Spring naar bijdragen

4 jaar hoge dosis Clonazepam en nu er bijna vanaf. (hoop ik)


Gaba

Aanbevolen berichten

Lieve Gaba,

 

Weer een zeer mooie tekst.  Ik hoop dat jij hiermee vele mensen zult helpen. Maar toch ga ik niet akkoord als je zegt dat het zo hevig was door het lange gebruik en de grote hoeveelheden. Ik zelf heb zeer weinig benzo's gebruikt gedurende een vijftal weken en toch ben ik in deze hel beland. Een chirurg vertelde me vorige week dat dit afhangt van jou hersens en niet van de tijd en de  hoeveelheden, dus nu weet ik het ook niet meer. Bij mij is het nu reeds 430 dagen en ben nog altijd niet voor honderd percent genezen. In vergelijking met enkele maanden geleden voel ik mij wel vele stukken beter maar toch heb ik nog af en toe last van terugval wat zeer ontmoedigend is. Zou graag willen weten of jij nu helemaal ok bent, heb jij nog last van terugval ? En hebben deze terugvallen nog lang geduurd ?

Jij mag fier zijn echt waar. Dat ben ik ook hoor tjonge wat een strijd hé. 

Ik hoop voor al deze andere mensen hier op het forum dat zij de kracht zullen vinden om deze strijd te overwinnen. Het gaat echt voorbij.

Liefs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

dankjewel ! voor jouw verhaal, Gaba.

ik moest stoppen met flurazepam, het wordt nog zelden voorgeschreven en staat rood in de farmaceutische kompas, i.v.m. de zeer lange halwaarde tijd, dus enorme stapeling tijdens dagelijks gebruik.( 13 jaar dagelijks)

naast flurazepam stapelt diazepam snel, ook een langwerkende benzo. Maar tsja, rivotril is een heel sterke benzo.

er zijn benzodiazepinen, die niet stapelen en dit zijn de kortwerkende, zoals oxazepam/seresta.

maar daar heb je al snel meer van nodig....

ik was wel een tevreden flurazepam slikker, toen.

maar ook nu pas, besef ik wat het met mij heeft gedaan.

en ik was zo suf als een konijn, maar dit vond ik niet zo erg.

vaak was ik te moe om te praten en ik had niet eens door, dat dit door die benzo werd veroorzaakt.

er zijn heel wat mensen, die tegenwoordig moeten afbouwen.

het is de tijdsgeest, tegenwoordig geven ze liever een antidepressivum en/of een antipsychoticum om te slapen en dan laag gedoseerd en/of melatonine. de nieuwe lichting psychiaters zijn vaak bekend met de gevolgen van verslaving aan benzootjes.

dit kom ik tegen binnen de psychiatrie, de richtlijnen zijn veranderd.

de meeste mensen krijgen geen code B2 meer. Deze code houdt in, dat je de benzodiazepine nog  vergoed krijgt.

mensen binnen de psychiatrie zijn jarenlang verwaarloosd, wat betreft medicatiegebruik.

hierin begint verandering te komen.

dit geldt ook voor huisartsen, die niet snel meer een benzo voorschrijven, alleen als het even echt niet anders kan.

er zijn mensen, die niet van hun pillen af willen of af kunnen en ik ken mensen, die gebruik maken van de zwarte markt.

 

ik zal hier misschien de volgende zijn, die benzovrij is, denk ik.

aan het eind van de zomer, zal dit het geval zijn.

 

Gaba, dank voor al jouw berichtjes en jouw support !

het ga jou goed !!!

bewerkt door sneeuwhoen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Bert. Dank je wel. Ik heb je in een privébericht wel eens verteld hoe ik aan de Rivotril kwam. Toch wordt het door artsen veelvuldig voorgeschreven bij andere aandoeningen. Tinnitus, restless legs, ME CVS, etc. Inderdaad als ze nu eens zouden stoppen met off label voorschrijven....... maar ja, die eigenwijze dokters...

 

@ BS Ik ben op benzobuddies.org ook regelmatig mensen tegengekomen die maar heel kort benzo's hadden gebruikt en inderdaad net als jij ontzettend lang last bleven houden. Ieder mens is anders en reageert anders. Ja ik ben echt helemaal okay nu. Hoewel, deze nacht kan ik sinds lange tijd niet slapen. Zo heel af en toe speelt er nog wel iets op. Ik heb nog wel steeds een beetje last van m'n schouder en nekspieren. Maar dat gaat steeds beter.

Echte grote aanvallen heb ik niet meer. Ik ben wel heel blij te lezen dat je wel verbetering hebt ten opzichte van een paar maanden geleden. :rose:

 

@ Ellendig dank je wel. Jij gaat hier ook binnenkort je succesverhaal schrijven. Voor je het weet is het al zover! :sun:

 

@ Sneeuwhoen Dank je wel voor de aanvulling en zeer herkenbaar wat je schrijft. Jij bent een van de eerste leden op dit forum volgens mij. Je hebt me ook veel gesteund door begrip te tonen en me te adviseren. Ik ben je daar zeer dankbaar voor. Ik ga er wel een beetje van uit dat jij de volgende bent die definitief gestopt is. Maar ik weet dat je een eigen tempo volgt en dat moet je ook zeker blijven doen. Zou mooi zijn als je eind van de zomer klaar bent! :)

bewerkt door Gaba
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo,

 

Tot nu toe was ik aan het lezen en schrijven op het forum: zoek een stopmaatje. En heb al hele lieve en steunende reacties gehad. Ik lees nu hier ook veel informatie en hulp. Maar voor mij is dit nieuw, dus moet even kijken hoe het werkt.

 

Ik ben nu drie weken gestopt met Diazepam. En omdat ik maagbeschermers gebruik, is het nog wat langzamer uit mijn lichaam gegaan.

Vorig jaar juli ben ik begonnen met het nemen van een of twee keer Diazepam 5 mg. Maar dit wisselend gebruik hiervan: dan wel dan niet, meer en minder, enz. (op voorschrift van de huisarts voor spanning) was niet goed voor mij. Dus in november vorig jaar gestabiliseerd en langzaam gaan afbouwen, met inderdaad ook de meest verschrikkelijke ontwenningsverschijnselen. Deze werden nog erger toen ik stopte.

Het is heel erg moeilijk ze te doorstaan. Ik probeer mezelf maar positief toe te spreken, dat het over gaat en nu sinds kort hier op het forum te lezen en hier steun te vinden.

Fijn dat jullie er zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Gaba, net als jij heb ik te veel gewerkt als ondernemer tijdens crisis en hierdoor burn out opgelopen. Helaas hielp alleen benzo b lorazepam om rustig te krijgen.

@sneeuwhoen, ik kreeg daarnaast anti psychotica om te slapen omdat benzo niet meer hielp, dat heb ik inmiddels afgebouwd, daar werd ik heel vlak van....

Nu alleen nog lorazepam, heb wel b2 label maar sinds 5 weken serieus aan afbouwen, 1 mg kwijt en nu stabiel op 2,25 mg. Over 5 dagenda weer 1/8 af hoewel ik zit te twijfelen komenden 10 dagen steeds iets van af te schrappen zodat ik dan op 2 mg zit en de schoken minder zijn???

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo moedig, je doet je naam eer aan. Ook het stoppen met diazepam is helemaal niet makkelijk en geeft inderdaad vreselijke ontwenningsverschijnselen. Maar je hebt het zo te lezen wel gedaan. Hoe is het nu met je?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Gaba,

 

Dankjewel voor je reactie en het compliment.

 

Ik schreef net al bij "stopmaatje gezocht" dat vandaag alle klachten tegelijk aanwezig zijn. En dit na 23 dagen gestopt te zijn.

Heb steeds veel, en hele akelige klachten, waar ik heel onzeker van word. Gelukkig heb ik dit forum gevonden en ben erg blij met de hulp en steun hier.

Voel me hier serieus genomen en het zijn mensen met kennis/ervaring van de benzodiazepines.

Ik ben nu al een half jaar uit de roulatie. En alle hulpverlening heeft me van de regen in de drup geholpen. Ik vertrouwde op hun kennis???, die er dan helemaal niet blijkt te zijn. Ze doen vaak maar wat. Erg triest.

Het is echt een eenzaam gevecht. Ben nog nooit zo ziek geweest en zo lang. En ik begrijp dat het maanden, tot jaar/jaren aan kan houden.

Ik probeer maar positief te blijven. En kijk/ lees iedere dag op dit forum.

Bedankt ook voor jouw positieve steun en verhaal over jouw eigen proces.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Moedig. Ik ben blij te horen dat je hier wat steun kunt vinden. Ergens anders zul je het helaas niet vinden. Ik hoop dat er nog veel meer mensen hun verhaal willen delen op dit forum.

Ja onzeker wordt je absoluut van al die ontwenningsverschijnselen. En ja, het kan helaas wel even duren. Hoewel dat echt bij iedereen verschillend is. Ik heb gelezen van mensen die met een paar maanden al klaar waren en anderen weer 2 jaar.

 

Toen ik net afgebouwd had en definitief gestopt was las ik heel veel op benzobuddies,org en ik kon me niet voorstellen dat het bij mij zo lang kon duren. Ik was immers altijd gezond geweest en slikte voor de rest geen medicijnen. Dus dat zou ik wel even klaren en met 2 maanden zou ik weer de oude zijn. Het duurde toch wel flink langer voordat ik me beter ging voelen en uiteindelijk heeft het me meer dan een jaar gekost voordat ik kon zeggen dat ik helemaal hersteld was.

Er is dus geen tijd aan te verbinden. Positief blijven en gewoon uitzitten is de enige remedie.

 

En het is zeker niet zo dat die laatste maanden alleen maar ellendig waren hoor, er kwamen steeds meer betere dagen. De periodes tussen de slechte dagen en de goede werden steeds langer en bleven uiteindelijk helemaal weg.

En let maar op, dat ga jij ook zo meemaken.

 

@ benzozat is het nog gelukt om 1/8 eraf te krijgen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

Ik gebruik nu ruit 3 jaar rivotril.

Ik gebruikte 3c per dag 0.5 mg. k Dacht, wouw wat een lage dosering. Wel was is op korte tijd 30 kilo aangekomen maar de medicatie werkte prima voor mijn fibromyalgie.

Paar maanden geleden wou ik ermee stoppen.

Ik slik ook diazepam en sinds paar maanden ook tramadol erbij.de huisarts zei dat ik iedere week 1 tablet minder moest nemen dus ik dacht prima.

De eerste tablet minder ging prima. Ik slikte er 1 als ik uit bed kwam en 1 rond een uur of 7. Dit ging goed dus ik dacht dit word makkelijk.

De week erna slikte ik alleen de ochtend nog maar. Die avond ging het al fout. Ik kreeg een soort epeleptische aanval en dit heb ik nooit gehad. Na toch een rivotril ingenomen gingen die verschijnselen weg.

Ik naar de dokter 3 weken geleden.(Andere huisarts) Hij raadde mij aan het met halfjes te proberen.

Nu zit ik de ochtend met een hele tablet een de avond een halve. Het gaat opzich goed maar heb wel af en toe kleine aanvallen en slapen zit vol met nachtmerries.

Vanmorgen wou ik naar mije dokter om dit te bespreken en hij is er de komende 3 weken niet.

Ben echt in paniek aan het raken.

En Ow ja, hij heeft ook toegegeven dat de rivotril mij dik heeft gemaakt. Zelfs mijn internist geeft dit niet toe.

Nja dit is op dit moment een beetje mijn verhaal...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Gaba, ja dat is gelukt, ik zit nu op 2 + 1/8 mg, over 2 dagen weer 1/8 af. Was wel wat onrustig, zweten en dag diarree gehad maar is over. Slapen wat korter, maar wel 1 6 uur en voorheen 2 wakker. Daarna inslapen wat lastiger. Volgens psychiater bouw ik nu,25 mg per 2 weken af, ik voLG Ashton. Moet wel zeggen dat ik schrik van alle verhalen. Ik heb in 6 weken van 3,25 naar 2 mg afgebouwd en tot nu toe bespaard gebleven, ik hoop dat zo blijft. Ik mijn tempo niet verhogen, dit lijk ik nog bij te kunnen benen. Psychiater wil evt op diazepam overgaan, maar liever bouwt hij zo af. Dat doe ik ook, dadelijk gaat deze overang mis, wat denk jij? Over ca 2 weken zie ik hem weer en hoop dan op 1,75 mg te zitten. Tot nu toe 50% verminder!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Anouk, ik denk dat je best de Ashton Manuel leest om te zien hoe af te bouwen. Dokters hebben hier maar weinig verstand van. De nachtmerries en aanvallen zijn ontwenningsverschijnselen. Die aanvallen zijn dat een soort shockjes? Ik had zelf en soms nog brainzaps. Mss bedoel je dat? Dat komt ook door ontwenning! Langzaam afbouwen op eigen tempo, is het beste. Maar daar zullen anderen hier wel wat meer over kunnen vertellen. Want ik zelf ben in een keer gestopt, door onwetendheid. Wel van een kleine hoeveelheid, 5 mg tranxene.

Wens je veel moed en sterkte!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Anouk, welkom hier. Je hebt waarschijnlijk al wat gelezen hier op het forum en dan ontdekt hebben dat Rivotril een bitch is om vanaf te komen. Alles wat je beschrijft behoort bij de tijdelijke ontwenningsverschijnselen en die zijn echt niet makkelijk. Zoals ik het lees ben je volgens mij niet helemaal volgens de Ashton Methode aan het afbouwen. Misschien is deze reductie te heftig. Ik raad je aan om wat langzamer te gaan en elke dag een paar micromillegrammen eraf te halen. Ik deed dat door een extra fijn schuurpapiertje naast m'n bed te leggen en elke dag iets van het pilletje af te schuren. Als je een zwart schuurpapiertje neemt zie je duidelijk de witte streepjes. Ik knipte allemaal vierkantjes van schuurpapier voor elke dag. Elke dag zette ik meer streepjes op het vierkantje. Op die manier lukte het me aardig om er uiteindelijk helemaal vanaf te komen. Maar probeer voor jezelf de beste methode te vinden, een schema waar je je goed bij voelt.

Neem de tijd en geloof geen snars van wat je dokter zegt. Bepaal het zelf!

Hou je ons op de hoogte hoe het gaat? Daar kunnen anderen weer hun voordeel mee doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Benzozat is goed bezig. Als jij je comfortabel voelt bij deze afbouw, moet je het gewoon zo blijven doen. Iedereen is verschillend daarin. Ik deel misschien de mening  van je psychiater om niet om te zetten naar Diazepam en de Rivotril af te bouwen tot dosis 0. Ik weet dat de Ashton Methode daar anders over schrijft en op enig moment maak je dan een omschakeling naar Diazepam. Ik reageerde heel slecht op die omschakeling en ben op het laatst toch maar Coldturkey gegaan. Met als gevolg een enorme dreun op mijn zenuwstelsel en nog maanden last van post-ontwenningsverschijnselen. Diazepam is een heel ander middel met een andere werking op de receptoren dan Rivotril. De halfwaardetijd is ook anders. Lees hierboven nog mijn bericht aan Anouk hoe ik met schuurpapiertjes aan het afbouwen was. Achteraf was ik liever doorgegaan met afschuren van de pilletjes tot een minimale dosis. Als je kiest voor deze methode ben ik natuurlijk heel erg benieuwd hoe het je vergaat. Ik heb niet de wijsheid in pacht dus als het niet gaat kun je alsnog altijd die omschakeling maken. 

Veel succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank allen voor de steun, advies en opbeurende woorden!

Vind goede suggestie van schuurpapier, ik snijd lorazepam (geen rivotril maar Vlgs mij net zo moeilijl af te komen) nu in stukjes maar brokkelt af dus lastig om 1/8 etc te maken. Ik ben om de reden huiverig voor diazepam, regeert anders op receptoren. Voorlopig gaat goed en probeer dit tempo vol te houden. Wou dat nooit aan begonnen was, maar na paar maanDen geen slaap en zenuwinzinking moest ik iets. Ben nu bang dat ik door snelLe afbouw weer een in zenuwinzinking beland en terug bij af ben en weer dit proces moet doormaken....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pff... Ja, blij dat er aandacht aan gegeven wordt! Hopelijk gaat dat meer en meer het geval worden!!! Wel een beetje bang geworden, als ik hoor hoeveel er nog steeds aan het lijden zijn.

Ook in Belgie en Nederland zou er veel meer wetendheid moeten komen! Hoop hier zelf aan te kunnen meewerken!

Want idd, dit wens je geen mens toe!!!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag ben ik dankbaar. Dankbaar dat het me gelukt is om de benzo verslaving en de lange nasleep te overwinnen. Dankbaar dat ik voor het allergrootste deel hersteld ben. Ik heb het idee dat mijn intelligentie weer zo goed als vanouds is. Ik merk dat ik weer beslissingen durf te nemen. Mijn zelfvertrouwen dat een flinke deuk heeft opgelopen is weer aan het terugkomen. Ik zoek weer mensen op en heb ook weer behoefte aan sociaal contact. Ik denk weer helderder over de toekomst en de bizarre negatieve gedachten die mijn zelfvertrouwen ondermijnden, zijn weg. Alleen de spierpijnen in de nek en schouders zijn er nog wel een beetje maar beduidend minder.

Heel af en toe heb ik nog last van mist in m'n hoofd als ik s'morgens opsta, maar dat had ik vroeger ook wel eens en het verdwijnt meestal na een uur of zo.

Ik zou het wel willen uitschreeuwen aan degenen die nu nog gebruiken of degenen die nog in het ontwenningsproces zitten dat je zoveel beter bent zonder benzo en dat de ontwenningsverschijnselen ECHT verdwijnen. Bij iedereen! En zonder uitzondering!

 

995231_560031994068447_2136059350_n.png

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi hier ben ik weer.

Ik zit nu sinds gisteren op 3x daags een halve tablet (0.25 mg per keer).

Dit gaat aardig goed al blijven de aanvallen wel komen. Ik weet inderdaad ook niet of ik het op de juiste manier afbouw maar ik wil er zo snel mogelijk vanaf.

5 juli is mijn huisarts weer terug van vakantie en dan ga ik een afspraak maken over het vervolg van mijn afbouwen.

Ik slik ook al 7 jaar diazepam em dit ben ik tegelijk aan het afbouwen. Misschien niet zo handig maar wil echt van de benzo af. Zit nu aan 3-4 mg diazepam nog maar per dag.

Ook de ibuprofen heb ik in de vuilbak gegooid. Al wat ik nu nog neen is een maAG beschermer en tramadol en zo nodig paracetamol. En natuurlijk die rotzooi die ik probeer af te bouwen.

Mijn moeder vind dat ik niet op eigen beheer af moet bouwen maar mijn vriend met wie ik samen woon wil mij er ook zo snel mogelijk vanaf hebben en steun mij ook wel Gelukkig.

Ik hoop alleen echt dat ik er geen epelepsie aan over hou aan die troep. Mijn schoonmoeder heeft dit namelijk al eens meegemaakt met iemand... pfff wat een klote medicijn. En mijn voriginele huisarts zei zelfs nog dat ik een lage dosering had. Nou NIET DUS.

Super respect voor alle hier die er al vanaf zijn. Als jullie nog tips hebben graag!

Liefs anoek

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moet er trouwens nog wel bij zeggen dat ik nooit moeite heb gehad met stoppen met medicatie. Heb al zo ontzettend veel zooi gehad en altijd in 1x kunnen stoppen. Ook diazepam 15 mg in 1 dag mee gestopt en had nergens last van. Al dronk ik toen nog wel dagelijks behoorlijk wat alcohol. Misschien dat dat de ontwennings verschijnselen onderdrukte?

Nja nu probeer ik het op eigen kracht maar is zo verdomde moeilijk. Had dit nooit verwacht....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...