Spring naar bijdragen

4 jaar hoge dosis Clonazepam en nu er bijna vanaf. (hoop ik)


Gaba

Aanbevolen berichten

Ja zo heb ik het inderdaad in gedachten met de druppels.

En misschien als ik dan op 3 druppels per dag zit. Dus 3x daags 1.dan misschien wel over op de diazepam en dat dan weer afbouwen. Maar dat zie ik dan wel. Ga vrijdag naar de huisarts dus zal dan ook beginnen.

Hou jullie op de hoogte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hey Kanarie,

 

nee, niet iedereen krijgt deze stoornis zomaar opgeplakt, nu draaf je door. :-)

 

 

het is een hele nare aandoening, die soms op oudere leeftijd kan uitdoven.

het is een aandoening, die niet zo moeilijk is, om vast te stellen, meestal.

vaak ligt er een vroegkinderlijk trauma aan ten grondslag ( in de vroege fase van de emotionele ontwikkeling) of je kunt er niet zijn, omdat je gebruikt/misbruikt enz. word. Het gaat dan al fout aan de basis.

wel vind ik dat ze tegenwoordig, alles wat maar afwijkt, te snel, een plakker geven. (ADD, ADHD, PSYCHOTRAUMA'S)

aan dat laatste stoor ik mij wel. in de psychiatrie moeten ze diagnoses stellen, anders wil de zorgverzekeraar het niet vergoeden,

dit vind ik vreselijk...een krankzinnig systeem..

 

hey Anouk,

 

je kunt na minderen van 1 druppel steeds wachten tot je wat stabieler bent, dus je kunt er zo lang over doen, als je wilt. Ja, dat kan ook, later overstappen op diazepam. je kunt kiezen, voor borderline kies je niet, het overkomt je.

dag !

bewerkt door sneeuwhoen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sneeuwhoen.

Ja ik geef mezelf tot december. Vind dit voor mezelf fair. Word in januari 25 en mijn wens is om dan benzo af te zijn, dus weer mezelf. En over 'de labeltjes' heb je ook gelijk. Ja ze plakken tegenwoordig snel labels. Maar ik heb het echt. Had het als klein kind zelfs al. HeB gelukkig goede Hulp gehad.

Dus kanarie, wat jij zegt klopt dus niet

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat benzonooitgeweest bedoeld is dat bij pas bij geen (zonder) benzodiazepine je beter gaat voelen, weer als vanouds voordat je deze gebruikte.... naar mate je minderte kan het al zijn dat je je beter gaat voelen, weer gestabiliseerd bent, dan ben je klaar voor vogende dosis vermindering. Mooi streven om er per eind van het jaar af te zijn!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sneeuwhoen je zult wel gelijk hebben dat niet iedereen  borderline krijgt opgeplakt.

Sorry ik heb niemand willen kwetsen. Integendeel

Anouk , Ik geloof zeker dat je borderline hebt. Sorry als ik je daarmee zou gekwetst hebben.

Wat wil je zeggen met die foto?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Is je vergeven kanarie. Voelde me inderdaad wel een beetje gekwetst en beetje aangevallen. Maar als je zelf niet weet wat het is of niet met iemand samen leeft die boderline heeft lijkt het inderdaad ook een stempel die er verder niet toe doet. Inderdaad doen ze dat tegenwoordig veel te makkelijk.

Ik ben gelukkig wel goed onderzocht door verschillende psychologen en psychiaters. En kan me inderdaad ook zeker vinden in deze diagnose. Jammer genoeg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo,

 

Dit is nieuw voor mij, maar ik heb advies nodig en na het lezen van dit forum denk ik dat jullie dat misschien voor me hebben.

 

Vorige week vrijdag ben ik gestopt met het nemen van de rivotril die ik nu al jarenlang slik tegen rusteloze bene en insomnia. Dit vanwege een zwangerschapswens.

Zondag heb ik een wat ik dacht een ernstige griep gekregen gepaard met wat ik dacht dat hyperthyroid verschijnselen waren (ik heb sinds een jaar geen schildklier meer en slik vervangend hormoon. Mijn schildklier waarden blijken echter goed te zijn. En nu de griep weg is, bleven vandaag zoveel rare klachten over, die ik als ontwenning herken doordat ik ze over de jaren heen heb gezien bij mijn vader wanneer hij af en aan in klinieken belande voor alcohol ontwenning.

 

Tot mijn grote schrik komen al mijn symptomen overeen met rivotril ontwenning! Terwijl ik al die jaren zo gedacht heb dat ik oplette en elke zomer mijn dosis langzaam afbouwde om geen gewenning te krijgen!

 

Ik ben gelukkig nooit meer dan de voorgeschreven dosis gaan slikken (1 mg) en kan het haast niet geloven dat bij zo'n lage dosis afhankelijkheid kan ontstaan, maar de symptomen en de samengang bewijzen echt het tegengestelde!

 

Mijn huisarts is op vakantie en de vervangend arts heb ik niets aan, maar ik wil hiervan af. Nu las ik dat direct stoppen absoluut niet goed is, en het voelt ook echt alsof mijn lichaam uit elkaar valt, maar wat kan ik het beste doen? Moet ik toch echt weer met een iets lagere dosis beginnen en van daar afbouwen?

Het voelt zo tegenstrijdig om een middel waardoor je je zo slecht kan voelen weer te gaan nemen, ook al is het om af te bouwen, maar ik wil ook niet het risico lopen deze symptomen langer te houden door cold turkey te blijven.

 

Heeft iemand hier advies over?

Ik weet dat mijn lichaam door de afgelopen twee jaar (twee schildklier operaties en een gebroken rug door autoongeluk) heel erg verzwakt is en dat het dit niet lang aankan, ik verlies alleen nog maar meer gewicht en ben al broodmager. Ik ben in de laatste paar dagen zoveel verzwakt dat ik amper nog de trap op kan lopen en dit komt niet alleen door de griep die ik had.

 

Ik voel me echt heel dom, dat ik hier niet allerter op was, terwijl ik de symptomen van ontwenning zo goed ken en de risico's van elk gele sticker medicijn zo erg vermijdt...

 

Wat nu?! Ik kan me ook niet voorstellen hoe het is voor diegenen die hier al zo lang mee zitten, dat het zo lang duurt!

 

Liefs,

I.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Ives,

 

Welkom hier, spijtig genoeg weet ik niks over rivotril daarom kan ik of durf ik je ook niks aanraden. Van CT stoppen daar in tegen weet ik al 15 maanden wat een hel dit is.  Op het forum zitten er wel ervaringsdeskundigen die jou met raad kunnen bijstaan. Hopelijk vindt jij hier de nodige steun. Veel sterkte. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Ives,

Hoe lang neem je ze nu niet meer? Denk dat het daar een beetje van af hangt. Ben je nog maar net gestopt, zou ik terug beginnen en stilletjes aan afbouwen. Ben je al enkele weken gestopt, zou ik niet herbeginnen. Maar ik heb ook zelf geen rivotril genomen, dus kan je eigenlijk ook niet echt zeggen wat je zou moeten doen. Rivotril 1 mg is zwaarder dan wat ik nam, dus durf niet echt zeggen wat het beste is.

Gaba weet jij raad?

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor jullie snelle reactie!

Ik ben nu 5 dagen gestopt en heb eigenlijk geen vermindering van symptomen...
het lijkt zo weinig, heel naief, maar ik ben echt verbaasd over de heftigheid van dit middel!

 

Liefs,

I.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Ives ,

 

Ik ben momenteel te moe om veel te reageren maar in de ashton Manual vind je al veel.

http://www.benzo.org.uk/amisc/dutchmanual.pdf

 

1mg Rivotril komt overeen met 20 mg diazepam.

Normaal raad de Ashton aan om over te schakelen op Diazepam.

Maar er zijn hier anderen op dit forum die meer gespecialiseerd zijn in Rivotril.

Veel sterkte

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor je reactie, ondanks de moeheid.

Ik had de manual vandaag gelezen, en zag het. Bizar!

Helaas kan ik niet tegen diazepam en zit ik tot mijn eigen huisarts terug is over drie weken, zonder behulpzame arts. Ik denk dat ik maar gewoon langzaam ga minderen,
ik wil echt niet riskeren dat ik langer dan nodig deze symptomen heb, ik heb net een nieuwe baan!

 

Sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Ives,

 

Je kunt het beste nu overstapen op 20 mg diazepam per dag.

Je kunt er eventueel 18 mg van maken. Blijf hier een poos op hangen tot je stabiel bent.

Want in één keer stoppen met rivotril is heel ellendig en niet verstandig, daarom overstappen op diazepam 18 of 20 mg.

Zorg, dat je steeds diazepam krijgt van hetzelfde merk.  5 mg en 2 mg (met breuklijn) PCH bijvoorbeeld.

Als je een ander merk krijgt, dan heb je kans, dat je een net verworven evenwicht weer kwijtraakt.

In alle merken zit wel dezelfde hoeveelheid diazepam, maar de hulpstoffen zijn anders en dit maakt, dat de manier waarop het opgenomen wordt door je lichaam anders is.(sneller of langzamer enz) Dit kan voor disbalans zorgen.

Daarna langzaam afbouwen, maar dat komt later, wanneer je stabiel op diazepam bent.

Omdat je mogelijk heel slaperig wordt van 18 tot 20 mg tegelijk, kun je de diazepam verdelen in 2 of 3 giften per dag.

Op vaste tijden innemen.

Sterkte !

bewerkt door sneeuwhoen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 dagen gestopt is nog niet zo lang, ik zou er toch over denken dan om opnieuw te beginnen en af te bouwen. Je zegt dat je tegen diazepam niet kunt. Gaba nam ook rivotril en hij schuurde telkens een streepje op schuurpapier van het medicijn. Heb je zijn verhaal al eens gelezen? Zou ik zeker doen. Hij weet hier het beste hoe de rivotril werkt. Hoop dat hij dit snel leest!

Veel succes in ieder geval!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee, ze bedoelt echt dat je je pas beter gaat voelen zonder benzo hoor! Het gaat je lukken!

Liefs,

 

@Anoek, alle medicatie is gewoon shit. Je moet er idd van af voordat je je helemaal jezelf weer gaat voelen. Zo bedoel ik het. Het is vergif. 

Zie dit filmpje

 

 

https://www.psychosenet.nl/antipsychotica-en-dss/?utm_content=bufferac63b&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer chi

Lees aub dit artikel van Jim van Os, de beste psychiater van Nederland. Vooral zijn laatste zin is belangrijk.

 

Ik citeer: "

Psychologische benaderingen gericht op leren omgaan met psychotische verschijnselen worden in de praktijk veel te weinig toegepast. Mensen de weg terug helpen vinden naar opleiding en werk – op aangepast niveau waar nodig – is wellicht nog het beste medicijn: meedraaien in de sociale wereld is helend voor brein en geest" 

 

Mensen, alles is bedacht, weet je dat we nooit voor 1940 dit soort medicatie kende, en ook niet dergelijke ziekten. Het is allemaal bedacht en wij laten ons een stempel opdrukken en dan denken we dat we deze medicatie nodig hebben. Hoe kun je met een brein, dat zo mooi in elkaar zit, gaan knoeien? Daar is het brein niet voor gemaakt.. Houd je zelf niet voor de gek. Please educate yourslef and educate your loved ones.

 

Onzin, die troep, makkelijk om voor te schrijven maar een hel om er vanaf te komen. Met dank aan onze psychiaters en artsen die er geen bal verstand van hebben. Geen wonder dat het zelfmoordpercentage stijgt en stijgt.

 

Luister @ Anoek, ik wens jou het beste en succes met afbouwen. Als je er maar de tijd voor neemt. Altijd eerst van de benzo's afkomen en dan pas van de andere medicatie. En je kunt na het slikken van je laatste benzo nog jaren in een withdrawal zitten en laat je artsen dan niet zeggen dat het niet goed met je gaat. of dat je een of andere psychische stoornis hebt. Die heb je nl niet, dat komt door de medicatie!!!  Pcychische stoornissen zijn verzonnen door de farmaceutische industrie. 

 

Dit filmpje geeft heel mooi aan hoe je zonder medicatie met je psychische problemen kunt omgaan. Zo kan het ook!

 

 

Laten we op en vechten tegen dit vergif m.n. de benzodiazepines, maar vergeet ook vooral niet de Antidepressiva en de antipsychotica. Ooit zal het verboden worden. Daar ga ik voor! 

 

@Ives, luister naar Sneeuwhoen, een CT is echt af te raden, Je komt er niet door heen of je houdt jarenlang klachten. Maar wat je zelf wilt. Ik denk niet dat jouw arts er verstand van heeft. Even voor de duidelijkheid: De Asthon Manual is goed, maar de afbouwschema's zijn nog veel en veel te snel. Doe het zo langzaam mogelijk. De Asthon manaul is wel aan vernieuwing toe. Maar ik ben dankbaar dat ik het gevonden heb op internet!

 

Succes allemaal!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Benzonooitgeweest

 

Bedankt voor je waarschuwingen zoals :

 

" Mensen, alles is bedacht, weet je dat we nooit voor 1940 dit soort medicatie kende, en ook niet dergelijke ziekten. Het is allemaal bedacht en wij laten ons een stempel opdrukken en dan denken we dat we deze medicatie nodig hebben. Hoe kun je met een brein, dat zo mooi in elkaar zit, gaan knoeien? Daar is het brein niet voor gemaakt.. Houd je zelf niet voor de gek. Please educate yourslef and educate your loved ones".

 

Helemaal akkoord, maar over de datum 1940 heb ik toch mijn twijfels als je weet dat Hitler een grote pillenliefhebber was :

Volgens een 47 pagina's tellend dossier dat is samengesteld door de Amerikaanse Militaire Inlichtingendienst gebruikte Hitler tijdens de oorlog maar liefst 74 verschillende medicijnen, waaronder methamfetamine, ook bekend als crystal meth. 

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3768122/2014/10/13/Hitler-was-groot-liefhebber-van-crystal-meth.dhtml

 

Vraag mij toch soms af vermits de artsen hier echt of maar weinig over weten of deze geen dubbele agenda hebben ?

Maar bon ondertussen zitten wij wel met de problemen. 

Liefs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Ellendig, ja ik ga idd maar gewoon terug eraan en langzaam afbouwen, diazepam is echt geen optie, maar ik heb de rovotril in redelijk kleine dosering per pil, dus ik kan het in kleine stapjes doen.

 

@Sneeuwhoen, diazepam kan ik echt niet hebben en op het moment ook niet aan komen, maar CT is duidelijk ook onverstandig, dus dan maar langzaam rivotril afbouwen!

Heel erg bedankt allemaal!!

Liefs,
I.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@benzoslachtoffer. Ja zal helaas wel!

Blijft troep.

Schrijf mijn woede van me af. We zitten allemaal min of meer in het zelfde schuitje.

Voor iedereen hier op het forum heb ik respect en vind ik het crimineel wat ons is aangeaan.

Maar er is ook hoop. Doorgaan en doorzetten. Eenmaal genezen zinn we de gelukkigste mensen op aarde. Just keep walking!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...