Spring naar bijdragen

Maar een soort dagboek-topic bijhouden dan..


Strijkbout

Aanbevolen berichten

20 uur geleden zei Oskar:

Het openheid van zaken geven over mijn drankmisbruik vond ik één van de belangrijkste stappen in mijn herstel. Wel vreselijk moeilijk en beschamend. Alsof je in je blote reet door de winkelstraat moet lopen. Ondanks die schaamte ontmoet je vaak vooral begrip en steun. En het gooit wederom een aantal achterdeuren stevig dicht. 

Selectief zijn inderdaad in wie je wat verteld. Het volledige verhaal, een aangepaste of verkorte versie of gewoon niks. Ik ken ook iemand die ging als hij bij het Grieks restaurant voor de maaltijd een ouzo kreeg aangeboden al omstandig uitleggen aan de ober dat hij een probleem met alcohol had. 

Ik vind dat je mooie stappen maakt.

Dank je.

2 mensen weten het nu. Eentje die ik er al vanaf het begin bij betrek, die had het toch al minnn of meerrr door had. Een online contact. 
En m'n beste vriend nu. Die reageerde er goed op iig. Zei ook wel dat het niet helemaal nieuw voor 'm was, en dat ik daar toch wel e.e.a. ook al zelf over losgelaten had door de jaren heen. Maar nooit helemaal hoe de vork werkelijk in de steel zat natuurlijk. Maar nu begrijpt ie wel beter dat 'incidenteel gebruik' of.  'af en toe' een gezellig dronken zaterdagavondje er voorlopig ff niet meer in zit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ohhhh ik sjoemel weer lekker met dat roken. Na het werk gisteren toch nog ff een paar hijsen van de e-sigaret genomen. En bij het wakker worden toch ff 2 shaggies en koffie, voordat de pleister erop ging. STUPID WEAK MOTHERFUCKER!! :lol:
Onder het mom van: 'rustig aan, niet te hard zijn voor jezelf' hahaha... 
M'n goede vriend adviseerde me dat morgen iig zeker niet weer te doen. Want volgens hem zijn de gravings gedurende de dag echt een stuk minder als je de verleiding van die ochtendsigaret (in mijn geval: shaggie) weerstaat. Ik geloof 'm direct.. 
Het werkt natuurlijk bij uitstek met roken zo dat het nooit genoeg is, bevrediging per definitie tijdelijk is, en je alleen maar de verslaving nieuwe voeding geeft. Met drank natuurlijk net zo..

 

Om meteen weer even daar een bruggetje naar te maken: het leidt wel lekker af daarvan om nu even met deze verslaving doorbreken bezig te zijn: ik denk letterlijk geen seconde meer aan alcohol :lol: :lol: 
Dat viel me gisteravond ineens op. Leuk wel, zo'n bliksemafleider. Misschien een goede tip voor meelezers hier die nog roken :P kap met lekker met roken; heb je gelijk een goede bliksemafleider voor de drank, 2 vliegen in één klap. (hoewel natuurlijk niet gegarandeerd is dat het bij iedereen zo werkt)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En daar issie dan toch weer eens, het gevoel: het is vrijdagavond, en het voelt leeg/saai. Misschien ook omdat ik bijna een afspraak met een vriend had maar deze toch niet door ging. Was van plan (voor het eerst) eens een malt biertje te proberen dan. Kijken of dat enigszins dan een beetje 'het weekend gevoel' schept. Maar goed, da ging nie door. Op zich geen probleem. Maar nu zou ik toch bijna weer eens even behoefte hebben aan ff wat 'meer'.

Straks maar ff hardlopen dan. Dat helpt vaak wel om iets van een bevredigend/vervullend gevoel te geven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 WEKEN DROOG! Hiep hiep hoera! 

Ik mag nu 5 kaarsjes uitblazen van mezelf. Maar die heb ik niet in huis.

 

Heerlijk zo'n heldere geest, en gezond voelend lichaam. Nu ook nog gestopt met roken zelfs. Daarmee zit ik wel pas op 48 uur. De koolstofmonoxide is er iig alvast uit zullen we maar zeggen.

De drank voelt echter als een donker verleden al. Dat is wel heel fijn, hoe snel dat eigenlijk gaat. Straks neem ik weer braaf mijn antabusje; mijn grote vriend in dit alles! 

 

Wat voel ik nu eigenlijk, en wat is er anders dan 5 weken geleden?

Daar ga ik me de komende week eens goed op richten. Eens kijken of ik tot een leuke opsomming kan komen volgend weekend als ik op 6 weken zit. Mooier getal dan het oneven getal 5 :P 

bewerkt door Strijkbout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Die week daarna, week 7, zal trouwens de verbreking van mijn record 'droog staan', in 20 jaar tijd worden. Nooit langer dan 7 weken volgehouden. Een jaar of 4-5 geleden, toen ik schrok van m'n leverwaarden en leververvetting. Toen moest ik van mezelf 3 maanden 'in reset'; wat ik uiteindelijk maar tot 7 weken volhield.

Dat was me een strijd trouwens toen zeg.... toen wilde ik namelijk totaal niet, en was het alleen maar 'moeten'. Zat de weken en dagen af te tellen tot in eindelijk weer 'kon'. Wat een verschil is het dan als je het gewoon niet meer WILT!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat heerlijk om al meer dan 5 weken van de drank af te zijn, en nu ook al 5 dagen gestopt te zijn met roken. Mezelf geen gifstoffen meer toedienen. Het is bijna ongelooflijk. Dat heeft zich  in meer dan 20 jaar toch eigenlijk nooit voor gedaan. M'n hele volwassen leven is tot nu toe eigenlijk vergezeld gegaan met gifstoffen gebruiken, drank en drugs. En nu is dat allemaal anders. M'n lichaam en geest voelen zuiver. En dat is fantastisch!

Ik had dan geen stoppers euforie in het begin. Maar ik begin me nu toch wel steeds gelukkiger te voelen bij deze feiten en nieuwe werkelijkheid. :) 

bewerkt door Strijkbout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 28-2-2023 om 21:42 zei Bob:

Blijf er maar lekker van genieten, @Strijkbout.

Nou, het is toch af en toe ook echt wel up & down. Zoals vandaag dan ineens weer - schijnbaar uit het niets - echt meer een downdag. Niet lekker in m'n energie. En dan ook ineens weer een vreselijke zin om weer te gaan zuipen en roken. Het nuchter zijn lijkt ineens zo saai, leeg en een soort nergens op gebouwde fata morgana die toch niet lang stand gaat houden. Alsof een leven met zuipen, roken en blowen 'eigenlijk hoort' bij mij. Alsof deze fase nu maar een gekke afwijking is. Op deze momenten houdt ik dan ook serieus m'n hart vast voor de toekomst. Dit voelt dan ook weer een soort zo echt.

Gisteren  voelde alles compleet het tegenovergestelde, en nu ineens dan weer dit. Neem ik nu tijdelijke gedachtes en gevoelens gewoon te serieus, of laat het zien hoe wankel de werkelijkheid eigenlijk nog is?  Wat kan het ineens weer ff vreselijk saai, leeg en armoedig voelen allemaal. En wat kan die drang om weer een peuk op te steken weer gruwelijk groot zijn. Dat vooral ff het meest. De drank valt nog wel mee. Maar met die peuk dan ook maar gelijk de rest. Dan is alles weer in één klap goed.* natuurlijk. Maar * wat kan het toch ff zwaar zo voelen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

of: je maakt het jezelf even makkelijker
of zet je brein in de time out stand.

als je vandaag het t.o.gestelde van gisteren dacht
is er morgen weer wat anders
en elke dag mag je je anders voelen, anders denken
zolang je maar geen gekke dingen gaat doen n.a.v. dat warrige denken.

Misschien kun je een schriftelijke afspraak met jezelf maken
iets van; ik beloof mezelf dat ik niets groots ga doen/beslissen
zonder een tijd van.......dagen?week?maand? in acht te nemen
om te zien of die gedachten nog steeds zo logisch zijn.

en in die tijd kun je misschien lijstjes maken, voor/tegen
mensen raadplegen, vragen hoe die jou nu/toen zien
boeken lezen misschien
hier op t forum wat verhalen van frummers lezen bij wie is wie
ik noem maar wat, maar je verzint vast zelf iets wat beter bij jou past
neem jezelf serieus, en je brein iets minder

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Vandaag heb ik 2 maanden niet gedronken!
(en sinds 24 februari niet meer gerookt, een week of 4...)

Dat is wel een mooie mijlpaal dus! Ook is dat de langste periode ooit dat ik niet heb gedronken, sinds dat ik ooit begonnen ben ermee! :) 

Nou, dat vind ik toch wel een top 'prestatie'. Daarom mogen ze vetgedrukt en in leuke kleurtjes. :D 

Het gaat ook nog steeds goed. De overtuiging is nog altijd sterk dat drank gewoon geen optie meer is, iets om lekker achter me laten--> BEEN THERE, DONE THAT! Ik heb de hel wel in zo'n beetje alle soorten en maten gezien ermee. En het is niet bevallen. ;) 

Ook zit het hele stopgebeuren nu weer in rustiger vaarwater. Heb enkele weken geleden wel even echt een dip gehad. Maar erover praten en hier delen, en het zo ook beter kunnen duiden, hielp.

Ik bezoek inmiddels ook weer voorzichtig AA-meetings. Of nou ja, vorige week weer eens één, online. Had het eigenlijk gisteravond ook willen doen, maar toen was het half 10, en dacht ik ineens: 'shit... vergeten....'. Ik ben nog altijd behoorlijk vergeetachtig. Maar ik heb ook add, dus dat zal wel altijd een beetje blijven. Toch is m'n geest ook echt al stukken helderder geworden.

Ik mediteer ook weer volop. Dat is ook een waardevolle tool geworden op de momenten dat soms m'n geest weer een beetje in 'het huis van weleer' (state of mind) neigt te hervallen. Goed om dan even contact te maken met dat waarin de gedachten en gevoelens even tijdelijk rondzweven maar uiteindelijk ook wel weer vertrekken. 

De antabus is ook uiteraard nog steeds van de partij. En het traject bij Trubendorffer loopt nu ook lekker!

Nu op naar de 3 maanden! Dat is bij stoppen met drank natuurlijk een beetje het 'eindpunt' van, in ieder geval,  lichamelijk herstel. ;)

Daarover gesproken trouwens... kan nog steeds wel geregeld merken dat m'n lijf dat nog steeds wel is: in herstel. 
En natuurlijk ook zeker m'n geest. Al het onderliggende van de verslaving komt boven, en dat is helaas allemaal zeker niet spontaan 'vanzelf even' opgelost. Hetgeen je wellicht hoopt als je stopt. Maar het is natuurlijk geen toverstafje.

Ik denk dan dat ik ook zeker wel door ga met bepaalde dingen ook na het traject bij de verslavingszorg.
 

bewerkt door Strijkbout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een topper ben je! Alles ff in 1x aanpakken, dan mogen er wat k.. dagen tussen zitten maar geeft het een nog machtiger gevoel als je ze weer gehad hebt. Bij mij bevalt vooral het gevoel je zelf weer de baas te zijn en het niet door de alcohol te laten overnemen… zelf de touwtjes in handen hebben en weer meer genieten van de kleine dingen om je heen. 
 

geniet van je alcohol en rook vrijheid! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 19-3-2023 om 08:20 zei Koala84:

Wat een topper ben je! Alles ff in 1x aanpakken, dan mogen er wat k.. dagen tussen zitten maar geeft het een nog machtiger gevoel als je ze weer gehad hebt. Bij mij bevalt vooral het gevoel je zelf weer de baas te zijn en het niet door de alcohol te laten overnemen… zelf de touwtjes in handen hebben en weer meer genieten van de kleine dingen om je heen. 
 

geniet van je alcohol en rook vrijheid! 

Jaaaa! Is echt wel fijn om sowieso die strijd niet meer voortdurend in je hoofd te hebben. Altijd maar die tweestrijd. Altijd maar dat klote besef een groot probleem te hebben en verslaafd te zijn aan troep dat je lijf sloopt. Heel fijn dat niet iig niet te ervaren nu. Het leven wordt dan echt letterlijk lichter.

Wel rook ik nog e-sigaret moet ik eerlijk zeggen. Zonder nicotine weliswaar. Dus er wordt geen verslavende stof mee gediend. Toch merk ik wel dat ook die handeling, en dan echt puur de handeling ook iets verslavends heeft. 
Najah, dat heb ik mezelf dan nog maar even toegestaan in het hele gebeuren. Dat ik iig nog het gevoel heb een beetje te '''roken''', maar dit eigenlijk natuurlijk niet doe. Het doet iig niet zo veel.

Wat ik ook nog wel mag zo nu en dan van mezelf is een beetje wiet VAPEN. Dus niet meer roken. Dat is ook heel anders dan blowen qua effect. 
Ik sta dat mezelf zo af en toe dan eens toe op een avond. En dan ga ik lekker meditaties doen of zo. Merk ook dat dat verder totaal geen verslavend effect op me heeft. Kom vaak thuis uit m'n werk, en dan denk ik even 'zal ik dat gaan doen?', en meestal is het antwoord dan gewoon: 'nee, geen zin' of 'dat hoeft van mij niet zo'. En soms, als een heel natuurlijke impuls, dan bewust er wel eens zin in. Duidelijk dat daar verder geen enkele dwangmatigheid in zit. Met blowen (met tabak, en de boel verbranden->gifstoffen dus) is dat wel ff andere koek, zeker in combi met alcohol dus zoals als ik altijd deed.

Zo heb ik toch soms even de mogelijkheid tot een 'extra'tje', zonder dat er een problematisch element bij zit. Heel fijn ook. Wat mij betreft alles wat ik nodig heb zo. Drank, peuken en joint behoren wat mij betreft nog steeds definitief tot de prullenbak.

 

 

bewerkt door Strijkbout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren trouwens bij de dokter geweest en lab-uitslagen gehad. Mooi om te zien hoe eigenlijk vrijwel alles weer gezond was qua waarden. Keurige bloeddruk ook. Leverwaarden ook helemaal gezond weer. Bloedbeeld netjes. Kortom: ik kan dus weer met een gerust hart gaan zuipen........ :P Maar dat doen we maar lekker niet! Volgende doel is nu de 3 maanden halen.

Alleen m'n goede cholesterolwaarde kon nog iets verbeterd worden. Zat wat laag. Dus iets meet vis, peulvruchten en nog iets noemde ze...... nou, als dat alles is. Vis eten vind ik geen straf.

Grappig ook wel dat m'n gewicht in januari nog op 90 kilo zat. Nu 85. En ik maar steeds die weegschaal uitschelden dat ie eens moet opschieten en niet zo moet stagneren met die 85! Toch best netjes eigenlijk.

bewerkt door Strijkbout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 28-3-2023 om 09:13 zei lady jane:

hoe gaat het?

Slecht. Vooral vandaag. *daar gaan de tranen alweer* 
Ik hou het nu maar even kort. Maar m'n lieve kattenkind is vanmorgen omgekomen, en ben in diepe rauw.
En helaas ook vandaag een terugval in alles tegelijk. Roken, blowen en drinken.
Het had niet eens gehoeven, ik had dit heus nuchter ook wel aangekund. Dat kon ik immers de hele dag ook al... 's avonds laat is het ook pas gebeurd.
Maar toch... vanavond moest ik dit even beleven 'met alle toeters en bellen'. Zoals ik vroeger ook rouwprocessen beleefd heb. 
Ik heb de keuze met vol verstand gemaakt.
En natuurlijk ook weer niet.

Maar het is gebeurd. 




 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach wat verdrietig voor je. Veel sterkte en een warme knuffel :heart:

Lukt het vandaag denk je om je verdriet er gewoon te laten zijn zonder drank en blowen? Jij weet vast wel dat er in verdriet en rouw ook schoonheid is.

Het zou zo jammer zijn als je nu weer gevangen zou raken in de tredmolen van drank.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...