Spring naar bijdragen

4 jaar hoge dosis Clonazepam en nu er bijna vanaf. (hoop ik)


Gaba

Aanbevolen berichten

Gaba,

 

*ik kruip even onder mijn steen vandaan, het is toch een hele strijd om je aan dit middel te ontworstelen*

 

'Omdat het praktisch nergens beschreven staat en de medische experts nog steeds van mening zijn dat het met een paar weken klaar moet zijn en anders krijg je te horen dat de oorspronkelijke klachten weer terug zijn.'

 

Het bekende liedje. Toch vraag ik me af hoe ze dat willen doen als de "klachten" iets zijn wat je in het verleden nooit hebt gehad.

Hoeveel mensen zonder psychiatrische voorgeschiedenis zullen dan voor het eerst in hun leven een diagnose oplopen ?

Nu zijn er wel wat experts die weten dat het langer kan duren ... Maar het is inderdaad het heersende beeld.

bewerkt door Bert2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag allemaal, inderdaad, alsof je onder een steen vandaan komt. Ik kom ook even kijken. Inmiddels aan de B- blokkers, vanwege een hoge bloeddruk. Mooi Gaba, dat jij het na een lange worsteling goed maakt. Gebruik je nog wel een antidepressivum ? Het zien gaat bij mij wat beter, heel vreemd, dat ik te scherp zag. Ook de vlekken voor mijn ogen zijn weg. De afgelopen week, spierspanning in mijn benen. Slapen gaat moeilijker. Strak gevoel in mij in gezicht en kaken.Tja, verder komt alles waar ik voor gebruik last had, driedubbel zo hard terug. Rebound dus. Vaak zit ik op de bank, verstijfd van angst en weet ik niet wat te doen. Ik vind het heel moeilijk, om geen deken meer over te hebben. Je schrikt je dood, vind ik, als die deken weg is. Sinds ik gestopt ben,kan ik me slecht concentreren, tsja , ik heb mijn handen vol aan mijzelf. Symptomen komen en gaan. Last van duizeligheid heb ik nu ook. En een paar weken had ik het bloedheet. Inmiddels kan ik me als vriezer verhuren. Innerlijke kou, Jakkes. Mijn kat is het ook al maanden beu....dan dit en dan weer dat, het is ja wat. Sterkte allemaal !!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Sneeuwhoen. Ik had je al bij Afzien iets terug geschreven. Wat vreselijk goed dat je zover gekomen bent. Binnenkort als je nog verder gaat herstellen kun je alleen maar trots zijn op jezelf. En ik ben trots op jou! Nee ik gebruik geen Amitriptyline meer. Snel afgebouwd in 2 weken en daarna gestopt. Geen enkel probleem, maar ik gebruikte ook wel een hele lage dosis. 20mg terwijl 65mg de norm is bij depressie. Het haalde de scherpste kantjes van de depressie af. Die vlekken voor de ogen heb ik ook regelmatig gehad. En zoals alle klachten verdwenen die ook weer. Het lijkt een migraine met aura zonder de hoofdpijn.

En concentratie... ja dat was echt een drama bij mij maar is inmiddels helemaal terug. Heel soms nog een beetje grijze mist in mijn hoofd, maar wel steeds minder.

Maar lieverd wat ben ik blij voor je dat je de sprong gedaan hebt. Nu nog je eigen dekentje worden. Zelfs de kat zal de verschillen merken  :D

 

@ Bert, ben jij inmiddels al begonnen met afbouwen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Ik heb bij het zien van deze video even vreselijk moeten huilen. Ik heb met de bedoelde man op benzobuddies.org wel eens contact gehad. Deze video moet ook zeker door partners en naasten bekeken worden. Deze mevrouw weet het goed onder woorden te brengen. Ik wil hier bekennen dat ik ook maandenlang met de opdringerige gedachte heb rondgelopen. Dit is een afschuwelijk iets en bijna niet uit te leggen. Misschien wil iemand me helpen met een ondertiteling? Zodat we die hier ook kunnen plaatsen.

bewerkt door Gaba
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

Ik zit nu op 3 druppels per dag. 3x 1 druppel.

Het afbouwen hebben ik en de ha voor de feestdagen even stil gezet. Ook nog 4mg diazepam per dag. Slapen gaat vreselijk,verder gaat het redelijk.

Volgende maand ga ik weer verder met afbouwen. Dan zet ik langzaam iedere keer 1 druppel om in 2mg diazepam. Dan stabiliseren en dan weer de volgende druppel.

Ik hoop voor de zomer zoiezo van de rivotril af te zijn. De diazepam vind ik persoonlijk dan minder belangrijk. Ook omdat mijn gezondheid laatste tijd weer een lastige tijd door maakt. Maar ik kom er wel. Wij allemaal!

Hoop indd ook dat het weer wat drukker gaat worden hier. Mis het erg!

Groetjes! X

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Met de diazepam bedoel ik meer dat ik dat toch wel zou moeten blijven gebruiken zo nodig voor m'n spieren. Dus daar maak ik me niet zo druk om. De rivotril wil ik gewoon echt vanaf!

Mijn klachten zijn vooral de enorme onrust in m'n lijf wat ik heb tijdens het afbouwen, de nachtmerries en het slechte slapen. + de extra pijn in mijn spieren natuurlijk.

Nu heb ik gisteren te horen gekregen dat ik onderzocht moet worden op een ander reuma type of een eventuele immuun ziekte... heb nu op 1.5 jaar tijd al op 2 plekken bot afbraak. In mijn knie en in mijn pols. Geen idee waar dat gaat eindigen...

https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/osteochondritis-dissecans/item37689

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 months later...
Op Friday, January 16, 2015 om 13:12 zei Gaba:

Inmiddels ben ik maanden verder nadat ik dit onderwerp ben gestart. Op 26 november 2014 ben ik gestopt met de benzo's. Nu, op 16 januari 2015 ervaar ik nog steeds veel klachten, maar elke dag gaat het iets beter. Het zijn afschuwelijke zwarte maanden geweest, ik heb er geen andere woorden voor. Veel klachten die ik had tijdens het benzo-gebruik verdwijnen langzaam aan. Ik weet in ieder geval zeker dat  de afschuwelijke tijd de moeite waard was. Het is zeker niet zo dat na stoppen het probleem meteen weg is. Mijn receptoren moeten heel langzaam herstellen en daar is veel tijd voor nodig, erg veel tijd. Na heel veel lezen op allerlei forums kom ik tot de conclusie dat de artsen geen enkel idee hebben wat benzo's met je lijf en je hersenen doen. Zeker niet als het langdurig gebruikt wordt.

Nu ik heel langzaam uit de benzo-roes aan het komen ben, besef ik me steeds meer dat het echt noodzakelijk was om te stoppen. Ik merk nu pas wat deze benzo heeft aangericht en ik kan alleen maar hopen dat ik alles weer een beetje op de rit ga krijgen.

Het ergste van alles is volgens mij dat je niet weet dat je verslaafd bent en zodra je gaat stoppen tegen een muur van onbegrip aanloopt. De ontwenningsverschijnselen zijn zeer heftig en het is een eenzame strijd in een donkere zwarte kamer.

 

Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat ik mijn leven heb te danken aan het engelstalige forum benzobuddies.org en ook aan de amerikaanse Dr.Jennifer Leigh die een blog bijhoudt genaamd benzowithdrawalhelp.com.

Ik heb het geluk dat ik redelijk goed engels kan lezen want nederlandstalige forums zijn er nauwelijks. 

 

Omdat ik deze afschuwelijke benzo met de hulp van anderen heb kunnen verslaan, zou ik heel graag ook mensen belangeloos willen helpen. Gewoon een steun bij het stoppen.

Weten dat je niet alleen bent en de enige bent die dit meemaakt.

 

Dus wie hulp nodig heeft is welkom!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 2017-5-5 om 11:41 zei Anneke:

Heel graag ben net weer  verder aan  t afbouwen  van tranxenne50mg geen leven zo .( met ook niet )jaren geslikt .hoop wat  te horen 

Hallo Anneke. Ik kom hier niet zoveel meer op het forum. Ik zag je berichtje en wil je natuurlijk graag helpen. Ik ken tranxenne niet dus over het medicijn kan ik je weinig vertellen. Ik denk wel dat het zo ongeveer dezelfde werking heeft als de rest van de benzo's. Maar die aanname is ook weer gevaarlijk want zo onderhand begrijp ik wel dat er flinke verschillen zitten in de potentheid van de benzo's.

Vertel maar hoe het gaat met het afbouwen. Volg je de Ashton Manual? Hoe ver heb je al afgebouwd en vanaf welke dosis? Gebruik je nog andere medicijnen er naast? Heb je het meest last van mentale of fysieke klachten? Herken je de klachten die genoemd staan in de Ashton Manual?

Dat het afschuwelijk is om af te bouwen en uiteindelijk te stoppen weet ik maar al te goed dus ik leef met je mee!

Praat erover hier op het forum, het scheelt echt als je weet dat je niet de enige bent die hiermee worstelt.

 

Liefs Gaba

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Gaba,

Jouw verhaal is heel herkenbaar, want ik ben ook in de Clonazepam-val getrapt. Belachelijk dat ze zulke hoge dosissen verkopen (in vergelijking tot standaard benzo). Ik kwam er na twee jaar achter dat mijn dagelijkse 2mg Rivotril betekende dat ik 40mg Valium naar binnen hakte iedere dag. Dat is al extreem veel, laat staan jouw 300mg per dag. 5 tot 10mg is een normale dosis voor een volwassen man. Ook klopt het dat er (bij professionals) te weinig bekend is over benzoverslaving en de vreselijke, en extreem lange afbouw. Ook PAWS (naverschijnselen, soms wel jaren lang) worden weer niet serieus genomen. Helaas. Goed dat je aanbied om anderen te helpen. Dat wil ik ook. Ik heb een lijstje gemaakt van dingen die mij hebben geholpen bij afbouw en PAWS. Zouden anderen deze lijst willen bijvullen (met behoud van het plusjessysteem voor de rating?) We kunnen deze lijst dan uitbouwen en verspreiden over andere fora en landen etc.

----

+/- 10 jaar gebruik van gemiddeld 20mg Diazepam/dag, laatste 2 jaar 40mg/dag - toen gaan stoppen......... -> dat is *, maar het is gelukt en ik ben nu ongeveer een jaar vrij van die troep!

Hieronder geef ik aan wat mij geholpen heeft, hoeveel (aangegeven in plusjes 1-5) en hoe dit werkt. Doe er je voordeel mee.

- Mirtazepine (Remeron) - (++++) - Voor het slapen, want meeeeeen wat is je slaap * als je afbouwt van benzo's. Dit helpt echt goed. Door de dokter voorgeschreven zeer lage dosis (tussen 3,75mg - 15 mg, bij mij werkte 7,5mg prima). Wel wat suffig in de ochtend hiervan. Helpt ook goed bij de PAWS na het stoppen van de Benzo. Een jaar lang gebruikt en sinds kort gestopt. Het stoppen was wel ff *, want zo'n 10 dagen stemmingswisselingen en slaapproblemen en hoofdpijn, maar daarna eigenlijk geen probleem meer. Valt in het niet bij wat je met Benzo's hebt.

- Pregabaline (Lyrica) - (+++++) - Tegen de brede range aan afbouwverschijnselen van Benzo's. Door een dokter voorgeschreven. Dit is echt mijn tip want werkte bij mij fantastisch. Vond het jammer dat ik pas laat in het afbouwtraject ben gaan nemen. Bracht de afbouwverschijnselen voor mij met zo'n 75% terug. Wel coördinatieproblemen en concentratieproblemen, dus als je moet werken misschien wat lastig. Je kunt het ook alleen nemen als het echt heel zwaar is. Zat zelf op 150mg/dag, een lage dosis. Neemt een groot deel van de angst,  paniekaanvallen, spanning en stemmingsproblemen weg. Heb hiermee het laatste stuk van de afbouw gedaan (vanaf 5mg Diazepam, wat het zwaarste stuk is), en ben het nog een tijdje (3 maanden) na op 0 komen blijven gebruiken tegen de na-effecten. Bij het stoppen van de Pregabaline kwam er wel wat angst, spanning en grieperige gevoelens terug. Ook slapen ging een tijdje niet zo lekker. Dat trok na een aantal weken weer weg.

- L-Theanine - (++) - Helpt vooral bij PAWS, fijn dat het natuurlijk is en geen bijeffecten voor zover ik weet.

- Vitamine B6 - (+) - Helpt ook bij PAWS en tijdens afbouwen leek het wat te helpen.

- KavaKava - (++) - Kan de scherpe randjes van de afbouw en PAWS eraf halen. Vanwege mogelijke levertoxiciteit beter niet dagelijks nemen.

- Magnesium - (+) - Lijkt soms wel wat te helpen. Is iig ook goed voor herstel van het brein, dus voor PAWS aan te bevelen.

- Phenibut - (+++) - Tijdens afbouw helpt het om te ontspannen, alleen kan je als je te veel neemt, of te lang achter elkaar, weer flinke katergevoelens krijgen, en daar zit je in je afbouw nu echt niet op te wachten. Voor PAWS is het wel prima, maar houd je dan aan de regel dat je niet meer dan 2 dagen per week neemt, en een wat lage dosis.

- GHB - (++++) - Illegaal, dus beveel ik niet aan. Schijnt wel te kunnen helpen bij zowel afbouw als PAWS in gewone dosissen. Kijk uit voor verslaving, want als je dit leest ben je daar zeer waarschijnlijk gevoelig voor :).

- Kamillethee - (+) - lijkt wat te helpen.

- SSRI's / SNRI's (effexor, sertraline, prozac, etc) - (-) - NEEM DIT NIET!! Vergroot je afbouwverschijnselen nog eens extra en gaat je niet helpen! Kijk uit voor gedachten aan zelfdoding die je hiermee kan krijgen in je afbouw. Ook al denkt een psychiater dat je depressief bent, of lijdt aan een gegeneraliseerde angststoornis, dit is niet het geval als je benzo's afbouwt, althans niet op dat moment. Je ervaart afbouwverschijnselen die op voornoemde ziektebeelden lijken en daarmee een groot risico loopt op misdiagnose. Er is gewoon nog niet genoeg bekend bij dokters over de afbouw van benzo's, dus dit gebeurd vaak. Mij ook.

- Buspiron - (+) - Wordt bij angststoornissen voorgeschreven door artsen. Lijkt een klein beetje te helpen. Er zijn onderzoeken gedaan door producenten van benzo's waaruit blijkt dat Buspiron niet effectief is bij de afbouw van benzo's. Weinig bijwerkingen.

- Tramadol / Oxycodon (-) - hier wil je van wegblijven. Het zal vast werken, want het zijn sterke pijnstillers, maar ook enorm verslavend en dat zou een probleem boven op een probleem worden. Niet aankomen.

- Sceletium Tortuosum (Kanna) - (+++) - dit is een natuurlijk antidepressivum en werkt ook (mild) angstdempend. Is als algemeen veilig bestempeld en wordt al eeuwen gebruikt in Afrika door allerlei stammen tegen neerslachtigheid. Heeft mij vooral in de stemmingswisselingen erg geholpen. Houd het bij een lage dosis (25mg - 75mg Zembrin). Er zijn ook verschillende wetenschappelijke onderzoeken over gedaan met deze dosis die de werking onderschrijven. Zoek op 'Zembrin' in Pubmed (medische database).

- Sporten! - (+++) - iedere vorm van beweging is goed voor je, pak een duursport op zoals rennen, zwemmen of wielrennen, hiermee kan je je gedachten verzetten, maar ook je lichaam helpen ontspannen. Daarnaast maak je allemaal goede breinstoffen aan als je sport.

- Yoga - (++) - probeer dagelijks in de ochtend een uur. Het haalt je gedachten van je probleem af en zorgt voor lichamelijke ontspanning, dat is nu juist wat je mist door de afbouw. Ook voor PAWS erg goed.

- Meditatie - (++) - Tijdens de afbouw wat lastig omdat concentreren NIET lukt door al de vervelende verschijnselen. Bij PAWS wel erg goed en je zult zien dat hoe langer je op 0 zit, hoe beter het mediteren gaat, dat geeft dan veel voldoening. Je brein moet herstellen en meditatie helpt je daarbij.

bewerkt door moderator
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Gaba

jouw verhaal is een beetje gelijkopend met mijn verhaal. Enkel dat jij een veeeeeel hogere dosis rivotril gebruikte. Wat waren voornamelijk jouw klachten de eerste maanden na je ct? Ik ervaar voornamelijk hele lastige lichamelijke klachten, die uiteindelijk resulteren ik mentale klachten. Mijn lichamelijke klachten blijven: opgefokt gevoel, hartkloppingen, spierspanningen, amper slapen (gemiddeld 4 uren per nacht, en in die uren constant wakker worden) kortademig, bij het proberen inslapen brain zaps (daar word ik echt gek van) en heeeeel vaak moeten plassen 's nachts. En natuurlijk, bij deze lichamelijke klachten, gebeurd het natuurlijk dat ik overdag niet echt genietbaar ben... ik wil zo hard mijn oude leven terug. Ik wil me terug normaal voelen... ik ben nu een goede vier maanden benzo vrij. 

Veel liefs,

HOOPVOL

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

Ik zit nu nog maar op 0.1 mg rivotril! Happy happy. Is nog maar sinds zondag maar voel me super omdat ik het doe. Ik krijg sinds 2 maanden b12 injecties. Hierdoor lijkt het allemaal wat makkelijker te gaan. Over een week of 2 de laatste druppel weg laten en daarna beginnen met de diazepam af te bouwen. Dat gebruik ik nu 6-8 mg per dag als vervanging. 

Al met al toch trots op mezelf. ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Joost78,

Die tabletten van 2 mg Rivotril zijn helemaal geen probleem - zolang ze maar binnen het indicatiegebied gebruikt worden, conform de regels en onder toezicht ! Het indicatiegebied, dat is epilepsie. Als je inderdaad huisartsen hiermee aan de slag laat gaan ... :face-icon-small-shocked:

 

Heb je een arts gevonden die je die hulpmiddelen heeft voorgeschreven ? Hoe heb je dat gedaan ?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal, ik heb jullie berichten gelezen. Ik heb even een moeilijke tijd te pakken met veel energielekken, waardoor ik weinig tijd en inspiratie heb om hier iets te schrijven.

Ik zal snel weer wat schrijven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 2017-5-8 om 13:40 zei Joost78:

Hoi Gaba,

Jouw verhaal is heel herkenbaar, want ik ben ook in de Clonazepam-val getrapt. Belachelijk dat ze zulke hoge dosissen verkopen (in vergelijking tot standaard benzo). Ik kwam er na twee jaar achter dat mijn dagelijkse 2mg Rivotril betekende dat ik 40mg Valium naar binnen hakte iedere dag. Dat is al extreem veel, laat staan jouw 300mg per dag. 5 tot 10mg is een normale dosis voor een volwassen man. Ook klopt het dat er (bij professionals) te weinig bekend is over benzoverslaving en de vreselijke, en extreem lange afbouw. Ook PAWS (naverschijnselen, soms wel jaren lang) worden weer niet serieus genomen. Helaas. Goed dat je aanbied om anderen te helpen. Dat wil ik ook. Ik heb een lijstje gemaakt van dingen die mij hebben geholpen bij afbouw en PAWS. Zouden anderen deze lijst willen bijvullen (met behoud van het plusjessysteem voor de rating?) We kunnen deze lijst dan uitbouwen en verspreiden over andere fora en landen etc.

----

+/- 10 jaar gebruik van gemiddeld 20mg Diazepam/dag, laatste 2 jaar 40mg/dag - toen gaan stoppen......... -> dat is *, maar het is gelukt en ik ben nu ongeveer een jaar vrij van die troep!

Hieronder geef ik aan wat mij geholpen heeft, hoeveel (aangegeven in plusjes 1-5) en hoe dit werkt. Doe er je voordeel mee.

- Mirtazepine (Remeron) - (++++) - Voor het slapen, want meeeeeen wat is je slaap verkloot als je afbouwt van benzo's. Dit helpt echt goed. Door de dokter voorgeschreven zeer lage dosis (tussen 3,75mg - 15 mg, bij mij werkte 7,5mg prima). Wel wat suffig in de ochtend hiervan. Helpt ook goed bij de PAWS na het stoppen van de Benzo. Een jaar lang gebruikt en sinds kort gestopt. Het stoppen was wel ff klote, want zo'n 10 dagen stemmingswisselingen en slaapproblemen en hoofdpijn, maar daarna eigenlijk geen probleem meer. Valt in het niet bij wat je met Benzo's hebt.

- Pregabaline (Lyrica) - (+++++) - Tegen de brede range aan afbouwverschijnselen van Benzo's. Door een dokter voorgeschreven. Dit is echt mijn tip want werkte bij mij fantastisch. Vond het jammer dat ik pas laat in het afbouwtraject ben gaan nemen. Bracht de afbouwverschijnselen voor mij met zo'n 75% terug. Wel coördinatieproblemen en concentratieproblemen, dus als je moet werken misschien wat lastig. Je kunt het ook alleen nemen als het echt heel zwaar is. Zat zelf op 150mg/dag, een lage dosis. Neemt een groot deel van de angst,  paniekaanvallen, spanning en stemmingsproblemen weg. Heb hiermee het laatste stuk van de afbouw gedaan (vanaf 5mg Diazepam, wat het zwaarste stuk is), en ben het nog een tijdje (3 maanden) na op 0 komen blijven gebruiken tegen de na-effecten. Bij het stoppen van de Pregabaline kwam er wel wat angst, spanning en grieperige gevoelens terug. Ook slapen ging een tijdje niet zo lekker. Dat trok na een aantal weken weer weg.

- L-Theanine - (++) - Helpt vooral bij PAWS, fijn dat het natuurlijk is en geen bijeffecten voor zover ik weet.

- Vitamine B6 - (+) - Helpt ook bij PAWS en tijdens afbouwen leek het wat te helpen.

- KavaKava - (++) - Kan de scherpe randjes van de afbouw en PAWS eraf halen. Vanwege mogelijke levertoxiciteit beter niet dagelijks nemen.

- Magnesium - (+) - Lijkt soms wel wat te helpen. Is iig ook goed voor herstel van het brein, dus voor PAWS aan te bevelen.

- Phenibut - (+++) - Tijdens afbouw helpt het om te ontspannen, alleen kan je als je te veel neemt, of te lang achter elkaar, weer flinke katergevoelens krijgen, en daar zit je in je afbouw nu echt niet op te wachten. Voor PAWS is het wel prima, maar houd je dan aan de regel dat je niet meer dan 2 dagen per week neemt, en een wat lage dosis.

- GHB - (++++) - Illegaal, dus beveel ik niet aan. Schijnt wel te kunnen helpen bij zowel afbouw als PAWS in gewone dosissen. Kijk uit voor verslaving, want als je dit leest ben je daar zeer waarschijnlijk gevoelig voor :).

- Kamillethee - (+) - lijkt wat te helpen.

- SSRI's / SNRI's (effexor, sertraline, prozac, etc) - (-) - NEEM DIT NIET!! Vergroot je afbouwverschijnselen nog eens extra en gaat je niet helpen! Kijk uit voor gedachten aan zelfdoding die je hiermee kan krijgen in je afbouw. Ook al denkt een psychiater dat je depressief bent, of lijdt aan een gegeneraliseerde angststoornis, dit is niet het geval als je benzo's afbouwt, althans niet op dat moment. Je ervaart afbouwverschijnselen die op voornoemde ziektebeelden lijken en daarmee een groot risico loopt op misdiagnose. Er is gewoon nog niet genoeg bekend bij dokters over de afbouw van benzo's, dus dit gebeurd vaak. Mij ook.

- Buspiron - (+) - Wordt bij angststoornissen voorgeschreven door artsen. Lijkt een klein beetje te helpen. Er zijn onderzoeken gedaan door producenten van benzo's waaruit blijkt dat Buspiron niet effectief is bij de afbouw van benzo's. Weinig bijwerkingen.

- Tramadol / Oxycodon (-) - hier wil je van wegblijven. Het zal vast werken, want het zijn sterke pijnstillers, maar ook enorm verslavend en dat zou een probleem boven op een probleem worden. Niet aankomen.

- Sceletium Tortuosum (Kanna) - (+++) - dit is een natuurlijk antidepressivum en werkt ook (mild) angstdempend. Is als algemeen veilig bestempeld en wordt al eeuwen gebruikt in Afrika door allerlei stammen tegen neerslachtigheid. Heeft mij vooral in de stemmingswisselingen erg geholpen. Houd het bij een lage dosis (25mg - 75mg Zembrin). Er zijn ook verschillende wetenschappelijke onderzoeken over gedaan met deze dosis die de werking onderschrijven. Zoek op 'Zembrin' in Pubmed (medische database).

- Sporten! - (+++) - iedere vorm van beweging is goed voor je, pak een duursport op zoals rennen, zwemmen of wielrennen, hiermee kan je je gedachten verzetten, maar ook je lichaam helpen ontspannen. Daarnaast maak je allemaal goede breinstoffen aan als je sport.

- Yoga - (++) - probeer dagelijks in de ochtend een uur. Het haalt je gedachten van je probleem af en zorgt voor lichamelijke ontspanning, dat is nu juist wat je mist door de afbouw. Ook voor PAWS erg goed.

- Meditatie - (++) - Tijdens de afbouw wat lastig omdat concentreren NIET lukt door al de vervelende verschijnselen. Bij PAWS wel erg goed en je zult zien dat hoe langer je op 0 zit, hoe beter het mediteren gaat, dat geeft dan veel voldoening. Je brein moet herstellen en meditatie helpt je daarbij.

Misschien overbodig. Maar gebruik geen alcohol. Dan gaat het nooit goed komen. Ik drink sinds gebruik en nu nadat ik al 8 maanden gestopt ben totaal geen alcohol. Ik durf nooit meer een druppel aan te raken. Alcohol grijpt in op dezelfe receptoren! Dus kijk daar mee uit! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Ik ben sinds gisteren van de rivotril af!!! Na ruim een jaar afbouwen nu dus toch gelukt. Tot nu toe voel ik me redelijk goed en vallen de afkickverschijnselen me reuze mee.

Binnenkort de 8 nu diazepam die ik nu gebruik om het op te vangen afbouwen. 

Trots op mezelf!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Anoek92... alle redenen om trots te zijn hoor!! Dikke duim voor jou!! Ik hoop echt voor jou dat de ontwenningsverschijnselen blijven meevallen. Ik daarentegen heb nog een lange weg af te leggen vrees is. Ik ben cold turkey gestopt met rivotril na 5 jaar gebruik. Ben er nu een 5 maanden mee gestopt, maar mijn weg is nog lang. Maar ik blijf HOOPVOL. ooit komt het goed. 

Veel liefs 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo,

 

ik ben Femke en ben hier nieuw. Ook nieuw in de wereld te willen stoppen en schrik van alle forums. Dagelijks slik ik 2 Mg nu clonazepam vroeger rivotril. Daarvoor druppels rivotril een paar jaar niks en nog verder terug vanaf mijn tweede levensjaar depakine. Ze dachten dat ik epilepsie had en nu blijkt het een gen te zijn wat ik mis en erfelijk bepaalt is. Vanaf mijn 2-12 depakine gebruikt van 12-15 jaar rivotril druppels. Van 15-18 jaar gestopt geweest helaas terug migraine/epilepsiese aanval gehad en terug 2 Mg rivotril gaan slikken. Proberen afbouwen in mijn zwangerschap wat niet lukte en nu 37 jaar een gezonden dochter van bijna 8 jaar verder wil ik ervan af. Mijn lever werkt niet optimaal verder (nog) geen klachten. Ik drink en rook niet. Zojuist telefonisch contact gehad met HA en die zegt van 2 Mg het tablet halveren. Mij lijkt dat een grote stap. Druppels kreeg ik niet om af te bouwen. Het was een kort gesprek met een zoek het uit ondertoon. Ik heb zojuist een paar tabletten gebroken en start vanavond met een half en een kwart tablet 1.75 Mg denk ik dus. Iemand tips? Ze zijn welkom. 

Dank Fem

Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 minuten geleden zei Fem:

Hallo,

 

ik ben Femke en ben hier nieuw. Ook nieuw in de wereld te willen stoppen en schrik van alle forums. Dagelijks slik ik 2 Mg nu clonazepam vroeger rivotril. Daarvoor druppels rivotril een paar jaar niks en nog verder terug vanaf mijn tweede levensjaar depakine. Ze dachten dat ik epilepsie had en nu blijkt het een gen te zijn wat ik mis en erfelijk bepaalt is. Vanaf mijn 2-12 depakine gebruikt van 12-15 jaar rivotril druppels. Van 15-18 jaar gestopt geweest helaas terug migraine/epilepsiese aanval gehad en terug 2 Mg rivotril gaan slikken. Proberen afbouwen in mijn zwangerschap wat niet lukte en nu 37 jaar een gezonden dochter van bijna 8 jaar verder wil ik ervan af. Mijn lever werkt niet optimaal verder (nog) geen klachten. Ik drink en rook niet. Zojuist telefonisch contact gehad met HA en die zegt van 2 Mg het tablet halveren. Mij lijkt dat een grote stap. Druppels kreeg ik niet om af te bouwen. Het was een kort gesprek met een zoek het uit ondertoon. Ik heb zojuist een paar tabletten gebroken en start vanavond met een half en een kwart tablet 1.75 Mg denk ik dus. Iemand tips? Ze zijn welkom. 

Dank Fem

Hoi, neem je de 2 mg in 1x op een dag in? Of verdeeld over de dag? Anders zou je kunnen proberen naar 3x op een dag 0.5 mg en kijken hoe dat gaat.. en dan vanaf daar toch met de druppels proberen af te bouwen. Voor info over hoe ik het voor elkaar heb gekregen mag je me ok altijd privé sturen.

 

Succes! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo,

 

gisteravond mijn tablet gebroken en de helft nog eens gebroken dus 75% tablet genomen. Vandaag duf, ik word precies niet wakker en voel me lichamelijk onrustig. Is dit psychisch of kan dat echt? Wel normaal geslapen. Blijf ik dit doorzetten of start ik beter met de methode van Gaba? Van mijn originele tablet een streepje afscheuren? Is 25% minder een te grote sprong? 

 

Fijne dag, Fem

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Fem:

Hallo,

 

gisteravond mijn tablet gebroken en de helft nog eens gebroken dus 75% tablet genomen. Vandaag duf, ik word precies niet wakker en voel me lichamelijk onrustig. Is dit psychisch of kan dat echt? Wel normaal geslapen. Blijf ik dit doorzetten of start ik beter met de methode van Gaba? Van mijn originele tablet een streepje afscheuren? Is 25% minder een te grote sprong? 

 

Fijne dag, Fem

Hoi,

Dit had ik bij elke afbouw ook iedere keer. Duurde zon 3 weken voor dat weg trok.. je moet voor jezelf een methode vinden  die voor jou het beste aanvoelt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...