Spring naar bijdragen

Do 3 nov 22


bumperjim

Aanbevolen berichten

Het gematigd drinken schijnt het meest succesvol te zijn als je eerst een tijdje nuchter bent en het het loskoppelt van patronen en associaties met stress, etc. zoals @Roseeal schreef. 
 

Ik heb na jaren heel veel drinken  een periode iedere avond twee glazen wijn gedronken. Met soms een uitschieter. Dat voelde… gevangen. Het was het enige waar ik nog  naar uit keek.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 minuten geleden zei Freekie:

@Oskarik snap dat je het er niet op wil wagen.. Je zou vast niet de enige zijn die zo zijn eigen goed gebouwde muurtje weer omver gooit.. En dat zou echt zonde zijn

Als je een leven terug hebt waarbij je je zelfrespect terug hebt, waar je geliefden je weer durven te vertrouwen; waar je grotendeels tevreden bent en voldoening haalt uit je werkzaamheden en je wilt dat allemaal riskeren door nog eens een glaasje te nemen, dan is dat de verslaving die aan je trekt.
Niet de lekkere smaak van dat drankje. 
 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

16 minuten geleden zei Freekie:

@Oskarik snap dat je het er niet op wil wagen.. Je zou vast niet de enige zijn die zo zijn eigen goed gebouwde muurtje weer omver gooit.. En dat zou echt zonde zijn

Zo is het Freek, je moet zo'n lullig flesje niet belangrijker maken dan het is. Laat die muur maar staan.

Overigens, bij nader inzien, voelde in alle andere opzichten het stoppen met drinken veel meer op het afbreken van een muur. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor de felicitaties. Lief!

Ondanks dat ik het vandaag niet gevierd heb had ik als verrassing een Sarah in de tuin en heel veel felicitaties en cadeaus. Heit is geweest op de koffie met gebak vanmiddag. Voelde me echt jarig vandaag en dan is leeftijd eigenlijk toch ook maar een getal.

Zaterdag vier ik het uitgebreid met een etentje voor alle familie en vrienden. 

Het was een hele fijne dag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

57 minuten geleden zei Reacher:

Heb je nog gedacht aan de dierenkapper afspraak die je had voor je hond @Spirit?

Ik heb kwallenlamp gegoogled. Leuk!

Ik heb inmiddels de hond zelf steeds wat bij kunnen knippen en veel klitten weggehaald.De hondenkapper gaat dus niet door.Ze is nu ook door de ergste rui heen.Een keurige wintervacht met hier en daar nog een blonde lok, die je er zo uit kan trekken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hier ook een "matige" drinker :devil:...... ging te laat boodschappen doen, had niks meer in huis m te eten, kom ik thuis zit er een half flesje rosé in mijn tas. Tja, wat doe je dan? 

*stilte*

Toen snel gaan koken, het is erbij gebleven gelukkig. Niet leuk, maar op dag 11 scheelt het toch 7,5 liter wijn ( bijna 4 van die pakken met een kraantje)..... die ik NIET gedronken heb in 10 dagen. 

Terug naar af, ga niet langs Start, ontvang Géén 2000 euro. 

Ik weet ook wel waarom dit gebeurde en heb mijn analyse opgeschreven...

Ik moet heel eerlijk zeggen (ik heb nét een cursus zelf-compassie gedaan) dat het fijn is om mezelf niet meteen met de grond gelijk te maken en dóór te zakken. Als ik dit ooit zou kunnen volhouden: Graag. Mar dat zit er niet in vrees ik.

Tja. Morgen weer verder.....

Ik zit midden in een serie en te handwerken en die serie móet af vanavond. Verder niks dwanmatigs hiero :blush:

 

Verder moet ik (het ging over de slechte kanten van alcohol toch?)....écht stoppen of minimaal leren drinken want i.c.m. met mijn medicijnen is het niet goed.  En dat is uit mijn bloedwaarden gebleken, dus..... zéér goede motivatie om verder te gaan!

Over de slechte kanten van alcohol gesproken. En ik ken(de) méér mensen die er niet meer zijn door dat spul. 

bewerkt door Houtje59
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Houtje59 dat gaat bij mij ook vrij goed, maar dat heeft volgens mij ook met het forum te maken dat ik nu sterker in mijn schoenen sta en na een foutje iig een aantal nuchtere dagen erop heb zitten wat me vroeger nooit lukte. En daardoor me niet zo uit het veld laat slaan

Het ging nog geen paar maanden geleden altijd zo: smorgens, nee ik drink niet meer! Kater enzo. En savonds na het werk kocht ik weer nieuwe en toen raakte ik wel in de knoop en teleurgesteld in mezelf. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja zo ist @Freekie, ik moet ook keurig in mijn dagboek (Jellinek online cursus) invullen hoe en waarom en hoeveel. Kreeg meteen een peptalk over "uitglijder hoeft geen terugval te worden", niet dat ik het daarmee goed wil praten hoor.  

Ik begin gewoon weer met stoppen......

bewerkt door Houtje59
Link naar opmerking
Deel via andere websites

24 minuten geleden zei Houtje59:

Hier ook een "matige" drinker :devil:...... ging te laat boodschappen doen, had niks meer in huis m te eten, kom ik thuis zit er een half flesje rosé in mijn tas.

Misschien is toch goed om eigenaarschap te pakken Houtje. Nu schrijf je alsof dat flesje zomaar in je tas sprong. 
 

Jij pakte dat flesje. Niet om jezelf te veroordelen, maar om de keuze te behouden. De volgende keer laat jij het flesje staan zoals je dat de afgelopen tien dagen hebt gedaan (wat je nu in the pocket hebt).. 
Mij geeft dat kracht. Dat ik een keuze maak, iedere keer. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Reacher, dank en natuurlijk heb je gelijk! Maar ik bedoelde het licht-komisch, niet om het eigenaarschap van het probleem te ontlopen.

Ik geloof écht wel dat ik me voldoende realiseer dat IK dit heb gedaan, daarmee MEZELF beschadig en dat dit de verkeerde keuze is. 

Zo niet, bij deze.  En ik ben de enige die dat kan veranderen, I know. Ik ga weer heel hard mijn best doen!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...