me hier zo alleen mee. Het is misschien vragen naar de bekende weg maar ik heb even steun en bevestiging nodig. Hebben meer mensen dit? Ik voel me dan zo naar en moet bewust bedenken dat ik mijn angst en paniek gedachten dan niet serieus moet nemen en vooral veel afleiding zoeken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 year later...
Op 7-8-2015 om 14:43 zei Snoes:

Ik schrijf dit voor iedereen die een steuntje in de rug wil of meer informatie over het stoppen of afbouwen met benzo's.

Laat ik voor opstellen dat ik geen arts ben, maar ervaringsdeskundige zoals de meeste van dit forum. Iedereen ervaart de afbouw anders. Hier zijn geen richtlijnen voor. Ieder mens is anders en ieder lichaam. De een ervaart bijna geen klachten en voor de ander is het een hele zware tijd. Ik kan dus niet zeggen wat je te wachten staat. Ik kan alleen spreken uit eigen ervaring en de informatie die ik gelezen heb. Kennis geeft macht en geeft je meer inzicht in de situatie. Pas hier wel mee op! Je komt ook verhalen tegen die je banger maken.

Wat goed is om te lezen is de Ashton Manuel, meerdere keren vermeld op dit forum. Het geeft je inzicht wat benzo's met je doen, er staan afbouw schema's in en een duidelijke beschrijving van de ontwenningsverschijnselen.

Het belangrijkste BOUW NOOIT TE SNEL AF!

Het lichaam heeft bij elke vermindering van dosering de tijd nodig om te herstellen, de mede leden kunnen dit beamen. De zenuwen zijn een tijd(afhankelijk hoe lang je dit geslikt hebt) onderdrukt geweest.

Wat de afbouw makkelijker kan maken is de benzo die je gebruikt eerst omzetten naar diazepam. Dit heeft met de halfwaardetijd van de benzo te maken. Diazepam heeft de langste haflwaarde tijd. Dit zorgt ervoor dat het stofje langzamer uit je lichaam gaat en het de afbouw makkelijker kan maken. Voor de meeste mensen werkt dit het beste, maar ook hierin zijn uitzonderingen. Dit betekend niet dat je dus geen ontwenningsverschijnselen krijgt, maar ze zijn iets makkelijker te handelen. Diazepam begint na ongeveer 8 dagen uit te werken, na 8 dagen zullen de ontwenningsverschijnselen pas beginnen. Zowel door dokteren als veel sites staat dat de ontwenningsverschijnselen 1 tot 2 weken aanhouden. Houd er rekening mee dat dit echt veel langer kan duren.

Naast de lichamelijke klachten zijn er de geestelijke klachten die de afbouw moeilijk maken. Voor mensen die benzo's zijn gaan slikken voor hun angst op paniek. De klachten die je krijgt lijken hier heel erg op waardoor je denkt dat alles weer terug komt, terwijl dit in veel gevallen niet zo is. Belangrijk om te weten is dat jaren lang of gedurende het gebruik gevoelens onderdrukt zijn. Dus tijdens of na de afbouw kan het zijn dat er bepaalde emoties uitkomen. Wees hier niet bang voor. Zeker als u begeleiding heeft kan degene u er mee helpen. Het is het echt dubbel en dwars waard om te stoppen met benzo's.

Ik heb hier nog enkele tips die mij erg geholpen hebben. Houdt u eigen afbouwritme aan. Als je merkt dat je nog niet toe bent aan de volgende stap dan wacht je een paar dagen of een week. Drink voldoende, het liefst water. Koffie kan meer onrust geven, maar is zeker niet bij iedereen zo. Eet zo gezond mogelijk dus ook voldoende groente en fruit. Ik heb zelf veel baat bij het slikken van een multi vitamine en magnesium. Houd indien mogelijk een vast slaap ritme aan. Zorg dat je er met mensen over kan praten, hier op het forum of mensen uit je omgeving. Ik heb diverse mensen in mijn omgeving een artikel laten lezen, waardoor ze het meer zijn gaan begrijpen. Ik heb heel veel baat gehad bij yoga, waardoor ik goed op mijn ademhaling kon terug vallen en een betere doorbloeding kreeg. Belangrijk is om te doen waar je jezelf goed bij voelt. Wees lief voor jezelf! Begin niet aan jezelf te twijfelen, het is gewoon heel zwaar en weet dat het tijdelijk is.

Ik hoop dat ik er iemand een stukje mee op weg kan helpen.

Ik wil ook stoppen maar heb lorezepam nooit

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
Op 27-8-2015 om 11:10 zei sneeuwhoen:

dank voor jouw support.

 

kleinere stappen is lastig, in verband met delen.

je hebt alleen 2 mg met breuklijn.

0,25 maken ze niet in de apotheek.

ja, het zal lukken.

ik begin niet aan bètablokkers, hoewel ik weet, dat het helpen kan tegen de hartkloppingen enzovoorts.

we zullen zien...

ja, ik slaap wel op mirtazapine.

ontwaken is vreselijk enzovoorts.

 Dat komt door de Cortisol als ik het goed begrepen heb...

Groet,

Petra

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 7-8-2015 om 14:43 zei Snoes:

Ik schrijf dit voor iedereen die een steuntje in de rug wil of meer informatie over het stoppen of afbouwen met benzo's.

Laat ik voor opstellen dat ik geen arts ben, maar ervaringsdeskundige zoals de meeste van dit forum. Iedereen ervaart de afbouw anders. Hier zijn geen richtlijnen voor. Ieder mens is anders en ieder lichaam. De een ervaart bijna geen klachten en voor de ander is het een hele zware tijd. Ik kan dus niet zeggen wat je te wachten staat. Ik kan alleen spreken uit eigen ervaring en de informatie die ik gelezen heb. Kennis geeft macht en geeft je meer inzicht in de situatie. Pas hier wel mee op! Je komt ook verhalen tegen die je banger maken.

Wat goed is om te lezen is de Ashton Manuel, meerdere keren vermeld op dit forum. Het geeft je inzicht wat benzo's met je doen, er staan afbouw schema's in en een duidelijke beschrijving van de ontwenningsverschijnselen.

Het belangrijkste BOUW NOOIT TE SNEL AF!

Het lichaam heeft bij elke vermindering van dosering de tijd nodig om te herstellen, de mede leden kunnen dit beamen. De zenuwen zijn een tijd(afhankelijk hoe lang je dit geslikt hebt) onderdrukt geweest.

Wat de afbouw makkelijker kan maken is de benzo die je gebruikt eerst omzetten naar diazepam. Dit heeft met de halfwaardetijd van de benzo te maken. Diazepam heeft de langste haflwaarde tijd. Dit zorgt ervoor dat het stofje langzamer uit je lichaam gaat en het de afbouw makkelijker kan maken. Voor de meeste mensen werkt dit het beste, maar ook hierin zijn uitzonderingen. Dit betekend niet dat je dus geen ontwenningsverschijnselen krijgt, maar ze zijn iets makkelijker te handelen. Diazepam begint na ongeveer 8 dagen uit te werken, na 8 dagen zullen de ontwenningsverschijnselen pas beginnen. Zowel door dokteren als veel sites staat dat de ontwenningsverschijnselen 1 tot 2 weken aanhouden. Houd er rekening mee dat dit echt veel langer kan duren.

Naast de lichamelijke klachten zijn er de geestelijke klachten die de afbouw moeilijk maken. Voor mensen die benzo's zijn gaan slikken voor hun angst op paniek. De klachten die je krijgt lijken hier heel erg op waardoor je denkt dat alles weer terug komt, terwijl dit in veel gevallen niet zo is. Belangrijk om te weten is dat jaren lang of gedurende het gebruik gevoelens onderdrukt zijn. Dus tijdens of na de afbouw kan het zijn dat er bepaalde emoties uitkomen. Wees hier niet bang voor. Zeker als u begeleiding heeft kan degene u er mee helpen. Het is het echt dubbel en dwars waard om te stoppen met benzo's.

Ik heb hier nog enkele tips die mij erg geholpen hebben. Houdt u eigen afbouwritme aan. Als je merkt dat je nog niet toe bent aan de volgende stap dan wacht je een paar dagen of een week. Drink voldoende, het liefst water. Koffie kan meer onrust geven, maar is zeker niet bij iedereen zo. Eet zo gezond mogelijk dus ook voldoende groente en fruit. Ik heb zelf veel baat bij het slikken van een multi vitamine en magnesium. Houd indien mogelijk een vast slaap ritme aan. Zorg dat je er met mensen over kan praten, hier op het forum of mensen uit je omgeving. Ik heb diverse mensen in mijn omgeving een artikel laten lezen, waardoor ze het meer zijn gaan begrijpen. Ik heb heel veel baat gehad bij yoga, waardoor ik goed op mijn ademhaling kon terug vallen en een betere doorbloeding kreeg. Belangrijk is om te doen waar je jezelf goed bij voelt. Wees lief voor jezelf! Begin niet aan jezelf te twijfelen, het is gewoon heel zwaar en weet dat het tijdelijk is.

Ik hoop dat ik er iemand een stukje mee op weg kan helpen.

Hoi Snoes. Zie dit bericht van jou van lang geleden terug. Ze hebben bij mij lorazepam 5 mg in het ziekenhuis snel afgebouwd. Ik heb nog alprazolam 2 mg en imipramine antidepressiva 125 mg. Die wil ik ook eraf. Ik voel me niet depri meer maar ga door een hel. Van slecht slapen of niet slapen. Wakker worden met een angstgevoel. Ik heb al een ts achter de rug. Wil dat niet meer. Hele dag angstgevoelens. De alprazalom doet ook niks meer. Ik wil van die troep af. Ik ben de hele dag angstig. Kun je me raad geven. Doordat ik niet kan slapen durf ik niet ergens te logeren of op vakantie te gaan. Was van het weekend op verjaardag op een camping. Ging half een naar bed. Ik kon niet slapen. Heb melatonine gebruikt en cbd maar niet geholpen. Nu las ik op int. Dat cbd niet mag combineren met benzos.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...