Spring naar bijdragen

Ik wil stoppen omdat ik er niets aan heb


Soberbunny3

Aanbevolen berichten

Ik heb gisteren gedronken. Ik had een etentje en ik had van te voren gezegd, ook tegen de gasten, dat ik geen alcohol in huis zou halen. Ik vond het te moeilijk om alcohol in huis te hebben en dan zelf iets anders te nemen. dit voelde ik gewoon al aan. Ik luisterde niet naar mezelf. De wanhoop die ik meedraag word dan weeer actief

Omdat ik niet aan mijn eigen veiligheid dacht maar aan het spelen van een goede gastvrouw dan toch maar 2 flessen wijn gehaald en bier voor mijn vriend. Alles ging goed tot dat iedereen weer was vertrokken en meteen de wijn opgemaakt wat neer komt op 1,5 fles. Het etentje was gezellig maar daarna sloeg ik toch door. Ook een joint gerookt wat ik echt super vies vind.

Ik baal ook omdat mijn rechterzijde van mijn lijf maag- lever- darm protesteert, gevoelig aanvoelt. Ik ben zo verdrietig dat het iedere keer zo gaat. Ik wil gewoon eens trots op mezelf bljjven.! :(Het is net alsof een deel van mij mij gewoon neerslaat als ik op wil staan

Droge mond, onrust, een beetje misselijk. De kater is vervelend maar niet vreselijk gelukkig.. 

@Berkje ik zag net je laatste bericht nog een keer. Zo lief en ik was mijn eigen mantra vergeten gisteren. Het is nog oefenen met het toelaten van al die moeilijke gevoelens blijkt nu.

:clock:....nog even uitzitten en weer terug op het spoor

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag opgestaan met een redelijk ok lichaam.  Gistermiddag heb ik zoveel geslapen op de bank voor de tv, dat het mij verbaasde dat ik nog kon slapen in de nacht. 

Nu zal maandag het normale leven weer beginnen. Ik moet een solicitatie nog afmaken en versturen vanmiddag, hopelijk komt er iets van terecht. Mijn door  alcoholgeklutste brein is nog een beetje suf ook. Ik probeer iets te bedenken hoe ik mij beter kan wapenen tegen het normale sociale leven waarin de meeste wel drinken en dit ook verwachten. 

Sociale situaties geven mij heel veel stress. Dat komt omdat ik te weinig heb geleerd grenzen te stellen aan mensen hun gedrag naar mij en mezelf te laten zien zoals ik ben dat dit ok  is. Ik heb het gevoel dat als ik iets verkeerds doe/zeg de relatie meteen over is. Dit heeft te maken met manipulatie technieken door anderen gebruikt in mijn jeugd. Het heeft ook te maken met de schadelijke omgeving waar ik heb rondgehangen als tiener. Totaal verkeerd afgestemd, geen genoeg bewijzen door de jaren verzameld om gevoelsmatig te begrijpen dat mensen veilig zijn. Ik weet het wel! maar mijn lichaam reageert altijd op zijn hoede.. 

Ik heb meer bewijs nodig en veiligere vrienden. Ik ben zelf ook onveilig voor anderen als ik steeds binge. Daarom is het zo noodzakelijk om te stoppen en te blijven. Eigenlijk gaat alles goed zolang ik gewoon niet drink. Zoals voor afgelopen vrijdag toen was ik 2 weken droog en de energie en levenslust waren terug. Mijn emoties en levensplezier voelde ik en daarnaast straalde mijn huid, Ik had ook geen opgeblazen buik meer.

Het drinken is een kwelgeest die je onderuittrapt als het goed gaat. Ik wil niet gekweld worden maar leven! Net zoals de inspirerende verhalen van vele frummers die al zover zijn gekomen.

 

 

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed om je hier te zien @Francoiseje wilt het nautuurlijk liever voorkomen maar als je steeds het gevoel heb in je familie dat je leeggezogen word zie ik het zelf als zelfkwelling om er steeds maar weer naartoe te gaan. Wat afstand houden is niet anders. Zo moet ikhet ook maar gaan aanpakken.

Je bent op schiphol? Wat een fijn vooruitzicht, vakantie?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 uur geleden zei Francoise:

Onderweg naar Schiphol je draadje gelezen . Herken ontzettend veel , ook de negativiteit van familie.  Ook ik heb die hele familie op een lager pitje gezet alvorens ik kon stoppen.  Ze zogen me leeg . Als ik nu soms 1 van hun zie of spreek voel ik het weer direct . 

Goedemorgen Francoise!!! Fijne vakantie:heart:ga genieten en tot rust komen...en jij ben nummer één!!! de rest is niet belangrijk....nu genieten!!:rose::heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Leuk @FrancoiseGriekenland is zo gezellig en mooi^_^ Geniet ervan en natuurlijk geen Yamas, wel lekker moussaka, bifteki, souvlaki, tzaziki heerlijk

Alleen als je geen vegetarier bent natuurlijk maar dan is er altijd nog gegrilde kaas of griekse salade. Ik krijg zo'n trek in Grieks eten meteen!

Veel plezier bij Myrtos Beach!:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Berkje Vandaag kom ik al meer tot mezelf.. Ik denk dat ik minimaal een week nodig heb om te herstellen van alle geestelijke en lichamelijke onbalans zoals angst, irritatie, boosheid, geirriteerde organen je kent het wel. Vorige binge was ik toch weer helemaal de oude (pas) na 13 dagen. 

hoe gaat het bij jou Berkje?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

11 uur geleden zei Berkje:

Wel momenten dat ik trek heb maar dan hou ik me vast aan de voordelen van geen alcohol en dat zijn er voor mij veel.

Oei lastig die trek en ook herkenbaar. Goed dat je je daaraan vasthoud! Er zijn zoveel voordelen. Het kost zoveel ook de schade iedere x. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...