Spring naar bijdragen

Lorazepam


Lariepam

Aanbevolen berichten

Mijn situatie:

Maart 2014 kreeg mijn man een ernstige aandoening, hij kon overlijden, gelukkig gebeurde dat niet, hij heeft 4 maanden gerevalideerd in een kliniek.

Hij heeft nu een Niet Aangeboren Hersenletsel. Ik heb hem alles weer moeten leren vorig jaar.

Ik maakte een heftige en onzekere tijd door, wist niet waar we samen uit zouden komen.

Ik ben kostwinnaar met een fulltime baan, om alles door te gaan kreeg ik Oxazepam van huisarts, hij vond me te voorzichtig, advies: 2 keer dgs 1 Mg Lorazepam en dus verslaafd geraakt. Bij een andere arts terecht gekomen, moest direct stoppen met Lorazepam, na gebruik benzo gedurende 9 maanden. Dat was hel. Nu ben ik wekenlang aan het afbouwen geweest, kwart Mg per 2 weken.

Wist niet dat het zo zwaar zou zijn. 12 dagen geleden laatste kwart ingenomen en ik heb veel last van onrust en angst. Mijn man kan me niet helpen, ik voel me heel alleen, geen steun van een arts.

Niemand heeft me gewezen op de mogelijkheid via Diazepam af te bouwen.

Niemand heeft me gewezen op deze site (ik neem aan dat verslaving de baas zichzelf goed kenbaar heeft gemaakt bij huisartsen en specialisten).

Ik had graag E-Health ondersteuning gehad.

Dank zij dit forum ontdekte ik de site van professor Ashton.

Ik ben heel erg geschrokken van wat ik las: de consequenties van langdurig benzo gebruik.

Ze gaan als zoete broodjes over de toonbank van de apotheek, herhaalrecept via Internet is geen probleem.

Wel ben ik blij met de goed onderbouwde, duidelijke informatie van dr. Ashton.

Het steunt me om door te gaan.

Ik wist niet dat de ontwenning zo lang zou duren.

Mijn vraag: ik kreeg advies van iemand om alsnog Diazepam te vragen aan de huisarts, omdat ik het zo moeilijk heb.

Is dit nu nog zinvol, of kan ik beter op mijn tanden bijten en doorzetten ipv weer een pam te slikken?

Iedereen die aan het ontwennen is: veel sterkte gewenst.

Lariepam

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Ach, wat spijt het me dat ik deze reactie niet eerder heb gezien. Zoals je hier kunt lezen heb ik de afschuwelijke periode doorstaan. Ik ben er inmiddels ruim 7 maanden vanaf. Het was gewoon de hel om hier vanaf te komen. Maandenlang heb ik eerst stukje voor stukje afgebouwd volgens Ashton methode. Ik zie dat je die ook gebruikt hebt en dat is volgens de echte deskundigen de beste manier om hier vanaf te komen. Ik zit al bijna een jaar op benzobuddies.org en het is me wel duidelijk dat we in Nederland nog niks weten van de benzo's. Artsen heb geen idee. Kijken je aan alsof je gek bent als je zegt dat dit zo vreselijk afschuwelijk is.

Ik zou zo graag willen dat er veel meer voorlichting volgens de Ashton methode komt en dat we met z'n allen hier een steun kunnen worden voor degene die hier nog aan moeten beginnen of al onderweg zijn.

 

Mensen hebben geen idee van de verwoestende werking van benzo's. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 11 months later...

@Benzozat

Goed om te horen dat je na 7 maanden van de lorazepam af bent!

Ikzelf ben momenteel aan afbouwen, gebruik sinds 5 maanden en zit nu op 2,5 mg (was 4 mg), ik heb met de arts 0,25 mg per week afgesproken dan zou ik er in 10 weken vanaf moeten zijn. Als we de Ashton methode volgen dan in 20 weken. Merk dat ik lichter ga slapen en korter, is dat ook jullie ervaring? Arts wil op 2,5 mg houden maar ik wil verder, maar moet wel te doen zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als ik jou was zou ik niet meer diazepam nemen. je hebt nu al die moeite gedaan om te stoppen. Je mag dit niet weggooien! Dit is tenminste mijn idee. En ik ben geen arts maar enkel ervaringsdeskundige. Ik denk dat de meeste ervaringsdeskundigen op dit forum je hetzelfde advies zouden geven. En ik denk dat ervaringsdeskundigen het meestal wel beter weten dan artsen. Artsen schrijven maar en beseffen niet hoe lastig het afbouwen is. Maar het is verschrikkelijk . Ik leef met je mee. Moed! en hopelijk gaat het vlug beter. 

 

Kanarie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Ik sluit mij aan bij Kanarie, je bent al ver en dan begin je weer met benzo. Mij psy wil afbouwen met lorazepam verder, gaat aardig, zit bijna op 2 mg . Over zet op diazepam kan ook verkeerd uitpakken en de lange halfwaarde tijd is niet ideaal, de schok gewijze afbouw lorazepam ook niet, maar opmerkelijk genoeg gaat stap van met 1/8 minder nu goed bij mij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

@Benzozat

Goed om te horen dat je na 7 maanden van de lorazepam af bent!

Ikzelf ben momenteel aan afbouwen, gebruik sinds 5 maanden en zit nu op 2,5 mg (was 4 mg), ik heb met de arts 0,25 mg per week afgesproken dan zou ik er in 10 weken vanaf moeten zijn. Als we de Ashton methode volgen dan in 20 weken. Merk dat ik lichter ga slapen en korter, is dat ook jullie ervaring? Arts wil op 2,5 mg houden maar ik wil verder, maar moet wel te doen zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Maro,

Ha Maro

Goed dat je wilt afbouwen!

Wisselend. Ervaar vooral korter en onrustiger slapen na een dosis vermindering. Sinds paar maanden serieus aan afbouwen met 1/8 mg per keer en nu ervaar ik ook onrust gevoelens, vooral dag 3 en 4 is vrij heftig en dan trekt weer weg en doe ik volgende dosis vermindering. Als je met 1/8 per paar dagen doet is het te behappen. 0,25 mg in 1 trek ik niet. Onerschat niet, is te doen, ik wil er na de zomer af zijn......

Heb je overleg met arts over afbouw?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...