Spring naar bijdragen

Wat zijn jouw negatieve ervaringen met drank.


bolletje

Aanbevolen berichten

Ik ben een lijstjesmens.
Bij belangrijke beslissingen maak ik bijna altijd
een voor- en een nadeellijstje. Het helpt mij (als Weegschaal) om realistisch te kunnen zijn en dan is mijn keuze daarna
ook standvastiger dan wanneer ik alleen nadelen bijvoorbeeld zou noemen. Dan gaat onmiddellijk het bekende stemmetje
in mijn hoofd evenwicht zoeken, en als ik niet sterk sta, wint dat stemmetje. Het lijstje kan ik altijd erbij pakken mocht er
nog twijfel ontstaan, of als de omstandigheden veranderen/verslechteren.
Natuurlijk heeft drinken voor mij ooit voordelen gehad. Ik zie hetzelfde nu bij dochter gebeuren. En houd mijn hart vast want
ook zij heeft recht op fouten. En ik worstel met het loslaten van haar en haar willen behoeden. Misschien ook maar eens een lijstje over maken;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat voor mij een voordeel was van m'n drinken was dat, terwijl ik m'n eigen leven aan het verwoesten was én het leven van vele mensen
in mijn directe omgeving en ook daarbuiten vele levens zelfs in gevaar heb gebracht of op z'n minst geïrriteerd, ik dat zélf niet zo erg in de
gaten had.. het was "leefbaar", zeg maar en het kon me niet zoveel schelen allemaal. Eigenlijk een voorportaal van zelfmoord.
Ja, dat was wel fijn. :(

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Laten we ons wel realiseren dat positieve verhalen over alcohol het voor nogal wat lezers hier erg moeilijk kunnen maken om alcohol de baas te worden. En dat geldt niet alleen voor lezers die hier reageren zodat je hen weer feedback kunt geven. Daarnaast zijn er nog een heleboel anonieme meelezers die steun aan dit forum hebben maar (nog) niet meeschrijven. Dit lijkt me toch een reden zijn wat terughoudend te zijn met die positieve verhalen hier. Los daarvan is dit draadje daar als ik het goed begrepen heb eigenlijk ook niet voor bedoeld.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei knakker:

Nou, ik zie eigenlijk best vele voordelen aan drank en heb er in het verleden ook talloze malen veel plezier mee gehad. Ik vind het juist ietwat krampachtig om ineens te doen of álles rondom drank kommer en kwel was al die tijd. Het heeft mij uiteindelijk meer narigheid dan goed gebracht, dat wel, daarom ben ik ermee gestopt. Maar persoonlijk ben ik er meer mee gebaat om in alle bewustzijn van het verlies van de goede kanten te stoppen, dan mij hier krampachtig voor af te sluiten of te doen voorkomen dat het allemaal ellende was.

Meer narigheid dan goed, ik denk dat iedereen hier het daar wel over eens is. Dan is het voor mij ook automatisch een slechte en geen goede ervaring. 

Het is eigenlijk het omgekeerde van sporten. Voor het sporten, de 5 km hardlopen zeg maar, zie je dat het bijna regent, of het is nul graden of je voelt je slapjes en je favoriete short ligt in de was. Dan ga je toch maar en na afloop denk je YES! was toch ff weer lekker en goed voor me!

Na het drinken is het juist het tegendeel: NO! Domme karhengst! Was toch weer ff slecht voor me!

My two cents

OK soms was er best wat positiefs, maar het hele feest is gewoon gigantisch uit de hand gelopen laten we eerlijk zijn. En de weg terug is erg erg ingewikkeld. Misschien is het wel niet echt een weg. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik snap wel wat Knakker bedoelt denk ik, het is ook een stukje eerlijkheid naar jezelf toe anders kan het ook een valkuil worden. (Blinde vlek). En natuurlijk snappen wij allemaal dat alcohol geen weg is of pad is ergens naartoe maar een doodlopende straat. En natuurlijk staan er in die straat ook mooie bloembakken. Op een moment komt toch die blinde muur. En als je hard loopt dan doet dat pijn. En BJ. Je kunt altijd terug of een zijstraat inslaan. Het is niet voor iedereen precies hetzelfde.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie dingen?

Mijn partner heeft wel eens benoemt wel eens dat hij het mist dat we samen een glaas wijn drinken. Het ritueel van een gezellige avond, romantisch, kaarsje, wijntje. Ik heb goeie herinneringen aan wijn-spijs combinaties. Een stuk goeie schimmelkaas met een fantastische witte wijn..ja, daar kon ik echt van genieten. En het stomme is dat ik ook nog heel goed weet dat ik dan het eerste glas echt lekker vond en daarna proefde ik het al niet meer. En dronk ik verder alsof het limonade was. En thee is een goede begeleider van heel veel gerechten..ik mis het niet echt meer. 

En inderdaad Garuda, wat je schrijft...:blush:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Ik lees veel herkenbare dingen. Ruzie maken en liegen. Dingen vergeten. Mijzelf het vaak onnodig moeilijk gemaakt. 

Gelukkig geen vrienden er door verloren. Wel zelf wat vrienden afgestoten omdat ik wel inzag dat ze even erg als ik of erger waren. Dat haalt niet het beste in je naar boven. 

Het aller genants is dat een vriendin mij een keer stomdronken heeft gefilmt en mij dat de volgende dag stuurde. Niets vermoedend klik ik dat filmpje aan en ik ging per direct dood van schaamte. Ik heb hem niet afgekeken en ook nooit meer bekeken. Er zijn wel meer filmpjes met een aangeschoten Soof, lollig/ dansen/ grapjes maken. Die vond ik ook nooit leuk. Maar deze was zo een grote spiegel! Brrr

Veel meer gênants, maar het meeste heeft al iemand geschreven. Deze nog niet. Wel de tip. Ik raad hem wel aan. Je weet niet wat je ziet. Jij denkt dat je zwoel kijkt en sexy danst. De camera verteld je het ware verhaal. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

De vraag van collega's of ik gisteren gedronken heb, dit is wel enkele malen voorgekomen, ze konden het ruiken ondanks tandenpoetsen, eten en kauwgom.

Daarbij stapte ik ook gerust met 5l bier op, op de fiets om nieuwe te halen. Meestal ging het goed, maar ik ben ook wel eens op een andere fietser gebotst. Tot nu toe alleen maar ribben gebroken, de ander had niks, gelukkig. De sloot heb ik ook wel eens gekust met 30km/h, 4 weken vlak gelegen omdat mijn rug dubbel klapte. Achteraf kan ik er om lachen, maar gezond is het niet natuurlijk.

En zoals eerder al beschreven, veel agressie en het sociale isolement, om het samen te vatten,

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

In de eerste periode (ik had nog geen kinderen), de tijd dat ik flink veel dronk,  moest ik weleens kotsen en ik ging me rot voelen als ik niet gedronken had. 

In de tweede periode (de kinderen werden groter en ik dronk een paar glaasjes wijn voor het naar bed gaan om in slaap te kunnen vallen) ...sorry mensen, maar ik moet eerlijk zijn....heb ik geen negatieve ervaringen gehad. Ik dronk nooit meer dat drie glazen wijn en echt alleen voor het slapen gaan. Dat had een positief effect, ik kon in slaap vallen. Ik ben gestopt omdat ik weet dat het erg ongezond is om de rest van je leven elke avond drie glazen wijn achterover te tikken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...

Natuurlijk zijn er positieve kanten van alcoholgebruik; dom om dat te betwisten. Het zou immers vanwege de " tevens" nadelige kanten immers geen verslaving zijn! Je doet niet iets louter om het negatieve.

Ik vrees dat @Quinn hier ook wel eens iets heel persoonlijks over vertelde; iets wat mijzelf een belletje deed rinkelen. Wellicht de manisch/depressieve kant ervan: zooo balen, waarna je jezelf aan de haren weer optrekt en eventjes happy kunt voelen. In feite zoek je om het laatste... je happy voelen. Maar pas na ... het destructieve stuk.

Ik vertel dit wat kort door de bocht, maar dit maakt m.i. juist ook dat je het een ziekte kunt noemen. Er is een patroon. En dát is wat doorbroken moet worden. Dus: hoe ziet jouw patroon eruit?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Mijn negatieve ervaringen met drank;

Savonds de deur niet meer opendoen en als ik dat toch een keer deed balen dat het een vrirndin is die dan meedrinkt van mijn wijn.

Stelen in de supermarkt maakt niet uit wat.

Op datingsites gaan en dan iedereen af kraken en uitschelden. Soms op diezelfde datingsite ook iemand bij mij thuis uitnodigen en er dan sex mee hebben.

Gaan appen met bekenden die aan je schrijfwijze en geklungel wel zien dat je niet helemaal helder meer bent.

Abnormaal veel kopen op internet terwijl het geld er niet is.

Midden in de nacht wakker worden met hartkloppingen en angsten.

Snachts in mijn eentje de kroeg opzoeken en slingerend op de fiets naar huis en het sleutelgat niet kunnen vinden.

Ziek melden. Luiheid niet koken, huishouden verwaarlozen.

Ruzie met familie en vrienden uitlokken.

Poeh goed om dit op te schrijven om nogeens terug te lezen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei wendy:

Ruzie met familie en vrienden uitlokken.

Ik herken veel zaken die op dit draadje besproken worden maar deze ken ik zelf niet zo. Toch zie ik dit verschijnsel heel veel om me heen, vooral als verslaving en ex-verslaving in het spel is. Veroorzaakt veel schade vaak  Weet jij wat hier de achterliggende oorzaak voor jou is?

@hub1 alweer wijze woorden :) :rose:  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk dat de achterliggende oorzaak is van ruzie uitlokken bij mij; dat ik enorm teleurgestel ben in mensen om me heen. Ik heb me vaak eenzaam gevoeld en het gevoel dat iedereen maar zorgt voor zichzelf. Mijn broer vd straat gered door hem geld te lenen wat ik in jaren niet terug kreeg toen ik het zo hard nodig had. Wel horen dat hij dan gewoon een vakantie boekt omdat hij dat zo hard nodig heeft. Dus veel boosheid en dat heb ik ook vaak weggedronken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel voor je snelle reactie, ik zag het nog net voor ik wilde gaan slapen. Dat is inderdaad zuur, ik kan me voorstellen dat je daar boos om bent. Dan dronk je misschien zodat je boos kon/ durfde te worden? 

Mij ging het vooral om de woordcombinatie ruzie uitlokken. Ik dacht dat je bedoelde zonder reden ruzie uitlokken.

Nogmaals bedankt voor je uitleg. Ik ga nu proberen te slapen.

Zet hem op, leven zonder verslaving is de moeite waard! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb ook ruzie gemaakt met een vriend en nog een vriendin die al jaren verslaafd aan drank zijn. Daar heb ik geen spijt van want door met alcoholisten om te blijven gaan word het voor jezelf ook moeilijker om het te weerstaan. Deze zogenaamde vrienden heb ik nu niet meer nodig. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Als ik veel heb gedronken icm pillen zijn  er de volgende dag grote gaten in mijn geheugen.  Dan moet ik ''s morgens in paniek nakijken wie ik nu weer een boos bericht had gestuurd waar de honden geen brood van lusten, omdat ik nog een appeltje met iemand te schillen had. Of wie ik gebeld had. Niet meer weten wat ik had gezegd of gedaan. De volgende dag me afvragen waarom ik zo'n pijn in m'n hand had dat ik 'm niet meer kon gebruiken, en me heel vaag herinnerde dat ik in de keuken flink gevallen moest zijn.

Het akeligst van alles is dat ik diverse keren in de auto ben gestapt met teveel op. Ik schaam me er dood voor. Wat als er iets was gebeurd? Als ik iemand had doodgereden?

Of de keren dat ik rechtop in slaap viel en m'n sigaret een gat in de bank aan het schroeien was. 

Of dat ik wakker werd in de gang. 

bewerkt door Jacqueline
Ivm privacy. er staat te veel persoonlijke info in
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

In de auto stappen terwijl je teveel gedronken hebt

Zoenen met rare mannen

De naam niet meer weten van de man naast wie je wakker wordt

Overgeven en plassen op plekken waar dat niet hoort (in de trein bijvoorbeeld)

Onverklaarbare blauwe plekken de volgende dag

Diverse valpartijen met de fiets. Tegen een paaltje aangeknald, in een bocht omgevallen... 

Pathetische verhalen ophangen. Drama maken, in herhaling vallen. Denken lollig te zijn en scherpe opmerkingen te maken.

Aan de blikken van anderen zien dat je zit te lallen. 

Gaten in je geheugen. Hoe ben je thuis gekomen en zit niet de huissleutel nog aan de buitenkant in de voordeur? Waar is je handtas? 

Onverwacht iemand tegenkomen als je bezopen bent en proberen normaal over te komen.

Doordeweeks naar de kroeg gaan tot 1 - 2 uur, terwijl je de volgende dag moet werken

Ziek melden omdat je een kater hebt

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Cleo66 precies dat... Ik heb gisteren nog even in dit draadje zitten lezen en het is bizar wat alcohol allemaal teweeg brengt. Ik lees expres af en toe mijn eigen negatieve ervaringen om mezelf er weer even aan te herinneren dat het helemaal niet meeviel, mocht ik daar soms aan gaan twijfelen:blush:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Wat een herkenning hier.

Ik schaam me wild, want ik ben ook nog eens jarenlang zwaar benzo verslaafd geweest. Daar ben ik al jaren vanaf trouwens en heb mijn leven van de goot weer opgebouwd.

En toch het laatste jaar sloop het er in, de drankverslaving. Ik dronk altijd al best veel, maar kon ook zo wekenlang geen druppel drinken. Ik had er geen behoefte aan.

Maar goed mijn slechte ervaringen met alleen drank (met benzo's was het nog 100 keer erger):

- ruzie met iedereen maken

- extreem schuldig voelen de dag erna

- altijd blackouts en bidden dat ik niets levensverwoestend heb gedaan

- hele onzinverhalen aan mensen (ook collega's...) ophangen, en daarvan ook nog het meeste te zijn vergeten

- naar de supermarkt gaan en eerst allemaal onzinproducten in het mandje gooien en dan 'quasi-nonchalant' een literfles wijn in het mandje leggen

- veel te veel persoonlijke info delen met mensen terwijl ik dat nuchter nooit doe

- ladderzat met een eveneens ladderzatte vriend in de auto rijden (ik als passagier maar dat maakt je redelijk medeplichtig)

- ontzettend depressief voelen

- met al die gevoelens toch naar je werk en hopen dat niemand iets ruikt

- internetbestellingen doen die je eigenlijk bij nader inzien helemaal niet nodig had

- nergens van de drank af kunnen blijven; als je op reis gaat je al ladderzat drinken op Schiphol

- constant met drank bezig zijn, hoe laat is het, mag het al

- inderdaad, terrasje opzoeken of als 'cadeau' iemand een fles sterke drank geven, zodat je ook een glas krijgt

- altijd het meeste drinken op personeelsfeestjes

- met de partner van je nicht zoenen

- gewichtstoename en ondermijning van de werking van medicatie die je slikt wegens de interactie

- onmetelijke geldverspilling

- altijd moe zijn

 

Maar: sinds december afgebouwd en nu een week niets meer op.

-

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...