Spring naar bijdragen

pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers


bolletje

Aanbevolen berichten

Dankjewel. Het zijn goede vrienden waar ik mee uit eten ga en met name mijn vriendin kent mijn probleem. Ik zal dus geen raar commentaar krijgen. En met hen kan ik denk ik ook wel een fijne avond hebben zonder drank, tenminste, daar ga ik even van uit. Ik verheug me nu in ieder geval al op het wakker worden morgenochtend, zonder de kater. 

Wel een heel goede opmerking, dat je ontdekt wat je wel en niet graag doet. Ik kom vaak niet onder sociale verplichtingen uit en ik weet dat ik ze eigenlijk niet leuk vind. Niks aan te doen, maar misschien ga ik wel meer ontdekken wat ik wel leuk vind. Dat is momenteel niet zo heel veel, eigenlijk. Maakt best somber hè, die drank en die katers. 

Heb jij hele nieuwe dingen ontdekt die je leuk vindt en waar geen alcohol bij komt kijken?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Waarom kom je daar niet onder uit dan? Ik heb zelf godzijdank maar héél weinig sociale verplichtingen waar ik echt niet onderuit kom. Dat scheelt wel. 

Ik heb zelf yoga ontdekt. Vind ik heerlijke lessen en kom daar echt heerlijk kalm van terug. Ook mediteer ik nu regelmatig, dat haalt het gejaag een beetje uit mijn leven. Ik ben weer veel aan het lezen, iets dat ik altijd leuk vond. Gaat alleen zo verrekt lastig als de letters dansen :)

Ook vind ik het heel prettig om in de natuur te zijn. Lekker een eind wandelen in het bos of rondom een meer. Doe ik weinig want dat moet nu alleen. Ik zou graag een wandelmaatje willen hebben, dat je na het lopen ook nog ergens gezellig samen koffie kunt drinken ofzo. Iemand die ook kan genieten van een mooi uitzicht. Misschien komt dat nog wel eens.

Die somberheid ben ik wel kwijt nu ik niet meer drink. Maar waar ik vooral heel blij mee ben, is dat ik nu zonder schuldgevoel leef. Geen schaamte, jezelf niet afvragen of mensen het aan je ruiken of zien. Je vertwijfeld afvragen of je geen gekke dingen hebt gezegd of gedaan. De rust die dat geeft is goud waard. 

Klinkt alsof je een gezellige avond zult hebben. Ik ben dan weer jaloers op jouw uit eten gaan :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja, mijn pap is overleden een half jaar terug. Ik heb hem beloofd voor mam te zorgen, maar het is niet de gemakkelijkste dame. Dat zijn van die middagen dat ik snak naar een wijntje (of liever gezegd een flesje) om het vol te houden. Ook moet ik vanuit mijn werk nogal eens een praatje houden ergens. Geen probleem, ik mag dan gewoon praten over iets waar ik wat van weet, maakt me niet uit hoe groot de zaal is. Maar dan die verplichte borrel achteraf, doodongelukkig voel ik me daar maar moet echt even blijven. Dan zijn er ook de familiedingen die soms echt moeten. 

 

De natuur..ja, vaak geen zin om met de honden te lopen (leve de kater, bah) maar als ik eenmaal in het bos ben, is het heerlijk..is een fijne hond niets voor je? 

Lezen doe ik ook graag en ik hoop koken (met plezier dan) weer op te pakken. Zonder wijntje in de keuken. 

Die rust en gebrek aan schaamte die je beschrijft..ja. Dat klinkt heel, heel goed. Inderdaad, dat je in de ochtend denkt van, oh jemig, heb ik een beetje normaal gedaan. Vreselijk. Fijn dat de somberheid ook weg is. Die zit nog heel diep in me. Hoop dat dat snel slijt. En dat ik het volhoud. 

Maar dankzij fijne ondersteunende mensen zoals jij, die echt ff de tijd nemen, zou het kunnen lukken. Dankjewel. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja ik snap je verplichtingen nu. Lastig hoor want je kunt inderdaad niet altijd zomaar verstek laten gaan. Wij hebben qua familie maar een zeer klein kringetje dus dat scheelt een hoop haha. Lief dat je voor je moeder zorgt. Maar blijf ook lief voor jezelf zorgen hè ;)

Een hond lijkt me heerlijk om mee te wandelen, maar dat poepruimen:face-icon-small-shocked:. Kokhalzen doe ik als ik hondenpoep zie en ruik. Niet erg handig met die opruimplicht overal. En op de dagen dat ik werk zou hij wel heel lang alleen zijn. Nee, heb er wel over gedacht maar ik houd het maar bij de katten.

Koken weer lekker op gaan pakken dan hoor! Zoek gewoon een nieuw alcoholvrij drankje dat je dan alleen drinkt tijdens het uitgebreide kokkerellen. Tonic, bitter lemon of ijsthee ofzo. Je zult vast een wijntje nog wel missen dan, maar dat zijn maar gedachtes hè. En als je een nieuw recept hebt geprobeerd, hoor ik het graag. Ik heb nooit echt plezier in koken, maar voor een lekker recept ben ik altijd wel in.

Blij dat je het ondersteunend vindt. Ik heb er zelf ook veel aan. Veel schrijven (met of zonder reactie) helpt mij namelijk ook mijn gedachten te ordenen. Maar wel fijn dat mijn geouwehoer ook nog iemand anders van dienst kan zijn :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Met je geouwehoer..hahaha..onderschat jezelf maar niet. Ik ga op zoek naar een alcoholvrij drankje dat ik echt lekker vind, die thee komt ook je neus uit aan het eind van de dag. Crodino vind ik wel lekker maar ik ben hartstikke dik en die suiker heb ik niet nodig..light vind ik vies in alles. 

Ik ga weer eens recepten bedenken. Pasta da Nicky ofzo..

Enfin, vandaag wordt de tweede droge dag. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik drink nu af en toe Jillz 0.0. De rode. Vind ik erg lekker en ik drink zo af en toe eens 2 flesjes. Dan blijft het een traktatie zeg maar:D

Verder drink ik ook geen calorieën. Inderdaad vanwege mijn fikse overgewicht. Water, koffie/thee met zoetjes en cola light. Vind ik heeeeerlijk. Lekker dan de suikervariant dus dat is dan weer mijn geluk. Je vindt vast wel iets!

Ik ben benieuwd naar die pasta. Ik lust alleen geen vis dus als je daar rekening mee wilt houden tijdens het verzinnen, graag! ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Hoi allemaal.

Ik ben vorige week met Refusal begonnen. Heb enkele jaren  geleden Antabus 1,5 jaar geslikt wat door een verslavingsarts was voorgeschreven. Dit ging prima totdat een andere arts tegen mij zei dat dat dit niet geschikt voor me was want ik heb een pace-maker. Dit voor ritmestoornissen. Dus gestopt. Daarna lang goed gegaan maar toch weer uitglijders gemaakt die de laatste weken weer wekelijks voorkwamen. Nu was ik het zat en ben samen met mijn psych. die hier van afweet weer bij huisarts gekomen en die verzekerde me dat ik Refusal rustig kon slikken. Ook voor mijn hart. Toch zie ik in bijsluiter en op Wikipedia staan dat hartfalen een bijwerking kan zijn. Heeft iemand ervaring hiermee?

bewerkt door Desimuis
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 5 months later...
  • 11 months later...
  • 3 months later...

Hoi allemaal,

ik zie dat er al lang niet meer gereageerd is op dit draadje dus ik hoop dat dit gelezen wordt...

Vraag aan de Antabus-gebruikers: hoeveel van jullie heeft sinds de start van het gebruik tóch een keer alcohol gedronken, gewoon puur om te kijken wat precies het effect is? Ik weet dat je er doodziek van wordt maar hoe heftig het precies is weet ik niet. Ik vraag me af hoeveel van jullie die werkelijke ervaring “nodig hadden” om er echt van af te blijven. 

Ben heel eg benieuwd naar reacties!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Reza:

Hoi allemaal,

ik zie dat er al lang niet meer gereageerd is op dit draadje dus ik hoop dat dit gelezen wordt...

Vraag aan de Antabus-gebruikers: hoeveel van jullie heeft sinds de start van het gebruik tóch een keer alcohol gedronken, gewoon puur om te kijken wat precies het effect is? Ik weet dat je er doodziek van wordt maar hoe heftig het precies is weet ik niet. Ik vraag me af hoeveel van jullie die werkelijke ervaring “nodig hadden” om er echt van af te blijven. 

Ben heel eg benieuwd naar reacties!

Ik heb twee jaar lang refusal gebruikt. 2x per week onder begeleiding van verslavingszorg. Begin 2018 bleek refusal niet meer leverbaar, toen op Antabus overgestapt. Dit deed ik ondertussen op eigen kracht. 

Bij de refusal kon ik na 2 weken weer drinken (heb een paar terugvallen gehad toentertijd). Bij de antabus absoluut niet!

Ik heb het geprobeerd: was twee weken gestopt met de antabus en nam toen mijn eerste slok wijn. Jezus! Mijn hart reageerde er heftig op: onregelmatige hartslag. Leek alsof mijn hart wilde stoppen met kloppen! Ik ben toen naar de eerste hulp gereden. Gelukkig  was die ene slok snel uit mijn bloed, maar sindsdien heb ik geen alcohol meer aangeraakt.

Ben ook sinds augustus 2018 gestopt met de antabus. Heb sinds dat ene incident nooit meer een druppel aangeraakt. Ben nu zelfs panisch voor alcohol. Heb er echt een trauma aan overgehouden.

Antabus slaat zich op in de vetcellen. Aangezien ik best fors ben, duurde het bij mij dus veel langer voordat het uit mijn bloed was. Voor mij nooit mwer alcohol! Het is vergif! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
Op 8-9-2019 om 22:01 zei Reza:

ondanks dat ik redelijk slaap (veel dromen daar gelaten) ben ik erg moe en voel me best passief. @Menel  @Hartendiefje Hoe was dit bij jullie? Hadden jullie last van bijwerkingen? 

Ik heb ook een beetje hoofdpijn en dat is echt iets totaal nieuws voor me. Zelfs bij de meest gruwelijke katers had ik geen hoofdpijn...

Moeheid en passiviteit is heel normaal. Had ik ook... ik kreeg niets gedaan en door die pillen wordt je niet echt actiever van vind ik. Daarom slik ik ze nu voor het slapen gaan. Die koppijn gaat over als je meer rust in je systeem hebt en een balans gaat vinden in het stoppen en het daadwerkelijk accepteren. Er gaat veel door je hoofd en dat is normaal. Zo heb ik t ervaren

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Ik zit nu een week op de Refusal en heb ook wat bijwerkingen zoals moeheid en lichte hoofdpijn. Ik weet ook dat dit tijdelijk is. Wat ik vooral relaxed vind is dat ik buiten dat ik niet meer wil drinken, ik simpelweg niet meer kan drinken nu. Het geeft me tot nu toe erg veel rust sinds ik dinsdag uit de detox ben gekomen. Ondanks de vermoeidheid zet ik wel door met sporten al merk ik wel dat er wat in mijn systeem zit wat er normaal niet in zit. Het blijft natuurlijk wel gewoon troep. Maar ja kiezen tussen twee kwaden, dan toch maar liever Refusal. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Na wat research en navraag is mijn dosering Refusal in overleg met mijn behandelaar en verslavingsarts gehalveerd van 3 x 500 mg (2 pillen) naar 3 x 1 pil van 250 mg per week op ma, wo en vr. Gevolg; geen bijwerkingen meer. En ik haal het echt niet in mijn hoofd om te gaan drinken. Een aantal jaren terug daardoor in het ziekenhuis belandt. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tis natuurlijk wel een perfekt middel, in die zin dat als je met jezelf de afspraak maakt ik drink niet en ik neem een refusal, dan ga je je dus sowieso aan je eigen afspraak houden. 
Maar hoe raak je er weer af? Ga je het de rest van je leven blijven innemen? Kan je het af en toe niet innemen en je toch aan je afspraak houden (om te oefenen om droog te blijven zonder refusal dus) of is het niet goed om het af en toe niet te nemen en dan weer wel?

(Deze vraag is vast al eerder gesteld ergens in deze 177 pagina's :ph34r:)

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben 3 weken geleden met antabus gestopt. Ik zit nu op een dosis van 2x per week. In het begin had ik er lorazepam bij tegen de trek, dat hielp erg goed maar s'avonds de hond uitlaten was 1 grote slingerpartij. Dus daar ben ik na 4 dagen mee gestopt.

Voor nu merk ik dat ze me net zo goed een placebo hadden kunnen geven, ben doodsbang voor zelfs n druppel alcohol. Plus dat ik schijnbaar toch goed kan accepteren dat het gewoon niet KAN.

Over de toekomst denk ik nog niet na, ik heb nog voorraad tot mijn volgende huisartsbezoek. Maar een leven lang dit slikken ben ik vooralsnog niet van plan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
Op 21-12-2019 om 07:48 zei bumperjim:

Tis natuurlijk wel een perfekt middel, in die zin dat als je met jezelf de afspraak maakt ik drink niet en ik neem een refusal, dan ga je je dus sowieso aan je eigen afspraak houden. 
Maar hoe raak je er weer af? Ga je het de rest van je leven blijven innemen? Kan je het af en toe niet innemen en je toch aan je afspraak houden (om te oefenen om droog te blijven zonder refusal dus) of is het niet goed om het af en toe niet te nemen en dan weer wel?

(Deze vraag is vast al eerder gesteld ergens in deze 177 pagina's :ph34r:)

Ik zit er ook een beetje mee. Door de week drink ik gelukkig al niet meer en ik hoef ook niet meer perse (eerder 1 a 3 flessen wijn/dag)

Het weekend is echter meer problematisch. Vrijdagavond begint de trek en stopt dan niet meer tot de maandag, dan helpt de kater me weer van de grootste trek af. 

Zou je refusal bijvoorbeeld ook alleen vrijdagmiddag kunnen nemen als hulpmiddel om de weekend-trek weg te krijgen? Vooral belangrijk als mijn vriendin er niet is want als zij er een dag niet is zit ik de hele dag wijn te drinken terwijl ik de verantwoordelijkheid voor de kinderen heb.

Graag hoor ik van iemand die ook al eens zoiets geprobeerd heeft.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...