Spring naar bijdragen

Vragen en verhalen over je huisdieren.


bolletje

Aanbevolen berichten

  • 4 months later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

De twee dames hierboven verschalken zich nog steeds op zolder. Ooit waren het buitenpoezen, één boerderijpoes en een straatpoes die niet meer teruggeplaatst kan worden. Ze zijn beiden heel schuw.

Het lijkt mij best belangrijk dat ze hier ook naar buiten kunnen. Maar vijf maanden in dit nieuwe huis en ze durven nog niet één trap af, laat staan twee. 

Eten een verdieping lager is geen optie. Ze eten dan rustig 48 uur niet. En dat is niet goed vanwege het risico op leververvetting.

Wat te doen? Dat leven op een verdieping lijkt me ontzettend saai voor ze.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Etty

Nee ze gaan ook niet naar beneden als we er niet zijn.

Het eten beneden geven lukt niet. Dan eten ze niet. De bovenste verdieping afsluiten zou ik kunnen proberen maar dan moeten ze eerst die trap af. Ze naar beneden forceren maakt ze alleen maar banger.

@Quinn de meeste biologen zijn het erover eens dat katten gelukkiger zijn in een wat groter leefgebied, en vaak op hun meest comfortabel in de situatie die ze gewend zijn ( buiten leven.) maar je kijkt er wel met een frisse blik naar. Misschien moet ik niet teveel voor ze invullen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi @Reacher, lastig hoor! Na een paar maanden zouden ze toch wel verder moeten zijn dat dat…

Al besproken met de dierenarts? Wellicht medicatie?

Maar ik denk eerder dat ze simpelweg niet op hun plek zijn in een huiselijke omgeving. Je zou eens contact kunnen zoeken met Stichting Wetland Cat’s in Gouderak. Wellicht hebben zij tips en in het uiterste geval misschien een plekje voor ze. Daar zitten ze in een veilige omgeving, hebben ze de ruimte en kunnen ze kiezen voor huiselijkheid. 

Super trouwens dat je ze een dak hebt geboden! 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel @Mootje Ze kregen Gabapentine door hun voer maar dat weigeren ze nu. Het is voor de dagelijkse angst ook niet meer nodig.
ik ben bang dat ik dezelfde conclusie moet trekken. Ik heb ook al over Stichting Wetland Cats nagedacht sinds Lady Jane erover vertelde. Maar da’s wel even slikken. 
 

Ik zou ze het liefst hier in mijn eigen tuin willen houden. Ze zijn wel aaibaar (voor mij) inmiddels. Ik geef mezelf tot oktober. 
Maar als dat niet lukt dan is dat de volgende stap. Hun geluk staat voorop. 

 

bewerkt door Reacher
Regeltje erbij gezet
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ga ze in ieder geval om tips vragen. Dat is sowieso een goede!

Het is absoluut een optie om in de tuin te houden er staat ook al een huisje met een kattenluikje en alles voor ze. Als ze maar eerst de trap afkomen, de andere katten leren kennen en dus niet door hen weggejaagd worden. 
Dat van wetlands is echt een supertip. Daar heb je me enorm verder mee geholpen. 

bewerkt door Reacher
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...
  • 5 months later...

Een van de twee katten heeft inmiddels haar intrek genomen in ons schuurtje buiten. Daar heeft ze een prinsessenbed volgestopt met stro waar ik haar vaak in zie slapen. Ik vind het nu wat koud voor haar dus ik wilde haar voor een nachtje naar binnen halen. Binnenshuis begon ze te krabbelen aan de deur. En mauwen! Dus weer naar buiten gelaten. Niet teveel betuttelen Reacher! Ze komt twee keer per dag op schoot in het schuurtje en dan kroelt ze me plat. Tussen haar en mij zit het goed. 
De overgebleven poes raakt langzaam geïntegreerd in de kattengemeente binnenshuis. 
So far so good. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 months later...

Mag het hier ook gaan over een kat  hebben die ik overweeg om te adopteren? 

Ze is een vrij ingewikkelde kat, schijnt echt stemmingswisselingen te hebben en zich dan agressief te gedragen. De diagnose is dat het een kat is die niet met andere dieren kan want dan komt haar Flip moment.  En dan gedraagt ze zich nog erger dan een verwilderde kat.

Ik heb haar verblijf gisteren mogen schoonmaken en ik wilde alle opmerkingen niet tegen de wind slaan. Maar ik trof daar dus een heel dominant verveelde kat aan. Met de adviezen in mijn achterhoofd was ik wel extra voorzichtig. Maar ik vond haar dus echt leuk! Want ik houd wel van katten met een karakter. 

Ze was enthousiast om me te zien maar toen ze aan mijn been rook en schoen werd ze al een beetje humeurig. Maar ze toonde ook nieuwsgierigheid. Dus om haar ruimte echt goed te kunnen doen  heb ik haar gewoon los laten lopen in de ruimte ernaast. Toen werd ze nog humeuriger want daar stond nog een bench waar hondjes ingezeten hadden.  Maar omdat ik rustig bleef en ze de ruimte nu had viel ze me niet aan maar onderzocht de ruimte gewoon een beetje mopperig.

Toen ik haar weer in haar ruimte wilde zetten deed ze moeilijk. Nu ja zo een kat kan ik ook met lomp geweld gewoon in haar ruimte krijgen. Maar ik dacht een beetje verder en meer mensen moeten haar kunnen verzorgen dus ik koos gewoon ervoor om tegen de verantwoordelijke te zeggen dat ik een foutje gemaakt heb en ik vroeg om vlees om haar te lokken. 

En dat ging oké, ja ik zal gebeten worden door haar dat verwacht ik wel omdat ze echt behoorlijk dominant is maar als ze weet dat het geen indruk maakt omdat mijn reflex vast, is beide vast is zal ze wel leren dat dat niet zo werkt. 

Ik ben alleen heel erg nieuwsgierig of de diagnose klopt dat ze niet met andere dieren kan? Ik wil haar ook geen extra stress geven natuurlijk. Dus ik ga in gesprek met mijn collega´s want aan deze kat zou ik me nog best willen wagen. 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Uiteindelijk heb ik zelf kennis kunnen maken met Chanel (wie noemt nu een kater Chanel? Daar zou ik ook redelijk gepikeerd van worden als ik steeds aangesproken wordt met zij terwijl ik echt gewoon een hij ben)

Hij blijft boeiend voor me maar nu ik gezien heb hoe hij op andere katten reageert wil ik dat hem en mijn katten niet aandoen. Ik zou hem wel kunnen handelen maar mijn eigen katten zouden hem niet trekken daar zijn ze toch wel een beetje te vriendelijk voor.

Buiten dat is het geen buitenkat en qua uiterlijk super mooi! Ik denk wel dat een ander kattenvrouwtje die 10 hoog boven woont en ervaring heeft met katten deze ook wel kan temmen. 

Geen kat voor mij dus, eerder een oudere kat die er minder mooi uitziet met gedragsproblemen en wellicht wat ouder is past beter bij mij. Want het is ook een beetje kijken wat goed past in jou groep katten en volgens mij hebben ze even hun buikje vol van nieuwe katten die ik tijdelijk binnenbracht. Voor mij dus effe geen nieuwe kat adopteren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...