Spring naar bijdragen

pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers


bolletje

Aanbevolen berichten

Zit er weer in.

Ronja, ik was aan het begin ook als de dood voor deodoranrt, after shave en dat soort zaken, laat staan alcohol in het eten. Nu ik op een halve in de twee dagen zit let ik er wat minder op. Deodorant  enzo geeft geen probleem en van een pietsie alcohol in het eten krijg ik een nare rooie kop en wordt ik wat kortademig. Niet fijn maar meestal is het in een uurtje weer over. Daarna ben ik dan wel moe. Niet fijn allemaal maar dood ga ik er ook niet aan dus als het per ongeluk eens voorkomt (ik stoot mn kop ook wel eens  en dat is meestal vervelender) dan is het overkomelijk. Het zal wel van de dosering , lichaamsgewicht en verwerking door het lichaam liggen. Je kunt ook zeggen dat je door medicijnen geen alcohol mag , dat respecteert iedere etensboer!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ga tegenwoordig nooit meer uit eten, maar toch goed om te weten dat het er wel wat in kan zitten. Dan zou ik het ook vragen.

 

Ik geloof dat ik nog helemaal niet vermeld heb dat ik sinds een week ineens van de slaapmedicatie af ben en na 1 belabberde nacht meteen uitstekend doorsliep? En dat na een jaar modderen met elke nacht weer een pilletje, of een pammetje of wat sterkers. Dat hielp na een tijdje dan niet meer natuurlijk dus nog iets sterkers. En daarvoor jaren en jaren twee tot drie maal per week een Temazepam. En nu zo ineens beter slapen dan ik me zelfs maar kan herinneren. Zelf beter dan met pillen. Ik weet niet wat me overkomt. :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Loen,

Heb je ook te horen gekregen waarom het troep is, en zo ja, wat doet het dan met je lichaam? Als je dat hier vermeld zou het fijn zijn als je dat ook wat onderbouwd. Ik snap het wel maar mijn ervaring is dat je opmerking een afschrikkende werking heeft op mensen die het eigenlijk hard nodig hebben om andere troep (alcohol) uit hun lijf te bannen. Ook al zuipen en roken mensen zich het schompes aangevulde met een ongezond etenspatroon, een pil is onterecht nog afschrikwekkender. Ik zou graag eens horen wat voor desastreuze uitwerking refusal nu eigenlijk heeft. Ik kan er maar weinig over vinden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zit er weer in.

Ha Loen, ik zou me hier ook maar aan gaan houden als je geen troep meer binnen wilt krijgen :) :) :

 

C) Stop de toevoer van uitwendig gifUitwendig gif is al het gif dat via de omgeving in het lichaam komt. Voorbeelden zijn sigarettenrook, medicijnen, luchtvervuiling, elektromagnetische straling van zendmasten, elektrische apparaten e.d., bestrijdingsmiddelen en allerlei ongewenste bestanddelen en toevoegingen in voedsel en verzorgingsproducten. Dit zijn o.a. zware metalen en andere milieuverontreinigingen, kunstmatige toevoegingen (E- nummers), alcohol, cacao, koffie, zwarte thee en bijproducten die ontstaan bij het roosteren, roken, frituren en braden van eten.

Kijk kritisch naar je gebruik van medicijnen, voedingssupplementen, kruidentabletten en andere vormen van aanvullingen. Kijk in de bijsluiter naar eventuele bijwerkingen op de lever of het spijsverteringskanaal.

Kies voor biologisch. Biologische producten bevatten amper resten van bestrijdingsmiddelen en geen kunstmatige toevoegingen. Bovendien zijn ze door een natuurlijkere teeltwijze en productie rijker aan leverondersteunende voedingsstoffen (o.a. mineralen en fytonutriënten) dan producten uit de gangbare landbouw.

Gebruik geen alcohol. Het afbreken van alcohol kost de lever extra voedingsstoffen. Bovendien vermindert alcohol de opname van voedingsstoffen in de darmen en verstoort het de darmflora.

Drink weinig of geen cafeïnebevattende dranken. Cafeïne jaagt de fase 1 ontgifting van de lever op. Het kost veel glutathion, één van de krachtigste anti-oxidanten omdat via de glutathionconjungatie van fase 1 en fase 2 in de lever de caffeïne wordt afgebroken. Het verbruikt ook andere belangrijke stoffen zoals vitaminen B, magnesium en mangaan. Cafeïnevrije koffie is minder belastend voor de lever, maar bevat nog steeds een honderdtal andere leverbelastende producten.

Vermijd bakken, roosteren, roken en frituren. Eet zo min mogelijk geroosterde, gerookte, gefrituurde of hard gebakken producten. Bij deze bereidingswijzen komen schadelijke stoffen vrij zoals vrije radicalen, PAK´s (Poly Aromatische Koolwaterstoffen), formaldehyde en acroleïne. Ze staan in verband met een vergroot risico op kanker en zijn belastend voor de lever.

Kies voor levervriendelijke bereidingen, zoals koken, stomen, stoven, smoren en klaar maken in de oven en Römertopf. Zie hiervoor de recepten uit het boek Het Energieherstelplan en de Energieherstelplan E- kookbrochure no. 1 ‘Extra recepten’, verkrijgbaar via info@energieherstelplan.nl

Lees het etiket op voedingsmiddelen. Ook in de supermarkt zijn producten te koop zonder kunstmatige toevoegingen. Lees goed het etiket op elk voedingsmiddel. Vermijd producten waar de in het boek genoemde E-nummers of synthetische aroma’s (andere stoffen) op staan.

bewerkt door wimmelt
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...