Spring naar bijdragen

Vragen en verhalen over je huisdieren.


bolletje

Aanbevolen berichten

Ben blij dat te horen Ietje, want je kan het je eigenlijk niet permitteren het onbehandeld te laten. Wat je ziet is gewichtsverlies, maar het dier is opgejaagd, alle organen draaien continue overuren, en dat is niet vol te houden. Succes met de behandeling.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gelukkig ben je tot inzicht gekomen Spud, dat je met een terminale kat nooit te vroeg kan zijn met inslapen, maar wel te laat. Geef de spuit niet de schuld. Pred kan soms een opleving geven, en geeft iig de eetlust een boost. Als de spuit niet of maar heel kort werkt, dan is de kat het punt voorbij waarop hij nog baat heeft bij prednison. Ik ben heel blij dat je niet langer gaat wachten, en de kat een ellendige dood gaat besparen. Je wil niet meemaken dat de tumor knapt, geloof me. Maandag is geen dag te laat. Sterkte Spud.

 

Oh en schaam je niet dat je in eerste instantie toch de pred hebt laten geven. Los nog van het feit dat dierenartsen soms wat meer afstand moeten nemen, was je in shock over het nieuws. Uit liefde probeer je dan wat nog kan. Die fout heb ik, hebben wij allemaal, ook gemaakt.

bewerkt door JaNina
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Nou, ik snap er geen snars meer van maar ik hoef er ook niks van te snappen. 2 maanden bezig geweest met alle soorten voer in huis te halen wat de oude snoepert luste. Ging goed tot gisteren, toen hoefde hij helemaal niks van alles wat ik hem aanbood. Dus dacht: "Tja jonge jij kan misschien nog wel willen, maar hier komen we op een punt dat ik de stekker er toch uit ga halen, want wachten totdat ik een anorectische kat over heb ga ik niet doen"

Enfin, deze ochtend wilde hij zijn oude brokjes weer waar hij al 2 maanden zijn neus voor op trekt. Fijn om te zien! Maar geeft mij ook wel twijfels over de afgelopen aanpak. Wellicht dat ik hem, hoe zeg ik dit nu in correct Nederlands? Over aangeboden heb, waardoor hij niet meer zo goed kon kiezen? Ben namelijk gewoon van hem dat hij vroeger eigenlijk helemaal niet van veranderingen hielt, moest altijd hetzelfde merk brokjes zijn en hetzelfde merk vlees. Nu als ie stopte met iets te eten, ging ik zoeken naar wat hij wel nog wilde nemen. Maar ik voel niet elke dag juist aan waar hij die dag zin in heeft dus biedt het tegenwoordig allemaal maar aan. Ben intussen een echte carnivoor geworden, want het rauwe vlees wat hij laat staan eet ik maar op omdat ik het niet netjes vind t.o.v. die koe die ervoor gestorven is om weg te gooien. Maar er word hier dus vrij veel weggegooid, wat ik jammer vind want een zwerfkat zou er een moord voor doen. Maar die heb ik momenteel niet.

Ben benieuwd hoe lang ik dit uitstel gedrag nog weet vol te houden. Want dat is het wel want ik weet dat hier een eindpunt aan vast gekoppeld zit. Hij is oud en heeft een tumor en dat is een feit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Ik heb me vandaag bedacht dat ik misschien niet zo een goede katten temmer ben voor mensen die voor het eerst een kat krijgen.

Mijn kat pakte mijn vinger en ging liefdevol erop kauwen heel zachtjes. Ik kan me voorstellen dat iemand nieuw met katten is dit aan ziet als vals gedrag. Ik ben zo in de katten dat ik dat qua opvoeding dus niet als fout zie. Foutje van mij dus!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een rottige uitslag Harp, dat is echt geen goed nieuws :( Bloedarmoede op zich is geen ziekte maar symptoom, en de ziekte die eraan ten grondslag ligt is vaak serieus. Hopelijk geen leukemie in dit geval.....sterkte joh, en laat je nog even weten morgen hoe of wat?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach wat triest, en wat is dat dan inderdaad razend snel gegaan.....ik heb zelf twee FIV-katten gehad, en met veel zorg gelukkig nog wat jaartjes van ze kunnen genieten. Troost is wel dat je niet in je rats hoeft te zitten over je andere katten zolang er geen felle gevechten waren. Ik heb m'n aidskatjes ook gewoon bij de andere katten gehouden. Heel veel sterkte met het verlies, en een goede reis voor je katje.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

dank voor het meeleven, dat doet me echt goed.
ik had niet gedacht dat ik hem zo zou missen, zo vanzelfsprekend leek Carlo bij het "meubilair" te horen.
maar ik droom erover, houd nog rekening met deuren dicht of juist open zetten en denk hem zelfs te horen soms.
nu maar het hele huis langzaam een grote schoonmaak geven, was hard nodig en witte kattenharen komen overal vandaan☺

bewerkt door lady jane
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 5 months later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...