Spring naar bijdragen

Zaterdag 27 augustus 2022


ikkanhet

Aanbevolen berichten

51 minuten geleden zei Rosee:

Goedemorgen.  @Zbb zet 'm op vandaag hoor. @rapilosniet helemaal droog lees ik, wat houdt dat in, 1 glas, max 2? Jij kan het daar altijd bij laten lees ik, is dat dan zo erg? (Gewoon oprecht nieuwsgierig) of ben je bang dat de gewoonte er weer teveel insluipt?

Wat mezelf betreft, ik merk dat de gewoonte er wel weer teveel insluipt. Veel sociale afspraken/feestjes gehad en steeds wat gedronken (2 wijn, maar ook een paar keer 3, wat ik  teveel vind). Daarna steeds aan de spa, maar merkte dat het soms lastig was om te stoppen. Ik ga dus voorlopig weer op de nul.

Nee hoor Rosee, daar kan ik het echt niet altijd bij laten.
Soms wel.
Maar om heel eerlijk de waarheid te zeggen, waren het er gisteren 4, dus veel te veel
Enfin, nieuwe dag nieuwe kansen.
(Jij drinkt ongeveer zoals ik denk ik)
Ik drink ook altijd heel veel water, ook als ik geen alcohol drink)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk, @Adri02, dat hierdoor vaak de 'hardliners' en 'softliners' , voor wat betreft het omgaan met de terugvallen van forumgenoten, zo tegenover elkaar staan. Ieder deelt vanuit z'n eigen ervaring en die ervaringen liggen soms mijlen ver uit elkaar, waardoor het je kunnen voorstellen wat een ander voelt ook niet klopt.
Algemene deler is je niet happy voelen met je alcoholgebruik, maar wat je zegt, het is zoals je het zelf ervaart.
Ik vind dat vaak wel moeilijk want ik denk ook regelmatig: 'wat is nou helemaal het probleem?', terwijl iemand die een in mijn ogen minimaal alcoholgebruik als probleem ervaart zich vaak niet kan voorstellen hoe (letterlijk) op het randje van de dood menigeen (heeft ge-)balanceert..
Waarmee ik niet zeg dat een "minimalist" het probleem niet als serieus ervaart, maar je inleven in een situatie die je zelf (nog) niet hebt ervaren komt op mij vaak theoretisch en soms onrealistisch over. Toch hou ik van dit forum met z'n totaal verschillende 'ervaringsdeskundigen' omdat al die ervaringen bij elkaar een kleurrijk pallet bieden aan mogelijkheden voor degenen die hulp en steun zoeken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

22 minuten geleden zei Adri02:

Dat heb ik nu al jaren hier op het forum. Bij heel veel forummers heb ik het idee dat als ik in mijn 'ergste dagen' zoveel gedronken zou hebben als zij, dat ik me hier nooit gemeld zou hebben. Sterker nog: dat ik in de verste verte niet eens aan een alcoholprobleem gedacht zou hebben. Maar ja, het is natuurlijk een variant op the beauty is in the eye of the beholder, oftewel: het is maar zoals je het zelf ervaart.

Toch denk ik hier op het forum soms aan dat grapje van de olifant en de muis die samen over een brug lopen. Zegt de muis: Wat stampen we lekker hè?

Vriend snapt ook nooit waarom ik me er zo druk over maak
Maar of dat terecht is betwijfel ik

Ja, de muis en de olifant
Ik snap wat je bedoeld :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo'n 5 jaar geleden dronk ik dagelijks 15 bier en roken ernaast voornamelijk in een buurtcafe. Toen ik stopte met drinken had ik last van zweten, angst, verschillende klachten die ik hier ook lees en toen niet herkend als ontwennigsverschijnselen, Gelukkig is het nooit meer zo erg geweest als toen. 

Ik ben blij dat iedereen zich hier aanmeld hoe klein het probleem ook lijkt. Alcohol is vergif voor iedereen, zegt mijn huisarts altijd.

@rapilos 4 glazen daar zat ik gisteren ook op en ik dacht toen nu ga ik stoppen. Ik weet nog goed hoe ik dat toen dacht en wilde uitvoeren en ineens bedacht ik me dat het overdreven was om het weg te gooien, zoveel zat er niet in de fles en dat er dan niets meer over is voor mijn vriend eventueel.. Vervolgens drink ik het zelf op! Dit zijn echt van die streken hoe je jezelf erin praat 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja @rapilos, voor jou is in mijn ogen louter je deelname aan dit forum al een middel om je alcoholgebruik niet te laten ontsporen. Alleen al door je hier (af en toe) te blijven melden. Zo werkt het voor mij ook nog steeds. Ik heb in mijn achterhoofd altijd het gevoel dat totaal stoppen met dit forum ook m'n motivatie om gestopt te blijven zal ondermijnen. Zo beschouwd is dit forum een prima voorbehoedsmiddel.
Nooit een 100% zekerheid, maar wel een middel om de kans op ondergang zo klein mogelijk te maken/houden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Etty:

Goedemiddag,

Ik neem aan dat degenen die nu 2 max 3 vooruit 4 drinken, ooit wel een wat groter probleem hadden met alcohol.  En dat dit valt onder het minderen?  

Zeker! Door de weeks iedere dag een fles en bij sociale dingen/feesten etc zo'n 2 flessen en dan thuis nog doordrinken. Tot ik me in 2018 hier heb gemeld, 1 jaar en 7 maanden gestopt en sindsdien dus met mate drinken. Dit gaat goed, maar nu dus weer even het hoofd erbij houden. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei bolletje:

Ik hoop het echt want dat is ook een hel om daar vanaf te komen. Spreek af met je zelf om ze ??? dagen te slikken, en daarna niet meer. Ze kunnen na een week al verslavend zijn.

Ja twee of drie dagen

eerst het ergste ziek zijn door zien te komen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

31 minuten geleden zei bolletje:

Ik hoop het Zbb.

Wat voel je nog meer buiten het bibberen?

Vooral angst,verwardheid,het gevoel flauw te vallen als ik me enigszins inspant. 
 

ik kan me gelukkig droog afmelden weer

heb ook nog twee komen soep kunnen eten gelukkig,na lang zoeken vond ik er nog een

ik ga ook vroeg naar bed,ik denk dat me lichaam en geest wel flink wat rust kunnen gebruiken en als ik slaap heb ik ook de klachten niet zo erg. 
 

zal wel last krijgen van nachtzweten en nachtmerries dat heb ik vaak na een binge

nou goed ik moet het maar ondergaan,niemand kan het ziek zijn van me wegnemen 

Bedankt allemaal,ik had geloof ik wel over de 100 berichtjes gekregen van jullie allemaal

maar in een binge zijn ze voor mij moeilijk te lezen/begrijpen terug te antwoorden. 
 

als ik deze nacht door kom kan het alleen maar weer beter gaan toch?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind het rot maar ik denk dat ik beter kan stoppen en uit dit regiem kan stappen. En als vrijwilliger verder doorgaan of op een andere manier mijn collega's ondersteunen en de katten helpen.  Maar betaald krijgen en daardoor de fratsen van mijn baas moeten volgen trek ik niet zo. Ik kan dat er gewoon niet bij hebben, omdat het voor mij en mijn katten nu ook niet echt veel geld oplevert en ik niet echt het idee heb dat ik de zwervers kan helpen onder dit bewind. 

Goed betaalde baan zoeken met veel vrije tijd gaat hem waarschijnlijk weer worden. Want dan zorg ik goed voor mijn eigen dieren en voor de zwervers. Als vrijwilliger kan ik nog heel veel en als die leidinggevende mij dan ook nog weigert, dan stopt het vangen maar dan heb ik een hele leuke collega ontmoet die me gaat begeleiden om kooien te bouwen om zwerfkatten in te laten bevallen zodat dat dat reanimeren ook niet meer hoeft. Dan ga ik dat gewoon doen,  met iemand waar ik advies aan kan vragen. Iemand die eigenlijk gewoon denkt zoals ik dacht maar ik door alle jobs mijn boog heb moeten veranderen. De volgende keer een zwanger kat op de tafel, Bel Spud, en laat die kat daar wakker worden en op haar tijd bevallen. En die kittens lang genoeg bij hun moeder zitten en dan resocialiseren. Ik loop een beetje tegen mijn autoriteitsprobleempje aan maar ook tegen andere dingen. En als ik dat niet kan uitspreken ben ik net zo makkelijk weg als ik gekomen ben. 

Spijtig maar zo ben ik. Als ik maar het gevoel heb dat het systeem een beetje raar doet en niet aan de dieren denkt ben ik weg. Teleurgesteld maar vind dan wel weer een job, waarbij ik 8 uur af zit te wachten totdat ik weer naar huis kan om dingen met mijn verdiende geld te kunnen doen. Inwendig in mineur maar tegenover collega)s vrolijk die kunnen er immers niks aan doen. Ik vind dan ook niet dat ik dan goed betaald wordt, ja dan verveel ik me en doe iets wat ik moet doen en steeds weer dat volhouden vergt meer van mij dan iets doen met hart en ziel en weinig voor betaald krijgen.

Nou door mijn primitieve leven heb ik nu een waterafrekening van 8.50 en kreeg ik bericht van de stroom dat ik 25 euro terug krijg. terwijl ik al 800 euro terug gekregen had. Dus behalve dat ik het leuk vind om te doen levert het ook wel wat op. 

Belangrijkste is voor mij dat mijn katten hun kwaliteit voer krijgen en dat ik gewoon met ze naar de dierenarts kan en de rekeningen betaald worden qua wonen. Zelf heb ik niet veel nodig ik haal veel uit de moestuin van de vriendin van mijn moeder die een beetje een moeder over mij mag zijn. We noemen dat niet zo want ons mam blijft ons mam, dus noemen onszelf nu maatjes. 

Ik mis ons mam vrijwel nooit omdat ze zo mooi dood ging, maar ik nu weer terug aan het katten vangen ben mis ik haar wel,  omdat ze me zo goed verstond en ik soms katten bij haar kwijt kon. 

Maar het voelt soms als ik in de auto zit alsof ze erbij is en dat is heel leuk.

Gisteren op de verjaardag van mijn maatje en ons mams vriendin, staarde iemand me heel lang aan en zei toen wat lijk je op je mam. Ik zei ja natuurlijk! Ze zit in mijn genen. Van haar vond ik het geen compliment maar meestal vind ik het wel een compliment. En later zei iemand oh ben jij de dochter van Maya? En toen heb ik hele leuke verhalen over ons mam gehoord. Over een gestorvenen praten is soms zo moeilijk maar bij ons mam dus blijkbaar ook niet en ik vind dat wel leuk. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het forum houdt me scherp voor als ik mocht denken ‘wel weer te kunnen’. 
Het moment dat een collega me naar huis moest brengen en in bed moest leggen waar mijn man al sliep; de momenten dat ik zenuwachtig werd als er maar 1 fles wijn was, het moment dat ik op het werk zag hoe mijn handen trilden. Ik denk er niet graag aan, maar ze houden me scherp. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedenavond. Ik ben er ook nog steeds hier. Ik ga ook niet uitleggen waarom. Geen zin want dat lijkt me wel duidelijk dat je dan probleem met alc hebt (gehad en of nog steeds).

Ik schrijf de laatste tijd niet actief mee omdat ik vakantie ben. .maar lees wel actief mee. Dat steunt en sterkt mij ook. Ik ben blij met het forum. Kan beter zeggen dat ik blij met jullie die het forum maken.

Bedankt daarvoor :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

11 uur geleden zei BizzyBee:

@Roberto krijg je nog wel verdere begeleiding nu na de detox? Mijn detox is 14 dagen. Was benieuwd hoe jouw traject eruit ziet. 

@BizzyBee, dit was mijn tweede vijfdaagse ambulante detox, afgelopen december de eerste.
Tussendoor heb ik contact gehouden met de verslavingszorg.
Na mijn terugval heb ik een evaluatiegesprek gehad met mijn klinisch psycholoog en verslavingsverpleegkundige.
Met als conclusie: een tweede vijfdaagse detox.
A.s. dinsdag heb ik een vervolggesprek met mijn hulpverleenster om te bespreken hoe nu verder?
Het hele verhaal kun je op mijn Wie is wie (Opnieuw) lezen.
Ik schrijf meer op mijn eigen draadje dan hier op de dagdraad.

Hoe ziet jouw traject er uit? Of staat dat al ergens anders?
Tijdens een terugval en herstel lees ik hier nauwelijks iets.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

14 uur geleden zei Roberto:

@BizzyBee, dit was mijn tweede vijfdaagse ambulante detox, afgelopen december de eerste.
Tussendoor heb ik contact gehouden met de verslavingszorg.
Na mijn terugval heb ik een evaluatiegesprek gehad met mijn klinisch psycholoog en verslavingsverpleegkundige.
Met als conclusie: een tweede vijfdaagse detox.
A.s. dinsdag heb ik een vervolggesprek met mijn hulpverleenster om te bespreken hoe nu verder?
Het hele verhaal kun je op mijn Wie is wie (Opnieuw) lezen.
Ik schrijf meer op mijn eigen draadje dan hier op de dagdraad.

Hoe ziet jouw traject er uit? Of staat dat al ergens anders?
Tijdens een terugval en herstel lees ik hier nauwelijks iets.

Yep, mijn draadje staat hier: 

 Kwam in mei op dit forum, uiteindelijk pas in augustus juiste hulp en nu dus dag 7 detox.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...