Spring naar bijdragen

Het gaat me lukken!!


Beatrix

Aanbevolen berichten

17 minuten geleden zei Reacher:

Hoi! 
Ik heb getwijfeld om iets te zeggen want ik ben zo blij voor je dat je blij bent met stoppen. Maar toch maar even: pas je op voor de stop euforie? 
Het fenomeen waarbij gestopt zijn gewoon wordt, de dagelijkse sleur terugkomt en het gevoel  van ‘is dit het nou?’  extra hard aankomt. En dan gaat men vaak weer drinken. 

Misschien dat je op de vorige pagina’s van je draadje uit den treuren daarvoor bent gewaarschuwd in dat geval heb ik niets gezegd. :ph34r:

Klopt @ReacherDaarom zeg ik ook elke keer tegen mezelf dat ik alert moet blijven op al dan niet plotseling opkomende struikel/valpartijen/zgn "overtuigingen". Want dat zal mogelijk best kunnen gaan gebeuren. Juist als het "gewoon" wordt om niet te drinken. Dat is ook één van de redenen dat ik mijn motto nog een hele tijd zal herhalen ( hier danwel in real live :blink:)

Misschien tot vervelends toe, maar mijn dagelijkse motto heeft waarde voor mij en ik zal er alles, maar dan ook alles aan doen om me daar aan te houden. Heb ik garantie, nee natuurlijk niet ! Kan ik onderuit gaan: Ja, natuurlijk, ik ben ook maar een mens. Ga ik er alles aan doen om de al eerder gemaakte fouten te vermijden : JA !!

Maar het is goed als anderen/ervaringsdeskundigen dat ook tegen me zeggen ! Dus dank daarvoor !

Voor nu ga ik voor de dag-voor-dag aanpak, dat houdt me alert. Net zoals elke dag hier schrijven. Misschien niet altijd interessant voor deze en gene, maar voor mij wel !! En bij moeilijke momenten ( en die zullen er zeker komen...)tijd en aandacht hieraan besteden en in gesprek met mezelf gaan waarom ik voor dit alcoholvrije pad heb gekozen : IK KIES VOOR MEZELF en niet voor dat vergif !

:lips:

bewerkt door Beatrix
Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Strijkbout:

Bedoel je dan 3-5 glazen wijn, of 3-5 eenheden?

Het waren meestal 3 tot 5 glazen...maar de eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat ik van die mooie design glazen heb, waar dus meer dan 1 eenheid in kan. 5 eenheden was 1 fles:blush: 

Met name op het laatst was het dus vaak bijna  een fles.......

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Beatrix:

Het waren meestal 3 tot 5 glazen...maar de eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat ik van die mooie design glazen heb, waar dus meer dan 1 eenheid in kan. 5 eenheden was 1 fles:blush: 

Met name op het laatst was het dus vaak bijna  een fles.......

3 tot 5 glazen... tja, die voel je wel :D 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen :rose:

Was een kort nachtje, maar geen onrustig nachtje hoor. Gewoon een tijdje half wakker liggen soezen en nagedacht over dit alcoholvrije traject. Ben op 20 december gestart, even uitgestapt op oudjaarsavond en op 1 januari vol overtuiging weer ingestapt, en het is dus 

Dag 28 ::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D !

De eerste maand zit er bijna op en het smaakt naar meer ! Deze week diverse keren in de supermarkt geweest en de aanbiedingen van alcoholische dranken vliegen je om de oren. Niet normaal zeg !! Het riep bij mij toch wel enige weerstand op. Je moet wel sterk in je schoenen staan om hier weerstand aan te bieden.......Gelukkig lukt me dat sinds ik aan dit traject begonnen ben. :D Voorheen gooide ik van alles in mijn mandje....je gaat tenslotte niet alleen voor wijn naar de winkel, wat zouden ze dan wel van me denken.....:o

Natuurlijk let ik er nu wel meer op, en nu zie ik pas dat in veel programma's op TV veel alcohol genuttigd wordt ( soort van sponsoring?? ). Toch zie je ook heel langzaam een kentering plaatsvinden, en worden steeds vaker alcoholvrije drankjes aangeboden/aangeprezen in reclames. Goede zaak !! Zodat iedereen een weloverwogen keuze kan maken : wel of geen alcohol ! Want het is je eigen keuze : jij bepaalt !!

En dat doe ik elke dag opnieuw en elke dag heel bewust. Het automatisme en het niet meer denken aan dat wijntje komt wel, maar voor nu geldt nog steeds : Vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !!

Het wordt vandaag een rommeldag, dus dat betekent veeeeeel koffie :blush:

Wens iedereen hier een fijne, droge dag toe!

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen :rose:

Slechte nacht gehad. Nee, niets aan de hand hoor. Gisteren gewoon veel te veel gedaan. Ben de hele dag bezig geweest met het reorganiseren van 3 slaapkamers. Sjouwen met kasten, stoelen, bed, bureau, honderden boeken  etc. etc. van de ene naar de andere kamer en viceversa.......

Moet je ook niet alleen doen op mijn leeftijd :o Nu dus behoorlijk last van rug, benen en spierpijn in mijn hele lijf..... Gaat vanzelf over :D Vandaag rustdag !!

Dag 29 ::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D !

De maand januari is bijna voorbij en dat zonder noemenswaardige problemen of zo. Het blijft me verbazen dat ik bij de vorige pogingen zo enorm aan het "vechten" was en nu dus "lijkt" het kwartje gevallen...

Elke dag opnieuw begin ik met het maken van een afspraak  ( Vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !) Dat doe ik heel bewust en ik sta er even bij stil ! Daarna laat ik het los en ben ik er eigenlijk niet meer mee bezig.  Ik maak een afspraak en houd me er aan ! Zo simpel is het eigenlijk :D!

De kracht van de herhaling werkt bij mij en dat geeft rust !

Ik wens iedereen hier een fijne, droge zondag. Tot later ! 

Beatrix:lips:

bewerkt door Beatrix
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen :rose:

Dag 30 ::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D !

En nog steeds zwaar gemotiveerd ! Niet dat ik nu zit te wachten op een moeilijk moment hoor, maar het gaat zo goed, ik voel me zo lekker. En dat verbaasd me toch wel. Heel lang voelde ik me niets waard, afgewezen als persoon, als grof vuil behandeld, mensen gebruikte me en lieten me daarna weer vallen en deed ik bijna alles op de automatische piloot: ik werkte, ik zorgde, ik deed wat van mij verwacht werd en in de tussentijd vergat ik mezelf. Had een minderwaardigheidscomplex van hier tot..... en leefde behoorlijk ongezond : teveel eten, teveel drinken, stress, stress, stress en zorgde ik allesbehalve goed voor mezelf. Want ja,,,,ik was het toch niet waard !

Nu heb ik voor mezelf gekozen en neem ik het heft in eigen hand !! 

Dat sprankje positiviteit, dat blijkbaar toch ergens verscholen zat ( natuurlijk kwam dat er heus wel eens uit hoor, maar nooit echt voor lang...) begint nu echt te groeien en ik begin langzaam te leven, te genieten. 

Inderdaad een euforisch gevoel, maar dit heeft niet alleen met niet-drinken te maken ! Het is een keuze, die ik na jaren van struggle bewust gemaakt heb ! En een belangrijk onderdeel is het niet-drinken, maar er zijn nog zo veel andere keuzes die ik wil, die ik ga maken.

Ik heb gekozen voor mezelf en ik mag er zijn :rose:. Dus ik ga verder op dit pad, sta er elke dag even bij stil en geniet :D

De eerste maand zit er bijna op en ik kijk uit naar de volgende maand(en). Stap voor stap ga ik op deze  ontdekkingsreis en ben benieuwd wat er zich nog allemaal voor mij ontvouwt.

Oh ja, wat er vandaag ook gebeuren gaat, ik drink geen alcohol !

 Wens iedereen een fijne, droge dag :lips:

Beatrix

 

bewerkt door Beatrix
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen :rose:

Wow, maand 1 zit er (bijna) op. Wie had dat gedacht !!

Ik begon dit jaar weliswaar heel overtuigd met het niet-drinken, maar toch....de vele pogingen in het verleden lieten steeds zien dat ik toch weer over de diverse hobbels struikelde en onderuit ging. Dus dat kleine stemmetje, die twijfel of het me echt zou lukken was er - weliswaar goed weggestopt - nog wel. Maar het lijkt er nu toch op dat ik gewonnen heb :D

De maand januari is echt zonder craving, zonder twijfels, zonder vluchten voorbij gegaan !

En natuurlijk is het nog zo dat ik mezelf  best wel bescherm en geen alcohol in huis haal ( heb zelfs 2 flessen goede champagne  resoluut de glasbak ingegooid :o)maar toch.

Ik ben ontzettend trots op mezelf ( en alleen al dit uitspreken is bijzonder, want was het me niet bijna mijn hele leven  ingepeperd dat ik niets waard was .....)

Dag 31 ::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D !

Morgen begint de tweede maand en ik ga zo nog even door:D Dus elke dag even stilstaan bij wat ik die dag ga doen, en vooral wat ik NIET ga doen ( wat er ook gebeuren gaat, vandaag drink ik niet ) en laat ik het verleden beetje bij beetje achter me !

Ik wens iedereen vandaag een mooie, droge dag toe

Beatrix:lips:

bewerkt door Beatrix
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen :rose:

 

Yes, I did it !!! De eerste alcoholvrije maand ! Er zullen er hopelijk nog vele volgen :D

Het feit dat ik hier elke dag en dan met name s' ochtends vroeg even kwam, me meldde op de dagpact en de dagelijkse afspraak ( wat er ook gebeurt, vandaag drink ik NIET !!) hier heel bewust neerpende, hebben een grote rol hierbij gespeeld. Natuurlijk heb ik het zelf gedaan, net zoals ik jaren dat glas steeds naar mijn mond bracht.....maar de rol van dit forum is zeer zeker belangrijk voor me geweest. Ik voel me hier goed bij, dus ik blijf nog even :D.

Het niet drinken bevalt prima, ik mis eigenlijk niets ( en zeker niet dat duffe hoofd, dat wat wezenloos op de bank hangen en natuurlijk ook hierdoor dat vreselijk ondermijnen van mijn gezondheid) , maar ik merk ook dat andere processen gestart zijn, dat ik aan de slag ben gegaan met de nog steeds weggestopte onverwerkte gevoelens en ik realiseer me langzaam dat ik best wel een aardig mens ben :blush:.

Iemand om goed voor te zorgen, iemand die het leven weer omarmt en uitkijkt naar de hopelijk lange en gezonde toekomst. Ik heb het licht aangedaan aan het eind van de tunnel en ik ga dit pad vol enthousiasme en vol overtuiging verder ( alcoholvrij) vervolgen !!

Nog even de statistieken :rolleyes:

Januari :31 x :D

Februari :D

Ik wens iedereen een mooie droge dag :rose:

Beatrix

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Beatrix:

Nog even een leuk vooruitzicht:

Heb zojuist een nieuw bankrekeningnummer geopend.

Voor elke maand niet drinken, gaat daar 250 euro naar toe. Dat is dus 3000 euro per jaar !!!

En dat is helemaal voor mij :D:present:

Nice he! Heb ook al berekend in 2 weken meer dan een 100 euro bespaard te hebben. B)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

32 minuten geleden zei bumperjim:

Ja je wordt echt stinkend rijk van dat stoppen, beste investering ooit :D 

Ja, als je je bedenkt dat ik sinds mijn vroeg-pensioen ( zo'n 11 jaar geleden) dus 11 x 12 x 250 euro = 33.000 euro weggegooid heb aan wijn/drank..........Er zijn ook meerdere - korte en iets langere - periodes geweest dat ik niet dronk hoor, dus het is zeker een lager bedrag,( laten we dus zeggen 30.000) maar het gaat om het gevoel hierbij....

Wow, wat had ik hier allemaal mee kunnen doen :present::present::present:

Daarom dus het besluit een extra bankrekening te openen en niet het uitgespaarde geld gewoon in de huishoudpot laten verdwijnen.

Dus een extra stimulans om vol te houden :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen hier :rose:

Kort nachtje...misschien toch maar eens overgaan op décafe :rolleyes: Drink waarschijnlijk iets teveel koffie en dan ga je natuurlijk stuiteren. De mate van koffiedrinken is niet méér geworden hoor nadat ik ben gestopt met drinken. Altijd al grote innemer geweest :face-icon-small-shocked:

Was gisteren de kelder even aan het opruimen en kwam daar nog een paar flesjes bier tegen. In tegenstelling tot wijn - die ik voorlopig toch maar even  niet in huis haal om mezelf extra te beschermen - wordt ik hier niet warm of koud van.

Dat bier kocht ik meestal voor een kennis die een paar keer per jaar langs kwam en vaak was het bier al over de datum......Zelf opdrinken ?? Nee, absoluut niet !! Een koud 0,0 witbier voor in de zomer vind ik dan nog wel lekker ( als dorstlesser), maar het echte spul vind ik echt niet lekker. Heeft waarschijnlijk met mijn studentenleven te maken, toen het bier wel rijkelijk vloeide :blush:

De houdbaarheidsdatum is al weer verstreken, dus die flesjes kunnen leeg gegooid worden! In mijn omgeving eigenlijk alleen wijndrinkers en die hebben pech als ze onverwachts op de stoep staan :D

Vandaag druk dagje, maar eerst maar eens ontbijt, krantje en relaxed de dag beginnen. Geen stress !!

Mijn dagelijkse afspraak blijft ook vandaag belangrijk : Wat er ook gebeurt, vandaag drink ik geen alcohol !

Nog even de statistieken :rolleyes:

Januari :31 x :D

Februari : :D:D

 

Fijne, droge dag iedereen

Beatrix:lips:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen !

Even inchecken hier :D en melden dat het nog steeds heel goed gaat. Sorry als het wat saai begint te worden :blush:

Zelf vind ik het allesbehalve saai. Het is juist een hele ontdekkingsreis aan het worden. Wie ben ik zonder alcohol, wat zie ik allemaal beter, hoe gedraag ik me, waar geniet ik van en hoe ga ik om met de eventuele hobbels.

Want hobbels zijn er natuurlijk ook, maar in tegenstelling tot eerder blijf ik hier niet in hangen, zwelg ik in zelfmedelijden en lijkt het alsof de hele wereld tegen me is en schenk daarom nog maar een glas in........Nee, ik ga de uitdaging aan ! Ik leef opeens veel bewuster :)

S' middags zo rond een uur of 4 werd ik meestal erg onrustig: moest ik nog even naar de super ?? Was er iets in huis, was er voldoende in huis.... Nu kijk ik op de klok en bedenk me wat ik nog allemaal kan gaan doen. Spring op de fiets en ga nog even naar de stad, ga bij een vriendin langs, loop nog een rondje en kom interessante mensen tegen. Zoals gezegd : de wereld gaat open !! Ik ga open !!

En dat alles alleen omdat ik een belangrijke beslissing heb genomen en nog elke dag neem : wat er ook gebeurt, ik drink vandaag geen alcohol ! En nee, het beheerst mijn leven niet. Ik neem s' morgens heel bewust een beslissing, laat het los en ga de dag beginnen en geniet !!

Dus hop, nog een koffie, ontbijt, krantje. En straks de trein in : ik ga dagje winkelen :D Ben benieuwd waar ik allemaal mee thuis kom :lol:.

Nog even de statistieken :rolleyes:

Januari :31 x :D

Februari : :D:D:D

Wens iedereen een fijne, droge dag :lips:

Beatrix

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...