Spring naar bijdragen

Wat zijn jouw negatieve ervaringen met drank.


bolletje

Aanbevolen berichten

Doet me denken aan mn schoonvader. Die was ook in het holst van de nacht ergens vanaf gedonderd toen wij er toevallig waren. De dag erna de halve kop paars, bril kapot en alles. Nee hij wou niet naar de dokter. Ik geloof sowieso niet meer in dokters zei hij, ben er al ik denk 10 jaar niet geweest.

Ja logisch de dokter had waarschijnlijk gesuggereerd dat hij maar eens moest stoppen met de alcohol, dat was m niet bevallen :D blijft zonde hoe die is geeindigd.

Grappig de paar alcoholisten die ik van dichtbij ken/kende zijn allemaal sterke, cholerische persoonlijkheden. Testosteronkanonnen. Geen lafaards en sukkeltjes. Maar goed het ene is van buiten, het andere is van binnen bekeken ;) 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Descartes33

 

12 uur geleden zei Descartes33:

Niet meer proberen de eerste te nemen. 

Dat werkt niet bij jou. veel te moeilijk. Je hebt namelijk nog geen besluit genomen niet meer te drinken.

als je zegt 'proberen', hou j steeds al rekening met het moment dat het even moeilijk wordt, wat dan een terugval moet resulteren, waarbij je lekker kan zwelgen in je eigen tragiek.

dan zeg je hier 'zie je wel' het lukt me niet.

Ga nu eens uit van een andere veronderstelling.

Dat het simpelweg mogelijk is geen alcohol in je mond te stoppen en dat hierop het forum bewezen wordt dat dat heel  goed te doen is ook voor langer dab een paar weken.

Hou op met dat navelstaren, hoe zwaar ( jaja..) het allemaal juist voor jou zou zijn. Kom op man.

wederom, succes gewenst.

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 7-5-2010 om 16:45 zei bolletje:

Wat zijn jouw negatieve ervaringen geweest met drank. Hoe voelde of voel je je als je gedronken had (hebt).
Beschrijf je gevoelens die je had of hebt, nauwkeurig op zodat, als je weer behoefte krijgt om te gaan drinken, je hier jouw ervaringen terug kunt lezen.

Hartkloppingen, angstig, nerveus en niet kunnen slapen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Hoi, ik ben nieuw hier. Klopt het dat er op dit thema al heel lang niet gereageerd is? Ik moet nog een beetje thuis raken in hoe het hier werkt. Maar lijkt me allereerst heel goed als ik op dit thema reageer. Negatieve ervaringen met alcohol: te veel om op te noemen. 

Black outs, niet in staat te werken dag erna dus ziekmelden of een hele dag op het werk vechten tegen een kater, stiekem drinken, liegen over drankgebruik, vallen met de fiets, te openhartig zijn over privé zaken, zware katers: duizelig, angstig, onzeker, weinig zelfrespect, schaamte, passiviteit, te veel en ongezond eten met als gevolg veel te dik geworden, slechte huid, matige zelfzorg, altijd maar bezig zijn met drank, de deur niet uit om te kunnen drinken......En zo verder....Hoe lang houdt een mens deze zelfkastijding vol. En waarom? Waarom toch weer dat 1e glas, wat gelijk staat aan 100 glazen. Nee. Ik wil er zo graag vanaf. Dit wil ik NOOIT meer meemaken. Groetjes Rosalie. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Rosalie:

Staat een draadje gelijk aan een thema?

Onder de rubriek thema's lijkt mij van wel.
Het thema van dit draadje is negatieve ervaringen met alcohol, als ik het goed begrepen heb.
Mijn thema, gebruik/misbruik, valt voor mij hier ook onder.

bewerkt door Roberto
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben in mijn tienerjaren begonnen met drank.Toen was t nog leuk.Later kwam er een hele nare ervaring bij.Ik werd voor de dood weggehaald.Ik schaamde me echt heel erg.Toen had ik al moeten kappen met alcohol.Daarna wel weer gaan drinken.Het meest verschrikkelijke vond ik de black outs en de gênante dingen.In mijn broek plassen en niet meer weten of ik bepaalde dingen had gedaan.Ik heb wel eens iemand meegenomen onder invloed.En soms kreeg ik zoveel last van angsten doordat ik dacht dat ik iemand mee had genomen.Maar zeker weten wist ik dat niet.Twee jaar geleden was letterlijk de laatste druppel.Ik was in een ander land aan de andere kant van de wereld.En toen hadden jongens mij drank aan geboden.Ik weigerde in eerste instantie.Maar later toch wel weer gezellig.Maar ik kreeg weer black outs.(door haast niet te hebben gegeten en gedronken)ik flipte hem compleet.Jongen had me een bloedneus geslagen.Ik flipte door de black out en wist niet meer wat mijn eigen fantasie was of realiteit.Later naar de dokter daar geweest om te onderzoeken.Hij zei dat hij dacht van dat er niks was gebeurd.Nog geprobeerd om aangifte te doen.Maar omdat ik niet zeker wist ,ging ik t niet doen.Ik wil niemand vals beschuldigen.Een andere jongen zei dat er niet was gebeurd en hij was aardig want ik kon aan zijn ogen zien dat hij t ook niet leuk vond dat ik zo van slag was.Ik geloofde hem.Nu twee jaar niet gedronken maar voel me soms nog steeds onstabiel.En ik denk nog vaak aan de stomme dingen die ik heb gedaan.ik hoop dat ik er nu vanaf blijf.Ik wil positieve ervaringen.Geen negatieve.

bewerkt door Steph
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
Op 19-7-2010 om 09:47 zei Moby:

Blackouts en vallen.

Ik dronk uit verveling en wanhoop. Naast de drank nam ik daar vaak ook teveel medicijnen bij en had ik vreselijk gedrag. Allemaal tijdens blackout. Ik werd uiteindelijk door almaar te drinken zo suïcidaal dat ik van alles ondernam maar niet 'goed genoeg'. Was allemaal wanhoop.
Vorig jaar 5x opgenomen op de Jellinek detox.
Zat altijd onder de blauwe plekken en heb nogal wat botten en spieren gescheurd.
Veel te hoge bloeddruk.
Nu, bijna 8 maanden verder en de nieuwe medicatie lijk (!!) ik weer sociaal te kunnen drinken. Het blijft opletten!!

Je zegt sociaal drinken.Denk je dat dit verstandig is?Het is geen verwijt hoor maar omdat je al deze geschiedenis hebt met drank

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 14-10-2020 om 08:09 zei Roos33:

Mijn meest negatieve ervaringen met drank van de afgelopen jaren:

- dagelijks een kater. Moeite om op te staan, laat staan om aan het werk te gaan. 

- de blackouts die ik het afgelopen jaar bijna dagelijks had. 

- m'n tenen breken tijdens een dronken bui. 

- van de trap vallen en m'n schouder breken. 

- omvallen terwijl ik bij m'n ouders op visite was. 

- het niet kunnen slapen s'nachts. Hele nachten voor de televisie zitten. 

- het niet durven slapen snachts vanwege hartkloppingen. 

- elke dag naar een andere supermarkt gaan zodat het niet zo opviel dat ik dagelijks meerdere flessen wijn kocht. 

- het verstoppen van flessen door het hele huis en het liegen over mijn gebruik tegen mijn naasten. 

- het niet langer naar buiten gaan/ondernemen van sociale activiteiten omdat de alcohol altijd belangrijker was. 

- dronken boodschappen gaan doen. Het niet meer uit m'n woorden kunnen komen op het moment dat ik aangesproken werd op straat. 

- in het weekend s'ochtends als eerste denken aan wijn en die vaak in de ochtend al drinken. 

- na het drinken gevallen in de keuken. Niet meer kunnen opstaan en een breuk in m'n kin. 

- s'avonds de telefoon niet meer durven opnemen omdat ik dan al te dronken was. In het weekend midden op de dag telefoongesprekken voeren terwijl ik dronken was. 

- dronken op het strand liggen. Omstanders die vervolgens een ambulance hebben gebeld omdat ik er zo slecht aan toe was. 

- op kantoor niet meer uit m'n woorden kunnen komen. Dusdanig trillen dat ik nog geen kopje koffie kon vasthouden. 

- de eindeloze stoppogingen waardoor mijn omgeving het vertrouwen in me verloor en ikzelf eigenlijk ook. 

- het gevoel van schaamte. 

- depressieve gedachten/onzeker. 

Kortom genoeg redenen voor mij om de drank te laten staan! 

Ja dat vond ik ook het ergste dat ik mezelf eigenlijk niet meer kon vertrouwen.De dag er na dacht ik echt wat heb ik gedaan?Met name het sexuele gedeelte vond ik erg.Dat andere mensen misbruik van de situatie kunnen maken.Ik heb er nu nog steeds last van.Spanningen in mijn lichaam.Ik ging ook weer drinken omdat ik me gespannen voelde En nog steeds bang dat ik sex met iemand heb gehad waar ik absoluut geen sex mee wou hebben want t is wel eens voorgekomen dat ik over mijn grenzen ben heen gegaan

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Oké mensen, het was een belofte aan mezelf: ook ik ga met de billen bloot. Om zwart op wit te zien wat ik nooit meer wil, en misschien is het behulpzaam voor anderen. Voor mij is dit draadje in elk geval een enorme stok achter de deur om te stoppen. Hier gaan we:

  • Gruwelijke slaapproblemen. Wel snel en diep in slaap vallen, maar na 2 uur wakker schrikken met hartkloppingen en paniek. Vanwege het gevoel dat je een hartaanval krijgt, maar ook uit angst dat je weer allemaal rare dingen hebt geappt of gezegd. Of niet meer weet of de hond wel is gevoerd. En je überhaupt gekookt hebt.
  • Tirades beginnen via app. Hele monologen, waarin ik helemaal doorsloeg. Qua emotie, qua verwijten. Altijd wel met een onderliggende waarheid, maar totáál uit z’n verband gerukt. Meestal met mijn partner, een enkele keer ook met anderen.
  • Toezeggingen doen en afspraken maken en me er de volgende dag niets meer van herinneren, en ze ook helemaal niet wíllen nakomen omdat ik het nuchter nooit zou hebben afgesproken.
  •  … ook met mijn dochters.
  •  Bijna elke dag een kater. (Of, net zo erg: géén kater, terwijl je wel anderhalve fles op hebt)
  •  Zeker 2x per week een black-out, soms zelfs vaker.
  •  Angst dat ik iets mankeer door de drank. Aan mijn hart. Mijn lever. Mijn alvleesklier.
  •  Dronken met het werk bellen. Ik geloof niet dat ze het ooit echt gemerkt hebben, maar ik moet op z’n minst in sommige gevallen labiel geleken hebben.
  •  Veel teveel persoonlijke informatie prijsgeven omdat ik weer eens rete-emotioneel was.
  •  Hele dagen verkwisten door gebrek aan energie. Pas na twaalven in staat zijn om te werken maar eigenlijk niet fris genoeg zijn, geen puf om boodschappen te doen dus maar weer bestellen, een berg vaat op het aanrecht want geen puf om de vaatwasser te legen.
  •  Op donkere dagen soms ’s ochtends al een glas nemen.
  •  Steeds op andere plekken wijn kopen omdat de winkelmedewerkers anders wel zullen denken.
  •  En dus ook steeds een andere glasbak zoeken.
  •  Maar wel zenuwachtig zijn als er nog maar 1 fles op voorraad is.
  •  Een handdoek in de boodschappentas stoppen zodat de (lege én volle) flessen niet rinkelen, want de buren horen me inmiddels alweer de voordeur in- of uitgaan.
  •  Een dikke pens.
  •  Met een kater bij een klant op bezoek, en hopen dat je onderweg niet over je nek moet.
  •  Altijd en eeuwig maar janken om alles.
  •  En eeuwig schuldgevoel en schaamte.
  •  Met bijna een fles achter mijn kiezen op een ouderavond zitten, om te constateren dat al die ouders maar saaie lui waren terwijl ík er waarschijnlijk met een ontiegelijke kegel zat.
  •  Bij de fysio weggestuurd worden met de opmerking: “Mevrouw, ik kan u niet behandelen als u gedronken heeft.”
  •  Drinken op kinderfeestjes. Ook die van mijn eigen kinderen.
  •  Angst dat vriendinnetjes van mijn kinderen misschien niet bij ons mogen spelen omdat die ouders wel doorhebben hoe de vork in de steel zit. (Waarover ik overigens nooit iets heb opgepikt, maar stel je voor…)
  •  Tegen evenementen opzien waar geen alcohol geschonken wordt.
  •  Of bij etentjes of borrels aanschuiven terwijl ik thuis al een fles achter mijn kiezen had.
  •  Flessen verstoppen voor mijn partner.
  •  In mijn datingperiode bij mannen in bed belanden met wie ik nuchter nooit iets zou hebben overwogen (gelukkig maar een enkele keer gebeurd, maar ik word misselijk als ik eraan terugdenk).
  •  Maar mijn aller-, allerdiepste dieptepunt was toen een kennis overleed, en ik met zo’n kater op de begrafenis verscheen, dat ik halverwege de plechtigheid de ruimte moest verlaten om te kotsen. En mensen maar denken dat ik overmand was door verdriet. Dat nooit, NOOIT meer; ik kan daar nog steeds van wakker liggen.

 Ik stop hier echt mee, NU. Dag 5. Nog zeker 40 jaar te gaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En toch  heb ik ook wel eens leuke herinneringen  aan te veel gedronken  .

Dronken in Frankrijk  " kinder "  disco in het zwembad ' wat  een lol .. en dat :lol: en dat  was om de 3 dagen op de camping  .

Viswedstrijd in Frankrijk  god wat heb ik mijn  jongens  staan aanmoedigen  .

Iets gezelligs  in de rivier '  Frankrijk ' doen met mijn man ..:P was een stuk  voorbij de camping  waar niemand  kwam. 

Saunadag met hotel naast de sauna ' gewoon  een fles vodca  meegenomen  en elke  keer in het toilet mijn flesje  bijgevuld  met jus  de oranje zodat dit niet opviel .

Schaamteloos uiteraard maar lekker in de avond met een flinke  slok  heerlijk in het bubbelbad  was toch wel extra  chill hoor .

De avond  4 daagse  wandelen  ' met een slok op minder  erg .. maar was toen niet echt  heel dronken  hoor  dan kan je niet meer lopen ..

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Dit is ook zo.   De roes wordt kleiner en sneller uitgewerkt.   Je moet ook steeds meer drinken om hetzelfde gevoel te krijgen .  Je lichaam begint minder te functioneren, je wordt meemoediger, jecdenk dat het beter wordt als je gedronken hebt. Ja in begin wel, maar dan beginnen de negatieve gedachten terug vlugger deckop’op te steken.  Dus nog eentje drinken, wat slapen, want ik voel’me moeten emotioneel uitgeput.  Bij het wakker worden of later op op de dag eentje om me beter te voelen ( eentje kan toch geen kwaad ),  ik voel,me beter, ik heb zin in nog eentje ... en we zijn terug vertrokken.

 

Vanaf dan beheerst de alcohol ons leven, onze gevoelens.

 

Na het stoppen van drinken, worden we ons meer bewust van de realiteit, van onze gevoelens, kunnen we onze twijfels niet meer wegdrinken, we kunnen er als het ware ons niet meer voor verstoppen of wegdrukken.

Het beste is afleiding zoeken, voor De enen is dit muziek,  wandelen, de creatieve toer op, koken of iets anders.

Iknweet het, moeilijker gezegd dan gedaan.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...