Spring naar bijdragen

4 jaar hoge dosis Clonazepam en nu er bijna vanaf. (hoop ik)


Gaba

Aanbevolen berichten

@ hoopvol

Heb eerste nacht met 1/4de minder Rivotril achter de rug. Moeilijk ingeslapen maar eindelijk rond 2 uur ononderbroken in  slaap gevallen tot 7 uur deze morgen. Heb gisteren een Bachbloesem specialist psycholoog geraadpleegd die voorstelt om het probleem waarvoor ik ooit begon rivotril te nemen aan te pakken. Lijkt me niet zo een kwaad idee.

Heb raar maar waar bij Aldi een ongelooflijk goede thee gevonden: Westminster tea: goede nacht natural & organic. Viel na het drinken als een blok in slaap. Een probleem: op het zakje staan de ingrediënten niet vermeld.

 

Hoop dat jij een betere nacht achter de rug hebt. Groetjes,Angela1945

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nacht 2 met 1/4de minder clonazepam : heb rivotril genomen met passieflorathee samen met 2 druppels calmigem ( = gemmotherapie) en ben ingeslapen als een blok. Geen verkramping, geen hoofdpijn, geen duf gevoel. Waarschijnlijk beginners  geluk. Heb in ieder geval een klaar hoofd deze morgen. Probeer dit een maand en dan naar 1/2 dosis . Ben benieuwd wat er dan gebeurt. Met deze trend zou ik op 6 maanden clean zijn.... Il n'est pas défendu d'espérer. 

Ondertussen consult gehad met psycholoog die werkt met Bachbloesems om de oorzaak waarom ik 30 jaar geleden begon met Rivotril toch nog aan te pakken. Ben 72 maar mijn grootste hoop is toch nog een stuk leven "clean" te mogen beleven. In September terug naar de avondschool Spaans. 

bewerkt door Angela1945
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kom hier per toeval langs en lees het hele verhaal en herken mijn eigen er zo in. Ik neem Rivotril al 11 jaar. De aanvangsdosis was 20 druppels voor mijn hernia. Maar ik heb dat zelf laten zakken naar 10 en dan naar 8. Mijn gezondheid is een ramp. Ik zit vol rug en nekproblemen. Zoveel dat ze het nog nooit gezien hebben in het ziekenhuis. Dus ik slik dat niet zonder reden zou je denken. Alles ging goed met slikken. Drie jaar geleden vertrokken wij naar Spanje. Aangekomen kwam ik tot de conclusie dat ik mijn druppels vergeten was ! De eerste nacht braken en een angstaanval om u tegen te zeggen. Dat was geleden van bij het afkicken van Lexotan dat ik 14 jaar gebruikt had en waar ik zelf ben van afgekickt omdat ik een kind wou. De dagen in Spanje waren er van paniek en wenen en ruzie met mijn man. Mijn cyclus ging plat, leek of ik direct in menopauze kwam ook. Dus ik dacht dat het daaraan lag die angst. Na tien dagen zonder slaap of een waakslaap telde ik de uren in de auto naar huis af zodat ik terug mijn medicatie kon nemen. We vergaten het hele voorval. Spierpijn is normaal in mijn leven. Pijnstillers ook. De osteopaat is mijn beste vriend haha. Nu de reden dat ik hier langs kom is, dat ik sinds een paar dagen nieuwe zware medicatie heb gekregen om nog even vol te houden tot we weten wat de chirurg gaat doen. Ik dacht zo'n zware medicatie(Tradonal Retard) hoeft geen Rivotril, ik zal zo wel slapen. OMG een nachtmerrie tijdens het slapen in blokken van een uur de hele nacht door! De daarop volgende dag zwarte gedachten. Het lijken wel demonen die zeggen dat ik dood moet. Ik zie alles zo uitvergroot en dramatisch en geraak van mezelf in paniek. Ik stond in de frituur te wachten en ik werd erg onzeker en kon bijna niet praten. Ik dacht dat het van de Tradonal was. Maar nu lees ik hier dat ik waarschijnlijk afkickte. Ik heb gisteren een druppel minder genomen en zou willen afbouwen. Ik heb al die jaren niet beseft dat ik een probleem heb. Het probleem is dat het nog niet het laatste zal zijn dat ik slik want ik heb een spinaal kanaal vernauwing van drie wervels en nog 2 hernia's die drukken onder mijn fusie van mijn nek. Wat nu? Ik ben nu wel erg bang geworden. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat is niet niks NancyV. Ik leef met je mee. Een goede begeleider is geld waard en een mens moet niet alles alleen willen doen. 

Ik ben ervan overtuigd dat wat je nodig hebt op je pad komt. Ik zit in zo een fase. Veel loslaten en genieten van de dag zelf al is het een slechte dag. 

Denk dat er geen formule bestaat om iedereen te helpen. Het zijn telkens schrijnende individuele verhalen. Ik ga nu dag 3 tegemoet met 3/4 van mijn gewoonlijke dosis. Ik heb er vertrouwen in dat het zal lukken. Wens je ook een goede nachtrust toe en de moed verder te gaan. Vriendelijke groet. Angela1945

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ga nu even bewust niet op mijn persoonlijke situatie in ...

@GABA,

 

'Hij was overigens van mening dat het hoog tijd gaat worden dat patiënten nu eens hun huisartsen voor de rechter slepen, vanwege ernstige nalatigheid. Misschien dat na een uitspraak- dus een lelijke tik op de vingers- het wereldje eens goed wakker wordt.'

Dat klinkt wel mooi, maar die artsen hebben het goed voor elkaar.

Er zijn globaal drie wegen. Het Medisch Tuchtcollege, waar artsen beoordeeld worden door artsen ... men komt met heel veel weg, een waarschuwing is al heel wat.

Strafrecht: Dan zit je op zaken als dood door schuld of mishandeling. Wat dat laaste betreft moet een arts je zo ongeveer met een mes te lijf gaan eer men een arts gaat vervolgen en bestraffen. "het is maar een pil" en de patiënt valt niet onmiddelijk dood neer, dus het zal wel mee vallen ... De feitelijk situatie is dat artsen met heel veel weg komen. Het IGZ treedt niet op in individuele gevallen.

Civiel recht: een medische fout (of letsel veroorzaakt door handelen dan wel ernstige nalatigheid) zal bewezen moeten worden. Verder moet het letsel bewezen worden (hoe doe je dat ? Met een CT scan... ?) en moet de causaliteit tussen de fout en het letsel bewezen worden. De bewijslast ligt bij de patiënt, niet de arts.

Inderdaad, er moet wat gebeuren. Maar feit is dat in Nederland artsen (en met name huisartsen) met heel veel weg komen.

Voor diegenen die nog wat steun kunnen gebruiken van lotgenoten als het gaat om ervaringen met artsen: http://w-bad.org/greaterasures/

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Angela 1945 het was niet zo'n goeie nacht. Je zou denken zo is één druppeltje minder maar het zal daar wel aan liggen. Ooit komt het goed met ons moeten we maar denken. Ik voel enorme spanning op mijn wervelkolom op dit moment. Fijne nacht voor straks en bedankt om te reageren :) !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Bert,

Goed geschreven! Ik weet hoe artsen en vooral psychiaters werken, ze komen helaas bijna overal onderuit, ze dekken zich wel in. Gelukkig worden mensen wel wakkerder, maar hier lees je hoeveel slachtoffers er zijn van de farma! Ieder mens komt wel eens in een situatie, zie hier erg uiteenlopende problemen of lichamelijk ziek zijn, dan kom je al snel in die trechter terecht. Op deze site hebben de meesten of allen terechte achterdocht naar artsen. Maar helaas zijn we er destijds ingeluisd met hun mooie praatjes.Mijn psychiater wilde mij anti eleptica aansmeren bij het afbouwen! Ze verzinnen werkelijk van alles als ze geen diagnose kunnen stellen, mijn hersenen zijn beschadigd omdat ik in coma heb gelegen, maar niet van de pillen, beweerd de psych!

In de huisartsenpraktijk zijn er viif artsen werkzaam, waaronder twee die geen voorstander zijn van pillen, de andere willen dat ik voor de nacht seroquel gebruik en daarnaast 80 mg omeprazol. Beide doe ik niet!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Guys, even wat zeggen zonder dat jullie denken dat ik nu de huisarts of zo verdedig, want dat doe ik allerminst. Ik zou ze graag slaan en wakker schudden etc.

 

Artsen zijn ook maar mensen die een kunstje hebben geleerd. Namelijk proberen diagnose te combineren met een medicinale oplossing. Kijken naar voeding, levensstijl of omstandigheden doen ze bar weinig tot nooit.  Een aardige vriend die net afgestudeerd huisarts is, noemde mijn 4x 0,5 lorazepam per dag  spottend 'homeopatisch' en ik zou me daar dus niet zo druk hoeven maken.( iets zei me al die 6 maanden op te passen en dat het niet goed was, maar ik kreeg aanmoediging na aanmoediging, waarbij zelfs mijn moeder die er niks van moet hebben me gewoon zei dat ik maar ff wat eerder moest slikken als ik overstuur raakte) (toevallig raakte ik steeds rond 'pillentijd' uit evenwicht.... gek he)

Zoals jullie hebben kunnen lezen en ervaren is er niks homeapatisch aan 2mg Lorazepam per dag voor 6 maanden en is afbouwen net zo'n grote hel als voor iedereen. Ik ben overgestapt op de Diazepam en daar doorheen, maar moet zeggen dat ik me er echt moe bij voel en slap. Maar dat kan ook puur de afbouw zijn.

 

Artsen zijn in mijn ogen inderdaad vooral verlengstukken geworden van de medische industrie, die ook voor sommige momenten en dingen een uitkomst bieden. Ik blijf mijzelf afvragen of ik het zonder de Lorazepam had gered het afgelopen half jaar.... maarja... daar kom je niet achter he.

Ik vind mijn herstel van een kleine afbouw (1/9 deel)  maar langzaam gaan, dus als ik energie terug krijg, ga ik het langzamer doen. Als ik mijn energie helemaal niet terugkrijg..... dan moet ik er maar aan geloven en doorgaan met afbouwen. Ik weet het anders ook niet meer.

Ben blij dat ik niet alleen ben, maar gun het toch echt niemand en wens jullie veel sterkte toe. Laten we proberen elkaar te vinden hier op het forum, want we zijn hier al niet met veel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Lieve mensen op dit forum,

Ik  ben een 31 jarige vrouw met 2 kindjes  en was een tijdje geleden ook heel actief op dit forum. 

Ik ben nu 8 maanden van de benzo af ( na een korte tijd van gebruik)

Ik kreeg deze " medicijnen" na de geboorte van mijn jongste kindje voor spanningklachten. Dit was de enige klacht die ik had toen ik bij de dokter kwam.. na zo een twee weken gebruik van de pillen werd mij situatie ernstiger en ernstiger en heb ik en ook mijn dokter dit niet aan de benzo geweten ( hetgeen wel degelijk het geval was weet ik nu) mijn slaap ontregelde volledig, ik had hartkloppingen, ik was ernstig depressief geworden, en ik denk dat ik een tollerantie had bereikt omdat ook de pillen zelf geen enkel nut meer hadden.. mijn huisarts dacht kom laat ik nog een benzotje geven en een antidepressiva en zo werd mijn situatie zo erg dat ik gewoon ernstig ziek was en het onmogelijk was om te slapen. Ik heb heel langzaam afgebouwd en gelukkig kan ik zeggen dat het nu echt weer goed gaat met me, met af en toe een kleine terugval ( slapeloosheid en wat chemische spanning in mijn lijf). 

Ik heb de laatste maanden echt zoveel opgezocht over deze "medicijnen" (vergif is een beter woord vind ik) dat er een wereld voor mij open is gegaan. Het is een schande hoe gemakkelijk deze middelen worden voorgeschreven en hoe weinig artsen ervanaf weten. 2 mg lorazepam is volgens de ashton manual equivalent aan 20 mg valium en dat is zeker geen homeopatische dosis. 

En ook dat artsen nog nooit van de ashton manual gehoord hebben is vreemd omdat dit de manier is om van deze troep af te geraken( deze vrouw is de expert op dit gebied).... nee het klopt niet en wanneer men op youtube goed zoekt vind men allerlei filmpjes documentaires etc over de verwoestende werking van benzodiazepines op het brein en zenuwstelsel.

Artsen zijn idd gewoon verlengstukken van farma en ik heb hiervan geleerd. 

Ik kan jullie zeggen dat er echt licht is aan het einde van de tunnel en dat het een kwestie van geduld is. 

Veel respect voor jullie!

Liefs

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Artsen schrijven te snel die pillen voor, na een therapie neurofeedback, wilde ik van die rotzooi af en noemde het zelf vergif, wat het ook is, ik heb in de ruim 4 maanden ook van allerlei info gezocht, zowel over de hersenen als de zogenaamde medicijnen, en best schokkende info, die ik hier niet mag plaatsen. Niet alle huisartsen weten dit, maar psychiaters wel! Nogmaals in de praktijk waar mijn huisarts werkzaam is, zijn er 3 van de 5 die wel snel pillen voor schrijven met de gele sticker! De andere twee waaronder mijn eigen huisarts niet, ze was er erg onzeker mee, en zei tegen mij, ik ben geen voorstander ze voor te schrijven. Maar als je ze eenmaal hebt kan ze niet anders... Dus 1 van die andere huisartsen hebben mij gezegd dat ik seroquel moet slikken voor het slapen! En me tramadol voorgeschreven. Zomaar, diagnose was al snel gesteld, fybromyalgie. Ik ben overtuigd dat ik het niet heb, dit komt indirect door de benzo's!

Welkom Mama, goed dat je nu van die rotzooi af bent en dat het goed met je gaat! Wij hebben nog een tijd te gaan. Het enige wat we kunnen doen mensen wakkerder maken, tegen artsen is weinig te doen. Ik heb de 31 weer een afspraak met de psychiater voor de afbouw, tot nu toe wat ik er beter van ben geworden; lichamelijk onderzoek en uitgebreid bloedonderzoek gehad. Het gesprek met zowel de verslavingsarts als de psych zorgde er alleen maar voor een hoge bloeddruk! De verslavingsarts wilde dat ik van 2,5 mg lorazepam in 5 weken naar 0 ga! De psych wilde anti epileptica voorschrijven! Ik zou dit graag aan mijn huisarts vertellen, want zij denkt dat ik in 'goede handen' ben!

Sorry voor mijn chaotische schrijven, te danken aan 5 jaar 10 mg lorazepam, 25 mg seroquel!

Vandaag moest ik 0,2 mg ophogen, ik voelde me hondsberoerd! Hoofdpijn, misselijk en bloeddruk. Al 4 weken op deze dosis, niet normaal. Want vorige week zat ik bij de huisartsenpost en dat schiet ook niet erg op.

Ik wens jullie weer allemaal sterkte toe! X

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vorige week was mijn bloeddruk 110/160, had hoofdpijn en steken, duizelig, ik had de bloedrukverlager wel ingenomen, maar toch.... Nu heb dus maar de lorazepam (hopelijk voor 1 keer!) opgehoogd. Zo beroerd, vreselijk! Al 4 weken op 2,5 mg, is toch niet normaal, wat een vergif! Zoveel gedupeerden, is triest, omdat het alleen om geld draait, een goede therapie of gesprekken zijn te duur! Mij is ook een therapie aangeboden, maar is tot nu toe niet meer over gesproken.

De weegschaal die ik heb, werkt volgens mij niet, dezelfde als elders op het forum, niet die jij hebt.

De verpleegkundige waarbij het mee klikte moest op huisbezoek, en nu nog 3 weken op vakantie. Tja, ik vind nu mijn steun hier. Maar ook als het beter gaat, zal ik het schrijven, zodat je weet wat er goed kan gaan, zodat je daar weer wat aan hebt.

Somber zijn is ook afschuwelijk, ik hoop voor je dat het beter gaat, het komt goed! Tijd.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Anoniem48:

Artsen schrijven te snel die pillen voor, na een therapie neurofeedback, wilde ik van die rotzooi af en noemde het zelf vergif, wat het ook is, ik heb in de ruim 4 maanden ook van allerlei info gezocht, zowel over de hersenen als de zogenaamde medicijnen, en best schokkende info, die ik hier niet mag plaatsen. Niet alle huisartsen weten dit, maar psychiaters wel! Nogmaals in de praktijk waar mijn huisarts werkzaam is, zijn er 3 van de 5 die wel snel pillen voor schrijven met de gele sticker! De andere twee waaronder mijn eigen huisarts niet, ze was er erg onzeker mee, en zei tegen mij, ik ben geen voorstander ze voor te schrijven. Maar als je ze eenmaal hebt kan ze niet anders... Dus 1 van die andere huisartsen hebben mij gezegd dat ik seroquel moet slikken voor het slapen! En me tramadol voorgeschreven. Zomaar, diagnose was al snel gesteld, fybromyalgie. Ik ben overtuigd dat ik het niet heb, dit komt indirect door de benzo's!

Welkom Mama, goed dat je nu van die rotzooi af bent en dat het goed met je gaat! Wij hebben nog een tijd te gaan. Het enige wat we kunnen doen mensen wakkerder maken, tegen artsen is weinig te doen. Ik heb de 31 weer een afspraak met de psychiater voor de afbouw, tot nu toe wat ik er beter van ben geworden; lichamelijk onderzoek en uitgebreid bloedonderzoek gehad. Het gesprek met zowel de verslavingsarts als de psych zorgde er alleen maar voor een hoge bloeddruk! De verslavingsarts wilde dat ik van 2,5 mg lorazepam in 5 weken naar 0 ga! De psych wilde anti epileptica voorschrijven! Ik zou dit graag aan mijn huisarts vertellen, want zij denkt dat ik in 'goede handen' ben!

Sorry voor mijn chaotische schrijven, te danken aan 5 jaar 10 mg lorazepam, 25 mg seroquel!

Vandaag moest ik 0,2 mg ophogen, ik voelde me hondsberoerd! Hoofdpijn, misselijk en bloeddruk. Al 4 weken op deze dosis, niet normaal. Want vorige week zat ik bij de huisartsenpost en dat schiet ook niet erg op.

Ik wens jullie weer allemaal sterkte toe! X

De meeste anti epileptica zijn ook benzos. Kijk er mee uit! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Is Lamotrigine, de psych zei dat dit je hier in ieder geval goed op slaapt, hij heeft het opgeschreven, want hij weet wel dat ik het eerst ga uitzoeken, ik laat me niet nog zwaardere troep aansmeren.

Klopt helemaal, ik heb het nogmaals nagezocht, het is zware troep.

bewerkt door Anoniem48
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Veel sterkte ook aan alle Clonazepam afbouwers! Clonazepam is echt wel een onderschatte benzo. Superpotent en krachtig. Ik heb het 3 weken geslikt (2 x 0,5 mg) en had na het halveren al vreselijke ontwenningsverschijnselen. Daarna kreeg ik Lorazepam, waarvan ik nu 87,5% heb afgebouwd. Mijn buurvrouw heeft  ruim een half jaar Clonazepam geslikt, 2 mg per dag en zij is Cold Turkey gestopt. Dat beveel ik niemand aan, maar zij heeft er slechts minimale hinder van gehad. Per individu zijn er enorme verschillen, dat blijkt maar weer

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ hoopvol: ik ben sedert een week aan het afbouwen . Van 0,5 mg Rivotril naar 0,375 mg 1 x 's avonds. Ik heb geen ontwenningspijn maar een zeer onzeker gevoel. Niet echt beven of bibberen maar gevoel van onzekerheid. Durn niet op de fiets.Tussendoor neem ik nog eens de gewoonlijke dosis en alles normaliseert. Vreselijk want de avond dat ik 0,5 mg neem, is mijn glucose  's morgens iets te hoog. kiezen tussen de pest en de cholera.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ondanks afbouw kan ik slapen. Ik heb een thee gevonden Goede Nacht van Westminster. Het duurt ong een uur vooraleer ik kan inslapen maar ik probeer te denken aan komische toestanden uit mijn leven, dat ontspant me en ik slaap in rond 00:30 en word wakker om 06:45. Ik kan er een klok op zetten. Zes uur is weinig slaap maar ik vang een uiltje in de namiddag.

Aan iedereen geduld en rust toegewenst. Angela45

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Toen ik begon met afbouwen dacht in weken pffff, bijna 5 maanden bezig! Maar ik weet nu dat het maanden tot jaren kan duren met afbouwen inclusief herstel. Ik zit bijna 5 weken op 2,5 mg, en mijn bloeddruk schiet nog steeds omhoog, dit merk ik aan dat er zonder aanleiding met hart gaat bonzen, steken in m'n hoofd. Dit was vorig jaar ook al hoor, dit was een verschijnsel van de 'overgang' zeiden artsen! Vreselijke dag weer, ik begon weer goed te slapen, maar het is weer 4 uurtjes pfff.

Hoe doen jullie dat met eten, ik heb geen eetlust, heeft er iemand drinkvoeding van een dieetist of heeft er iemand tips? Ik neem mijn mijn multi enzo wel in, maar je hebt meer nodig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eten : gewoon zo eenvoudig mogelijk maar drie evenwichtige maaltijden eet ik. Ontbijt met omelet, lunch met fruit, noten en yoghurt, avondmaal met groenten en vis of kip of kalkoen.

Ik eet wat ik kan verteren en krijg zo geen problemen. Ik ben bloedgroep A en kan veel vegetarisch doen. Goede moed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het avondmaal lukt al helemaal niet, ik ben veganistisch. Ik eet wat muesli, brinta (met soyamelk) fruitontbijt en bananen, dit echt met tegenzin. En ik heb omega erbij, is niet veganistisch, maar heb een uitzondering gemaakt, omdat ik me zo ziek en zwak voel.

Dank je wel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...