Spring naar bijdragen

Een steuntje in de rug


Snoes

Aanbevolen berichten

Mooi geschreven Sneeuwhoen. Er klinkt erg veel ervaring in door en het is niet benijdenswaardig als je dat soort trajecten achter de rug hebt. Het klopt wat je schrijft dat sommige mensen er met gemak van afkomen, dat heb ik ook gelezen. Maar net zoveel mensen hebben er in allerlei gradaties last van. Mijn punt is dat de voorlichting en kennis van huisartsen ernstig  tekortschiet. Nog nooit heeft hij ook maar iets gezegd over mijn benzogebruik, terwijl ik daar regelmatig met allerlei klachten kwam. Ik weet dan ook haast zeker dat hij het simpelweg niet weet omdat er niets over staat in het farmaceutisch kompas. Als ik niet was gaan zoeken gebruikte ik het nu nog met alle bijwerkingen. Als ik ook niet had gevonden dat de afbouw en nasleep zo heftig en langdurig was, weet ik bijna zeker dat ik ook in een inrichting terecht was gekomen. De artsen in NL geven nog steeds aan dat het na een paar weken klaar moet zijn. En daar zit m.i. een heel groot probleem. Als een arts na de afbouw en stop tegen mij had gezegd dat er waarschijnlijk sprake was een andere onderliggende problematiek, dan was ik weer wat anders gaan slikken met weer andere bijwerkingen en dan zat ik in no-time weer aan de benzo's.

 

Het niet-voorlichten van de artsen is hetgeen mij het meeste stoort. Het zomaar stoppen van de medicatie is een afschuwelijke marteling voor veel mensen. Ik wil eigenlijk wel zeggen dat het een geestelijke mishandeling is.

Ik geloof er geen snars van dat dit niet bekend is in de medische wereld.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo lieve allemaal,

Ik maak er vandaag niet een heel lang verhaal van. Ik kan alleen maar zeggen dat iedereen zijn of haar eigen verhaal heeft. Gelukkig zijn er mensen die er prima mee functioneren. Helaas kennen wij de andere kant van de medaille. Ik kan alleen maar voor mezelf praten en ik weet zeker dat de medicatie mij zieker heeft gemaakt. Er moet vanuit de huisarts en de psychiatrie een veel betere begeleiding zijn en er wordt teveel geld aan de middelen verdient. Wordt er heel verdrietig van als ik weet hoe de wereld in elkaar steekt. Ik denk dat het voor ons allemaal heel fijn is dat we hier onze uitlaatklep hebben. Ik ben ook gigantisch kwaad dat ik in de bloei van mijn leven zit en op het moment geen kant op kan, maar ik ga straks weer stralen voor minder doe ik hét niet!

@benzoslachtoffer misschien een tip en even opzoeken op het internet aardingslakens. Ik lees er goede verhalen over en ik denk dat ik er zelf ook 1 ga kopen. Ik slaap goed door de medicatie die ik nog heb, voor nu is dat even fijn.

@gaba, ik wil zeker weer aan het werk, ik weet alleen dat ik nog even geduld moet hebben met mezelf en aan mijn zelfvertrouwen moet werken. Een stap tegelijk meer gaat nu even niet. Ik heb je woorden goed onthouden geduld en tijd. Laat ik nu een ongeduldig typje zijn! Hihi.

Lieve groetjes voor jullie allemaal

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag lieve Sneeuwhoen,

 

Bedankt voor jou reactie. Je klinkt wel heel overtuigend dat sommigen mensen medicijnen nodig hebben, kan wel waar zijn maar toch heb ik hierover mijn twijfels.

Mij hebben ze in ieder geval kapot gemaakt, 2 maanden ingenomen en nu na 5 maanden nog steeds last hebben van ontwenning lijkt me enorm heftig. Sommige mensen kunnen niet overweg met allerlei gevoelens die dan worden afgevlakt met medicijnen. Is deze persoon dan genezen ?  Kan mij inbeelden als je afziet dat de roes van het medicijngebruik welkom is.  Tijdens mijn ontwenning heb ik ook dikwijls gedacht om terug te slikken enkel en alleen om rust te vinden maar heb dit niet gedaan. 

Dat er geen plaatsen bestaan waar mensen niet depressief zijn of worden bestaat wel degelijk. Heb veel gereisd en toch vele gelukkige mensen mogen ontmoeten die nog geen tiende hebben van wat wij hier hebben. Het is onze maatschappij die ons ziek maakt en niemand heeft dit in de gaten. Neen wij leven geen volwaardig mensenleven wij leven in een wereld vol stress, slechte voeding, zonder waarden, eenzaamheid, mensen zorgen niet meer voor elkaar baby's worden op 3 maanden bij oppas gedropt zodat de moeder terug kan of moet werken, oude mensen worden in bejaarden huizen gedumpt als afval volgestopt vol medicijnen het moet toch nog een beetje opbrengen hé, vele scheidingen, vele alleenstaande ouders, verwaarloosde kinderen, enz...

Ouders werken zich te pletter om het lege gevoel binnenin op te vullen met materiaal, luxe voor hun kinderen en belastingen te betalen. Ouders komen s'avonds uitgeput thuis van de zware werkdruk en zetten hun kinderen voor de tv, pc, spelletjes en overstelpen hen met kadoodjes om het schuldgevoel te laten verdwijnen. Kinderen hebben dat allemaal niet nodig (heb met kinderen gewerkt) en deze kinderen door gebrek aan liefde, een luisterend oor, structuur, enz die 

kinderen groeien spiritueel niet al te best en worden laters depressief, angstig, voelen zich slecht, enz....Meestal het begin naar de hel. Laat ons dan maar zwijgen over ouders en alleenstaande ouders gebukt onder zware druk waardoor zij drinken en medicijnen innemen  en die hun kinderen mishandelen. 

Maar neen ze maken ons liever wijs dat de oorzaak van depressie in de hersens ligt een gebrek aan een of ander stofje. En gaan dit dan oplossen met een pil.

Allerhande ziektes bestaan zelfs niet maar zijn uitgevonden door het medisch staf dit ter opvulling van hun dikke bijbel om hun pillen te verkopen

Lieve Sweewhoen als jij hierin gelooft dan hun ik het jou wel, maar kunnen we hier dan niet praten over een placebo effekt. 

Bedankt ook voor de tips voor het beter slapen. In het begin kon ik wel slapen en had toen ook geen last van mijn hoofd, een soort van druk en geruis of gepiep.

Maar nu de laatste 2 à 3 weken wordt ik regelmatig wakker door het gevoel in mijn hoofd, iets heel eng net of ze zijn daar verbouwingen aan het doen. En hierdoor kan ik ook geen dutje meer doen.

Ziezo Lieve Sneeuwhoen hopelijk mag beteren voor jou in ieder geval al een dikke pluim voor die vier jaar. Ik zou je dit niet kunnen nadoen zooooooooooooolang.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi benzoslachtoffer. Mooi geschreven hoor. Ook de ruis/piep hoort er helaas bij. Ik heb het tijdens het gebruik van de benzo gehad en kreeg er weer een diagnose Hyperacusis  en later Tinnitus bij. Ik heb het op het Amerikaanse forum ook heel erg veel gelezen. Bij mij is het -uiteraard- verdwenen sinds enkele weken. Dus vertrouw erop dat dit ook weer tijdelijk is en weg zal gaan. Maar het is wel ontzettend irritant.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Snoes en Gaba,

 

Bedankt voor de reacties,

 

@ Snoes, ja inderdaad heeft elk zijn verhaal gelukkig maar. Wat het dekentje betreft misschien wel de oplossing. Ik denk dat mijn symptomen aan het veranderen zijn en dat dit het laatste stukje is, hoop ik toch. En wat het werk betreft zal je toch nog moeten wachten hoor zorg eerst voor je zelf. Ik denk niet dat in deze toestand het mogelijk is om een nieuwe job aan te leren dit vraagt ook veel energie. Maar ik wens het jou van harte voor in de toekomst. 

 

@  Gaba, ik ga totaal akkoord met jou en Snoes dokters moeten ons inlichten over deze soort van medicijnen en dan hebben wij nog de keuze om die te slikken of niet. Tenslotte gaat het hier om ons leven met welk recht stelen zij weken, maanden en jaren van ons leven. Met welk recht maken zij ons kapot? En ons dan laten voorkomen als gekken omdat het volgens hen niet door de medicijnen kan komen. Dit maakt mij zo boos. Gaba ik had graag willen of jij ook last had van geruis of gepiep in je hoofd en of dit weggaat en op welke manier. Kan je mij hierop een antwoord geven ?  Hoe heb jij de verdwijning van symptomen ervaart, gelijdelijk of plotseling. Heb vandaag terug veel last van lichte pijngolven in gans het lichaam en gisteren niet daarom probeer hierin een patroon te ontdekken maar lukt me niet.

En inderdaad ik geloof er ook geen bal van dat zij dit niet weten.

Voilà veel sterkte aan jullie beiden en ook nog eens voor Sneeuwhoen.

Fijn dat jullie er zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

mij is het zelfde overkomen.

tijdens de opname was ik razend, toen de ontwenningsverschijnselen begonnen kon ik wel naar huis,

en alle verschijnselen werden afgedaan als behorend bij mijn problematiek. ik dacht dat ik gek werd.

en ik kon helemaal niet naar huis, maar moest, toen weer slikken en dit langzaam afgebouwd.

ik heb hier herhaaldelijk gezegd, dat ik het schandalig vind, dat mensen niet goed worden voorgelicht en niet worden geholpen.

ik slikte eerst dalmadorm, dit is de merknaam van flurazepam en ik wist ook niet dat het een benzo was.

pas na jaren toen het veranderde in flurazepam, ging er bij mij een lichtje branden.

soms zijn medicijnen gewoon nodig, al is het maar om zelfdoding te voorkomen of iets anders.

medicatie lost niks op, maar kan een leven soms draaglijker maken.

niet alle problemen zijn op te lossen.

dat jullie kwaad zijn, dat snap ik, maar om gelijk dan maar tegen alle pillen te zijn, gaat mij te ver.

ik krijg mijn leven ook zonder die pil nooit meer terug.

ik kan jaloers zijn op mensen die twijfelen aan het nut van medicatie, want zij weten niet wat het is om bijna altijd in nood te zijn.

placebo effect...tja langwerkende benzodiazepinen blijven bij sommige mensen werken en het placebo effect kan ook best een rol spelen, maakt niet uit, als het helpt.

 

 

nou, ik wil deze discussie graag beëindigen. roeroeroekoeee

 

piep in mij oren heb ik ook vaak.

komt bij mij ook door afbouwen.

soms is de piep even weg en dan pieppiep is ie er weer.

bewerkt door sneeuwhoen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sneeuwhoen, ik ben absoluut in de verste verte niet kwaad hoor?? Juist heel blij dat je hier  deelneemt! Echt mijn excuses als ik iets geschreven heb waardoor je dat denkt. Misschien lijk ik soms wat scherp te reageren, maar dan is dat iets van onmacht over de situatie. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Sneeuwhoen,

Ik voel me helemaal niet aan gevallen. Ik heb mijn dag niet en had vandaag geen puf om me actief te mengen.

Ik heb ook zeker medicatie nodig gehad om me door een moeilijke tijd heen te helpen. Vind alleen dat er meer voorlichting moet komen over de gevaren van benzo's en dit serieus genomen moet worden. Ben alleen maar heel blij dat wij hier met elkaar over kunnen praten. Iedereen mag zijn of haar mening hebben en dat respecteer ik.

Slaap zacht

Ps je naam is niet te zien

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ach. het is al lang goed.

weet je, digitaal contact geeft vaak misverstanden.

met mailtjes heeft iedereen dat ook wel eens meegemaakt.

het staat zo zwart op wit, hè? en je ziet de persoon achter het bericht niet, dan is het soms moeilijk om een bericht juist te interpreteren.

ik heb alles even weer na gelezen en maak dingen soms groter dan ze zijn, vooral tegenwoordig.

 

fijn, dat je wel even reageert,

ik kan zelf ook scherp uit de hoek komen, hoor.

dank !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve mensen,

 

Hopelijk slapen jullie allemaal ik ben terug wakker sinds 2u en ben verschrikkelijk moe. Ik heb weer last van golven in mijn lichaam en mijn hoofd zodat ik nu niet kan inslapen. 

We kunnen allemaal wel eens scherp uit de hoek komen en dit is helemaal normaal omdat er achter onze verhalen ook veel pijn, verdriet, haat en boosheid schuilt. Maar één ding hebben we wel gemeen anders zouden we hier niet zitten allen voelen we ons bedrogen door de medische wereld en zitten door hen in de penarie. En allen hebben nood aan steun en ik persoonlijk heb deze wel gevonden bij jullie en voor mij is dit het belangrijkste. 

Ziezo lieve lotgenoten ga proberen om terug te slapen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lukt niet dit duurt nu verdomd wel al lang, vraag mij af of ik ooit ga genezen die golven komen steeds maar terug daar komt maar geen einde aan. Ga ik ooit terug mijzelf worden? Lig hier precies met een vreemde persoon in bed voel me rot en verloren. Hopelijk mag ik mij straks beter voelen. Toch is het allemaal stilletjes aan het veranderen laat me aub inslapen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goede morgen allemaal, 

 

Was een moeilijke nacht, voel me een klein beetje beter heb het nu wel super koud en maar bibberen. God wat snak ik naar de ochtend dat ik terug normaal mag opstaan zonder al die rare dingen in mijn lijf. Gewoon normaal leven want dit is echt niet meer te doen. Ben golven in mijn lijf kotsbeu. Ga proberen te douchen meestal bij het opstaan wordt het erger.

Lieve Snoes we zijn al in het begin van de maand september hopend wordt dit onze verlossingsmaand hé.

Gaba ik ga je nog eens de vraag stellen. Verdwijnen de symptomen zeer langzaam en stoppen ze dan plots ?Nu krijg ik het plots heel erg warm.

Lieve Sneeuwhoen hoe lang moet jij nog afbouwen als ik dit vragen mag?

 

Lieve mensen ik wens jullie veel sterkte en kracht bij het doorbrengen van deze nieuwe dag.

Groetjes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

een tip: maar mogelijk kennen jullie deze website al....

 

google:

internetbehandeling benzodiazepinen nationaal gezondheids forum

 

hier staan veel ervaringsverhalen.

 

hier ook weer een nacht vol stress en prikkelingen en griepgevoel.

 

ik moet nog 2 mg diazepam afbouwen Benzoslachtoffer en in de winter houd ik pauze,

tegen maart ga ik verder. ik doe 2 à 3 maanden over een halve milligram.

 

 

dank voor je reactie snoes !

 

tot volgende week ! ik ga een paar dagen naar mijn verblijfje buiten de stad.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen lieve allemaal,

Best apart, we kennen elkaar allemaal niet en toch kan ik op het moment beter met jullie praten als met mijn eigen vrienden. Wil even zeggen dat ik blij met jullie ben! En dat we af en toe ons gal spuwen is denk ik alleen maar goed, maar vanuit mij is het niks persoonlijks maar eerder frustratie over de situatie.

Lieve sneeuwhoen geniet van je dagen weg.

Lieve benzoslachtoffer het gaat echt beter worden, al kan ik je niet zeggen wanneer. Dit vind ik zelf ook spannend. Ik ben nu 5 weken en 3 dagen gestopt. Ik heb nu het gevoel dat ik in een soort bel leef. Alsof ik dronken ben. Probeer tegen jezelf te zeggen ooit is dit over, dan leg je jezelf geen druk op. Het komt echt goed. ik herken de omschrijving alsof ik een vreemde van mezelf ben. Ik weet soms niet meer wat van mij is of van de benzo's. Ons hoofd is gewoon vergiftigd van dit spul! we gaan er komen echt waar.

Liefs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemiddag allemaal. Wat herken ik toch alles wat jullie schrijven. Tegelijkertijd besef ik me dan dat er al zoveel achter me ligt en daar ben ik dankbaar voor. De depersonalisatie, de pijn, de depressieve en zwarte gedachten, de angst en onzekerheid of dit ooit voorbij gaat, de lichamelijke klachten en bovenal de klachten dat m'n hoofd en mijn hele persoon verdwenen leken te zijn. En vandaag ben ik ook al helemaal zonder medicatie. Dus nu gaat m'n lijf eerst de laatste beetjes opruimen.

Ik had echt gedacht weer in een gekke periode te komen doordat ik afgelopen dagen gestopt ben met het antidepressivum dat ik nog slikte. Gek genoeg voelt het juist veel beter. Net alsof ik nu eindelijk verlost ben van iets en dat het nu waarschijnlijk alleen nog maar beter kan gaan.

Geen idee wat er nu nog gaat komen en of er door het stoppen met het AD nog rare dingen gaan komen. Op dit moment schijnt de zon buiten. Ik merk dat ik ontzettend gevoelig ben voor het sterk wisselende weer buiten. Ik kan me van jaren geleden wel herinneren dat ik een beetje gevoeliger was in de herfst maar echt last had ik daar niet van. De afgelopen zomer was wel heel erg wisselend qua regen en zon. 

 

Ik kan me zo goed herinneren dat ik dagenlang op het Amerikaanse forum en op youtube zat te zoeken naar geruststelling. Ik heb daar ook regelmatig berichten neergezet en ik kon haast niet geloven dat ik ooit weer de oude zou worden. Op enig moment had ik zelfs het idee dat het allemaal fake was en dat het nooit meer over zou gaan. Elke keer zat ik de succesverhalen te lezen van honderden mensen die hier ook doorheen gegaan waren.

Allemaal hadden ze de meest rare klachten gehad en sommigen waren zelfs al 2 jaar bezig met het afschuwelijke proces.

 

Ik weet gewoon dat jullie op een dag ook weer beter worden en heel langzaam wakker worden uit deze nachtmerrie. Het is alleen zo vreselijk dat je nu niet weet hoelang het gaat duren.

 

Ik moet nog van een ander dingetje af en dat is m'n rookverslaving. Ik was vorig jaar een paar weken gestopt en dat ging helemaal niet. Ik vloog echt tegen het plafond aan en werd knettergek. Zo erg zelfs dat mijn vrouw en de huisarts zeiden dat ik maar beter weer kon gaan roken, dan kon ik dat later nog een keer oppakken. Nadat ik weer ging roken werden de klachten helemaal niet minder. Nu achteraf weet ik dat de klachten kwamen door het stoppen met de benzo. en die blijkbaar op dat moment het hevigst waren. De fase waar jullie nu inzitten.

Dus binnenkort is dat weer aan de beurt. En dan heb ik het voorlopig wel even gehad met alle dingen afbouwen en stoppen. Mijn zenuwstelsel moet dan voorlopig met rust gelaten worden.

 

Ik drink praktisch nooit alcohol, m'n hele leven eigenlijk al niet. Gewoon niet lekker. Heel af en toe nam ik een wijntje als ik ergens was maar het deed niet zoveel met me. De afgelopen jaren zelfs helemaal niets gedronken. 

Een week of twee geleden was ik op een tuinfeest en daar was een welkomstdrankje de bedoeling. Ik heb een paar nipjes genomen maar het viel helemaal niet goed. Ook dat heb ik veel gelezen, alcohol is echt funest in deze periode.

 

De afgelopen maanden was mijn lijf en brein in een waanzinnige constante stressmodus, dag en nacht stond alles onder een enorme spanning. Jullie kennen het ongetwijfeld.

Af en toe was ik het zo zat en zocht naar ontspanning en heel even niet dit gezeur. Ik kocht dan in het weekend een jointje en moet zeggen dat het best goed viel.

Ik was dan even ontspannen in mijn lijf en de slaap was dan ook redelijk goed.

In zo'n jointje zit niet de funeste chemie die in pillen van Bigpharma zit en ik denk dat het vele malen minder schadelijk is dan bijvoorbeeld alcohol.

Het heeft mij af en toe best geholpen om te kunnen slapen en even een paar uurtjes te ontspannen.

En het heeft volgens mij geen enkel effect gehad op het hele proces.

Als je dat zo heel af en toe doet wordt je er niet verslaafd aan.

Het is maar een tip en kijk maar wat je er mee doet. 

Zorg dan alleen dat je het niet teveel doet want dan heb je er weer een ander probleem bij.

En als je niet rookt bestaat er ook een zogenaamde vaporiser. 

 

Zo, weer een heel verhaal. Ik ga nu proberen weer wat centjes te verdienen want de bodem van de schatkist is al tijden in zicht. 

 

Jullie worden echt beter!

 

:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh ja, vandaag viel me ook weer iets op. Raar verhaal. Ik heb 2 honden en het laatste jaar had ik veel problemen met de honden. Ze voelen blijkbaar feilloos als er iets niet goed is met de baas. De ene hond heeft me zelfs een paar maanden geleden aangevallen en me ernstig gebeten. Daar ben ik weken van overstuur geweest want zo ken ik mijn honden niet. Ik was helemaal het gevoel met ze kwijt. Het was een soort machtsstrijd tussen de baas en de honden. Misschien kwam het door mijn onzekere gevoel dat ik zo vreselijk bij me had. De laatste weken gaat het weer veel beter. Blijkbaar begin ik het spel tussen de hond en zijn baas weer een beetje aan te voelen. 

Beetje raar verhaal misschien maar het geeft aan dat er echt wel iets mis is met ons tijdens deze periode.

Sorry hoor maar dit moest ik even kwijt. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Gaba,

Vind het helemaal geen raar verhaal. Beesten voelen zo veel! Ik heb zelf twee katten, eentje heb ik er pas geleden laten inslapen. Als ik het zwaar heb komen ze met me knuffelen of tegen me aan liggen. Ik denk dat jou hond merkte dat je echt jezelf niet was.

Even over de alcohol. Ik kan erg genieten van een wijntje, maar moet er nu niet aan denken. Lijkt wel of mijn lichaam zegt niet doen geen goed plan. Als ik dat ook eens met eten had, haha. Ik weet niet of jullie dit herkennen, maar kan blijven eten. Denk omdat je lichaam zoveel energie verbruikt en bij mij zal het ook wel met de ad te maken. Lijkt wel of ik gewoon geen seintje krijg, van joehoe ik zit vol. En Mij lukt het nu ook niet om te stoppen met roken, helaas. Rook nu max 5 sigaretten p/d maar dit kunnen er ook makkelijk 3 zijn. Ik heb me ook voor genomen om me dit niet op te leggen in deze periode.

Ik heb vanochtend wat boodschappen gedaan en nu net ook nog, maar moet bijkomen. Misselijk, draaierig, moe. Het is zo raar dat je wil, maar het gewoon niet gaat. Het idee dat je straks gewoon weer normaal boodschappen kan doen dat maakt mij alleen al gelukkig.

Denk Gaba dat het voor jou idd heel fijn om deze verhalen te lezen, dan kan je zien wat er bij jou al veranderd is! Bedankt elke x weer voor je steun!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Snoesje,

 

Jou zin :" Het idee dat je straks gewoon weer normaal boodschappen kan doen dat maakt mij blij" geeft mij enorm aangegrepen. Dit begrijp ik verdomd zo goed en ook ik snak naar de dag om te terug te mogen schoppen en te genieten. Telkens als ik boodschappen doe met mijn dwaze kop en trillend lichaam zeg ik tegen mijzelf en de volgende keer als ik boodschappen moet doen ben ik genezen. En zo overleef ik dit proces elke ochtend beloof ik mezelf dat ik de dag erna zal genezen zijn, stom hé. Maar wel super goed dat jij toch probeert om boodschappen te doen ook al ben je moe dit heb ik ook hoor, waar is de tijd dat ik uren aan een stuk kon schoppen?

Spijtig van je poes ik heb die van mij ook 3 jaar geleden moeten afgeven. In 2012 is mijn hond en poes gestorven. Toen had ik ook nog een pupy Baloe, spijtig genoeg hebben we Baloe moeten laten inslapen toen die  pas 2 jaar oud  was, had iets aan zijn hart. Ik ben hierom heel erg droevig geweest.Kon dit niet aanvaarden nogthans was ik ook droevig om mijn andere dieren maar dit was totaal anders. Ik miste Baloe enorm, ben dan maar een hondje gaan halen uit het hondenasiel. En zo is Locco bij ons terecht gekomen een super lieve husky met een groot hart. Baloe ben ik niet vergeten maar probeer nu Locco gelukkig te maken, heeft geen goede start gekregen in het leven werd mishandeld. Honden en poesen observeren onze lichaamstaal en voelen en zien alles. Dus als we ziek zijn dan voelen onze vrienden dit heel sterk aan.

Wat het eten betreft heb ik hierdoor echt geen honger maar ik verplicht me wel om gezonde voeding te eten om mijn herstel te ondersteunen. Maar jij hebt wel gelijk dat je zegt dat je veel eet door je AD, een van de nadelen van AD is gewichtstoename niet iets om vrolijk van te worden hé.

Ik denk niet dat dit nu het juiste moment is om te stoppen met roken dit brengt ook veel stress mee. En probeer er nu nog een beetje van te genieten tenslotte heb je momenteel niet zoveel om van te genieten. Stoppen met roken valt niet mee maar is wel haalbaar ikzelf ben nu 4 jaar rookvrij en dit is hemels. Wat een vrijheid. Ik heb er wel een jaar over gedaan om te stoppen zonder hulpmiddelen. Stopte telkens enkele dagen en rookte een paar sigaretten, die enkele dagen werden weken en daarna maanden en toen is het gestopt en had ik totaal geen trek meer. Het moeilijkste bij stoppen van roken zijn die jarenlange gewoontes. Als je stopt met roken (vergelijk het met een gebroken liefdesrelatie)loop je verloren en moet je nieuwe gewoontes aanleren en dit is zeer moeilijk voor ons als mens omdat wij gewoontedieren zijn. De lichamelijke ontwenning duurt maar een paar dagen. Maar de emotionele ontwenning duurt wel een paar maanden. Bij mij voelt het nu aan of ik nooit heb gerookt en ben ook dankbaar voor de uitbespaarde ziektes.

Lieve Snoes nog een fijne rest van de dag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Gaba, 

 

Hier wordt de laatste tijd veel geschreven wat wel fijn is. Misschien kunnen we in de toekomst alles bundelen en een boek uitbrengen " Het dagelijks leven van een benzoontwenner" of "De vier vechtertjes" wie weet ? (lol).

Nog eens bedankt voor jou verhalen deze zijn voor mij een grote steun.

Wat je hond betreft heeft hij jou misschien aangevallen tijdens een zwak moment. Honden leven in roedels en hebben een leider nodig waarvoor zij respect moeten voor voelen. Indien de leider zwak is door een verloren gevecht of ziekte hebben anderen honden geen respekt meer en willen zij de plaats van de leider innemen.

Misschien zeg ik maar wat, maar het aller belangrijkste is dat de hond zijn plaats in de roedel heeft teruggevonden. Honden vallen nooit aan uit plezier daar zit altijd een reden achter.

Dus jij wilt ook stoppen met roken ik kan je het ten zeerste aanraden. Ik heb ook vele jaren gerookt en ben uit deze gevangenis gestapt en voel mij mentaal zo vrij.

Wat het jointje betreft is dit voor mij geen goed idee ik moet maar naast een jointjesroker staan en wordt al duizelig (had ik ook met sigaretten).

Heb dit wel regelmatig gerookt tijdens mijn jeugd maar nu met het ouder worden ben ik heel gevoelig geworden, heel raar.

Wijn of alcohol drink ik ook niet heb dit ook niet nodig om plezier te maken. Maar wat ik wel heel erg mis is een tas koffie van zodra ik genezen ben voor mij een cappuccino met veel schuim graag.

Blij dat je je nu beter voelt zonder AD maar zo verwonderlijk is dat niet hé. Weet jij dat Prozac maar op een 20tal mensen is uitgetest en zeggen dat er miljoenen deze AD slikken. Bangelijk toch?
Ziezo ik ga je nu laten ben zo moe.
Tot ..............

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Benzoslachtoffer en Snoes, het zijn eigenlijk best bijzondere verhalen die we delen. Vandaag heb ik bijna geen afspraken dus heb ik even de tijd om wat te schrijven. Benzoslachtoffer ik denk dat je gelijk hebt met de honden en de roedel, zo heb ik het ook maar uitgelegd voor mezelf. De hond die me aanviel is een echt macho mannetje dus ik denk dat hij mijn zwakte voelde en het wilde proberen om de leider van de roedel te worden. Bij mensen ben ik dat overigens ook wel eens tegengekomen. Ik heb het de hond maar vergeven. Had wel 7 hechtingen in mijn hand. Het is helemaal niet het type hond dat agressief is, het is een labrador en de andere hond is een jack russel teefje.

 

Wat ik van jullie begrijp is dat de lichamelijke klachten het meest opspelen lijkt het wel. Ik probeer nog even terug te denken en voor zover ik me kan herinneren duurde dat bij mij niet zo heel erg lang. De eerste paar weken waren het ergst. Ik had een vreselijke last van m'n nekspieren en m'n schouders. Het was net of er iemand met een breinaald in zat te poeren. Daarvoor ben ik nog een aantal keer bij een fysiotherapeut geweest maar dat hielp helemaal niets. Na een maand of twee was dat weg. Als ik terugdenk ben ik niet heel erg bedlegerig geweest. Ik probeerde zoveel mogelijk een vaste structuur aan te houden. Dus elke dag zoveel mogelijk op dezelfde tijd naar bed en dezelfde tijd opstaan. Of ik nou slecht geslapen had of niet. 

Er waren die eerste maanden wel elke keer gekke klachten. Buikpijnen, pijn in m'n heupen, in m'n gewrichten. Ik kreeg migraine terwijl ik dat nooit had, traanogen, de ergste griep die ik ooit heb gehad, hoofdpijn, ademhalingsproblemen, opgezette klieren in m'n hals etc. Ook raar was dat ik constant tandpijn had. Dus geen kiespijn maar tandpijn, ik voelde gewoon de zenuwen in m'n tanden.

Eigenlijk alles waar zenuwen zitten deed me pijn. Ik had een rare geur bij me, transpiratie en ontlasting roken raar, net alsof het niet van mezelf was.

 

Iets dat ik ook moeilijk kan verklaren is het feit dat ik afgelopen december (een maand na de stop) ontzettende pijn in allebei m'n knieën kreeg. In de ene knie zelfs zo erg dat ik naar een specialist moest. Ze hebben toen in het ziekenhuis een scan gemaakt van die knie en zagen dat er wel wat slijtage zat. De orthopeed besloot om een kijkoperatie te doen in de knie en daarvoor werd een afspraak gemaakt. Hij zou dan een stukje kraakbeen verwijderen.

Ik heb de afspraak gemaakt voor 2 weken later. Ik ben helemaal niet bang voor operaties of wat dan ook maar de volslagen paniek sloeg toe bij de gedachte dat ik in een operatiekamer kwam te liggen.Allerlei rare paniekaanvallen sloegen toe. Ik heb de assistente opgebeld en uitgelegd wat er aan de hand was en dat ik net gestopt was met een sterke benzo. Ze begreep het volkomen en vond het alleen maar verstandig dat ik de operatie heb afgezegd. En wat denk je: 2 tot 3 weken later was de pijn gewoon weg en is niet meer teruggekomen. 

Een jaar of twee geleden ben ik ook nog bij een reumatoloog geweest die de diagnose reuma gaf en ook die klacht is verdwenen.

Geloof het of niet, maar zowel tijdens het gebruik als na het gebruik zijn er zoveel klachten geweest. En het bizarre aan het verhaal is dat de klachten allemaal verdwenen zijn.

Vandaar dat ik zowat elke klacht die ik heb aan de benzo toeschrijf. Ik geloof nu echt dat de chemische troep tot in je merg en in de kleinste gaatjes en cellen  van je lijf gaat zitten.

 

Probeer je eens voor te stellen dat ik nooit bij de huisarts kwam omdat ik simpelweg nooit wat had. Misschien een keer een wratje of zo. Meer niet.

De afgelopen jaren ben ik zo vreselijk veel bij de huisarts geweest, elke keer weer bloedonderzoek en verwijzingen naar specialisten. Psychologen, psychiaters. Nooit bleek er iets fout te zitten.

Echt waar, ik heb de meest ingewikkelde onderzoeken gehad. Longfoto's, darmonderzoek, maagonderzoek, MRI scan van m'n hersenen, scans van m'n knieën, slaaponderzoeken waarvan een keer onder narcose en 2x een nacht in het ziekenhuis. Er was nooit iets te ontdekken.

Ik heb bij specialisten de diagnoses ME/CVS gehad, Fybromyalgie, hyperacusis, Tinnitus, PTSS en ga zo maar door. 

Uiteindelijk was de conclusie ook vaak dat ik maar moest accepteren dat ik ouder werd. 

 

Het ergste van alles dat ik meemaakte was dat een pijnspecialist/neuroloog me het medicijn Cymbalta voorschreef. Dat was tegen de vreselijke pijn in de spieren en ook een antidepressivum. Daar ging in mijn brein en lijf  iets zo vreselijk mis met de combinatie met de benzo dat mijn omgeving dacht dat ik nu echt gek geworden was. Ik vloog letterlijk tegen de muren op. Mijn vrouw heeft toen in paniek een goede vriend gebeld en ze hebben me in het weekend naar de eerste hulp van het ziekenhuis gebracht.

Daar was een arts die meende dat ik een psychose had. Hij heeft toen gebeld met een apotheker en een neuroloog en aan de combinatie van de 2 medicijnen kon het niet liggen volgens hem. Hij wilde dat ik opgenomen werd en schreef met het antipsychoticum Haldol voor.

Mijn goede vriend en mijn vrouw waren het eens met de arts en vonden dat ik die Haldol moest gaan slikken.

Blijkbaar had ik mezelf nog voldoende in de hand en heb dat geweigerd in te nemen en ben cold turkey gestopt met de Cymbalta, wat ook weer ontzettend nare ontwenningsverschijnselen gaf enkele weken. Maar daarna ging het al stukken beter met me.

 

Mijn vrouw klaagde erover dat ik tijdens de slaap nogal snurkte en regelmatig met ademen stopte. Dat vond ze best eng want ik ademde in de slaap een tijdje niet en ineens lag ik dan naar adem te happen en maakte wilde bewegingen, net of ik stikte.

 

Toen ik op enig moment op internet zat te zoeken kwam ik op een forum tegen dat iemand daar ook last van had en daar was het opgehouden nadat hij met benzo's was gestopt. Ik ben toen verder gaan zoeken en het bleek dat de benzo uiteindelijk ook de ademhalingsspieren verslapt en verzwakt. En ineens ging er door dat forum een wereld voor me open. Mensen beschreven heel vaak deze klachten.

Dat gaf voor mij de doorslag om de benzo te stoppen. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik het juiste forum (benzobuddies.org) heb gevonden en het was een hel om eraf te komen. Een hel die niet te beschrijven is en alleen begrepen wordt door mensen die dit hebben meegemaakt.

 

4,5 jaar heb ik de benzo gebruikt. Het eerste jaar was het een zegen om te slapen en was het medicijn m'n vriend. Ik weet nu zeker dat je erg ziek wordt van langdurig gebruik. Ook dat zal per persoon verschillend zijn maar inmiddels heb ik op benzobuddies duizenden mensen deze getuigenis zien afleggen. Youtube staat er vol mee. Nederland lijkt wel een apenland wat betreft de kennis op dit gebied. Landen als Australie, Amerika en Engeland lopen hier ver op vooruit.

 

Lieve mensen, inmiddels gaat het steeds beter en beter met me. Ik kan niet uitleggen hoe bevrijdend het werkt als je van deze afhankelijkheid af bent. Hoe vreselijk lang het duurt, maar dat het absoluut de moeite waard is. Pas als je uit de jarenlange roes komt, begin je te beseffen wat medicijnen een ravage aanrichten in je lijf en in je brein.

 

Al mijn klachten die ik de afgelopen jaren gehad heb, verdwijnen langzaam aan. 

 

Het spijt me dat ik weer een beetje doordraaf hier. Het is echter zo,n beetje de enige plek waar ik m'n gal kan spuien en waar mensen dit misschien begrijpen.

 

Verdorie, ik zou zo graag willen dat hier nog veel meer mensen komen vertellen hoe het echt zit met die verrekte medicijnen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve allemaal,

Zit er even doorheen heb geloof ik even een peptalk nodig. Vanmiddag wist ik niet meer zeker of ik mijn beta Blokker had ingenomen. Dus dacht doe het niet. Ik voelde gelijk dat mijn zenuwstelsel van slag is. Alles tintelt, prikt, kreeg gelijk paniek. Ik weet dat ik geduld moet hebben en mijn lichaam nog veel langer de tijd moet geven, maar maakt me zo verdrietig. In mijn hoofd gaat het goed, maar mijn lijf is zo van slag! Gaba jij zei dat de meeste zich na een maand of 2 tot 3 beter gaan voelen toch? Mijn huid doet gewoon pijn!

Ik duik mijn bed in, ben zo boos!

Liefs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...