Spring naar bijdragen

Vierde jaar


Artemis

Aanbevolen berichten

6 uur geleden zei Lonster:

Je schrijft om je te uiten, niet om advies te krijgen. Tenminste, zo lees ik je. 

Klopt. Ik schrijf ook om contact te maken, lotgenotencontact. Want onder het drinken zit een oorzaak. Altijd en bij iedereen. 

43% van de bevolking heeft inmiddels een diagnose, dus nog 7% en een stoornis is normaal. 

Peter Levine schrijft in De Tijger Ontwaakt over Planeet Trauma. Geboren worden is al een trauma. Mocht je in liefdevolle armen belanden dan kan dat trauma helen. Zo heb ik mijn dochters liefdevol welkom geheten op deze planeet. De liefde die ik hen gaf krijg ik nu van hen terug. Dat is fijn, want ik heb het inter- familiair trauma doorbroken. Mijn kinderen kunnen vrij zijn en natuurlijk lopen ze, net als iedereen, schade op door het leven. 

We maken allemaal dingen mee, zeker als je al een paar jaar meegaat. Maar hoe je dat kan verwerken heeft alles te maken met die eerste zeven jaren als je eerste kiemen gevormd worden. Je fundament. 

Ik had een patroon, dat heb ik doorbroken. Nu komt het helen, het genezen, de tijd nemen, zoals de natuur de tijd neemt. Duinen worden gevormd, duinen worden weggeblazen. De natuur zit niet met een paar jaar, niet met een paar honderd jaar. mensen komen, mensen gaan. Wat is een mensenleven? Als je geluk hebt 80-100 jaar. Als je pech hebt korter. Dus hoe belangrijk maken we de kleine dingen. Dat weet ik, als ik op het duintop zit.

Drinkende alcoholisten. Ik heb er moeite mee, ik kan het niet langer begrijpen. Kappen nou. 

bewerkt door Artemis
Link naar opmerking
Deel via andere websites

En aan het einde van dag 450 

veel geschreven, veel om over na te denken. Iedereen bedankt voor reacties. 

ik ben mij ervan bewust dat ik verbaal onhandig uit de hoek kan komen, iets waar ik niet meer aan ga werken. Ik ben goed zoals ik ben

of ik nu 250 of 450 schrijf, nog even en het is 650 

bewerkt door Artemis
Link naar opmerking
Deel via andere websites

14 uur geleden zei Artemis:

Dat is mooi. Ik herken mij niet in sadist en niet in slachtoffer. Ik herken mij in geen enkel etiket Ik ben ik. 

Er is weinig wat mensen uitspoken wat ik niet op de één of andere manier ook in mezelf herken.   Neigingen, gedachten.  Gelukkig heb ik ook ontdekt dat ik dat niet ben, dat het niets zegt over wie ik ben maar alleen over wat ik heb meegemaakt en gezien.  Dan kom ik losser te staan van wat ik denk en hoef ik de gedachten niet als opdrachten te zien die ik moet uitvoeren.  Of als objectieve waarheid over iets of iemand. 

Geen etiketten maar patronen van gedrag, ik kan er soms wat mee het bij een ander te zien. Dan zie ik het opeens: dat doe ik ook.  In het piepklein meestal, waardoor ik het zou kunnen verdoezelen voor mezelf.  Dan irriteer ik me vaak aan die ander, omdat ik bij mezelf nog iets wil hooghouden. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 28-3-2022 om 09:35 zei Etty:

  Dan irriteer ik me vaak aan die ander, omdat ik bij mezelf nog iets wil hooghouden. 

 

Zoals Jung zegt, we hebben alles in ons, maar als je je bewustzijn ontwikkelt ben je meester over je driften en instincten . Daar gaat het om, een groot Zelf ontwikkelen, weten wie je bent en de leiding over je driften/instincten nemen. Dat maakt ons mens en geen instinct gedreven dier. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...

Goedemorgen,

In de aanloop naar 1,5 jaar nuchter hijs ik mezelf eens op. 

Wat heeft het me opgeleverd, die bijna anderhalf jaar nuchter? 

Heel veel. De scherpe randjes zijn eraf, de verwarring is weg, de mist is opgetrokken, ik leef alsof ik nog nooit geleefd zo geleefd heb.

Nuchter. 

Ik leer mezelf kennen. Wie ben ik zonder die roes. 

En het sterkste vind ik wel dat ik terug ben bij de hulpverlening. Nadat ik, na mijn burn-out, van kastje naar de muur, van de wal in de sloot geholpen was door gestoorde therapeuten was ik er wel klaar mee. Met de ggz. Nu ik bijna anderhalf jaar droog sta leerde ik de basis, de oorzaak van mijn drankprobleem. En daar heb ik nu goede hulp bij. Eindelijk iemand die het wel kan, die mij wel snapt en die mij wel kan helpen. We vorderen gestaag. Het gaat beter. 

Dat wou ik even zeggen. Drank, gewoon niet meer doen, gewoon stoppen, zonder over na te denken.  

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 5 weeks later...

19 maanden 

Vorige week had ik ineens trek, ik zal niet uitweiden over triggers, maar het was er. Plop. Niet aan toegegeven. En nu ineens is het alweer de eerste van de maand, ik drink niet. Binnenkort een paar feesten, een bruiloft. Ik drink niet. Lijkt me logisch, het bevalt elke dag beter en beter.

groetjes aan wie mij leest :heart:

bewerkt door Artemis
ene ipv een
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Dank jullie voor jullie berichten. Ik weet niet wat ik er op zeggen kan maar een warm :heart: voor wie mij liked en iets schrijft.  

600 dagen, zegt mijn app, ik was er al een paar weken niet mee bezig. Goed teken toch. 

600 dagen zonder drank werpen hun vruchten af. 

Ik wilde wat schrijven, maar ik weet niet wat.

Goed bezig, de weg is lang en zwaar maar altijd beter zonder drank. Elke morgen blij dat ik niet gedronken heb, pure winst.  Drank is ver weg. De eerste niet nemen, dat werk. 

En fijn dat jullie er zijn, het helpt.  

liefs :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wauw! :clock:...Wat een voorbeeld ben je, zelf zit ik nu op 12 dagen:D

Destructieve relaties op de schop van Jan Storms en de tijger ontwaakt van Peter A. Levine heb ik beiden hier op de plank. Zeer goede boeken. Grappig, want gisteren luisterde ik ook een lezing van Jan Storms  dus je voorgaande plaatje van zijn boek viel me meteen op.-_-

Wat een reis heb je al gemaakt en veel wijsheid. Goed om te lezen, succes!:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...