Spring naar bijdragen

Zondag 31 juli 2022


ikkanhet

Aanbevolen berichten

Goedemorgen,

Als je zegt dat je het verdient werkt het kopen driedubbel in je beloningscentrum.  Als een shot naast je biertje:D

Ik zag ooit een sketch van Koefnoen waarin ik mezelf pijnlijk weerspiegeld zag. Het typetje van de eenzame huisvrouw Ipie die iets voor in huis kocht. Kort daarna waren we met het gezin in een Franse supermarkt en zag ik waxinelicht houders van verschillende kleuren glas.  Ik wilde er drie maar dat paste net niet in mijn twee handen en de rest van het gezin en de kar waren zoek. Dus ik had even iets meer tijd om stil te staan bij wat ik aan het doen was. De craving kreeg de kans om weg te zakken voordat ik kon scoren.  En terwijl dat gebeurde was er ruimte voor de gedachte aan Ipie.  Aan hoe ik straks thuis op de bank in mijn koffie zou roeren en met lege ogen naar de waxinelicht houders op de vensterbank zou kijken.  Die in de verste verte niet meer dat prettige gevoel konden oproepen wat ik in de winkel had. 

Ik vind kopen nog steeds leuk, maar niet met die ingestorte valse hoop erna. De kater. Dus ik heb tegenwoordig een lijstje. Met nuttige en leuke dingen.  Daar komt regelmatig iets bij.  Iets is stuk. Of voegt iets toe aan mijn omgeving.  Aan mijn plezier. Duurzaam.  Of zo duurzaam mogelijk.  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen.  Wb koopzucht, er zijn hier een paar winkeltjes waar altijd wel iets moois in de etalage staat waar ik dan steeds langskom. Nu weer een prachtige vaas. Ik stap weleens af om die te bewonderen en geniet er gewoon van dat ie zo mooi is. Ja, eerst dacht ik: 'Ik wil hem' maar mijn huis is al vol genoeg en dan komt er uiteindelijk toch weer iets anders wat ik wil. Dat ebt vanzelf weg en ik geniet gewoon van de spullen in de etalage (al voel ik me soms wel een beetje opgelaten tegenover de winkelmedewerkster dat ik daar maar sta haha)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedenmorgen.

Goed beschreven @Etty,over die impulsinkopen.In feite werkt het hetzelfde als met drank.Voortaan maar oogkleppen opdoen en recht op m'n doel af.Zo stond ik gisteren met een soort aronalamp in mijn handen.Eerst m'n leesbril er eens bijgepakt en wat gelezen.Waarachtig, ik heb hem teruggelegd.Had er niets aan gehad.Ik had alleen maar kattenvoer nodig.

Jullie kennen vast de winkel wel.Garantie tot bij de deur :rolleyes:.

Bij mij op loopafstand.

Ook moet ik altijd overal een 2e van hebben, of zelfs 3 :blush:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is best leuk om je impulsen te slim af te zijn.  Om te kijken hoe de kooplieden je proberen te verleiden, het verlangen even te voelen en er dan niet aan toe te geven omdat je ziet dat het je niets gaat opleveren.   En het is ook leuk om er toch ingestonken te zijn. En dat dan te zien.  Dan kun je het terugbrengen.  Mijn partner en ik vinden het tegenwoordig grappig om elkaars valse hoop in te laten storten als het gaat om kopen. Hetzelfde doel kan meestal bereikt worden met iets wat we al in huis hebben. 

Zo'n aromalamp dat heb ik ook al willen hebben, zeker als het in een winkel staat, met 'alles voor een spiritueel leven'. 

Wat ben je aan het breien @Spirit

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...