Spring naar bijdragen

Vragen en verhalen over je huisdieren.


bolletje

Aanbevolen berichten

Ziet er toch raar uit dat gezwel tussen de schouderbladen. Mooie tekening van de engel.

 

Ik heb gisteren vier kippenpootjes in de oven gebakken. Laten afkoelen en net samen met de kat opgegeten. Het velletje is voor mij, de grote mooie stukken voor de kat en botjes en kleine stukken weer voor mij. Ik neem dan een diepe pan waar de kippenpootjes in komen te zitten. Want op een bord slaat de kat zo met zijn poot de kip naar zich toe. Nu beschermt de rand van de pan tegen inhalige acties. :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Wow voor mij ook! Ben maar een beginner dierenlezer. Maar dit kwam niet van lezen, dat was een gevoel die me dat liet schrijven.

 

Bij je laatste foto, denk ik dat hij het best leuk vind als die kleine tunnels bij action sammen bind en een langere ervan maakt. Hij is nog steeds heel speels :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Waren katten maar zo flexibel dat je ze overal naartoe kon nemen.

Spijtig maar het is wel het eerlijkste in wat ik in me heb, die ga ik het meeste missen als ik wegga.

En nu juist nu krijgen ze last van hun bekende problemen en staan er heftige operatisch voor hen op het spel.

De keuze aan mij is nu, ga ik dit nog zo kort voor mijn vertrek doen of stel ik dit uit?

Ik moet het wel uitstellen omdat de nazorg 24/7 tijd kost en ik oppas heb die het 24/1 doet.

En als het niet goed met ze gaat in de nu tijd van behandeling dat ik gewoon niet op dat vliegtuig wil stappen, maar zieke katten is niet voldoende voor je anuleringsverzekering.

 

En ik zou ook graag willen vertrekken.

Hoop dus dat ik de komende weken alles tijdelijk uit de weg ruim met ab, en mijn katjes verders geen last ondervinden in hun normale doen. Mens regelmatig aanwezig en je daar aan afleiden. Missen zullen ze me niet doen, dat is een door de mens opgelegde emotie, maar na 4 weken een heel huis voor zichzelf alleen gehad te hebben ben ik wel benieuwd naar hun strijdt en reactie. :) Als ik reizen echt leuk vind, gaat deze pas over 10 jaar plaatsvinden. De belofte aan mijn dieren telt namelijk enorm zwaar

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hoe is het nu met je kat Sowhat?    Wat zijn die dagen van wachten toch altijd moeilijk hé?

 

Hier even wat genot delen. Mijn hondjes liggen vaak op de bank onder een dekentje. Dat is lekker warm voor ze. Soms zie ik dan twee pootjes er onderuit komen. Die moet ik dan vastpakken, even in m'n handen houden en wrijf dan met zo ontzettend veel liefde, mijn duim over die pootjes. Dat geeft zo'n fijn gevoel, juist omdat het zo klein is. Dan heb ik een beetje het gevoel, dat is helemaal van mij. Mijn hondje, mijn alles.

Hetzelfde heb ik in bed ook, dan word ik wakker en moet even aan mijn hondje zitten, even aaien, even genieten. Dat is zooooo'n heerlijk gevoel.

Ik hoop dat Sowhat heel gauw haar diertje weer mee naar huis mag nemen en ook weer kan genieten van de tevredenheid van haar kat. Dat ze hem weer even heel fijn kan knuffelen en genieten van al die liefde voor haar dier. :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eigenlijk vind ik het wel,leuk wat te vertellen over mijn hondje! Ik heb hem bijna 2 jaar geleden geadopteerd vanuit Spanje. Toen ie aankwam was ie best mager en vies. Ik heb hem in de tijd dat ie bij me is getransformeerd in een lieverd die dol is op mijn neefjes en op mij! We zijn 2 handen op 1 buik. Voor die tijd heb ik altijd katten gehad, maar ik moet zeggen dat ik veel meer interactie heb met mijn hond! Hij was in het begin nogal nerveus en angstig, maar dat is eraf. Wel is ie nog bang voor mannen, harde stemmen enzo. Maar voor de rest een en al vrolijkheid en plezier! Ik wou hem niet in bed hebben enzo, maar dat is niet gelukt! Toen ie er net was, was ie zo bang en kroop iedere nacht op mijn bed. Nu slaapt ie lekker naast me en als ik wakker wordt voel ik zijn pootjes tegen me aan en ben ik blij en ontroerd! En moet ik lachen als ik zijn koppie zie als ik wakker wordt!

In herstel heeft ie me zeker geholpen, door eruit te moeten, wandelen en onder de mensen! Ik ben er nog niet, maar ik zou niet zonder hem kunnen! Hij is mijn grootste vriend! Een soort kindje en had niet van mezelf gedacht dat ik dat zo zou ervaren. Naast mijn zoon is hij mijn dierbaarste bezit en realiseer ik me hoeveel kracht mensen uit een beestje kunnen halen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Op de vorige pagina wordt geadviseerd katten met blaasgruis vitamine c toe te dienen, om zo de urine te verzuren en struviet te voorkomen/op te lossen.

Als zodanig werkt dat wel, maar een kanttekening is wel op z'n plaats.

Als je dat doet, controleer dan zeer regelmatig de zuurgraad van de urine, om te voorkomen dat je de andere kant op doorslaat.

Urine die te zuur wordt, bevorderd namelijk de vorming van oxalaat, en dat is alleen maar operatief te verwijderen.

Wees dus alert dat je niet van de regen in de drup geraakt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik herken dat gevoel Joy van een dier dat voor jou aan voelt als een kind. Er schijnt een stofje vrij te komen in de hersenen, dat hetzelfde is als wat je hebt bij kinderen. Ik kon het vroeger ook niet begrijpen dat ik zo ontzettend veel van een dier kon houden, nu begrijp ik het veel beter.

Ik moet er niet meer aan denken dat ik nog zou drinken. Stel je toch eens voor dat ik m'n diertjes per ongeluk buiten laat staan omdat ik op de bank bezopen lig, en dan met dit weer. Ik ben zo blij dat ik nu echt kan genieten van m'n dieren. :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Joy, ik heb ook een hond uit Spanje. Je ziet haar hier liggen. Ze heet Luna.

Op de avond dat ik haar van Schiphol haalde stond er een giga maan aan de hemel. Dus de naam was snel verzonnen. 

Het gaat aardig ze is al 4 jaar bij mij maar nog steeds enorm bang voor mannen en voor mensen op fietsen. 

Dat blijft er in zitten. Heel jammer vind ik dat wel. 

Voor de rest heeft ze het nu super. Wordt enorm verwend. Heerlijke plekjes bij de verwarming. Het strand om de hoek 

:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Iet. een konijn stinkt niet hoor dat valt best mee. Ze zijn van nature zindelijk en doen hun behoefte steeds op een plekje, daarom kun je ze ook altijd los laten lopen. je moet het natuurlijk wel bij houden. Je kan ze, (als je daar voorstander van bent) zelfs kunstjes leren. Voor kinderen hartstikke leuk en ze leren zo met dieren omgaan.

Als je een ram koopt dan heb je wel kans dat hij last krijgt van zijn hormonen en agressief wordt, een voedster is dat minder of niet.

Maar je zou er ook aan kunnen denken om een marmotje te kopen. Als die zich op hun gemak voelen als je ze aait maken ze een heel lief geluidje en ze bijten niet. Dat zit er bij een konijntje soms wel in. Of een paar waterschildpadjes, ook erg leuk maar niet zo knuffelbaar. Of een parkietje wat je tam kan maken. Er is veel op het gebied van dieren. Of je moet een namaakdiertje kopen. Kinderen zijn daar ook dol op en daar heb je geen rommel van alleen batterijen. ;)

Tja en wat je heel vaak ziet is dat op een gegeven moment de ouders opdraaien voor het schoon maken en eten geven. Misschien is het voor haar wel leuk om dit samen te doen. ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ietje, een konijn moet je nemen minstens in een paar, want het zijn hele sociale dieren. Eén konijn wordt depressief en actiefloos. Dat is erg zielig, maar wordt veel gedaan. Liefst een groot hok, 2m2 of groter. Vaak zijn de normale hokjes te klein. Een konijn geeft weinig interactie. Veel minder dan een cavia. Die fluiten nog en reageren daarmee. Grootste probleem van konijnen is dat ze alles stuk knagen. Boeken, kabels, banken, meubels, echt alles. Stinken doet een konijn niet zo. Tenzij je zaagsel en hooi vindt stinken of tenzij je er 10 hebt. Dat kan zomaar gebeuren trouwens. Ratten zijn bijzonder slim. Alleen worden ze niet heel oud.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kinderen leren om voor het beestje te zorgen is best goed. Moest ik ook doen toen ik klein was. Kinderen hechten er vooral aan als het hok in de kinderkamer staat. Dat kan met konijnen. Niet met hamsters, lol. Dat zijn nachtdieren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Is die trouwe viervoeter met ietwat ondeugende ogen, van jou Ploffie? Wat een heerlijk dier zeg. Maar hoe krijg jij in Godsnaam zulke mooie foto's op het forum. Ik wil zo graag wat foto's van mijn schilderijen plaatsen op het draadje dat ik pas geleden ben gestart, maar het lukt me niet. Zou jij me willen helpen?

Ik heb Windows 8 (geloof ik).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik schreef gisteren een stukje erover hoe plaatjes te plaatsen in werking-van-het-forum-zandbak-draadje.

ploffie Gisteren, 07:53

Ik weet niet of je het antwoord al hebt gevonden hebt, luna.

Maar als je een foto wilt uploaden, dan is het handig om de foto eerst op photobucket.com in een eigen aangemaakte account te uploaden. Dan kan je de link van de foto 'sharen'. Daarvoor zijn er 4 opties. Dan kies ik voor de direct link. De andere links zijn voor email of html enzo. Die link kopieer ik dan en die zet ik in het forum via het knopje afbeelding.

Ik heb geen hond, bollie, helaas. Zou dolgraag eentje willen hebben. Mocht je nog problemen hebben met het plaatsen van een foto dan hoor ik het graag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...