Spring naar bijdragen

Gipsy even voorstellen


Gast Gipsy25

Aanbevolen berichten

Van harte Gyps maak er een mooie dag van.....en over die psych....wat vind je nu zelf? Is die jongen nu een keuze van Gyps die in haar eigen kracht staat of Gyps die genoegen neemt met en zich mee laat voeren?  Het is minder belangrijk wat wij of de psych vind, wat denk je zelf van binnen?

 

En geen drugs mogen geven. Dan ben jij afhankelijk of hij dat wel of niet doet. Jij staat aan het roer, jij kan zeggen ik wil die rommel niet en ik wil ook geen mensen om me heen die gebruikt hebben op dat moment. Jij die keuzes maakt en niet jij die wel of geen drugs gebruikt alleen maar afhankelijk van of het gegeven wordt.....

 

Wat Yo schrijft, altijd!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit bericht had bij het cannabisforum gemoeten :P

 

 

Hallo iedereen!!

 

Ik ben stiekemerd!!

Ik ben nl. werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige in de verslavingszorg en zelf ben ik dus ook verslaafd aan blowen.

Het lukt me wel om zeg maar 6mnd per jaar niet te blowen, maar die andere 6mnd dus wel!! 

 

Ik baal hiervan omdat ik a; merk dat ik minder goed presteer (concentratie/motivatie etc.) op mijn werk en minder interesse heb in 'het leven' zeg maar (althans dat is mijn mening dan uiteraard)

b; omdat ik mezelf een hypocriet voel als ik op mijn werk cliënten advies geef terwijl ik ze zelf ook niet altijd opvolg. (niet dat ik oordeel, in mijn werk vind ik dat niemand een cliënt iets kwalijk moet nemen. Het is iemand zijn of haar eigen keuze om te doen wat zij of hij wilt. Met verslaving echter is het probleem namens mij dus zo dat je onderbewustzijn 'ook verslaafd is' en tsja daar is pas echt moeilijk tegen te vechten.

 

Het begint dan allemaal met kennis opdoen etc. etc. Dan theorie in praktijk brengen (gaat hartstikke goed allemaal) Maar dan komt er weer een moment dat er een draai aan mijn blik op alles word gegeven. Dan ga ik langzaam aan terugvallen. Dan duurt het minstens nog wel een tijd voordat ik daadwerkelijk die blow ga halen en opsteek! Maar de kleine dingen beginnen op te vallen.

 

Al met al blijft het een proces waarin je beland geraakt doordat de overheid mensen er niet goed tegen (kan) beschermen en het (namens mij misschien wel 95%) de bevolking in zijn macht heeft. In alle standen!!

Ik kan het weten vanwege mijn werk ;) Er is zoveel ontkenning in de wereld, best deprimerend. Maar goed vanaf vandaag gaan we er weer voor!!

 

Beste beentje voor en gaan met die banaan.

 

Groet,

 

Stiekemerd

bewerkt door stiekemerd33
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Uiteindelijk zal je je eigen bodem moeten vinden. Zo ervaar ik tot nu toe mijn ervaring met mijn verslaving. Elke keer dacht ik, "dit nooit meer" totdat ik weer terugviel.

Het enige wat ik kan zeggen: is er iemand die je NU, als je dat wilt kan bellen, weghalen uit je omgeving en ergens brengen waar je kan ontnuchteren? Bellen! En zo niet: bel de Jellinek kliniek en laat je gelijk opnemen..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Indien je zelf niet vind dat je beter verdient denk dan toch aan mogelijke kinderen. Lees hier eens over coke en zwangerschap en klik eens door op de links onderin. https://www.jellinek.nl/informatie-over-alcohol-drugs/cocaine/cocaine-seks-en-zwangerschap/

 

verstoring genetisch materiaal van de spermacel, eicel, bloeddruk probleem bij ongeboren kind (mogelijke hersenbloeding voor geboorte) negatieve groei en ontwikkeling foetus, loslaten placenta (miskraam) vroegtijdige geboorte, verslaafde baby (Neonataal Abstinentie Syndroom)

 

De ontwenningsverschijnselen zijn o.a. hyperactief, opvliegerig, onophoudelijk schel gehuil, verhoogde spierspanning, hyperactieve reflexen, zweten, trillingen, onregelmatige slaappatronen, toenemende ademhaling, ongecontroleerd en ineffectief zuigen en slikken, niezen, braken, diarree. In de ergste gevallen vindt er slechte ontwikkeling plaats. Ook kan de baby convulsies (“trekkingen”) krijgen. De ontwenningsverschijnselen kunnen mild of ernstig zijn en duren vaak enkele dagen.

 

Laat het niet zover komen.

bewerkt door erik
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Leven of laten leven.....dat is eerder het onderwerp geweest in je draad. Nu toch wel een heel duidelijk voorbeeld. Los van soa's, mannen vertrouwen in niet in je klaarkomen als enige bescherming tegen zwangerschap :face-icon-small-shocked: (met alle mogelijke gevolgen vandien voor het kind gezien de verslavingen van jullie beide)  Zelf verantwoordelijkheid en regie nemen...... Je laat je hele potentiele toekomst (en die van een mogelijke baby) toch niet in de waagschaal leggen om het feit of een jongen wel of niet in je klaarkomt!

 

Sorry voor de details, maar ga toch aan het roer staan, meid. Toon wat zelf respect en bepaal zelf hoe de loop der dingen gaat. Voor nu crisisdienst, morning after en soa test....

bewerkt door erik
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eens Agnieta....gewoon dingen bij hun naam noemen. We gaan toch niet uit netheid zaken weghalen indien er speelt wat er nu speelt. Dan zijn details zoals je noemt belangrijk. Schaamtecultuur......daar krijg je dit soort zwangerschappen van!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gelukkig die pil zit er in. Goedzo

 

 

....nu de rest nog maandag. Succes ermee. En ga vooral naar een arts of soa poli maar ga niet zoeken naar een zelftest die sommige mensen aanraden. Zeker niet als je klachten hebt die mogelijk soa gerelateerd zijn.

bewerkt door erik
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gipsy, ik hoop dat je een keer de knop kunt vinden en om kunt krijgen voor alle onverstandige dingen die jou kwaad doen of kunnen doen.

Volgens mij heb ik weleens geschreven dat het lijkt alsof je het randje steeds opzoekt om daar vervolgens met een grote stap overheen te stappen.

Het lijkt wel op mijn drankgebruik van de laatste jaren, maar jij doet het met veel meer zaken.

 

Hoe lang is zo'n time out?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Gips,

Wil alleen even zeggen dat ik je lees en in gedachten steun én dat ik hoop dat je de suggestie van Loen een kans kunt geven.

Er een tijdje echt helemaal uit, contexverandering, focus puur op jezelf kan echt het verschil maken. Ook ik heb er ervaring mee. Vorig jaar zes maanden in het buitenland gezeten, en jij weet wat daar onder andere is gebeurd. Ik denk niet dat ik zonder die "retraite" nu aan jou had zitten typen.

Benieuwd hoe jij erover denkt, en ik help graag meedenken!

Liefs, Yo

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat is een hele zorg minder toch nu niet zwanger zijn :)

 

Wat je ook kan doen is eerst de heftige periode voorbij met daarbij het vooruitzicht dat als je stabieler bent je een periode weg van alles kan gaan. Dus eerst zo stabiel worden dat je hier in NL behandeld kan worden en dan je behandeling voortzetten in het buitenland. Dat je jezelf een cadeau belooft om nu door de heftige tijd heen te komen. Wellicht heb je dan meer aan de tijd dat je weg bent. Kan me zo voorstellen als je heel intensief begeleid moet worden dat dit veiliger hier dan in Zuid Europa kan. Maar ik weet niet goed hoe partijen als Solutions zijn in behandeling van mensen met nogal veel comorbiditeit van psychiatrie en verslavingszorg in de mate waarin een fact team daar expertise in heeft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...