Spring naar bijdragen

4 jaar hoge dosis Clonazepam en nu er bijna vanaf. (hoop ik)


Gaba

Aanbevolen berichten

Dank Sneeuwhoen, idd dat was mijn gevoel ook en ondertussen mijn berekening ook. Dag twee heb ik gebruik gemaakt van het schuurpapier en gisteravond ook. Voel me nog steeds duf, anders meer hoofdpijn maar op een draagzame manier. Dank je wel voor je reactie. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor de reactie Ikbenzovrij. Ik pas nu de schuurpapier techniek toe omdat de Ha geen druppels of diazepam wil voorschrijven. De tabletten van 2 Mg rivotril zijn lastig te doseren maar ik doe mijn best. Fijn dat jullie allemaal meedenken, dank. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi! Iemand ervaring met wegen van de medicatie? Met het schuurpapier is het lastig hoeveel eraf gaat. Mijn man kwam op het idee van een weegschaal en de tablet vergruizelen en wegen en dan er wat af te nemen. Ik dacht 2 Mg clonazepam min 0,10 is 190 gram tablet? 

IMG_4455.JPG

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Ikbenzovrij en sneeuwhoen en Anoek,

 

Heb ik dit goed berekend? Kan iemand helpen? 

2 Mg clonazepam is 40 Mg diazepam 

0,5 diazepam in twee weken afbouwen is

1.975 Mg clonazepam? En dan om de twee weken 0.025 eraf? Een traject van 160 weken?

 

bvd Fem

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Fem

Ja jouw berekening klopt!  Mag ik vragen waarom je het niet omzet naar diazepam. Dat kun je makkelijker afbouwen. In kleinere hoeveelheden en hoef je niet te " klungelen" met een weegschaal. 

40 mg diazepam  in 40 maanden afbouwen. Idd even lang. 

Veel sterkte Fem!! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor de bevestiging op de berekening. Ik ga ervoor. Als het te lastig word ga ik werk maken van mijn huisarts voor nu vind ik het zonde energie en stop ik die liever in verdieping van het probleem de benzo's. Ik blijf updaten vind het een heel erg fijn gevoel om niet alleen te zijn. Dank 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Dag allemaal, ik kom nog even kijken op het forum. Ik maak een beetje lastige tijd door momenteel. Veel spannende dingen die enorm veel energie vreten. Eigenlijk zou ik nu juist een benzo kunnen gebruiken. Maar natuurlijk is er geen haar op m'n hoofd die eraan denkt om dat te doen.Geen enkel pilletje van de dokter zal ik nog slikken voordat ik zeer uitgebreid onderzoek heb gedaan naar alle bijwerkingen en andere randverschijnselen.

Mijn vertrouwen in de medici heeft nu eenmaal de laatste jaren een enorme deuk opgelopen. Ik ga nog wel naar de huisarts toe als ik een zere knie of voet heb of iets anders "mechanisch", maar verder trap ik niet meer in hun trucjes met pillen Van de week las ik in de krant dat artsen niet meer willen dat als ze een maatregel of waarschuwing hebben gehad, dat het in het online BIG register geplaatst wordt. Ze hebben namelijk last van die vervelende patiënten. De arrogantie ten top! Van mij mogen ze met naam en toenaam en rugnummer aan de schandpaal.

Het doet me goed te lezen dat er  nieuwe gebruikers zijn bijgekomen maar nog meer dat ik lees dat degenen die aan de strijd van afbouwen en stoppen zijn begonnen, dat nog steeds volhouden en anderen nog steeds tot steun zijn. Ik had er even de kracht niet voor. 

Vorige week had ik een puur zakelijke afspraak over iets heel anders met de directeur van een verslavingskliniek in de omgeving van Amsterdam. Omdat het een aardige en empathische man leek vertelde ik hem in grote lijnen mijn verhaal. Eigenlijk verwachtte ik desinteresse en de gebruikelijke onkunde met deze materie. Ik moet echter zeggen dat hij zeer geïnteresseerd bleek hoe ik de afbouw en de stop had gedaan. We spraken over de downgereguleerde GABA receptoren en hij schrok zich wild toen ik over mijn hoge dosis vertelde. Het verbaasde hem niet dat ik er zo lang last van heb gehad. Ik zal hier niet het hele verhaal doen, maar ik moet eerlijk zeggen dat hij echt wist hoe het in elkaar steekt en wat een hel het is om van de benzo's af te komen. Eigenlijk ben ik nog geen arts tegengekomen die ook maar iets van de materie begrijpt, maar we hebben zeker een uur zitten praten hierover.  Hij was overigens van mening dat het hoog tijd gaat worden dat patiënten nu eens hun huisartsen voor de rechter slepen, vanwege ernstige nalatigheid. Misschien dat na een uitspraak- dus een lelijke tik op de vingers- het wereldje eens goed wakker wordt. Hij vertelde me ook nog dat het vaak oudere huisartsen zijn die dit soort pillen blijven voorschrijven. Jongere huisartsen zijn over het algemeen veel terughoudender met klakkeloos voorschrijven. Nu heb ik geen enkele ervaring hoe andere artsen van klinieken hiermee omgaan, maar was ik hem maar tegengekomen aan het begin van het traject van afbouwen en stoppen. Nogmaals, ik heb geen ervaring met verslavingsklinieken maar mocht iemand de gegevens van die kliniek willen, dan kun je me een privéberichtje sturen.

Ik denk overigens niet dat zo'n verslavingsarts DE oplossing heeft, het blijft een kwestie van je tijd uitzitten en vooral langzaam afbouwen en bovenal blijven geloven in het proces en de wonderlijke genezingskracht van je eigen lijf en brein. Ik kreeg nog wel de bevestiging dat Clonazepam toch wel  een zeer heftige en zwaar onderschatte benzo is. Hoe dan ook, ik reed naar huis met een goed gevoel over het gesprek en ook de bevestiging dat ik niet gek was in die tijd van gebruik, afbouwen en stoppen.

Wat mij de laatste tijd bezig houdt is dat ik nog steeds met verbazing kan terugkijken op de jaren dat ik het elke dag gebruikte. Zombie is het enige juiste woord ervoor. Nog steeds heb ik het gevoel dat ik elke maand iets "wakkerder" aan het worden ben. Ik bemerk nog steeds veranderingen. Elke paar maanden verder bespeur ik toch weer iets in mijn zenuwstelsel en brein dat aan het verbeteren is. Ondanks dat ik flinke ellende in het privéleven heb momenteel, ben ik nog steeds sterker aan het worden.Misschien is dat helemaal niet zo gek als je lange tijd aan de poort van de hel hebt staan rammelen en ook daadwerkelijk binnen bent geweest. Vergeten zal ik deze periode echter nooit. 

Nou, een heel verhaal weer dat ik graag met jullie wilde delen en omdat helemaal niemand anders dit kan begrijpen.

 

@ Fem. Dat weegschaaltje is misschien zo gek nog niet. Dat lijkt redelijk nauwkeurig. Het schuurpapier dat ik gebruikte was zo'n beetje de fijnste korrel die er te krijgen was in de bouwmarkt. Het was zwart en ik trok elke avond kleine witte streepjes. Ik had allemaal kleine vierkantjes geknipt, die lagen naast m'n bed. Elke dag een nieuw papiertje en elke week meer streepjes. Ach, het was nu eenmaal mijn methode. Bedenk overigens dat omzetting naar Diazepam bij sommigen niet echt goed aanslaat. Ik heb dat meerdere keren gelezen op benzobuddies.org Ik heb het vermoeden dat het heeft te maken met de veel langere halfwaardetijd van Diazepam. Ik was overdag van de Clonazepam niet echt heel erg suf. Nu moet ik bekennen dat ik de Diazepam maar een week of zo heb gebruikt maar ik kon het niet verdragen vanwege die lange halfwaardetijd. Diazepam is echt een heel ander middel dan Clonazepam. Ook heb ik ervaren dat er een verschil is tussen de druppels en de tabletten. Kijk in ieder geval heel erg goed uit dat je niet te snel gaat. Neem echt je tijd hiervoor. Ik wens je heel veel sterkte toe de komende tijd, het zal soms zeker niet meevallen maar het is het helemaal waard om te stoppen en je leven weer terug te krijgen.

Veel liefs voor iedereen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gaba, dank om jou positieve ervaring met iemand die het wel snapt te delen. Voor mij was het schuurpapier lastig ik had het gevoel dat ik de dosis niet constant had. Nu met de juweliers weegschaal kan ik 0,100 meten en alles precies afwegen. Ik heb precies vandaag een week 0,25 Mg minder gepakt. Ben wel aan het twijfelen of ik deze stap van 1/8ste een of twee weken aanhoud. Ik voel me goed heb enkel wat meer hoofdpijn dan normaal maar dat kan ook komen door de warmte of de spanning voor zondag. Ik doe dan examen yoga docent. Daar heb ik gelukkig mensen om me heen meestal uit België vaak al therapeuten of osteopaten mensen die aan bio resonantie doen en ortomonuculair hebben gestudeerd die mij goede en fijne motivatie geven maar ook antwoorden en bevestiging die de Ha niet geeft. Morgen om 8.40 een afspraak met de Ha die het recept heeft stop gezet na het telefonisch gesprek over afbouwen. Morgen met mijn dagboek, uitgewerkte schema en forums daarheen. Ik wil het zo doorzetten en niet anders. Dit is oké dragelijk en zelfs merendeel van de dagen goed. 

 

Gaba zorg goed voor jezelf, alle anderen veel succes! 

Liefs Fem 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Lieve mensen, ik heb me net geregistreerd omdat ik ook al 10 jaar zeur bij de huisarts om mij te helpen te ontwennen van Rivotril 0,5 mg.  Ik neem het al 30 jaar na een spastische reactie bij het overlijden van mijn vader. Mijn vraag werd steeds honend weggelachen.

Sedert een paar maanden kreeg ik het etiket diabetes type 2. Ben zelf gaan prikken en heb een diabetoloog geraadpleegd en wat blijkt: ik heb enkel 's morgens licht verhoogde bloedsuikerwaarden. Na veel gezoek kom ik er gisteren achter dat clonazepam diabetes veroorzaakt. Ik neem mijn pilletje enkel 's avonds en denk dus dat daar het antwoord te zoeken valt. Er zijn testen gedaan bij 62000 personen en 78 % kreeg diabetes.

Omdat het zeer moeilijk blijkt te ontwennen heb ik naar alternatieven gezocht en vond Calmigem gemmotherapie van Herbalgem.

Heeft iemand hier ervaring mee ? Dan hoor ik het graag. Ik begin alvast te halveren vanaf vanavond.

Met veel bewondering voor alle mannen en vrouwen hier die zo hun best doen beter te worden. Lieve groeten aan iedereen. Angela.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Angela 

Welkom !

Je gaat 0,5 mg halveren na 30 jaar slikken? Niet aan te bevelen.Veel te heftig. Zou het via taperingstrip doe via de Regenboog apotheek Cinderella. Geleidelijke afbouw . Ja, van bezodiazepine gebruik kun je aanzienlijk aankomen in gewicht, dus daarom loop je meer kans op diabetes 2.

Waarom wil een arts je niet begeleiden tijdens de ontwenning?  Wat is dat toch wat met die artsen....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo,

 

Niet halveren hoor dat is veel te heftig. Zelf heb ik een juweliers weegschaal aangeschaft zodat ik 0.100 gr kan wegen en bouw ik 1/8 per week af. Dit gaat tot op heden goed. De dag na vermindering dat is bij mij op zaterdag voel ik me soms slecht ik moet dan wel even kijken wat ik doe. Mijn dosis is natuurlijk ook hoger 2.0 Mg maar ook al 35 jaar. Succes maar niet te snel willen. 

 

Ondertussen is de Ha begripsvoller. 

 

Groet Fem 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank u vriendelijk iedereen voor de fijne raadgevingen.

Die artsen geven meer om andere dingen dan in te zien dat ze je geholpen hebben bij een verslaving.

Ik ben gelukkig niet aangekomen, integendeel. 

Ik neem R-alpha liponzuur voor het herstel van de pancreas. Hopelijk leef nog nog een tijdje zodat het lukt. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Angela1945

Ikzelf heb vijf jaar, elke avond 2mg Rivotril genomen. Heel onwetend ben ik cold turkey gestop in december 2016. Ik kan enkel maar aanbevel om heeeeel traag af te bouwen. Ik zat, en zit nog steeds in een hel. Met momenten voel ik me redelijk goed ( met alle euforie vandoen). Maar de slechte momenten nemen nog steeds de overhand. Het is vreselijk... dat is mijn ervaring. Dus ik hammer er echt op om heel traag af te bouwen. 

Liefs, HOOPVOL. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoopvol dankjewel. Ik kom ook uit België.Oost Vlaanderen.  Het is idd een feit dat hier aan ketting voorschrijven gedaan wordt. Elk medicijn heeft zijn bijwerkingen en voor elke bijwerking staat een nieuw pilletje klaar. Gelukkig heb ik dat niet gedaan.

In Antwerpen zijn er enkele orthomoleculaire artsen die het goed menen maar zijn niet te betalen.

Wat Rivotril betreft: ik heb geen juweliersschaal maar ga elke dag wat afvijlen met een nagelvijl. Ik neem maar 0,5 mg enkel 's avonds en elke stofje dat ik minder binnenkrijg, betekent minder destructie van de bètacellen van de pancreas die zorgt voor de nodige insuline. Omdat die tijdens de nacht zijn "vuil" werkje doet, heb ik een te hoge bloedsuikerwaarde 's morgens. Overdag is die perfect. Ik zit al maanden te piekeren hoe dat kwam en kwam gisteren in een medisch tijdschrift op een artikel over de destructieve werking van clonazepam. De ha had zijn voorschrift al klaar in de hand om me een ander medicijn aan te smeren om de glucose te doen dalen. Heb vriendelijk bedankt. Ik ben nu niet meer welkom op zijn praktijk omdat ik zijn voorschrift niet volg. De moed niet laten zakken en het "verzet" ? daar ben ik trots op. Het is me al 40 jaar duidelijk dat de farma industrie niet meer is dan een stille, langzame, pijnlijke genocide. Ik heb er een mooie documentaire van. Zal aan de webmaster vragen hoe we die voor iedereen ter beschikking kunnen stellen.

Lieve groetjes. Angela 1945. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, ik zoek die even op. Hij is Duitstalig met nl ondertiteling. Begint beetje saai maar effe doorbijten !! xxx 

 

//www.youtube.com/watch?v=nUDzw5F40Z8

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Angela1945

hehe, ik ook uit Oost-Vlaanderen! En zoals je zegt, de Ha staan onmiddellijk klaar met een ander pilletje... maar ik ben echt panisch geworden qua medicijn gebruik. Ik  durf amper nog iets te nemen... vandaag heb ik weer een iets beter dag. Maar het zijn die slaaploze nachten die me blijven kwellen... met alle ongemakken overdag er dan bij. Ik heb het lichamelijk heel lastig. Zijnde een heel opgefokt gevoel hebben, hartkloppingen, paniekerig zijn... soms twijfel ik aan mezelf of dit echt allemaal ontwenningsverschijnselen zijn... 

ooit komt dit wel goed zeker?? 

Liefs, HOOPVOL

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...