Spring naar bijdragen

Zorgboerderij opzetten.


Robert1963
 Share

Aanbevolen berichten

Ik ben Rob, 58 en verslaafd aan de alcohol. Sinds 7 jaar is deze verslaving aanwezig. Ik ben 30 jaar militair geweest en heb complexe PTSS. Jaren lang heb ik daar de problematiek van de alcoholverslaving op af geschoven. 
Ik verblijf sinds 9 september , met een tussen-pauze van 3,5 week, waarin ik thuis was. In deze “pauzetijd” ben ik zwaar teruggevallen. En heb 3,5 week alleen maar gedronken en niet gegegen. Dit resulteerde in neuropathie (beschadigde  / aangetaste zenuwbanen) in beide voeten en handen. Ik kon dus niets meer. Met ambulance naar ziekenhuis gebracht en 11 dagen ik de afdeling neurologie gelegen. Direct aansluitend naar kliniek in Enschede voor Diagnostiek.  Ik ben er sinds enige tijd achter dat niet de PTSS mijn terugvallen veroorzaken. De grootste en alles bepalende factor is EENZAAMHEID. Als je andere alcohol verslaafden spreekt zijn zij zin 9 van de 10 gevallen alleen. Familie , kennissen en vrienden heb jij verstoten of zij hebben je laten vallen. Dus je blijf alles over. De eenzaamheid Is erg, heel erg. Je zult dan ook zien dat juiste deze groep mensen in no-time terugvallen. Weer naar de detox-afdeling, weer een klinische behandeling, maar als je alleen thuis komt is alles wat je Venezuela geleerd hebt al lang weet vergeten en wil je dempen en je niet meer alleen voelen! Met drinken gaat dat gevoel wel weg, kun je rustig slapen en als je wakker wordt, ga je verder waar je gebleven was. 
Concluderend is dus dat eenzaamheid een grote boosdoener is. Voor de mensen die in een kliniek hebben gezeten weten dat zolang je op een groep woont, alles prima gaat. Je kookt, kijkt samen TV, samen activiteiten ondernemen etc..

Hoe mooi zou het dan ook zijn als er een plek zou zijn waar 10-13 mensen zoals wij samen konden wonden. Dit in de vorm van een zorgboerderij. Je zou vanuit daar naar je werk kunnen gaan, naar je dagbesteding of dagbesteding doen op de boerende rij zelf (moestuin, houtbewerking etc.)

Ziijner mensen die hier ook behoefte aan hebben, laat het mij dan weten, ik ben aan het onderzoeken of zoiets mogelijk is.

groet Rob

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een mooi idee Robbert, ik hoop dat je medegeinteresseerden vindt hiervoor. Ondertussen  zijn er misschien andere mogelijkheden om  je eenzaamheid te verminderen? Vrijwilligerswerk, nieuwe hobby etc.  Kleine dingen kunnen misschien ook al helpen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Of misschien kun je je aansluiten bij een bestaande groep? Het lijkt me niet makkelijk om dit zelf te organiseren. Maar misschien heb ik het mis en is het kinderlijk eenvoudig of weet je hierin de weg al. 

Aansluiting vinden met gelijkgestemden is denk ik een goed idee. Toevallig las ik in een wijkkrantje van mijn stad dat 49% van de inwoners in mijn wijk alleen woont. Daar zal niet iedereen voor kiezen. Het zou normaler moeten zijn, wat mij betreft, om meer woonvormen te hebben waarin je met anderen woont. Veel natuurlijker, een mens is niet gemaakt om alleen te leven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...