Spring naar bijdragen

Vierde jaar


Artemis

Aanbevolen berichten

Thanks @Oskar @lady jane en @karin123

ja, het gaat goed, de rust van de natuur, ik heel. 

1 jaar, 2 maanden en 11 dagen zegt mijn IAS app 

na het boek van Jan Geurtz kwam ik in de bieb een boek over Headspace tegen Nu mediteer ik al sinds de jaren 70 vorige eeuw, maar de integratie van meditatie en dagelijks leven vond ik nog moeilijk. Mindfulness, een woord dat ik associeer met GGZ dus dat doe ik niet, koppig als ik ben.  Awareness wel. Ineens viel dat kwartje, Worshippen. Volle aandacht bij wat je doet. Dat is nu mijn practise. 

En ik ontwikkel mij. Toen ik nog dronk begon ik elke dag met die kater. Dat wattenhoofd en moest ik onderaan dat laddertje beginnen. Elke dag weer. Groundhogday. 

Nu kom ik verder. met alles, drummen, verbindingen maken, ik leer elke dag en het groeit aan. Net zoals de duinen. Jonge duinen, die groeien ook. En zo neem ik mijn tijd om te helen. De scherpe kantjes zijn eraf. De eerste 14 moeilijke maanden. Op 1 maart ging de knop om. Voorjaar, langer licht. 

En ook, ik voel verbindingen. De afstanden tussen mij en onze kinderen worden kleiner, omdat mijn hersens verbindingen aanmaken. Ik voel mijn hart helen. Dat wou ik hier op mijn eigen draadje delen. 

Dank voor alle steun. Ik voel de steun ook als ik niet online ben. Als ik mijn forumrust neem.

Alcohol is geen onderwerp. Helen is mijn onderwerp, Ik heel 

lieve groet aan wie mij volgt en leest :heart:

aanvulling: het lijkt zo gemakkelijk, maar iets houdt mij tegen om te schrijven over de modder, het moeras, het waden, het dealen met verdronken emoties. hoe verwerk je zoiets, zo jong? Alles in de wijn gedoopt, nu on-verdoofd. 

Afterlife. De serie gekeken....... het raakt zo diep 

bewerkt door Artemis
Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Artemis:

maar de integratie van meditatie en dagelijks leven vond ik nog moeilijk.
Awareness wel. Ineens viel dat kwartje, Worshippen. Volle aandacht bij wat je doet. Dat is nu mijn practise. 

Herkenbaar @Artemis, dat probeer/doe ik ook, aangevuld met 'meditation in the marketplace' zoals ik dat noem.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

450 dagen

ik heb de IAS app, met ook daar een forum, wereldwijd met lieve steunende hartelijke mensen, die elkaar volgen in precies waar je bent in het hier en nu. 

de afgelopen 450 dagen veel steun aan gehad. 

17 maart kwam ik hier op AdB binnen met als doel één jaar niet drinken. Veel steun gehad. Allemaal dank daarvoor. Sinds augustus 2021 gaat het hier niet meer zo lekker. iedereen weet waarom. Het tweede jaar roept veel op, waarover ik niet schrijf om niet weer het mikpunt te worden, maar ik kan vertellen dat het hel is. In mijn hoofd. In de buitenwereld woon ik op de mooiste plek op aarde, in mijn binnenwereld zit ik in herbeleving. Omdat ik niet meer drink. Ik overweeg om hier op AdB op te hoepelen. het recht van de sterkste en dat ben ik niet. Self care. Wat heb ik nodig. Elke dag ben ik blij dat ik niet drink. Ik voel mijn verdriet, ik rouw. Ik overweeg een nieuw account. Ik overweeg nooit meer terugkomen net zoals in 2015, toen ik hier een ander account had. Ik zat toen in de ggz en hakken boren zagen, mijn hersenen lagen overal. Ik heb toen dik 11 maanden niet gedronken, ging hier weg en viel terug. Niet na één drankje, niet na twee, maar na twee hele weken. Eerst dacht ik, hé ik KAN WEL één glas wijn drinken. Toen dacht ik, hé ik kan wel twee glazen wijn drinken. En binnen twee weken was ik terug bij start en ontving geen tweehonderd euro. Ik zoop weer als voor de drooglegging. 

Deze keer ben ik al bij 450 dagen. En ik heb één ding geleerd. Nooit meer. Nooit meer een glas bier, nooit meer een glas wijn, nooit meer een borreltje. En dat voelt heel goed. Ik hoef niet meer. Ik ben er wel klaar mee. met drank. 

Mijn hersens ontwikkelen zich, elke morgen een frisse start, lekker vroeg op. Nooit meer een kater.

Dat over mij en de drank. 

Wat doe ik hier nog? Ik ben niet zover dat ik iemand kan helpen. Ik ben geen voorbeeld. Wel wil ik contact houden. dat doe ik al via pb omdat ik niet graag gezien word. Niet graag gepest word. Kwetsbaar ben. Aan het helen ben. In herstel ben. Aan het genezen ben. Duurt een paar jaar. 

450 dagen, de IAS app herinnert mij met een hoeraatje. Ik kan dit.

lieve groeten

Artemis :heart:

bewerkt door Artemis
250 is natuurlijk 450 !
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Artemis 

Ook ik vind het heel moeilijk hier staande te blijven.  Maar ook wij hebben recht op een plek hier . Ik ben een tijdje weggeweest maar ik laat me niet wegjagen . Ik leer hier om te gaan met energiezuigers en giftige mensen.  Ook leer ik om te gaan met kritiek en probeer ik te kijken waar ik zelf nog wat te leren heb en wanneer het de les is voor de ander .  Niet altijd gemakkelijk.  

Jij en ik stellen ons best kwetsbaar op en zijn eerlijk en direct waardoor de ander veel munitie krijgt om je onderuit te halen .   Probeer toch jezelf te blijven en kijk diep van binnen wat je drijfveren zijn . Dan weet je dat je een zuiver geweten hebt en dat de ander dit niet kan of wil zien .

FB_IMG_1646999070898.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb gezocht naar IAS app maar kon het niet vinden. Heb je een link?

Wat betreft de keuzen die je noemde: een ander account, wegblijven, later terugkomen of niet, het zijn vragen waar meer mensen hier hardop over denken. Ik denk dat het feit dat je over zulke dingen nadenkt wel goed is. Maar als het een obsessie wordt niet. Het leven zit er vaak ergens tussenin. Ook dat valt te accepteren.

Maar misschien schrijf ik nu wel onzin.

bewerkt door Bob
Laatste zin toch maar toegevoegd.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

lieve @Francoise ik lees al een tijdje onder water en herken jou als Cleo. Voor mij ben je een voorbeeld, dat mag je best weten. wat je nu schrijft is voor mij heel helpend in een wereld waarin ik mensen niet begrijp, Pesters niet begrijp en een gemakkelijk doelwit ben. Tot nu toe dook ik onder, maar ik verander, ik groei, ik leer mijn ruimte in te nemen. Ongezien opgegroeid. Jouw plaatje is een schot in de roos, dank je wel. 

wat ik heb geleerd is dat narcisten, Pesters, psychopaten, en ander gespuis op ons licht uit is, omdat ze het zelf niet hebben. het zijn zwarte gaten, bodemloze putten. Ik steek er geen energie meer in. Ik steek die in mijn helingsproces. ergens las ik dat de eerste twee jaar het moeilijkst zijn, ik ben bij 450, way to go

lieve groet :heart:

bewerkt door Artemis
Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 minuten geleden zei Bob:

Maar als het een obsessie wordt niet. Het leven zit er vaak ergens tussenin. Ook dat valt te accepteren.

Voor jou werkt dat. Voor mij werkt dat niet. Mijn hersens werken anders dan die van jou en wie dan ook, het zijn mijn hersens. 

Het is zo gemakkelijk om vanaf de zijlijn te zeggen wat werkt. Als je weet wat ik heb meegemaakt zal je een buiging maken, dat ik nog leef. Ik maak die buiging voor mezelf en zeg elke morgen

"We did well kid" 

Die heb ik van Anthony Hopkins, mijn grote voorbeeld in sober wereld. Ook ik draag foto's van mezelf, van toen ik klein was, bij me in mijn wallet. Die grote ogen die de wereld in kijken en het niet snappen. Ongezien opgegroeid, je hebt geen idee. 

lieve groet :heart:

bewerkt door Artemis
Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei lady jane:

@Francoise jouw plaatje zegt alles
je woorden komen bij mij niet binnen
over munitie enzo, die weerspreken
juist dat gezegde.:rose:

Met munitie bedoel ik , dat je je kwetsbaar opstelt  door hier te delenen dat privacy gevoelige informatie die je hier deelt word gebruikt om je onderuit te halen  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

250 dagen? Dat is nog geen jaar.

2 uur geleden zei Artemis:

Het is zo gemakkelijk om vanaf de zijlijn te zeggen wat werkt.

Dat is zo, ik heb ook wel die neiging om her en der te adviseren. Dat is vaak helemaal niet nodig. Je schrijft om je te uiten, niet om advies te krijgen. Tenminste, zo lees ik je. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zien dat mensen  zich kwetsbaar opstellen en daarop vriendelijkheid ontvangen, kunnen een diepe wond openen bij degenen die als kind hebben geleerd nooit maar dan ook nooit te laten zien dat je kwetsbaar bent.   Om zichzelf te beschermen.  Zien dat iemand zich niet beschermt en ook nog vriendelijkheid krijgt als reactie, strookt niet met de eigen beleefde werkelijkheid: dat de wereld keihard is en er geen vriendelijkheid is zonder dat daar wat tegenover hoort te staan.  Als iemand aardig is dan zal het wel nep zijn, en dat moet worden ontmaskerd. 

Je kwetsbaar opstellen in de buurt van iemand die daar last van heeft, en waarvan je op je vingers kunt natellen dat je er weer van langs krijgt,  daarbij kun je je afvragen waarom je dat doet.  Het kan ook zijn dat je zelf in een afweermechanisme zit waarin je je probeert te beschermen door te blijven hopen dat als je maar laat zien hoe zwak je bent, dat ze dan wel voor je gaan zorgen, zoiets.  Twee verschillende beschermingsmechanismen die elkaar feilloos weten te vinden: de sadist en het slachtoffer. 

Ik herken me wel in beiden, denk ik. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei lady jane:

en wat ik bedoel is dat anderen jou niet kunnen onderuithalen
iets in jou geeft een ander macht, terwijl hooguit jouw licht
in andermans ogen schijnt.

Hmm, is dat wel waar? Ik ken mensen met een dikke huid en een plaat voor hun kop maar dat lijkt me niet iets om naar te streven. Verder is toch iedereen gevoelig, zeker op kwetsbare punten?

De reacties kunnen wel verschillen, sommige mensen worden verdrietig, anderen slaan er gelijk op los.

Toen onze forumterrorist mij laatst onderuit probeerde te halen merkte ik dat het me niets deed, ik moest er alleen om grinniken, maar als jij hetzelfde tegen me zou zeggen, zou ik dat wel echt naar vinden. Denk jij echt dat er mensen zijn die niet geraakt kunnen worden en toch een warm hart houden?

Of bedoel je dat geraakt worden iets anders is dan onderuit gehaald worden?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat zeker. Ik laat me hier nog vaak raken. Een vd redenen waarom ik kom ook. Maar ik voel me daar geen slachtoffer van. En ook ik sta niet altijd sterk, zou ook meer last hebben van nare postings op kwetsbare momenten. Maar de kracht van kwetsbaar zijn kan eigenlijk niemand afpakken, denk ik nu. Als ik kijk hoe Poetin vernietigt, daar zijn mensen niet tegen bestand. En tegelijk zie ik de kracht van hen die wel degelijk zijn slachtoffers zijn. Ben bang dat ik die kracht niet bezit in dat soort omstandigheden. Hier geef ik niet 1 persoon die macht over mij als die geen goede bedoelingen heeft/ wel een kwade dronk. Ik hoop dat ik het zo brter verwoord.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...