Spring naar bijdragen

Wie missen we al een tijdje?


smart

Aanbevolen berichten

Hoi lieve allemaal,

Soms, heel soms spiek ik hier nog even.... de pagina staat nog in m'n browser en uit automatisme klik ik er dan eens op, want wat ben ik hier destijds vaak geweest... dan valt me op hoeveel mensen hier nog hangen en lijkt het wel of de tijd heeft stil gestaan, nog steeds dezelfde verhalen... alles op z'n tijd en heel goed natuurlijk als het je van de drank afhoudt, maar tegen sommigen zou ik bijna willen zeggen: wordt het niet eens tijd voor wat anders, om het leven verder te ervaren?

Even laten weten dat het mij goed gaat! Na 2 jaar kurkdroog ben ik nu al een half jaar happy ADB. Omdat ik dit niet goed hier durf te delen (was zelf ook niet bepaald de minste met mijn oordelen hierover!), nu pas hier dit berichtje erover.
Zonder eerst radicaal te stoppen met de hardnekkige en uit de hand gelopen gewoonte (lees: verslaving), was dit mij niet gelukt. Zoals degenen die mij 'kennen' wel weten was ik een fanatieke stopster die niet open stond voor de middenweg, hetgeen puur met mijn onmatigheid en zelfkennis te maken had. Ik ben in mijn stopproces dan ook nooit van plan geweest ooit weer te gaan drinken, had überhaupt nooit gedacht dat ik dat ooit weer op een normale manier zou kunnen, ben nu wel heel dankbaar dat ik mezelf blijkbaar echt gereset heb!

Inmiddels ervaar ik de drank heel anders, heb wel met mezelf de afspraak gemaakt dat ik er max 2 drink (dan sta ik al op m'n kop hoor) en dat ik niet meer thuis alleen drink, want ik wil er alert op blijven dat dit me niet nog eens gebeurt. In de praktijk komt het erop neer dat ik meestal niet drink, maar b.v vorige week dronk ik er 1tje tijdens een etentje en een paar dagen later 1tje op een terrasje. Ik verheug me niet meer overmatig op een drankje, en 1 wijntje doet me al zoveel, dat ik er soms niet eens zo van geniet. Doordat ik snel overga op thee of koffie en 'savonds laat niet meer drink, heeft dat wijntje voor mij nu niet meer waarde dan gezelligheid (en ik moet wel eerlijk zeggen: ja het is wel heel gezellig om weer wat te kunnen drinken) al voel ik me daarna eerlijk gezegd niets prettiger, soms wil ik zelfs dat dat heldere gevoel ervoor maar snel weer terug komt! Het klinken, het nippen, het kletsen vind ik leuk, de rest kan me gestolen worden!

Inmiddels ben ik het avontuur van een nieuwe baan aangegaan en in mijn vakantie ga ik een week op retraite en een week sapvasten... allebei dingen waarbij niet gedronken wordt, en ik verheug me er mega op!

Dus het kan wél! A.u.b. geen zorgen maken over mij (dit is niet het begin van het eind maar het begin van een niet-verslaafd en toch bewust, met mate genietend leven) en don't try this @ home als je net begint te stoppen, okay?!

Ik denk nog regelmatig aan iedereen die er destijds was, en wens jullie allemaal niets dan het allerallerbeste!

heel veel liefs,
Kaia

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Kaia
Volgens mij ben ik jou in de tijd dat ik hier ben
gaan schrijven niet veel tegengekomen...

Goh... wat een verhaal.
Zoals ik het begrijp ben je nu dus een niet-verslaafde sociale drinker
geworden? Ik denk dat iedere alcoholist hier jaloers op is, want
dat willen we allemaal, sociaal kunnen drinken.
Wat ontzettend knap en het blijkt dus toch te kunnen?!
Maar lees ook dat je het niet eens prettig vindt ...
De vraag die dan in mij oprijst is:
Waarom doe je het dan???? :$
Ik bedoel dit niet negatief. Ben heel erg benieuwd naar
je beweegredenen...
Ben je dan ook helemaal niet bang dat je straks heel langzaam
weer naar je oude patroon terugkeert?

Groetjes
Coco

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nu heb ik zelfs een Kaia ingehaald :D
(geintje)

Fijn dat het goed gaat met je!
Ja ieder zijn eigen weg. Ik ben via een paar jaar matig drinken (en steeds niet helemaal kunnen stoppen)nu een echte stopperd.
En het is dat heldere gevoel dat ik niet meer wil missen.
Dus ik ben dan blijkbaar de uitzondering die niet jaloers is op matig drinken.
Ik ervaar nu voor het eerst hoe het is om een langere periode lekker in mijn vel te zitten, letterlijk en figuurlijk.

Succes met je nieuwe baan Kaia, hopelijk brengt het je nieuw plezier! En de rest van je avontuurlijke ondernemingen ook!

lieve groetjes,
Kate

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Coco, als je mijn stukje goed leest, zie je dat ik de antwoorden al gegeven heb: ik ervaar het nu heel anders, ben me nu bewust en stel grenzen, drink meestal niet (voel me heerlijk zonder!) maar vind een beetje nippen soms wel heel gezellig (een extraatje, geniet er wel van, zoals ik ook heel soms een patatje eet (2 x per jaar = veel) en dan ook spijt krijg van die bonk vet in m'n buik). Ik beschrijf dat ik me in principe fijner voel als ik geen drank heb gedronken, om duidelijk te maken dat ik het absoluut niet meer voor het effect doe, maar echt alleen voor het gezellige sociale gevoel (en dat is dat andere gevoel dan even waard, net zoals bij dat patatje).

Het is moeilijk te begrijpen als je er hier nog zo mee bezig bent, dat niet iedereen hetzelfde is. Ik was een gewoontedrinkster die elke avond een fles wijn soldaat maakte. Ik heb altijd goed gefunctioneerd in een fulltime baan, en heb verder geen sociale of psychische problemen. Een alcoholist is een alcoholist, maar ik denk dat er wel gradaties in zitten. Eerst stopte ik 3.5 jaar geleden met roken, een jaar later met drinken. Het zijn bewuste keuzes. Van roken weet ik trouwens dat ik nooit ook maar 1 trekje moet nemen, hoe lekker ik de verse geur ervan ook nog steeds vind!

Ik wilde eigenlijk alleen maar even laten weten hoe het gaat, begrijp de reactie van een ADB'er erop (dat is precies waarom ik hier niet meer thuishoor!) en leef me ook in dat het er moeilijk in gaat dat de discussie hierover op mij niet meer van toepassing is. Het is heel goed dat je reageert zoals je reageert, als je (nog) niet bent waar ik ben, en misschien kom jij wel weer heel ergens anders. Er is geen goede of foute weg, zolang je er maar bij blijft dat alles wat je doet een bewuste keuze is!

Ik ben en blijf dankbaar dat ik 2 jaar de tijd heb genomen om m'n destructieve gewoonte af te leren (en dat was heftig genoeg om het voor altijd heel serieus te blijven nemen!), en dat is nu dus echt gelukt!

Misschien had ik het hier beter niet kunnen vertellen, ik hoop dat ik er niemands intenties mee ontkracht op welke manier dan ook, blijf vooral jezelf trouw, diep van binnen weet je altijd wel wat voor jou op dit moment het beste is! :rose:

@Kate je bent heel erg welkom zo mij voorbij gestreefd, de nullijn is krachtig, fijn dat het jou zo goed gaat, ik wens je daar nog veel meer van! :present:

@Hannah ik heb al een nieuwe baan, alles is beter geworden door niet meer met drank bezig te zijn, dat gun ik jou ook zo, heb vertrouwen! :sun:

liefs,
Kaia

Link naar opmerking
Deel via andere websites

nou kaia.......
Ik wil je wel even laten weten dat ik je schijven van deze twee stukjes erg op prijs stel.
Ik ga er ook geen verhaal van maken, want ik weet niet, of ik je goed lees tussen de regels,
maar heb t idee dat dit voorlopig wel weer je laatste stukje hier zal zijn.
het ga je in ieder geval goed en nogmaals thanx

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Kaia
Heel erg bedankt dat je zo uitgebreid op mijn vragen hebt gereageerd.
Inderdaad had je het al omschreven, maar had toch mijn vraagtekens.
Was gewoon enorm nieuwsgierig naar je ervaringen in dit proces.
Ik hoop niet dat ik je het gevoel heb gegeven dat ik aan jou , je intenties
en je nieuwe leven twijfel. Maar dat komt natuurlijk
bij mij vandaan, ik projecteerde. Was een heel klein beetje bang dat je
het drinken probeerde te vergoeilijken en dan ga ik mezelf na. Was gewoon
een beetje bezorgd. Ik weet maar al te goed hoe ik mezelf soms een rad
voor ogen kan draaien.
Maar jij bent ik niet hè?!


Als ik je zo lees heb je er genoeg tijd aan besteed om alles goed voor jezelf
op een rijtje te krijgen en zie nu in dat je een welbewuste keuze hebt gemaakt.
Ik heb grote bewondering voor je!!!!

En als laatste, heb je ook nog gelijk dat je hier alleen kwam om te vertellen
hoe het met je gaat, en dat je niet zit te wachten op dit soort vragen.
Mijn excuses.

Toch ben ik erg blij met je antwoorden. Het helpt mij toch weer in mijn proces.
Heel veel dank daarvoor. Dingen die onmogelijk lijken in den beginne blijken
dus toch later mogelijk te zijn voor sommigen.

Ik wens je niets dan goeds.
Chapeau :musicnote:
Liefssss
Coco :present:

Note
Voor alle lezers hier even mijn excuus (je hebt helemaal gelijk Kate).
Ik had het over "iedere alcoholist" en "wij allemaal".
Normaal gesproken bezig ik deze vormen niet.
Foutje mijnerzijds, er had moeten staan : "ik als alcoholist" en weer "ik".

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik herken me hier ook in Alf,
ik kan het nog niet missen
maar ben niet altijd helpend meer
en dan begint het ook misschien
tijd te worden om af te bouwen
en de draad over te laten aan de "nieuwe"generatie
frummers. Loslaten is zowiezo mijn thema, al een tijdje.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fruitvlieg en Alf dit is voor mij zeer herkenbaar. Kom ook bij vlagen veel op forum omdat ik een uitlaatklep nodig heb. Dat houd ik dan een poosje vol totdat ik besef dat ik er niets mee kan als er iemand nieuwe schoenen heeft gekocht en ik daar niet voor hier ben. Had dit in het verleden al vaker aangegevan maar kreeg vaak de reactie dat het ditjes en datjes waren dus wat je bezig houd in het leven om juist van de alco af te blijven alleen werd daar verder niet meer over gesproken. Waar ik ook van baal is dat schuttingtaal of zoiets niet een keertje mag als iemand daar behoefte aan heeft want dan krijg je als reactie dat dit niet kan t.a.v. nieuwe mensen. Nee die komen op een alco forum en belanden in de tomatensoep, het weer of erger voelen zich niet gehoord met hun probleem maar daar gaat het wel om. Soms denk ik wel eens dat forum te groot wordt en het meer op een chatroom lijkt waar iedereen om de hete brij heen draait want mensen durven maar amper te zeggen dat ze gedronken hebben omdat ze dan weer naar de gootsteen moeten om de fles te legen. We hebben een probleem hier allemaal en dan kan je niet je kop in het zand steken door te praten over de heelijke koffie terwijl je liever jajum wil en of het daar moeilijk mee hebt. Maja wie ben ik? Ik ben druppeltje die hier niet zit voor jeuk aan haar grote teen. Kee ben in elk geval weer ff mijn boosheid kwijt en recht genomen op vije meningsuiting hahaha

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik herken me er ook in Alf en Jane.
Het zal wel een deel van het proces zijn ofzo.
Dat is eigenlijk best een positief teken, vind ik.
Ik heb ff na zitten denken waarom ik het forum dan toch niet
echt kan loslaten.
en heb wel een aantal redenen bedacht voor mezelf,
waarom het nog niet echt lukt om het hier los te laten.
Zijn jullie daar ook al een beetje voor jezelf uit?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Witte ik blijkbaar niet want ben er na 2 1/5 jaar nog. Blijft toch een liefde haat verhouding denk ik. Liefde omdat er een plaatsje is en vele lieve mensen zijn maar haat omdat het een alco-forum is en het meer draait om relaties, goudvissen en kinderen. Begrijp het wel maar de essentie is weg. We hebben zelfs een forum lied gehad wat nergens op sloeg dus drup naar de maan.

Naja zo is het nu eenmaal en onze keuze er mee door te gaan of niet maar laten we dit draadje ook niet kwijt raken want het ging er om wie we missen.

Mis sneeuwitje nog steeds heel erg en ben zeer bezorgd. Een zeer actieve vrouw hier geweest die erg met iedereen meeleefde. Toen het niet goed met haar ging heb ik mail en tel gegeven maar het laatste wat ik hoorde was via pb dat het niet goed ging.

Ja zo gaat dat maar de ene laat je wat makkelijker los als de andere denk ik. Heb wel vaak als ik het draadje lees van o ja die mis ik ook of lang niet gelezen..........

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bij mij zit er de angst achter het toch niet helemaal alleen te kunnen,
ik log in elk geval in om pb's te lezen en beantwoorden
en ja ik blijf ook een aagje. heb nooit soaps gezien op TV,
maar merk dat ik soms nog wel in de verhalen hier word
meegesleept. mensen gaan voor mij leven en ik wil meeleven.
Ik gebruik het forum ook om op een veilige manier nieuwe
vriendschappen aan te gaan. De mogelijkheid om een keus te hebben
of ik die mensen ook in het echt wil leren kennen, en ook de wetenschap
dat je dan ook bewuster de frekwentie daarvan bepaalt.
In het echie vind ik dat moeilijker, dan houd ik dus ook meer af.
Alf, thnx voor je woorden,

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eigenlijk triest dat hier begrip is en de onvrede wordt uitgesproken Is dus duidelijk wat mis met het dagelijkse draadje. Maja wie ziet dat? Iedereen en doen niks. Na tig keer op mijn vingers getikt te zijn en de menige bans geef ik het ook op maar blijf van me af bijten. De ene keer ben ik positief en de andere keer krijg ik weer eens op mijn donder.

Ik hou er maar over op anders wordt ik weer beticht dat ik loop te stoken maar het enigste nadeel wat ik heb is dat mijn hart op mijn tong ligt Die kan ik behoorlijk binnen houden en soms schiet ie er uit hahaha

Toch een hot item want mensen zitten er wel mee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ervaar dat niet echt hoor op het dagelijkse draadje Druppeltje.
Ik ben juist blij dat er zoveel mogelijk onderwerpen naast elkaar staan.

Fruitvlieg, begrijpelijk jou verhaal.
Ik heb zelf zoiets van:
Ik heb de tijd die ik overhield door niet te drinken hier op de draad doorgebracht
En nu moet ik op zoek naar een goeie besteding in plaats van het forum
Zoiets denk ik dat het is.
Daarnaast vind ik de meeste mensen van het forum ook nog veel te lief en aardig
om die zomaar los te laten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...