Spring naar bijdragen

WEEKPACT VOOR KANJERS


bolletje

Aanbevolen berichten

Nou @Vol ik vind dat wel echt een aanrader! Sowieso als je een tijdje niet drinkt en je hebt het gevoel dat je lichaam weer een beetje 'normaal' functioneert (dwz niet meer dat nare alcoholzweet etc. als je een beetje sportief probeert te doen) dan is het heerlijk om in de ochtend, liefst tijdens de zonsopkomst, wakker te worden met sporten :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat fijn mensen dat jullie je hebben aangesloten bij het weekpact. We gaan er vol tegenaan met z'n allen, recht vooruit. Voel je je onzeker, bang om te gaan drinken? Geeft niets, het is een menselijk gevoel. Probeer sterk te zijn en meld het hier. Ik was in het begin bang dat, als ik het hier zou melden ze me om zouden praten en iets heel dierbaars van me af zouden pakken. Iets waar heel m'n lichaam en geest naar hunkerde, en daar moest iedereen van afblijven.

Toch heb ik het ook een keer vermeld en gewonnen van de drank. Nou ik kan jullie zeggen dat het gevoel van mezelf overwinnen zo'n kick geeft dat is niet te beschrijven. Dit was het begin van mijn echte herstel nu bijna 10 jaar geleden.

Maar heb je toch gedronken, meld het hier. Je krijgt geen straf, je zit niet op school, maar probeer eerlijk te blijven, zeker naar jezelf.

Fijn dat jullie er zijn.:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tis voor mij nu nog eenvoudig. Morgen werken = niet drinken. Vrijdag, dat wordt lastig. Vrijdagavond was altijd rosé-avond, belonings-avond, hoofd-uit-avond. Rationeel weet ik het prima, je hoofd uitzetten is helemaal geen beloning, en toch voelt dat zo. 

Maar het gaat me weer lukken. Heb het vorig jaar ook gedaan, bijna 9 maanden lang. Daar ga ik dit keer overheen. Dag voor dag, week voor week.

]source.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen ! 
De eerste week hier op het pact zit er op na vandaag, hoe is het gegaan?
Maakt het mooie weer het lastiger of juist makkelijker?

Ik heb gemerkt dat ik door al de uren die overblijven door niet bezig te zijn met wijn, er veel meer naast mijn werk bestaat. 
Tijd in avond met de meiden, met mijn man een serie kijken of achter in de tuin gezellig praten of lezen. In de ochtend bewust opstaan en de dag beginnen met goede zin. De weekenden zijn ook echt afschakelen en ontspannen.
Dus; volgende week weer! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi! :D Ja de week is mij wel goed afgegaan! Ik heb wel wat trekmomenten gehad (of het door het mooie weer komt weet ik niet.. ik denk vooral door het weekend?) maar ik ben echt heel dankbaar dat ik er niks mee heb gedaan. Het zomerbier lag namelijk letterlijk koud waar ik was. 

Nu is vanavond voor mij ook nog tricky omdat ik morgen nog helemaal vrij ben. Dus ik zet er nog niet helemaal een vink achter. Wat mij vooral helpt is 'Morgon alcohol is voor jou geen optie' om te buigen in iets wat daardoor mogelijk wordt: je staat morgen fris op en kan lekker gaan sporten. Het woord 'niet' of 'geen' kent dat hersenpand niet als zodanig. Dus we maken er letterlijk iets van wat door de ontneming van alcohol wél kan. Als ik gister had toegegeven aan iets wat 'niet mag' dan lag ik nu nog in mijn bed gaar te zijn, gegarandeerd. En dat klinkt echt helemaal niet aanlokkelijk. 

@Vol fijn toch dat er meer bestaat naast werk en 'bijkomen' van werk met wijn. Dat is echt alleen maar overleven, nu heb je tenminste tijd om te leven! En dat met een heerlijk zonnetje :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Van de week heb ik een lijstje gemaakt met de voordelen van abstinentie. Ik kwam daar mijn schrijfsels tegen van toen ik met roken stopte twee jaar geleden. Keimoeilijk vond ik dat. Dan moet alcohol toch een makkie zijn.

Positieve redenen werken inderdaad beter dan jezelf dingen verbieden. Wat je aandacht geeft, groeit. Dus: lekker actief al vanmorgen, in plaats van een beetje dommelend de zondag door. Ik aarzel over aankomende zaterdag door een afspraak met een drinker die ik dan heb. Moet ik me goed op voorbereiden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...