Spring naar bijdragen

Wie missen we al een tijdje?


smart

Aanbevolen berichten

Lief dat je het vraagt Reacher (je bent een schat!) Ik ben er nog... en het gaat goed met me!
Maar net als Smaragd wil ik niet triggeren  aangezien ik ook niet totaal droog sta. Het gaat beter en soms ook wel eens weer mis. Eigenlijk wel gelukkig dat den oude botten er voor zorgen dat ik me doorgaans netjes gedraag en mijn werk o.a. kan volhouden (heb net vaste uren gekregen! Nog ruim een jaar voor ik met pensioen mag...).
Verder vermaak ik me nog steeds kostelijk in mijn tuin (dit weer: hemels!) en ben aan het bing watchen (the Bridge o.a.)
Mijn dochter zag ik onlangs in de winkel bij de kassa: ik kon haar aanraken want ze stond vlak bij met de rug naar me toe.... Ik heb het niet gedaan; het is haar wens om mij niet te willen zien. Het loslaten lukt soms wel. "er zijn immers soms onbegrepen zaken in het leven?"
Lente en zomer zijn makkelijker leefbaar. Mogelijk is de winter weer een fase om hier wat afleiding te zoeken. Maar het forum is veranderd en ik ben niet meegegaan op de forumflow. Wie weet later weer eens. En of de reden dan voldoende is om langs te komen... ik weet het niet.

Ik blijf bewondering houden voor de strijd die hier en daar geleverd wordt om alcohol de baas te worden en te blijven. Zo nu en dan werd ik wat benauwd i.v.m. mogelijke herkenbaarheid. De reden waarom ik wat afstand had.

@Smaragd: mooi dat er nu een passend regiem is voor jou! Hou vol!

@Reacher: hoe gaat het met jou meis? En met de poezebeesten? En wat super dat je het forum blijft opfleuren!

Voor een ieder die dit leest en wie ik een warm hart toe draag: tot horens lieverds: maak er een mooie tijd van en zorg voor je eigen geluk: zelf geluk maken ... laten ontstaan; een lichtje worden voor een ander. Je komt er wel achter, dat ook jij een goed mens bent; onderzoek je schaduwzijden en integreer ze. Alles komt goed.
(ik ben het preken nog niet verleerd hoor!)

Dikke zoen :lips::heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 months later...
Op 18-11-2018 om 20:18 zei Cleo66:

Ik ben er nog hoor en alles gaat goed! Vandaag op dag 64 (ik blijf een verstokte dagenteller). Ik kom hier af en toe wel eens kijken, het houdt me bij de les. Maar het actief deelnemen doe ik inderdaad niet. Heb toch het idee dat ik er niet echt tussen kom hier. Ligt niet aan jullie. Maar blijft toch een vaste groep en iedere dag komen wil ik niet meer, deed ik eerder wel. Jaarpact is zeker helpend voor mij, een stok achter de deur zeg maar. Zeker voor mij!

Dus lief dat je naar me vraagt Cleo! Hopelijk met jou ook alles goed?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Boehoe niemand mist mij...?:( Is ok hoor, ik heb veel rond gelezen op het forum, veel opgestoken van jullie persoonlijke herstelwegen die ik allemaal heel speci maar ben duidelijk "in vroeg herstel", dus nog veel zucht naar alcohol en verdoving. ik heb medicijnen gekregen voor de onvermijdelijke depressie en die lijken aan te slaan en ik zie weer lichtpuntjes . Ook ben ik plotseling minder geisoleerd dan anders vanwege een  nieuwe vriendschap. Er is ook rouw om mijn E., dat krijgt een plekje en er zijn mensen met wie ik over hem kan praten, wat heel fijn is. Ik heb een hele lieve en bijzondere man gekend. maar ook onzekerheid of ik meer had kunnen/moeten doen voor hem. 

Mijn "regime" is dat ik 3xper week Refusal toegediend krijg onder toezicht. Nou ja toegediend, ik neem ze gewoon zelf in maar daar is dus iemand bij. Dat is ergens krankzinnnig, en ik vind dat dus ook heel moeilijk en het maakt me kwetsbaar. Ik hoop en bid dat dit een toestand is die niet eeuwighoeft te duren... 

@Smaragdik lees je bijdragen met veel belangstelling en vind er veel herkenning in. Ik ben zelf nog zoekende in wat te delen, en waar dan/op welke draad en is het wel interessant wat ik te melden heb... En ja het triggerde me inderdaad en wil jouw stukje meteen aan mijn begeleiders laten lezen hahaha.niet erg hoor, triggers zijn overal en hoe meer peace of mind ik heb hoe beter ik die kan weerstaan/verslaan/negeren. Peace of mind verkrijgen is een bezoeking en het lukt me zo slecht om dat te doen wat goed voor me is (yoga, meditatie). Ik had ruim twee maanden niet gedronken en heb afgelopen week een korte terugval gehad. Vrij snel de Refusal toch maar genomen om erger te voorkomen en ik werd er gelukkig niet ziek van dus dat ging goed.

Al met al ben ik blij met alle bijdragen van jullie op dit forum, het geeft stof tot nadenken en kracht en soms ook leer ik iets wat ik echt niet wist, bv waar die angstknoop in mijn buik toch door veroorzaakt werd... Hier las ik ergens dat dat de alcoholontwenning is, die geestelijk natuurlijk vrij lang kan duren. Buikzenuwen, noemde iemand het.

De diversiteit aan mensen hier is hetzelfde als bij de Anonieme Alcoholisten, die ik een warm hart toedraag en mezelf schatplichtig aan voel. Ik heb veel aan de fellowship te danken maarhet is uiteindelijk niet mijn programma, niet mijn manier gebleken. Maar ik ben zeker van plan om me tzt weer eens naar wat meetings te begeven.

Voor nu; iedereen nogmaals dank voor het delen en een fijne avond gewenst.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat lief van je Cecile!!

Op je eigen draadje kun je delen en op draadjes van anderen.

Tevens is er in ditjes en datjes een draadje, elke dag een nieuwe. Daarin kun je delen hoe het per dag gaat. Heeft voor mij zelfs tijdens een binge mijn leven gered. Ik werd met spoed op de crisis opgenomen, mede dankzij de hulp van de aanwezigen toen daar. Fijn een bericht van je te lezen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...