Spring naar bijdragen

Het gaat me lukken!!


Beatrix

Aanbevolen berichten

Goedemorgen iedereen!

Vandaag vroeg wakker, maar toen ik naar buiten keek ging mijn humeur toch de goede kant op : een mooi wit winterlandschap. Nu is alles beter dan nattigheid, maar dit is zo mooi !! Ik bracht me acuut in een nostalgische bui en dacht terug aan de winter van 1963 : als 10-jarige schaatsen over het IJsselmeer en zelfs met de auto over het ijs.

En ik hou eigenlijk helemaal niet van de kou, maar gewoon dat gevoel van een klein kind maakt dat dit een mooi wakker worden is :D 

Zo, nu terug naar de realiteit:lol:

Vandaag is het dag 19 !:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D !!

Ik sta er elke dag nog versteld van dat het niet-drinken eigenlijk zo makkelijk gaat en het wordt bijna "normaal" om aan de koffie, thee en frisdrank/watertje te zitten. Bedenk me nu zelfs dat als ik bijvoorbeeld koffie zou moeten laten staan, ik het waarschijnlijk zwaarder zou hebben. Hoezo, verslavingsgevoelig:blush:

Is dit trouwens bij meer mensen hier : dat je meerdere verslavingen hebt, dus dat je verslavingsgevoelig bent op meerdere terreinen  ?? Ik kan dus op meerdere vlakken absoluut geen maat houden : eten, drinken, werken, zorgen. Aan de ene kant me volproppen/volgieten en aan de andere kant me volledig wegcijferen, me volledig richten op anderen, mezelf niets waard voelen, niet goed voor mezelf zorgen etc. etc.

En daar lijkt nu een einde aan te zijn gekomen. Je kunt de redenen wel buiten jezelf zoeken, maar er is er maar één die er iets aan kan veranderen en dat ben ik zelf. Het verleden - hoe  moeilijk dat ook vaak was -  kan ik niet meer veranderen, de toekomst wel !! En dat pad loopt ik nu en geniet ik van alle kleine dingen om me heen en ben verbaasd wat dat allemaal met me doet. Ik glimlach de laatste tijd vaak, verwonder me nu opeens over de mooie dingen in het leven ( alsof ik een nieuwe bril op heb!) en ga de hobbels niet uit de weg en zie ze steeds meer als een uitdaging in plaats van een onoverkomelijke berg van negativiteit, die een reden zijn om weer dat glas/die fles te pakken en mezelf naar beneden te halen. Dus ja, ik kies voor mezelf !!

Daarom ook elke dag even stilstaan bij mijn motto : Vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !!

En nu is het weer tijd om mijn beker koffie in te schenken :D

Wens iedereen een fijne, droge dag toe :lips:

Beatrix

bewerkt door Beatrix
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen:rose:

Nou, ik weet niet of vandaag zo'n lekkere dag wordt.....Ik ben namelijk een hele slechte zieke...... en toch zal ik er aan moeten geloven loopneus, natte ogen, zere keel, spierpijn, rillerig en ..............ik heb er nu al genoeg van :blush:

Ga mezelf waarschijnlijk enorm in de weg lopen, er komt niets uit mijn handen, verveel me enorm, baal van alles en iedereen en vooral van mezelf.........

Maar toch ook even iets positiefs melden :lol::

Vandaag is het dag 20 !:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D !!

En ondanks alle malaise blijft ook vandaag mijn motto : wat er ook gebeurt, ik drink NIET !!!

Hoop dat jullie je vandaag beter voelen. Tot gauw !!

Beatrix:lips:

bewerkt door Beatrix
Link naar opmerking
Deel via andere websites

omdenken maar snel leren dan
goed boek, of desnoods youtube filmpjes
op hdtoday.cc kun je nieuwe films kijken
(where the crawdads sing een absolute aanrader, ook op netflix te zien)
korte momentjes om te lachen
meeleven met mensen die worstelen tegen ernstige ziektes
lekker kippesoepje eten, de verwarming luxe omhoog
en heel veel vit.C. en veel drinken. Goede zelfzorg na jaren
van drank en destructie. Dat nooit meer.
morgen 3 weken! beterschap.

bewerkt door lady jane
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@BeatrixMaar goed voor jezelf zorgen dan idd. Hoe moeilijk het ook is gewoon aan toegeven en lekker even niks doen. Ook dit gaat weer over! Veel beterschap! P.s. hier weer een drukke dag voor de boeg, dus zou stiekem wel met je willen ruilen :D. Met uitzondering van de snotneus, zere keel en zo dan :ph34r:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor alle goede beterschapswensen ( hier en op het dagpact) 

Lig inderdaad lekker onder een dekentje op de bank.

En buiten sneeuwt het. Mooi gezicht hoor maar ook goed dat ik er vandaag niet uit hoef/ga :D

Ga straks inderdaad even een test doen. Heb liever een zware verkoudheid dan corona :blush:

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen !

Was weliswaar een kort nachtje, maar ja, gisteren ook de hele dag zo'n beetje op de bank gehangen. Gelukkig gaat het al weer wat beter en dat is maar goed ook, want ik ben echt een heel vervelende zieke :face-icon-small-shocked:

En aangezien ik alleen woon, heb ikzelf er het meeste last van :D

Gisteren nog even een test gedaan: geen corona gelukkig. Blijf dit weekend nog maar even binnen en dan moet het maar weer over zijn !!

Vandaag is het dag 21 :!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D!!

Wie had dat ooit gedacht. Ik was weliswaar heel gemotiveerd toen ik begon, maar ja, dat was ik de vorige pogingen ook.......dus ik hield in mijn achterhoofd toch wel een beetje rekening met een valpartij ( ook al sprak ik het niet uit.....) Maar al na een paar dagen voelde ik dat het anders was en groeide mijn vertrouwen ! En nu weet ik dat ik deze maand zeker ga halen en daarna ga ik gewoon verder : dag-voor-dag en steeds verder dit mooie pad verkennen. het is elke dag een cadeautje :present:

Mijn motto blijft voorlopig zeker : Wat er ook gebeurt, vandaag drink ik geen alcohol !!

Fijne dag iedereen

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen ! 

Schreef al op het dagpact : ik ben geen wintermens en zit nu hier beneden te bibberen. Brrr:o

En dat geldt zeker ook voor de kat, want die zit nu vlak voor het elektrische kacheltje ( even snel een lekkere bijverwarming aangezet ).

Vandaag is het dag 22 :!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D !!

Ik voel me steeds sterker worden en dat ligt niet in de laatste plaats omdat ik elke dag mezelf iets beloof :

Wat er ook gebeurt, vandaag drink ik geen alcohol !!

Als je maar lang genoeg iets blijft herhalen, dan ga je er in geloven. Zo werkt het brein toch ?

Nee, ik moet het beter gezegd : dan gaat het werkelijkheid worden !! Want zo voelt het wel: dit is mijn nieuwe werkelijkheid, mijn nieuwe gezonde pad !! Ik heb eindelijk voor mezelf gekozen !! En ik voel me er heel goed bij.

Nu geen twijfels, niet uitkijken naar het eind van DryJanuary, niet alvast in de schappen kijken wat ik mag kopen.....alsof het een mooi cadeautje is voor mezelf. Het is VERGIF !! en daar ben ik nu steeds meer van overtuigd !!

Op het eind van de maand mag ik mezelf wel een cadeautje geven. Nog even kijken wat ik ga doen = voorpret :D

Fijne, droge dag iedereen:rose:

Beatrix:lips:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Yana:

Ik vind het een mooi idee als vrouwen zichzelf een mooie ring of armband cadeau doen die dan symbool staat voor het nieuw ingeslagen levenspad en waar dan ook steeds je oog opvalt om je te herinneren aan wat je werkelijk wilt.

:rose:

Goed idee!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen :rose:

Vandaag is het dag 23 :!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D!

(knippen en plakken is toch wel echt een "uitvinding", anders zou ik s' ochtends steeds meer tijd kwijt zijn om al die vrolijke smileys neer te zetten:D).

Goede nacht gehad ! Dacht zojuist terug aan die onderbroken, vermoeiende nachten toen ik nog dronk......Jezus, dat nooit meer !! Ook al ben ik een vroege vogel, ik "spring" bijna uit mijn bed om de nieuwe dag te begroeten. Ik knuffel de kat, maak mijn eerste koffie, pak mijn krant en ga helder met de nieuwe dag beginnen. Wat een winst !!

Mijn motto hou ik er dus nog even in :D Vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !!

Gisteren voelde het hier op het forum wat onrustig en wist ik niet wat te doen......Heb toen toch besloten bij mezelf te blijven. Misschien egoïstisch, maar ik wil eerst mijn eigen basis stevig hebben, alvorens ik me meer ga richten op een ander. Ook al voelt de strijd van een ander als erg heftig en zou je willen helpen.

Maar dit is namelijk een van mijn valkuilen : alle aandacht op een ander en daardoor mezelf vergeten. dat slurpt al mijn energie op en die heb ik nu nog echt nodig voor mezelf. In gedachten ben ik bij de anderen en wens degenen, die dat nodig hebben, alle steun toe :lips:

Ik wens iedereen een fijne en droge dag toe.

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@lady janeKlopt helemaal ! Ik lees  de struggle van de ander en ook de reacties hierop en ben alleen maar blij dat ik het niet zo ver heb laten komen, echt in de spiegel heb durven kijken, mezelf op tijd een schop onder mijn k**t heb gegeven  en gelukkig op tijd aan de bel heb getrokken. Daarmee zeg ik zeker niet dat ik sterker ben dan de ander :blush:

Heb natuurlijk geen idee hoe iemands leven er uitziet en hoe het zover heeft kunnen komen.  Maar hoop vurig dat die persoon de uitgestoken hand(en) aanneemt en echt actie gaat ondernemen !

Maar voor nu blijf ik even bij mezelf en werk ik aan mezelf !! En daar geniet ik steeds meer van :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Emmy:

Fijn hè dat goede slapen! Kan ik ook enorm van genieten. En zelfs na een korte of wat slechtere nacht voel ik me best fit in vergelijking tot eerder. Nu vooral even de focus op je eigen herstel lijkt me een goed plan!

Ja, ik slaap misschien zelfs korter dan voorheen. Maar ja, was dat toen echt slapen, of meer uitgeteld in bed liggen.......:o

En het is inderdaad  gewoon genieten om helder wakker te worden en meteen iets te gaan ondernemen!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 uur geleden zei Beatrix:

Gisteren voelde het hier op het forum wat onrustig en wist ik niet wat te doen......Heb toen toch besloten bij mezelf te blijven. Misschien egoïstisch, maar ik wil eerst mijn eigen basis stevig hebben, alvorens ik me meer ga richten op een ander. 

Ik denk dat je dat heel goed hebt gedaan. Geen egoïsme, maar gezond volwassen gedrag.

Zoals ik het gister las was het vooral veel energie uit mensen trekken  maar toch niet geholpen willen worden. Mensen moeten zelf eerst de keuze maken dat ze er echt voor willen gaan, vervolgens zou je hulp aan kunnen bieden. Dat was naar mijn inziens, hier niet het geval. Je bent geen willoos projectiel van alcohol, maar maakt elke dag de keuze of je wel of niet drinkt.

Je bent goed bezig!:)

bewerkt door Kamille
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen :

Dag 24 ::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D!

Wow, wat een mooie ketting, wat een mooi resultaat en echt nooit verwacht, nooit van kunnen dromen. Na al die jaren van mislukte pogingen, zo nu en dan droge periodes ( maar wel steeds dat stemmetje in mijn hoofd : dadelijk mag je wel weer iets inschenken!!) nu echt overtuigd dat dit de juiste beslissing is. IK KIES VOOR MEZELF, MIJN GEZONDHEID en dat voelt zo goed !!

Voor het eerst zet ik mezelf op de eerste plaats. In het begin nog wat aarzelend ( heb ik dat wel verdiend ??....) maar naarmate de dagen succesvol voorbij gingen, kwam het besef dat dit het pad is dat ik wil lopen en wil ontdekken !

Dit is echt een nieuwe fase en ik heb er echt veel zin in. Ik heb veel meer energie en begin langzaam weer te leven ! Echt te leven ! Ik ben trots op deze eerste 24 overtuigd droge dagen en na deze eerste maand zonder alcohol, ga ik verder met maand 2 etc. etc. etc.

Om nog meer kracht bij te zetten, hier weer mijn dagelijkse motto : Vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !!

Een fijne, droge dag iedereen!

Beatrix:lips:

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even iets delen :

Vanmiddag bezoek gehad van een kennisje. Die was met de voorjaarsschoonmaak bezig en had een paar keukenkastjes uitgeruimd.

Er kwamen 2 flessen champagne ( ook nog best hele goede kwaliteit...) tevoorschijn en aangezien zij en haar man zelf niet drinken, bedacht de vrouw om ze vanmiddag mee te nemen en aan mij te schenken ( ze wisten dat ik wel kon genieten van een glaasje ). Ik heb ze aangenomen, want had geen zin in een heel gesprek over dat en waarom ik was gestopt. (Zo vaak zie ik haar niet, zo goed ken ik haar niet). Ik heb ze dus in de kelder gezet....... en toen kwam opeens die stress, waar ik al 24 dagen geen last van gehad heb.

Voelde me opeens gespannen, ook al wist ik dat ik die flessen echt niet zou opdrinken en heb toen de beslissing genomen ze net alle twee in de glasbak te mieteren ( met inhoud en al :D) En meteen werd ik rustig en was de stress weg !!

Ik zou de flessen echt niet ontkurkt en ingeschonken hebben, maar het bezorgde mij echt veel stress. Maar het laatste uur kon ik alleen maar denken aan die 2 flessen........:blush:

Dus alert blijven blijft belangrijk! Niet denken dat je er al bent na 3 weken alcoholvrij door het leven te gaan. Dit kost veel meer tijd, wat natuurlijk ook wel begrijpelijk is. na jaaaaren drinken zal het ook wat meer tijd in beslag nemen om er vanaf te komen.

Ik ben enorm blij met deze beslissing om die flessen weg te gooien en ook wel trots :D

Mijn dagelijkse motto heeft gewerkt !!!!

Fijne avond

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Beatrix:

alle twee in de glasbak te mieteren ( met inhoud en al 

Goed gedaan, opgeruimd staat netjes.

Kan me heel goed voorstellen dat die flessen je mentaal in de weg staan. Ik had dat vorig jaar ook aan de hand toen ik in een huisje huurde en een fles wijn het welkomstkado was. Weg gezet in een keukenkastje, maar verdomd die wijn kwam steeds terug in mijn gedachte. Ik heb er toen een paar slokken van genomen (bah wat vies) en de rest door de gootsteen gespoeld. Gelukkig was het goedkope hoofdpijnwijn, met goede champagne zou ik meer moeite hebben. :blush:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen !

Na gisteren en het voorval van die 2 flessen champagne prima geslapen en met een nog steeds trots gevoel opgestaan!

Dag 25 ::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D !

Achteraf dacht ik wel : waarom heb ik die flessen niet ontkurkt en gewoon door de gootsteen gekieperd....maar deze manier ( jas aan, deur uit, naar het winkelcentrum lopen en meteen die flessen de glasbak in) voelde veel krachtiger.

Met een enorme felle gooi gingen ze richting afval, want dat is alcohol inmiddels wel voor mij : AFVAL en dus niet goed voor mij !

Er was ook geen aarzeling of zo, ik wilde absoluut niet drinken, maar er ontstond alleen onrust in mijn lijf en dan moet je optreden !! En op de weg terug naar huis voelde ik me groeien !! Yes, dat heb ik maar even geflikt :D

Met dit in het achterhoofd is mijn motto van vandaag nog krachtiger dan voorheen. Voorheen ging het eigenlijk gewoon lekker soepel, kwam er niets onaangenaams voorbij, waren er geen hobbels in het verschiet en vroeg ik me bijna af of ik wel zo afhankelijk was van dat glas wijn ( ja, natuurlijk wel !!) Dus :

Vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !!

Vandaag en drukke dag, dus nu ontbijten, derde koffie en nog even krantje lezen.

Wens iedereen hier een fijne, droge dag toe 

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen hier !

Een prima nacht gehad ( zelfs 7 uur geslapen !!) en nu uitgerust aan de nieuwe dag beginnen.

Dag 26 ::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D !

Zou het dan toch lukken : een hele maand alcoholvrij :D Wow ! Maar nu niet overmoedig worden. Het zijn nog 6 dagen en dan komt de tweede maand etc. etc. En er kan zo maar iets op je pad komen, waar je door onderuit wordt geschopt. Dat schoot ook gisteravond even door mijn hoofd door de discussie op de dagdraad. Hier leer ik van !Ik ben er dus nog lange niet. Maar voor nu ben ik reuze blij met dit resultaat.

En ja, ik heb mijn dagelijkse motto zeker nog nodig. Ik ben iemand  van AFSPRAAK = AFSPRAAK, dus hier volgt die van vandaag : Wat er ook gebeuren gaat, vandaag drink ik niet !!

Vandaag de administratie ( geen hobby ), maar nu eerst koffie en ontbijt.

Fijne, droge dag iedereen

Beatrix:lips:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen!

Dag 27 ::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D !

Vandaag een drukke dag en ik heb er zin in !

Dat is toch heel wat anders dan de hele dag maar een beetje op de bank hangen, zoals dat - als ik er nu aan terug denk - vaak gebeurde......Het was niet zo zeer dat ik vaak een enorme kater had of zo, maar ga naar eens met een duf hoofd leuke dingen doen. Andere symptomen waren zelden aanwezig, maar misschien hield ik me voor de gek..... juist daarom dat ik dacht dat het wel meeviel......:blush: Waarschijnlijk was er een soort van gewenning ontstaan na zo lang eigenlijk teveel gedronken te hebben ( 3-5 glazen per dag). Het gaat natuurlijk ook niet om de hoeveelheid, maar meer om de mate van afhankelijkheid en die was er zeker !!

Na mijn pensionering was de rem er niet meer, ik hoefde tenslotte niet meer helder op te staan voor mijn werk en niemand die mij corrigeerde. Ja, en dan gaat het rap bergafwaarts. Wat een tijd heb ik verspild met op de bank hangen, wat dommig naar de TV kijkend en balen van mijn leven en iets er aan doen, ho maar .......:huh:

Sinds ik dus gestopt ben met alcohol, onderneem ik veel meer, geniet ik en vind ik mezelf steeds een leuker mens worden :D. En ik vind ook dat ik het waard ben om aandacht aan mezelf te besteden. De maand is weliswaar nog niet voorbij, maar vandaag ga ik in ieder geval een schoonheidsbehandeling boeken :D

Mijn motto voor vandaag is wederom : Wat er ook gebeurt, ik drink vandaag geen alcohol !

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe:rose:

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi! 
Ik heb getwijfeld om iets te zeggen want ik ben zo blij voor je dat je blij bent met stoppen. Maar toch maar even: pas je op voor de stop euforie? 
Het fenomeen waarbij gestopt zijn gewoon wordt, de dagelijkse sleur terugkomt en het gevoel  van ‘is dit het nou?’  extra hard aankomt. En dan gaat men vaak weer drinken. 

Misschien dat je op de vorige pagina’s van je draadje uit den treuren daarvoor bent gewaarschuwd in dat geval heb ik niets gezegd. :ph34r:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...