Spring naar bijdragen

4 jaar hoge dosis Clonazepam en nu er bijna vanaf. (hoop ik)


Gaba

Aanbevolen berichten

Hallo Anouk, Ik heb wat schommelingen gehad in mijn gewicht tijdens het Rivotril gebruik maar niet dusdanig zoals jij het beschrijft. Ik ben nadat ik gestopt ben wel flink aangekomen maar dat was denk ik meer door het stoppen met roken. Ik gebruikte Rivotril alleen maar voor het slapen en overdag niet. Misschien is wat jij doet qua afbouwen wel goed - dus verspreiden over de dag- want het is een tamelijk kortwerkende benzodiazepine en ik kreeg halverwege de dag de ergste ontwenningverschijnselen. Als je het meer verspreid over de dag en dan aan dosisreductie doet is het wellicht draaglijker. Drink je nu nog alcohol erbij? Want dat is een combi die niet goed samen gaat. Alcohol en benzodiazepines pakken beiden op de Gaba receptoren. De kans dat je meer alcohol gaat drinken tijdens de afbouw om je zenuwstelsel tot rust te krijgen is vrij groot, dus kijk daar heel erg mee uit.

 

En laat je dokter niet de afbouw bepalen, jij voelt het beste wat je aankunt. Zodra je te hard naar beneden gaat voel je dat vanzelf en zul je misschien even een stabiel plateau moeten vinden. Zodra je dan weer stabiel bent ga je verder met de dosisreductie. Ik heb hier op het forum geschreven hoe ik aan dosisreductie deed. Dat deed ik met extra fijn zwart schuurpapier. Ik had allemaal vierkantjes uit de velletjes schuurpapier geknipt en schuurde telkens witte streepjes op het papier. Elke dag 1 of 2 streepjes meer. Zo lukte het me uiteindelijk om eraf te komen. 

 

Fijn dat je begrip krijgt uit je omgeving. Laat je vriend desnoods de filmpjes kijken die ik hierboven heb gezet over de Awareness Day. Dat deed ik ook bij mijn vrouw en ze kreeg daardoor meer begrip.

 

Ik hoop dat je je snel weer beter gaat voelen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik drink nu alleen in het weekend nog wat biertjes. Maar ik ben in het begin van de rivotril 30 kilo aangekomen. Nu ik aan het afbouwen ben val ik pas een klein beetje af. Ik wil ook om die reden zo snel mogelijk van dit middel af. En ook met een kinderwens moet ik ook ervan af zien te komen en wil geen ontwenning meer hebben als ik zwanger wil raken...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Dag Anouk92 , Ik heb je verhaal hierboven gelezen en voel erg met je mee!

Je hebt het echt moeilijk .

Ik en iedereen op dit forum wil je helpen.

Ik zou je graag wat goede raad geven.

Eerst en vooral ...kom terug naar dit forum. Hier wordt je geholpen. Ik heb dat ook mogen ondervinden.

Schrijf hier maar duidelijk op wat je precies neemt . ik meen 3 a 4 mg Diazepam en 0,75 mg Rivotril?

Ik meen ook te denken dat je af en toe om de spanning wat te verminderen een biertje drinkt. ik begrijp dat zeer goed. Ik heb ook soms die neiging. Het is immers niet gemakkelijk. Maar toch zou ik dat niet meer doen.

Ga regelmatig naar je huisarts maar pas toch op....Mocht ik altijd naar de huisarts en de psychiater geluisterd hebben , ik was nu zwaar verslaafd..En tramadol , een morfineachtige pijnstiller, durf ik niet te zeggen dat je dat moet stoppen. ik ken immers je achtergrond niet. Maar als je dat kunt stoppen ...stop.Van te stoppen met rivotril en/of diazepam krijg je alle mogelijk pijnen , maar het is misschien niet verstandig om daarvoor Tramadol te nemen. Misschien moet je trager afbouwen.Maar ik herhaal ik ken je hele verhaal niet.

Wat de huisarts ook beweert ....probeer eerst te stoppen met de rivotril en doe dat zo traag mogelijk....zodanig traag dat je het kunt uithouden zonder biertjes.

Ik leef met je mee! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

De alcohol was jaren een deel van mijn leven. Dit heb ik 1.5 jaar geleden gestopt. Nu drink ik alleen in het weekend of op een feestje. Dus nu alleen gezelschap.

Hoe ik me nu voel? Slecht... Lig bijna hele dagen op de bank. Slap, misselijk, krampen, paniek... Maar ik wil niet terug naar een hogere dosering. Dat weiger ik gewoon.

De tramadol heb ik om meerdere redenen. Ten eerste omdat ik dat liever ga gebruiken als de rivotril. Maar vooral omdat ik erg last heb van fibromyalgie en restless legs. Ook is 3 jaar geleden mijn schouder in een gevecht uit de kom getrokken waardoor ik een zenuwbeschadeging kreeg. Gelukkig is dit nu ver verholpen (afgelopen nov operatie gehad). Nog wel dagelijks pijn in de schouder.

Voor de rivotril wil ik nu al een paar weken terug naar de huisarts maar hij is alsmaar niet aanwezig. Voel me behoorlijk hulpeloos op het moment.

Geregeld moet ik op een feestje of bezoekje ineens naar huis omdat ik een soort mist in mijn hoofd krijg, spieren gaan trillen, heb het koud maar zweer mee rot en bleek ga zien... enige wat ik dan kan doen is thuis in het donker onder een deken gaan liggen en wachten tot het over gaat. Ik weet dat dit de afkickverschijnselen zijn. Weet niet hoe ik zo verder moet en ben bang voor de volgende stap om af te bouwen.

Zeker met de fibromyalgie is dit een grote ramp...

Tnnx voor het begrip hier. Doet me goed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Anouck,

Ook hebben ze bij mij in het verleden cvs, spasmofilie en fybromyalgie vastgesteld. Sinds twee jaar terug bleek ik hashimoto te hebben. Veel mensen met fybro of cvs hebben uiteindelijk hashimoto. Een immuunziekte van de schildklier. Deze werkt nu te traag en gaat uiteindelijk helemaal stilvallen. De specialist zegt dat dit niet op een jaar kan ontstaan en dat ik dat al jaren heb, ze hebben nooit iets in mijn bloed gezien tot twee jaar terug. Toen moest ik een echo laten nemen en daar zagen ze dat er iets mis was met mijn schildklier. Twee maanden ervoor, niks te zien in bloed? Dus terug bloed laten nemen toen en idd hashimoto, opeens zagen ze dit wel.

Geeft veel klachten die lijken op cvs, fybro, depressie, ...

Weet natuurlijk niet dat dit het geval bij jou gaat zijn.

De benzo ontwenning is een grote hel! Maar hou vol, je wordt beter! Pas wel op met tramadol, dit is ook niet onschuldig. Weet dat je iets moet, als je pijn hebt, maar probeer het te beperken.

Probeer op je eigen tempo af te bouwen, liever langer, dan terug te vallen!

Heel veel sterkte, je komt er wel!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb geregeld een teveel aan schildklier hormoon in mijn bloed. Maar de reden kunnen ze niet vinden. Is zeer waarschijnlijk stress..

Zeggen ze dan toch. Maar wel ruim 30 kilo aangekomen..... De reden zou de rivotril zijn zegt de huisarts nu ineens... mijn internist denkt dat niet en wil mij het liefst opereren om af te vallen maar dat wil ik niet... rare artsen hier allemaal

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, stress was de oorzaak ook bij mij. En de specialiste zei me dat mijn schildklier eerst te hard gewerkt heeft. Ze vergeleek het met een versnellingsbak van een auto. Ze zei me dat ik door stress jaren lang in zesde geleefd had en dat de schildklier dus lang te snel gewerkt heeft, om nu uiteindelijk gaan te verminderen en stil te vallen.

Ik val af door stress, alhoewel je van een trage schildklier dikker wordt normaal. En heb een snelle hartslag, wat normaal traag hoort te zijn bij hashimoto. Dus de verschijnselen kloppen niet allemaal. Toch heb ik hashimoto.

Idd, als dokters het ineens niet meer weten, zoeken ze wel iets om het aan toe te schrijven.

Volg je eigen gevoel, als je denkt dat er iets anders aan de hand is, zo heb ik het ook gedaan.

Komt allemaal wel goed hoor, maar is zo frustrerend he. Doe het rustig aan!

Veel beterschap,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anouk....Je hebt het vreselijk lastig. We weten hier allemaal hoe lastig ontwennen is . Maar als je ontwent , en dat zal zeker nodig zijn, moet je wel bepaalde regels volgen.

En één daarvan is dat je er geen alcohol moogt bij drinken.En nu weet ik wel dat dit gemakkelijker gezegd is dan gedaan. Dus ....begin misschien met te stoppen met in de weekends biertjes te drinken. Ook al drink je er niet veel , je mag er helemaal geen meer drinken.

Verder denk ik dat je nu 3 a 4 mg Diazepam neemt en 0,75 mg rivotril. Maar ben ik mis als ik denk dat je niet alle dagen evenveel neemt en het een beetje op gevoel neemt?

Hoeveel neem je precies en wat?

Als je dat weet , mag je om te beginnen nooit meer nemen dan die hoeveelheid.

En ontwennen geeft allerlei verschijnselen ook pijnen en , ik klink misschien wat hard , maar misschien moet je die erbij nemen.

Tramadol , een morfineachtige pijnstiller is ook niet onschuldig. Kan je daar niet mee stoppen ? Maar dat moet je natuurlijk ook aan je huisarts vragen.

Dus ...stoppen met drinken? ...en stoppen met tramadol??? En laat voorlopig de Diazepam en de rivotril op dezelfde dosis. 

Maar zorg dat je weet hoeveel je neemt en neem nooit meer.Later kunnen we dan afspreken hoe we dit heel langzaam afbouwen. Maar nu niet alles tegelijk.

En als je het dan zeer lastig hebt , en ik weet het kan vreselijk zijn , wat moet je dan doen????

Schrijf dan wat je voelt , en hoe het je gaat hier op dit forum en er zullen mensen zijn die je raad geven steunen , helpen.

Voorlopig heb ik het gevoel , op basis van je berichtjes dat je dringend nood hebt aan goede raad en dat je zo niet verder moogt doen.

Ik hoop dat ik je niet ontmoedigd heb. Ik zal er voor je zijn als je het moeilijk hebt en in de mate dat ik kan je helpen .

Ik wens je het allerbeste, doe je best ...en het komt allemaal wel goed

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik slik de rivotril gewoon om 9,3 en 9 uur halve tablet (dus 0.25 mg). De diazepam neem ik alleen zo nodig. Maar dat is ook een medicijn wat ik zo weg zou kunnen gooien maar niet doe nu tijdens afbouwen rivotril.

Ik wil mezelf echt niet mijn biertje in het weekend ontnemen. Ben 24 en wil nog zoveel. Ik kan al zo weinig.

De tramadol is voor mij de enige pijnstiller die werkt. Slik Ik ook pas enkele maanden. Daarom wou ik ook van de pammetjes af omdat ik nu de tramadol heb.

Dat blijkt alleen niet zo makkelijk te zijn als ik dacht. k Dacht, alleen tramadol en de ibuprofen, diazepam en de rivotril de deur uit... Mja...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anouk.....ik begrijp dat je nog zoveel wilt....maar juist daarom moet je nu offers brengen om een mooie toekomst tegemoet te gaan. Dus ...geen biertjes meer in het weekend???

Hoeveel drink je er trouwens?

Je neemt dus 0,5 mg rivotril  verspreid over de dag ?

Ben je er wel zeker van dat je de diazepam zo zou kunnen stoppen? Ik niet!

Het is ook niet zo verstandig om de diazepam nu eens te nemen en dan niet.

Bovendien het is nog niet zo duidelijk...van hoeveel mg is de diazepampil die je slikt?

Het is ook beter om meer diazepam  te nemen en de rivotril te stoppen. maar daarover later meer

Tramadol is verslavend....geloof het maar! Ook al zegt je huisarts dat het niet verslavend is!! Je kan er heel wat over lezen op internetfora.En de ontwenningsverschijnselen zijn heel erg.En enkele maanden is toch al redelijk lang....

Anouk , wie steunt je daarin ? 

Je kan hier altijd terecht maar heb je nog mensen die je willen helpen?

Spreek er over met je huisarts om tramadol te stoppen....of stop zelf

Hoe langer je wacht om verstandig om te springen met alcohol en pillen hoe lastiger het zal worden om te ontwennen.

Dus...geen biertjes meer!

Schrijf eens hoeveel diazepam je neemt.

En ik heb het goed begrepen? Je neemt 0,5 mg rivotril?

24 jaar is nog heel jong...ik vrees dat je niet goed beseft hoe belangrijk het is om deze raad op te volgen.

Dat wil allemaal niet zeggen dat ik niet weet hoe moeilijk je het hebt! 

Doe dit allemaal Anouk....het is belangrijk! 

Sterkte !

Er is natuurlijk allemaal veel moed voor nodig....zeer veel zelf.Maar je wilt het toch allemaal niet erger maken?

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik slik 3x daags 0.25 mg rivotril dus is 0.75 mg per dag. Ik zat op 1.5 mg per dag.

De diazepam zat ik op 10 mg per dag en nu zo'n 4 mg per dag. Heb van de diazepam tabletten van 2 mg en neem altijd maar 1 mg per keer in. Een halve dus. Alleen voor het slapen een hele dus 2 mg.

Tramadol 2x daags. En paracetamol zo nodig en een maagtablet. En de gewone medicatie voor de hooikoorts en de pil ;).

Ben echt heel erg bang voor de volgende stap in het afbouwen van de rivotril...

Diazepam heb ik al vaker gehad en dan 15 mg per dag. En daar kon ik op 1 dag mee stoppen en geen afkick van. Had gehoopt dat dit ook zo zou zijn bij de rivotril. Volgens de huisarts was rivotril toch maar een licht medicijn en kon ik nog makkelijk op een hogere dosis :@.

Weet dat de tramadol ook verslavend is maar moet iets hebben om de pijn in mijn lijf een beetje te verdoven wil ik uit mijn bed kunnen komen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Rivotril is een benzodiazepine , Diazepam ook.

0,75 mg Rivotril komt overeen met 15 mg Diazepam

En je neemt ook nog 4 mg Diazepam

Afgerond naar boven om het je niet te moeilijk te maken en om het ook mogelijk te maken geen biertjes meer te drinken samen 20 mg Diazepam

Neem s'morgens 10 mg Diazepam en s'avonds 10 mg diazepam

En de tramadol probeer die te stoppen.

Van hoeveel mg is de tramadol? Ik neem aan de laagste dosis nl 50 mg?

Wat je om te starten zou kunnen doen : Doe de tabletten in 4 en neem er zowel s'morgens als s'avonds 3 stukjes van. 

Neem die dosis (dus 3/4 tablet) zowel s'morgens als s'avonds in.

Ondertussen minder je nog niet met diazepam (dus 10 mg s'morgens en 10 mg s'avonds.)

Vraag je huisarts dus diazepam , gooi de rivotril in de vuilbak (daar hoort rivotril) en zeg je huisarts dit allemaal.

Krijg je al die medicatie van een huisarts?

En je huisarts is mis! Rivotril is in geen geval een licht medicijn! Ik  en nog veel anderen hier op dit forum kunnen het weten.Laat je niets wijsmaken.

Waarschijnlijk is je huisarts nog niet moeten afkicken van rivotril.

Ik  geloof dat je bang bent van te stoppen met rivotril....maar als je dit vervangt door 2 maal 10 mg Diazepam zal het wel draaglijk zijn , als je tenminste geen biertjes bij drinkt!

Sterkte , je kan hier altijd terecht.

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het wil niet zeggen dat je in het verleden de diazepam ineens hebt kunnen stoppen, dat dit nu ook het geval gaat zijn. Sorry, dat ik dit zeg, maar het is echt zo hoor. Rivotril en diazepam zijn beiden benzodiazepines. Ze werken allebei op dezelfde manier. Op Gaba, en ook de alcohol werkt nog eens op gaba.

Meisje, je zit echt vast aan verschillende middelen, die je het leven moeilijker maken ipv makkelijker. Je bent nog zo jong, je hebt nog een heel mooi leven voor je, als je wilt en doorzet! Echt waar, het is de moeite om te stoppen met deze drugs, want dit is het echt hoor!

Je spreekt over kinderen willen, dit is een reden te meer om met deze rommel te stoppen. Als je in verwachting bent tijdens gebruik van deze middelen, gaat je kind ontwenningsverschijnselen krijgen. Dit wil je niet! Ik raad je aan om meer te lezen over wat deze medicijnen kunnen aanrichten, want je bent blijkbaar nog niet overtuigd van de invloed die ze op je hebben.

Ik wil je de les niet spellen, of angstig maken, maar wil je waarschuwen voor de ellende die je gaat krijgen als je dit verder gaat innemen. Het is geen pretje om hier door te gaan, verre van en het is een lange weg, maar je wordt beloond op het einde van de rit! Je krijgt er een gelukkiger leven voor terug! Je gaat je weer beter voelen, je gaat je terug jezelf voelen, je gaat meer genieten van het leven, .. Niets dan voordelen zonder deze medicijnen!

We zijn er om je te steunen, als je zelf wilt!

Hoop dat je hier goed over nadenkt! En hoop vooral dat je snel beter wordt!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Anouk,

 

je kunt het beste de rivotril omzetten naar een equivalente hoeveelheid diazepam en dan heel langzaam ontwennen.(Kanarie geeft dit ook al aan)

als je de 19 of 20 mg diazepam in 1 keer inneemt, zal je erg slaperig worden.

in 2 of 3 giften is beter.

neem de grootste hoeveelheid altijd voor het slapen in.

vervelend dat je tramadol moet slikken, tsja...een mens moet wel eens wat, hè?

sterkte, hoor !

laat je geen oor aannaaien door je huisarts.

rivotril is moeilijk om vanaf te komen.

en ontwennen van diazepam is meestal ook heel lastig.

 

 

bewerkt door sneeuwhoen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Volgens mij word k nu wel verkeerd begrepen. Ik WIL van alle medicatie af. Maar eerst van de benzo's. Later als k mijn controle over mijn lijf en leven terug heb en meer kan bewegen en dus meer uithoudingsvermogen krijg, dan wil ik met alles stoppen. Dan is dat ook haalbaar met de pijn in mijn lichaam...

Ik wil liever ook niets slikken maar liever tramadol (37.5 mg) dan die rotte rivotril.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Anouk en allemaal,

 

Iedereen is zo boos op de artsen (en terecht).

 

De felheid en angst over afkicken, vind je terug in de berichtjes. De meeste mensen hier zitten nog middenin het proces van ontwennen/herstel.

 

Sommige mensen hebben een tijd baat gehad bij de benzodiazepinen. (ik jarenlang)

Vergeet dat niet. Voordat ik er aan begon....ben niet over één nacht ijs gegaan.

 

En dat de meeste artsen sukkels zijn, als het om ontwennen van verslavende medicijnen gaat, weten we onderhand ook wel.

 

Als je hier berichten leest, dan kom je daar snel achter.

 

Ik dacht, ach, even een wat nuancering aanbrengen, kan misschien geen kwaad.

 

Tegen pijn, erge pijn, moet je wel wat slikken, ook al is het tramadol en diazepam en/of morfine.

 

Sterkte allen !

 

 

Dag !

bewerkt door sneeuwhoen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dankje sneeuwhoen.

Daarnet heeft mijn huisarts gebeld (trouwens niet de ha die mij AAN de rivotril heeft geholpen, maar mij er van AF wil helpen). Het is wel duidelijk dat hij het ook niet goed weet hoe of wat. Hij zegt dat ik beter eerst de diazepam kan stoppen en dan de rivotril maar dit is geen optie zoals wij hier allemaal weten.

Nu zit ik zelf in dubio en ben benieuwd wat jullie ervan denken.

Nu slik ik 'halve' tabletten. Echt door de helft gaan ze niet. Ik zit nu constant de grootste helften uit te zoeken merk ik.

Kan ik dan niet beter aan de druppels van 0.1 gaan en dan 0.3 mg 3× daags nemen. Is net iets meer als nu maar wel makkelijker af te bouwen misschien?

Of zou k de volgende stap al nemen en 3× daags 2 druppels dus 0.2 mg (ipv nu tussen de 0.24 en de 0.28 wat ik schat met die rare breekpunten van de tabletten).

De ha gaat ook contact opnemen met verslavingsartsen. Hij doet ieder geval zijn best maar laat de keuze bij mij...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anouk , ik heb je niet verkeerd begrepen. Maar ik dacht dat het beter was om eerst de tramadol te stoppen . Maar misschien heb je gelijk.

Blijf dan maar de tramadol nemen twee maal per dag .

Vervang de rivotril door 20 mg Diazepam en neem twee maal per dag 10 mg.Daarna bouwen we dit zeer langzaam af.Maar dat is voor later.

Zoek niet langer op andere manieren. Het geeft je maar stress.

Geloof maar dat die de goede manier is. Dit wil niet zeggen dat het niet lastig zal zijn.

Ik wil je langs de ene kant niet laten schrikken , maar langs de andere kant moet je toch beseffen dat het zo niet langer kan.

Je neem 4 verschillende verslavende producten...rivotril, Diazepam , Tramadol en biertjes. Dat is niet niets. 

Die biertjes zouden het allemaal nog lastiger maken. Het is niet omdat biertjes veel gedronken worden in onze maatschappij dat dit zomaar onschuldig is. Bovendien mag dit niet in combinatie met tramadol , rivotril en diazepam.

 

Misschien kan jij en je huisarts dit lezen, een standaardwerk ivm afbouw benzo's

 

http://www.benzo.org.uk/amisc/dutchmanual.pdf

 

Denk aan je toekomst , maak een verstandige keuze en probeer je eraan te houden.

Het zal niet simpel zijn. Sterk zijn!

Dus ...geen biertjes , rivotril in de vuilbak en een recept aan je huisarts vragen voor twee maal per dag 20 mg Diazepam.

Er zal moed voor nodig zijn, maar je leven is dat waard en we steunen je

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kan niet in de ochtend zoveel diazepam innemen. Moet ook werken...

Ik heb werk waarbij ik niet als een zombie rond kan lopen.

Ik wil de rivotril niet vervangen. Ik wil een manier om er veilig vanaf te raken. Maakt niet uit hoeveel tijd het kost. De komende 2 jaar zit er toch geen kindje in.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...