Spring naar bijdragen

Vrijdag 18 november 2022


niks

Aanbevolen berichten

27 minuten geleden zei Reacher:

Ik ben verdrietig. Het lukt me maar niet om te verhouden tot mensen die weggaan in mijn leven. Mijn probleem, ik weet het. Maar het weerhoudt me van echt contact. 

“Mijn probleem” zeg je. Maar ik beschouw het als de keerzijde van juist een mooie eigenschap van je. Als je echt om iemand geeft is het logisch dat je verdrietig bent als ze weggaan. Ik ben altijd heel argwanend naar mensen die bijvoorbeeld na een verbroken relatie even met de kop schudden en weer verder hollen. Wat was die liefde dan waard?
 

Ja, lastig is het wel. Maar het siert je ook. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het ligt er ook een beetje aan hóe mensen weggaan of uit je leven verdwijnen. En of het alleen uit je omgeving is of voorgoed. Vriendschappen die beëindigd worden, en de manier waarop. Ik dacht hele goede vrienden te hebben, al vanaf mijn jeugd. Maar ze hebben me zo verschrikkelijk in de steek gelaten, me laten vallen en gekwetst. Moedwillig. En niet één keer, maar meerdere keren. Totdat ik eindelijk tot het besef kwam dat dat mij heel veel kwaad deed. En dat doet heel veel pijn, dat blijft. Dat mensen zich op die manier kunnen gaan gedragen. En dat een jarenlange vriendschap daardoor kapot gaat. Daar valt niets meer te omarmen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

52 minuten geleden zei Rosee:

Ach lieve @Reacher:heart: herkenbaar. Alles gaat altijd voorbij, je kan eigenlijk niks vasthouden, was het maar zo:rose:

Ja dat. Daar heb ik ook moeite mee.

Maar goed als je steeds terugkijkt naar het verleden dan gaat het heden ook aan je voorbij. En als dat dan weer verleden is kijk je weer terug en zit je nogmaals te balen :huh:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tsja vriendschappen. Soms loopt het vanzelf en soms raak je het contact kwijt of gaat het stroef. Het gevaar is dat je je dan gaat afschermen omdat je niet geraakt wilt worden. Waardoor de ander dan weer veel moeite moet doen om in contact te komen.

Ik heb laatst ruzie gemaakt met een vriendin, dacht dat het contact daarmee wel klaar was. Maar het werd juist beter. Gek is dat toch, hoe het kan werken. Ik heb de neiging om het voor mezelf uit te denken, maar als je in gesprek gaat blijkt het vaak weer anders te gaan dan je denkt.

Minder denken, meer doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 uur geleden zei Yana:

Goedemorgen @niks, ik ben al op. Hoe is het met mini vandaag?

Met Mini gaat het prima, is vandaag weer naar haar groepje geweest. Ouders kregen voorlichting over gebarentaal, en ik heb mij aangemeld. Inie was gisteren niet zo fit, maar gaat ook weer goed. Een regeldagje denk ik. Zat nog even aan de puberteit te denken, maar gelukkig nog niet! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...