Spring naar bijdragen

Woensdag 11 mei 2022


Aanbevolen berichten

Goedemiddag,  in memoriam zover klaar en doorgestuurd ter beoordeling naar broers en zussen . Ik ben de jongste en broer was al 19 toen ik geboren werd . Zij hebben dus info aangeleverd .  Naasten gingen akkoord mits het niet "te lang" zou zijn .  Dat is een ruim begrip war ik echt moeilijk vind . 

Ik krijg van zus dus terug dat er iets verkeerd omschreven stond , oke pas ik aan zeg ik en dan daarna  dat het wel heel erg jammer is dat dat en dat er niet in staat omdat dat zo belangrijk voor hem was . Ik wil dat ook nog best erin zetten,  maar wat mij stoort is dat ze altijd , en nu dus ook weer , "commentaar" levert maar niet op de inhoud reageert of het goed geschreven is , boeiend en of chronologisch enzovoort . Ze heeft parkinson en ik probeer haar al soms te sparen maar soms ben ik wel klaar met dat eeuwige commentaar.   Ik heb haar gebeld om te zeggen dat ik graag ook iets positiefs had gehoord .  Nu belde ze me net terug compleet hysterisch dat ze het niet meer aankan en ik alles verkeerd op pak, pfff . Wat heb ik toch een lastige familie en het ergste , ik hoor zelf ook bij die clan van moeilijkemensen.nl .

Hoe doen jullie dat , als je je eigen zo negatief terug ziet in je naasten . Hoe lukt het jullie om dan nog van jezelf te houden ?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kan alleen pragmatisch antwoorden, van jezelf houden is voor iedereen anders denk ik:

Soms heb je het met zijn allen (familie) even niet, omdat iedereen verdriet heeft of in ieder geval heftige emoties. Schuil dan vooral bij anderen buiten die kring bij wie je je wel veilig kunt uiten. En waar je onzeker bij kunt zijn. :heart:
 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

27 minuten geleden zei Sowhat:

Is het nog gelukt om contact met het zkh op te nemen om wat meer spoed achter de operatie te zetten

We hebben vandaag bericht gehad dat hij volgende week dinsdagochtend opgenomen wordt en dan de woensdags operatie.
Eerder kon ook maar adviseerden ze beter niet te doen, omdat ze er liever een meer ervaren specialistisch team op willen hebben/ houden.
 

bewerkt door Remi1
slecht Nederlands
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maar dit is al heel snel hoor we krijgen al voorrang. Normaal is de wachttijd een jaar hiervoor maar omdat hij zo extreem..

4 minuten geleden zei Sowhat:

Nog even volhouden @Remi1

Nog heel lang denk ik want dit is een preventieve operatie om verdere blijvende achteruitgang vooralsnog een beetje een halt toe te roepen, de kans dat hij er ietsjes beter van wordt is maar zo héél klein, we mogen daar niet vanuit gaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Francoise:

Hoe doen jullie dat , als je je eigen zo negatief terug ziet in je naasten . Hoe lukt het jullie om dan nog van jezelf te houden?

Als jongere in het gezin de illusie loslaten dat de ouderen iets van je willen leren en los daarvan zelf bedenken wat voor jou het goede pad is en begrijpen waarom zij reageren zoals ze dat doen, en daar vrede mee hebben.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit lijkt net een (disfunctionele) familie:D;)

Vervelend dat dit zo gaat @Francoise, je doet zo je best een er komt misschien veel minder waardering dan je  hoopt.  Familiedynamiek,  ik vind het lastig.  Heb mijn zusje vandaag september niet meer gesproken omdat het altijd zo moeilijk gaat.  Zo jammer en toch lukt het niet. Opgegroeid in een heel onveilig gezin helpt niet,  bij mij ontbreekt een sterke basis dus ik voel me snel afgewezen, bij haar wellicht ook....

bewerkt door IJsvogel
Foutje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

41 minuten geleden zei spirit:

Ik geloof dat het tijd word om eens definitief te stoppen hier.zit onderweg in de metro gewoon te janken.gelukkig zijn ze bij decAA niet zo verwijtend als hier.toedeloe en totcbooit meer.

Nou. Ik lees nergens verwijten hoor. Wat ben je snel gevat Spirit 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Francoiselastig voor je, terwijl je zo je best doet. Hopelijk kun je het van je afzetten, je zus is misschien in beslag genomen door haar eigen verdriet :heart: Hier ook altijd wat in mijn familie.  Neem me altijd voor om mijn grenzen te trekken maar dat lukt nooit of het ontaardt in gedoe. Jongste zoon weer onredelijk en boos. Ik ga maar weer eens een cursus doen om hier beter mee om te kunnen gaan, al werkt tot nu toe niks. Gelukkig drinken we niet!;):rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...