Spring naar bijdragen

Nieuws, actueel & media


Paddy

Aanbevolen berichten

Klopt verlan is heel erg Renault 25 (van de jaren 80/90) maar het gebeurt nog steeds. Het zijn wel weer nieuwe woorden die de pubers van nu gebruiken dus in die zin wel vernieuwend. En als je het "op je gevoel" ook probeert als oudere dan zit je er vaak naast. Vaak wordt het woord zo vervormd en dan ook nog eens fonetisch geschreven dat je er de ballen van snapt. En dat was dan ook de bedoeling. :) 

Ik zoek er maar geen link met voorbeelden bij want zo gauw het op een website staat is het al boloss. Wat geen verlan is maar wel slang :P 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ik heb gezocht naar die aflevering van Louis Theroux maar kan het niet vinden. Er was vorige week dinsdag? Volgens mij, een aflevering van dr Phil waar een vrouw van 28 of 29 zwaar verslaafd was aan alcohol. Ik ben niet zo'n fan van dr Phil maar vond het wel heftig om te zien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Bij dr. Phil zijn vaak alcoholverslaafden. Of drugsverslaafden. Het is nogal om het effect gemaakt, Amerikaans, maar toch vaak boeiend om te zien. En het aanbod, opname in een of ander luxe afkickkliniek, waar een vriend van dr. Phil toevallig de eigenaar van is B) is ook mooi.

Het is fijn om te zien dat iemand die eerst heel erg tegenstribbelt en boos is, toch die hulp wil aanvaarden. En dat het publiek erg meeleeft. Of het nou in scene is gezet of niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 6 months later...
  • 1 month later...

Ik vind de signalering niet verkeerd. Het is volgens mij vooral een constatering; kijk nou eens hoe het komt dat er zoveel slachtoffers onnodig in het ziekenhuis terecht komen. Niet door vuurwerk, maar door alcoholgebruik, moeten we daar niet iets aan doen? Zo zou je het ook kunnen lezen.

De meeste mensen denken n.a.v. het verhaal dat hun iets ontnomen wordt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even een ander iets: tijdens de laatste vorstperiode van alweer een paar jaar geleden, waren er in dat seizoen 13.000 ongelukken vanuit ziekenhuizen en huisartsenpost gemeld van schaatsers. In Nederland. 

Jaaaaaaaaaaaa, 13.000. Het aantal nullen klopt. Ook maar verbieden dan, kost de gemeenschap wel heel veel geld....;). En belast het zorgpersoneel ook behóórlijk. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook verbieden ja. 
Sowieso alle sport verbieden, moet je eens tellen hoeveel blessures!

Roken verbieden natuurlijk, een nobrainer.

Patat verbieden en cola. Alle frisdranken sowieso.

Op vakantie gaan ook maar verbieden, daar kan je van alles oplopen.

Keukentrappen verbieden. Traplopen sowieso. Fietsen ook en elektrische fietsen al helemaal. En auto's natuurlijk. 

Ff denken wat blijft er nog over ? Ook dat verbieden :D 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Renaldo ik zie wat je bedoelt maar het leven zit vol met drugs. Mijn begin van de dag vandaag is op de telefoon (daarvan had ik trouwens gezegd dat ik dat niet meer zou doen als eerste), dan koffie en dan moet er gesport worden. Dat zijn er al 3. Werk is ook een drug tot op zekere hoogte. Velen checken dwangmatig hun mails in het weekend.

Anderen amuseren zich met lachgas en raken eraan verslaafd. Mijn vrouw brengt meer uren per dag door op de ipad dan ik op mn werk. Mn dochter verzamelt k-pop albums, ze moet ze allemaal hebben ook al is het hetzelfde album maar met een andere foto erin. Alles wordt (lijkt het) tegenwoordig zo ontworpen om je verslaafd te maken.

 Beter dan verbieden, kinderen bewust maken van verslavingen en hoe eraf te raken. Maar hoe kan je dat doen op een voor pubers acceptabele manier??

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Ik dronk op me 13 e ook wel af en toe wat en rookte en blowde ookal. 
 

denk dat ik vanaf me 14e/15e al vrijwel dagelijks dronk,in ieder geval meerdere dagen in de week. 
 

er op terug kijkende had ik ergens tussen me 17e en 20e ofzo echt wel al een flink probleem,Maarja eerst nog jaren in de ontkenningsfase. 
 

ben nu 43,ken je nagaan :face-icon-small-shocked:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

17 minuten geleden zei Pinkman:

Wat is de leeftijd dan wel. Ik had graag in mijn schooltijd iemand van ons voor me gehad om voorlichting te krijgen over een alcoholverslaving. Daar had ik wat aan gehad, want mijn beeld van een verslaafde was iemand die van 's morgen tot dat die niet meer kon door ging met drinken. 

Zoals ik dus

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...